Hoe vaak speelt jullie hond met andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Cooper speelt niet heel vaak met andere honden.
De reden? Honden mogen hier normaal nooit los.
Ik doe het wel soms O-)

Hij heeft hier 2 grote vriendjes in de buurt, een andere schotse collie & een border collie.
Als hij deze tegenkomt, mag hij wel even spelen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe vaak speelt jullie hond met andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ciska en DouweCiska en Douwe

honden foto van Ciska en Douwe

Douwe speelt dagelijks met andere honden, hij geniet daar van en als hij geniet dan geniet ik ook
Helaas zijn niet alle honden van zijn vriendschap gediend, hij is al een paar maal gesnapt door zo`n sjacherijnig type.
Dat vind ik wel erg jammer en soms ook best wel eng.
Douwe moet gewoon nog leren dat niet alle honden "in"zijn voor een partijtje rollebollen.
Heb er gisteren nog een topic over geopend dat hij regelmatig aangevallen wordt door honden die niet van hem gediend zijn.
Ben zelf inmiddels ook al niet meer zo naief om maar te denken dat de honden het onderling wel uit kunnen maken.
Als ik nu een baasje zie met zijn of haar hond aan de riem, dan roep ik Douwe bij me en wacht tot de andere hond voorbij is , of ik vraag gewoon even of het vertrouwd is dat ik Douwe los laat

Ciska en Douwe

honden page profiel jacqueline en bacojacqueline en baco

honden foto van jacqueline en baco

mijn baco speelt helaas niet met andere honden hoop in de toekomst dat dat wel gaat gebeuren
hier in de straat maar 1 vriendinnetje waar hij mee kan spelen maar dit gebeurt eigelijk te weinig

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby speelt zelden met andere honden. Zoals ik al een keer tegen een ander hondenbaasje zei: bij Dobby is spelen altijd een lange ontmoeting. Snuffelen aan kop, snuffelen aan kont, naar een boom, markeren, snuffelen aan kop, snuffelen aan kont, naar boom, enzovoorts.

Hij speelt misschien een keer per week/twee weken, en zelfs dat is vaak niet spelen, maar achterna jagen. Als iets gaat rennen, gaat hij er achter aan. Heb je een hond die het leuk vind achterna gezeten te worden, dan is dat leuk. Stoppen ze, komt er een spelboog, gaat Dobby zijn eigen gang weer.

Bovenstaande in gedachten houdend, kun je nagaan hoe ik me voelde toen een andere hondenbaas me uitkafferde omdat ik mijn hond mishandelde omdat ik hem "nooit laat spelen met andere honden". ;-)

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Bij mij in de buurt zijn er niet veel mensen die hun hond los (kunnen) laten,
ik laat ze in de polder altijd los en dan spelen ze met elkaar.
Als ik naar het losloopgebied ga speelt Faith heel graag met andere honden,
J-jay is wat meer op zichzelf maar ook zij speelt wel eens met "vreemde" honden

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou ja Wilma, waar slaat dat nou weer op ;-)
Als 'niet spelen' al onder mishandeling valt... ;-)
Dan mishandeld volgens mij half Nederland zijn/haar hond, want niet spelen, niet los lopen, geen hondenmaatje in huis (etcetera etcetera).

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

nikeey speelt niet met andere honden ze vind dat niets.

en sammy heel af en toe eerst gaat hij blaffen en dan meestal spelen.

ze spelen liever met hun eigen roedeltje dan met andere honden

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Nou ja Wilma, waar slaat dat nou weer op ;-)
Als 'niet spelen' al onder mishandeling valt... ;-)
Dan mishandeld volgens mij half Nederland zijn/haar hond, want niet spelen, niet los lopen, geen hondenmaatje in huis (etcetera etcetera). "


Waren ook echte tokkies, deze mensen.

Wat Dobby dus wel geweldig vind: spelen met andere hondenbaasjes. Hij stuift langs de hond en gaat ervoor zitten met een blik van "GOOI DAN!!!". En hij krijgt het nog voor elkaar ook.

Al sta ik met een bal in mijn handen, andere baas is leuker! Ach. Ik kan hem wel wegroepen van andere honden, maar van andere bazen... ;-) Aangezien ik graag oplet of hij zich niet te druk maakt ivm. zijn epilepsie moet ik er dus achteraan om hem op te halen en mee te nemen.

