hoi we hebben een oud duitse herder reu van 11 maanden en die gaat bij het uitlaten giga tekeer tegen andere honden hij is dan niet te houden weet iemand hier een oplossing voor ??
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond gaat te keer tegen andere honden tijdens het uitlaten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hoi Henry,
Je zult eerst het één en ander moeten vertellen over je hond... Dit is te weinig info. Eerst even wat huiswerk maken...
Bijvoorbeeld;
* Hoe oud was de hond toen hij bij jullie kwamen.
* Loopt de hond los met uitlaten of altijd aan de lijn.
* Heeft de hond een hondenschool bezocht..
* Wat heb je er zoal aan gedaan wanneer hij dit gedrag vertoonde..
* Hoelang heeft hij/zij dit gedrag al en wanneer is het begonnen...
Kijk eens onde topic; "mijn hond kan niet alleen zijn"...
En haal daar eens uit wat voor jullie van toepassing is...
Vertel zo veel mogelijk, aan drie zinnen hebben we niets...
We lezen het wel weer...
Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*
hoi crusty is bij ons gekomen als puppy met uitlaten loopt hij los in het bos en voor de rest hebben we hem vast we gaan 4 x perdag met hem wandelen hij luisterd verder super doet alles wat we zeggen en is super met kinderen alleen andere honden is een probleem we zijn niet met hem op cursus geweest want hij luisterd perfect loopt mooi mee trekt verder niet aan riem alleen als er andere honden in het spel komen dan is hij wild en niet te houden hoop dat je nu voldoende weet
gr henry en esther
Hoi,
Beetje summier antwoord...:-(
Aangezien we niet helderziend zijn en je hond een probleem heeft en de aanleiding daarvan div. oorzaken kan hebben waarom hij zich gedraagd, zoals hij zich gedraagd...
Graag toch even wat antwoorden...
* Heeft Crusty gespeeld met andere honden toen hij jong was....?
* Wat gebeurd er in het bos als hij een hond tegen komt....?
* Heeft hij al eens geknokt, hoe is dit afgelopen...?
*Wat doe je er zelf aan om de hond niet uit te laten vallen als hij aan de lijn loopt...?
Wanneer is dit gedrag begonnen...?
* Waar slaapt de hond...
Kan de hond alleen zijn...
* Heeft hij als pup gesloopt of sloopt hij nog...
* Ging de hond mee naar de markt, naar de stad/dorp, enz...
* Ligt de hond thuis op de bank/stoel...
* Staat Crusty als eerst buiten, als jullie gaan wandelen...
* Springt hij tegen jullie op, of tegen het bezoek...
* Straf je de hond wel eens, hoe straf je dan..
* Kun je de hond naar zijn plaats sturen....
* Gaat hij af/liggen op commando...
* Wat heeft de hond voor een halsband om...
Als je deze vragen beantwoord, dan kunnen we er over nadenken...
We lezen het....
Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*
Hoi Henry,
Mijn hond Aidan doet dat ook, al van pup af aan. Bij hem lijkt het een soort waakinstinct te zijn, en ik ben er altijd wel van uitgegaan dat er een positieve intentie achter zit. Let wel, bij hem is het niet echt serieus. Krijgt hij de kans om de andere hond te besnuffelen, dan vindt hij dat leuk.
Ik krijg het er bij Aidan niet helemaal uit, maar dat is meer omdat er hier veel honden zijn die uitvallen aan de lijn. Of, erger nog, die los mogen lopen en het dan leuk vinden om blaffend op mijn aangelijnde honden af te stormen om ze eens goed te jennen.
Maar... als ik de eerste ben die het soort hond ziet aankomen waar Aidan altijd opgewonden van raakt, dan kan ik nu zijn naam noemen, zijn aandacht vasthouden en hem erlangs loodsen. Het lukt niet altijd, maar vaak genoeg. En dan beloon ik alleen nog maar met complimentjes. Laat staan dat ik er eens worsten voor uit zou gaan delen.
Verder nog één opmerking: met zo'n elf maanden is je hond erg bezig met zijn rol vinden binnen de roedel. Ze gaan zich vaak zelf een taak aanmeten. Dat kun je in goede banen leiden door zelf duidelijk gedrag te stimuleren dat je vaker wilt zien.
Hoop dat je hier iets aan hebt,
Groetjes,
Linda.
Ik ben dit topic zojuist even aan het lezen. Ik heb namelijk hetzelfde probleem met mijn Django.