Alles bij elkaar is het heel apart. Hij speelt dus wel, maar met andere bazen. ;-)

honden page profiel BipkeBipke

honden foto van Bipke



Haha die is origineel :-)
Heb ik geluk dat dat niet het geval is zeg :-)
Kaylee wordt trouwens ook vaak achterna gezeten door grotere honden en als ze benauwd wordt gaat ze inderdaad in een spelboog en vaak stoppen ze dan, maar wil ze dan wat anders gaan doen komen ze weer dus rent ze nog maar en gaat anders demonstratief bij de poort staan van 'kom, we zijn weg' :-) Maar vaak moet ze nog effe wachten hoor :-) Ze mag dat wel bij mij doen, densoods worden ze aangelijnd, maar is vaak niet nodig...
Maar de rest speelt niet echt , terwijl andere spelen kijkt jethro toe of hij gaat zijn eigen ding doen (lees snuiven en markeren)
Vindt het op zich wel leuk al die verschillende karaktertjes maar tja, ik zei al, de mijne rennen thuis genoeg met mekaar, dus hoeven ze dat buiten niet per se te doen, dan gaan ze met mij uit, en als dat al mishandeling is volgens die types, nou dan moet ik ze een volgende keer maar in een kennel steken en thuislaten zeker ;-) ;-)
Wat zijn er toch vreemde mensen op deze planeet ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Mijn Lobke loopt dagelijks los ,spelen in het park met andere honden doet ze alleen met hondjes die van haar grote zijn , wel gaat ze minimaal 4x in de week naar een vriendin die twee hondjes heeft uit het zelfde nest ,eenvan die hondjes was eerst van mij, helaas is dit hondje heel bang voor geluiden zoals timmeren boren etc ,anderhalf jaar terugwaren ze hier in de flat aanhet renoveren whoopy kroop de hele dag achter de bank dus haar bij haar zusje laten logeren na dat de bouwvakkers weg waren is ze daar gebleven ze is dolblij als ze me ziet maar als ik vraag of ze meewil dan kent ze me niet voor beiden een goede oplossing, whoopy was ook bang voor mijn rollator geworden dat kwam toen een auto voor ons stopte bij het zebrapad en ik overstak en een ander plots de wachtende auto voorbij reed ik viel en whoopy kreeg de rollator over haar heen ,ik mis haar wel maar ziet haar bijna dagelijks maar spelende honden zijn het einde groeten Hein.

Joost (Gast)

Mandy mag altijd in het bos loslopen maar we zien niet vaak andere honden

honden page profiel Sanne---Fanny(L)Sanne---Fanny(L)

honden foto van Sanne---Fanny(L)

Wij wonen op een boerderij midden in de polder waar ook best veel andere hondjes wonen, en sommige baasjes komen met hun hondjes om hier op het "padje" te lopen. Het 'padje" is zegmaar het uitlaatpadje voor de honden, hier komen bijna geen auto's omdat er maar 4 huizen staan en daarna is het 2 kilometer dat er niet staat alle platteland. Als je dat pad dan uitloopt kom je in een mooi natuurgebied.

Maar ja even zonder dat lulverhaal. Als we honden zien lopen (dat is vrijwel elke dag) dan speelt Fanny er ook altijd mee. Hier zijn de baasjes gelukkig niet zo moeilijk dat ze niet willen dat hun honden los lopen.

Ook kennen we iedereen die hier in de buurt wonen die ook met hun hond(en) lopen. Fanny geniet er zo can als ze lekker even kan spelen met een andere hond, want onze pup is nog te klein om op dat padje te lopen, dus kan Fanny even met andere honden spelen.

Ook is Fanny heel sociaal omdat we dat vanaf jongs afaan al hebben gedaan, de honden die hier in de buurt wonen zijn niet ouder als 8 jaar.

Heerlijk als je ze samen ziet spelen!! ;-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Als ik doorloop blijft het vaak alleen bij een begroeting, tenzij de andere hond het initiatief neemt om te spelen dan gaat ze er vrijwel altijd wel op in, tenzij ze een balletje heb, dan rent ze iedereen ongeïnteresseerd voorbij.. Als ik ergens op een bankje ga zitten of 's zomers op een veldje ofzo daagt ze vrijwel iedere hond die passeert uit.. Maar ze is nog jong hè, 15 maanden..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Er zijn best wel veel honden die niet spelen. Mijn eerste hond heeft haar hele leven lang gespeeld met alle honden die ze tegen kwam. Daarna kwam Spikkel en kon het verschil echt niet groter zijn. Nog steeds denk ik weleens 'ga iets voor jezelf doen'. Als ik dit zo allemaal lees gedraagt Spikkel zich eigenlijk redelijk normaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe vaak speelt jullie hond met andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Koreaanse Mastiff / Dosa
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^