Hij is 5 jaar, we hebben hem van pup af aan in huis opgenomen en heeft geen puppycursus gehad maar we hebben hem wel natuurlijk de gebruikelijke commando's geleerd. Verder hebben we Thera, is 8jr. Dus woonde al 3jr voor Django bij ons in huis. Gaat samen heel goed. Merkt dat Thera de baas is. Verder is hij heel beschermend tegenover Thera. thera is heel speels en wilt hel graag met andere honden spelen. Krijgt daar met Django de kans niet voor, omdat hij ze meteen aanvalt.
Het rare is, is dat hij dit alleen doet als hij aangelijnd is. Wanneer we op het strand zijn, en we laten hem los, is niks aan de hand. Speelt hij gewoon met andere honden.
Om even de vragen te beantwoorden:
* Heeft ... gespeeld met andere honden toen hij jong was....? Nee nooit
* Wat gebeurd er in het bos als hij een hond tegen komt....?
Wanneer we tijdens het wandelen een hond tegen komen gaat t als volgt:
Wanner de hond veraf is, gaat hij deze volledig in de gaten houden en een beetje sluipen. Als de hond dichterbij komt begint ie te rukken aan de riem en te blaffen en soms ook grommen. Als de hond te dicht bij komt hapt hij soms
* Heeft hij al eens geknokt, hoe is dit afgelopen...?
Tot nu toe is het nog niet zo ver gekomen. Wel al 2x uitgehaald naar 2 verschillende honden. Kon hem op tijd wegtrekken,
*Wat doe je er zelf aan om de hond niet uit te laten vallen als hij aan de lijn loopt...?
Soms de andere kant op lopen, in het oor knijpen, aan de riem trekken, corrigeren, schelden maar hij trekt zich nergens wat van aan. Blijft gewoon doorgaan.
*Wanneer is dit gedrag begonnen...?
Hij is 2x geopereerd aan zn darmen, omdat ie alles opvrat. Voorheen ging t altijd goed, maar na de 2e operatie s t helemaal omgeslagen. Na deze 2e operatie vind ik gewoon dat t soms lijkt alsof ie niet helemaal 100% is.
* Waar slaapt de hond...
Samen met de andere hond (vrouwtje, 8 jr) in aparte manden in de keuken
*Kan de hond alleen zijn...
Soms wel soms niet. Kan er heel slecht tegen als mijn vader weggaat of als de andere hond niet in de buurt is. De 2 honden samen gaat super.
* Heeft hij als pup gesloopt of sloopt hij nog...
Heeft als pup enorm veel gesloopt! Vloerkleden, tshirts, speeltjes. En nu, 5jr, sloopt ie nog steeds: speeltjes gaan 1 dag max. mee, dekens maakt ie kapot, PET-flessen etc.
* Ging de hond mee naar de markt, naar de stad/dorp, enz...
Nee, is wagenziek. Dus alleen als t nodig is(dierenarts, vakantie)
* Ligt de hond thuis op de bank/stoel...
Lag voorheen op bank. Sinds verhuizing slapen beide honden niet meer op bank.
* Staat als eerst buiten, als jullie gaan wandelen....
Wanneer we zeggen dat we gaan wandelen, laat ie meteen alles voor wat het is, en staat ie als t ware voor de deur te springen en te piepen dat ie wil gaan. Wilt tijdens wandelen altijd voorop lopen.
* Springt hij tegen jullie op, of tegen het bezoek...
Nee, is wel heel enthousiast, maar springt niet omhoog. Blijft wel laag.
* Straf je de hond wel eens, hoe straf je dan..
Door 'foei' te zeggen, aan de riem te trekken en wanneer hij echt lastig is, in zn oor bijten. Soms wel eens bij nekvel pakken.
* Kun je de hond naar zijn plaats sturen....
Naar miJ luistert hij soms. soms gaat hij meteen, soms moet ik stem verheffen voordat hij gaat. Bij miJN moeder idem. bij mijn vader luistert hiJ meteen.
* Gaat hij af/liggen op commando...
Hij weet de commando's wel. En soms luistert hij ook meteen. Maar soms wanneer ik deze gebruik lijkt t alsof hij ze gewoon negeert. Dan moet ik of stem verheffen of een paar keer herhalen.
* Wat heeft de hond voor een halsband om...
Voorheen een slipketting. Bijna geen effect. Trok veelste erg bij het wandelen. Nu een tuig gehaald, gaat beter. Trekt veel minder bij wandelen en corrigeren gaat ook beter.
Hoi hoi,
Mijn mening is als je de hond gaat straffen door te schreeuwen of te roepen etc. dat je dan dit gedrag juist net aanwakkert. Je steunt hem in dit gedrag en dat maakt hem superieur. Jij geeft daarmee aan dat er inderdaad wat aan de hand is! Ik zou de aandacht proberen te winnen. De hond proberen te laten volgen met een lekkere beloning, hem een commando geven, of een speeltje te voorschijn halen wat hij leuk vind...De andere kant oplopen wil ook helpen. Hij moet in ieder geval geen aandacht meer hebben voor die andere hond. Meestal zie je de situatie wel aankomen! Verder denk ik dat het verstandig is dat jullie grenzen gaan stellen. Niet meer voorop laten lopen, niet als eerste door de deur, als laatste eten etc. etc. Verder vind ik de straf die jullie uitdelen, best grof. De grootste straf die je een hond kan geven is negeren...Stuur hem naar zijn plaats en laat hem daar blijven, negeer hem totaal tot je zegt nu is het goed...Als hij een commando niet direct uitvoert, denkt hij dat hij heel wat is! Dus je hebt met een pittige hond te maken. Misschien is het verstandig om een gedragstherapeut in te schakelen of toch een goede hondenschool te bezoeken. Zij kunnen je goed advies geven. Ze zien jou en ze zien de hond en de omgang tussen jullie beide...Vaak is bij 1 bezoek al heel veel duidelijk en leer je zelf heel veel van het gedrag van je hond.... Ik zou dat in dit geval zeker aanraden...Succes
Groetjes Monique
Mensen!
Mijn hond Dibbes heeft dit ook, maar met uitzonderingen:
- Alleen als hij aan de lijn is
- Ik hem niet tijdig kan afleiden
- het formaat van de andere hond (en ras)
heb geen flauw idee waarom hij dit doet. Ter preventie heb ik altijd een balletje mee (hij is gek van zijn bal, en van de kat, maar dat neemt zo lastig mee )
en bij zien van een andere hond, lijd ik hem af.
Maar tips zijn altijd welkom
Hey,
@ Ingrid
Aan de lijn voelt Dibbes jou aanwezigheid en voelt hij zich sterker. Zeker als de lijn strak strak staat, of jij hem strak trekt.
Dat is vaak de reden waarom honden wel aan de lijn uitvallen en los niet, aan de lijn voelen ze zich gesterkt door hun baas.
Wat je dus het beste kan doen, is de lijn niet strak trekken, maar zo ontspannen mogelijk laten.
Gebruik je nu een bal als Dibbes de hond ook al heeft gezien?
Het kan zijn dat je hem dan beloond voor zijn negatieve houding.
Leid je hem al af voordat hij de hond ziet of er nog niet mee bezig is, dan is het goed.
Het formaat en ras speelt altijd mee of je hond een andere hond eng of bedreigend vindt.
Nu ligt er op het zien van andere honden meestal een negatieve belading.
Ken je wat bazen die hun hond wel los willen laten met Dibbes? Zodat hij ook positief contact kan maken?
Hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes,
Margje
@ Margje,
Als dibbes los loopt is er geen probleem met andere honden.
Het probleem aan de lijn is dat hij de lijn zelf strak trekt doordat hij naar de andere hond toe wil. *en aan zijn houding gezien, redelijk dominant*
Als Dibbes aan de lijn zit, en de andere hond is los en komt naar dibbes toe, is er niets aan de hand.
Ik gebruik de bal altijd, hij loopt altijd met een bal in zijn bek (dat vindt hij lekkerder lopen geloof ik)
en als ik een andere hond zie aankomen, pak ik de bal en is hij daarop gefocust. Hij heeft de andere hond nog niet gezien en besteedt er nu ook geen aandacht aan.
Als hij aan de lijn is, wil ik -pertinent- niet dat hij snuffelt aan andere honden die ook aan de lijn zitten.
Hey Ingrid,
Dat kan ik me wel voorstellen, dat je niet wil dat hij contact maakt met andere honden als hij aan de lijn zit.
Kauwt hij ook de hele tijd op de bal als hij die in zijn bek heeft?
Het is denk ik een idee om die bal in je zak te houden en hem tevoorschijn te toveren als er een andere hond aankomt.
Dan gaat andere hond: leuk spel met de baas betekenen. (voordat hij gaat uitvallen of grommen pak je de bal al)
Het kan zijn dat hij nu het idee heeft dat als een andere hond in het spel is, hij juist geen bal heeft. Dan is hij erg slim als hij dat doorheeft!
Misschien het proberen waard!
Groetjes,
Margje
Hey Margje,
Hij gromt ook niet als hij aan de lijn zit, hij valt ook niet uit. dat is het punt juist,...
Hij piept en trekt.
Maar het is een rottweiler van 35 kilo. Als hij trekt, lig ik. (als hij echt trekt dan)
Qua houding denk ik: dominant
Qua gedrag denk ik: speels
Soms valt hij wel echt uit, maar dan is ook de andere hond erg dominant.
Als ik een rondje meer loop is hij los, is 6 km. en heeft hij altijd van begin tot eind een bal in zijn bek. Waar hij zo nu en dan op kauwt. Maar niet continu.
aha, ik heb m nu hoor!
Dan zou ik zeggen, iedere keer dat hij trekt, draai jij 180 graden om en loop je flink door zodat hij geen tijd heeft om te blijven piepen. Loopt hij netjes mee, dan beloon je hem. Als je de bal hebt, is dat het beste denk ik om hem mee te belonen.
Dan kun je weer omdraaien, de seconde dat hij trekt, draai jij 180 graden om. Je gaat samen, netjes lopend richting de hond of je gaat niet. Zo zwart wit moet het zijn.
Het punt met de hele tijd de bal in zijn bek is dat hij zijn beloning al heeft. Op zich helemaal niet erg, maar als je hem wil belonen heb je dus niets. Wat hij het allerleukst vind heeft hij al.
Ik denk dat jij meer in de picture komt als jij de beloning hebt en jij bepaald wanneer daar wel en niet mee gespeeld wordt.
Hoop dat je er wat aan hebt!
Groetjes,
Margje
@ Margje,
ja ik heb dit al verschillende keren geprobeerd, omdraaien. Het punt is: dibbes zijn kop draait dan ook richting de hond...
Wat betreft de bal: hij loopt met de bal in zijn bek, komt er een andere hond, dan neem ik de bal, en kijkt hij naar mij. tot de hond voorbij is (naast ons loopt, of achter ons is) en krijgt hij de bal weer)
Het blijft gewoon een heikel punt bij Dibbes, heel lastig.
Hey Ingrid,
Vandaar ook dat je stevig door moet lopen, desnoods stukje rennen, zodat hij met zijn hoofd op jou moet letten, want je bent ineens de andere kant op en je rent ook nog. Riem komt strak te staan (hou je eigen armen zo dicht mogelijk op je lijf, dan heb je het minst last van de lijn) en blijft strak als hij niet op gaat letten. Zodra hij wel oplet, is onmiddelijk de spanning van de lijn af en jij beloond hem natuurlijk!
Het is hard werken, dat wel
Aangezien hij verder niet uitvalt enzo, zou ik zeggen dat die bal ook prima werkt tegen het trekken Behalve als je dus te laat bent.
Groetjes,
Margje
Hoi Ingrid,
Voor Sterre is ook de bal dé beloning!
Ik heb dus ook altijd een bal bij mij. Passeren we iets waar ik haar aandacht op mij gericht wil hebben dan laat ik heel even de bal zien, desnoods houd ik de bal in de hand, of leg ik hem op schoot.
Sterre anticipeert zelf op de vaste punten of situaties...
Komt naast me lopen, tot ik zeg; "vrij"....
Dan gooi ik de bal dus even voor haar; als beloning.
Zo blijft het weer spannend óf ze de bal deze keer wel of niet krijgt...
Als je dit steeds herhaalt wordt het zo'n gewoonte voor Dibbes.
Dat zie ik wel aan Sterre...
Ik ben daar al heel vroeg/jong mee gegonnen. Aangezien ik hier door de natuur zonder afzetting moet wandelen. Dus jagen speelde al snel een rol van betekenis voor Sterre. Ze was nog geen 4 mnd. toen had ze al een babykonijn gevangen en opgevreten.
Dus ze had al eens gescoord....:-(
Ben vanaf die tijd met de bal geen werken.
Sterre heeft eigen speeltjes maar ik heb het "allerleukste" speeltje ; de tennisbal!
Die krijgt ze alleen als ik wil spelen; verstoppen of ver weg gooien in de maïs o.i.d.
Daarna direct weer inleveren...
Als Dibbes de truc door heeft, werkt het als een magisch toverstafje zo'n bal...
Wel in het begin ruim van te voren de bal laten zien. Desnoods speel je er zelf mee; opgooien en vangen... Zodat Dibbes al weet; opletten er komt zo actie
Sterre is momenteel loops en super willig maar ze liet vanmorgen een piepende reu voor wat hij was.... En dat allemaal door de magische uitwerking van een "bal"
Moet lukken, succes...
Liefs, Ilja
High-five van *Sterre*
@Ingrid,
-ja ik heb dit al verschillende keren geprobeerd, omdraaien. Het punt is: dibbes zijn kop draait dan ook richting de hond...
Oke, dat is duidelijk. Wat je daarvoor hebt geschreven heb ik ook gelezen.
Ik denk dat je op dat moment midden in een herstelprobleem zit. Tussen...andere hond {object enz.} waarnemen en....wat moest ik nou ook al weer doen, zit het herstelmoment.
Op dat moment is hij niet gefixeert op jou. Het klopt wat je schrijft dat weglopen geen effect heeft. Waarom, zul je je afvragen, heeft het dan geen effect?
Simpel, hij is nu te vaak beloond door gewoon zijn koppie om te draaien. Een kwart slag omdraaien en hij is waar hij wezen wil.
Barca had op dat moment ook geen herstelpunt en die heb ik hem wel aangeleerd. Het weet, kent en voert dit punt uit...zolang we maar niet op een of andere show zijn. Tijdens het uitlaten doet hij het super! Hoe heb ik hem dit aangeleerd?
Ik heb de Gentle Leader gekocht en dit bij hem omgedaan. Het voorruit trekken was heel snel over. Daarnaast heb je een geweldig goed middel om hem nu echt goed van de hond weg te leiden. Waar jij naartoe loopt moet hij ook naartoe, zijn snuit gaat achter jou aan. Dit is beslist niet zielig. Hij leert nu op jou gericht te zijn en het euvel voor lief te nemen. Hij kan niet trekken en hij heeft geen succes meer.
Lopen met een Gentle Leader vraagt wel eerst een gedegen training. Ga dit nooit zomaar aanschaffen, omdoen en wandelen. Je helpt zo zijn nek {rugwervels} naar de filistijnen. Misschien is er een hondenschool in je buurt die je in een priveles leert hoe je dan wel correct moet lopen en wat je moet doen zodra hij gefixeert raakt.
Barca heeft deze snuitband nog weleens om. Het helpt hem enorm en mij ook!
Er zit een bijsluiter bij de Gentle Leader...voor het omdoen en de begeleiding. Ik zou toch naar de HS gaan, al is het maar voor een gedegen les. Men heeft mij daar dingen geleerd die niet op de bijsluiter staan en dit bleek achteraf best wel belangrijk te zijn.
b.v. hoe kauw ik zo snel mogelijk mijn Leader in tweeen!!
Hey Wilma,
Bedankt voor je input. Ik probeer Dibbes ook altijd goed naar me te laten kijken als ik aan het lopen ben met hem. En dit gaat redelijk, hij trekt niet, loopt netjes naast, kijkt me aan eer hij iets wil gaan doen.
(op de hond/kat na).
Een Gentle Leader ken ik qua principe wel, heb er vroeger ooit mee gewerkt ivm een trekkende mechelse. Maar -zoals je zelf al aangeeft - de nekwervels...
Met mijn studie als achtergrond (fysio) ben ik er niet echt van overtuigd om zo'n ding te gebruiken.
Dit met reden dat dibbes nog wel eens uit stilstand behoorlijk kan gaan trekken.
Ik durf het niet aan.
Heb je misschien nog een andere tip??
Iemand een andere tip??
mijn hond hebt ook en keer deat geddan maar ik heb aaltijd en bal bij dus
Hoi allemaal,
Ik ken het probleem ook :-(
Mijn Maltezer leeuwtje van 9 maanden doet precies het zelfde,
Steeds blaffen en grommen, maar ook naar helemaal niets...:S
Als het hard waait ofzo gaat ie ook blaffen.
Word er helemaal gek van...
Nou liep ik laatst op de markt en vroeg bij een dierenkraam of hun iets wisten.
Ze zei dat ik een plantenspuit moest meenemen en als hij begint te grommen, hem zonder hem aan te kijken en wat te zeggen nat te spuiten, in zijn bekkie.
Vind hij echt niet leuk en het helpt wel.
Alleen ik loop vaak met mijn moeder haar hond erbij en dan vergeet ik die spuit wel eens, het lijkt net of hij dat dan door heeft...:-(
Moet het nog even volhouden denk ik.
Misschien een tip voor jullie?
Groetjes Nathalie en een ppot van Mikkie
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond gaat te keer tegen andere honden tijdens het uitlaten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?