help - we werken teveel om hond te kunnen hebben !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

@ Iris, ben het volledig met je eens, je moest eens weten hoeveel hypocriete mensen er zijn die zitten te verkondigen dat ze hele dagen voor hun hond kunnen zorgen en wat is dat dan een knuffelke en de hond zit niet alleen ja... maar hier zit Zuma wel alleen en heeft wel steeds iemand die er is en s'avonds en in het weekend zijn we er full time met een groot gezin waar ze dol op is, ze kent haar plaats ook en dat is geweldig, ge moest eens weten een volwassen hond vind ik ook niet erg, alleen is er altijd iets, ik heb een groot gezin en dan bedoel ik ook groot qua dieren, heb vanalles, kippen, konijnen, poezen ( alle 4 gered trouwens) en dan ons Zuma mijn oogappelke, een vriend zou haar goed doen , zeker ze is zo speels.
Nu had ik volwassen malamute gezien super beest maar hij bijt poesjes dood tja ja dan gaat dat niet natuurlijk... maar ik wil geen nieuwe mijn zinnen staan op een asieldier omdat ik hen een tweede kans wil geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help - we werken teveel om hond te kunnen hebben !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

@ josé , toch geweldig dat die dieren tenminste de liefde hebben en krijgen op momenten dat het past, hoeveel hondjes liggen niet te wachten op een baasje.... ik denk dan maar liever 7 uur alleen en veel liefde achteraf dan 24 uur liggen wegkwijnen ergens.... ik spreek niet voor pup maar algemeen, vandaar ik ook tweede hond wil ;-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

@ Marie rose, volledig mee eens ik vind ook dat we zelf kunnen bepalen wat en hoe, zoals je zegt ik ga ook s'morgens en s'avonds wandelen , weer of geen weer en elke vrijdagavond anderhalf uur hondenschool waar ik nog geen enkele les gemist heb , gewoon ik heb gekozen voor een hond en zal ervoor zoren, weliswaar binnen mijn beperkte uren... maar is ze daardoor ongelukkiger? neen integendeel.... ze is super gewoon en heel zachtaardig.... :-D

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" @ josé , toch geweldig dat die dieren tenminste de liefde hebben en krijgen op momenten dat het past, hoeveel hondjes liggen niet te wachten op een baasje.... ik denk dan maar liever 7 uur alleen en veel liefde achteraf dan 24 uur liggen wegkwijnen ergens.... ik spreek niet voor pup maar algemeen, vandaar ik ook tweede hond wil ;-) "


Daarom hadden we ook Mack erbij genomen, zodat Roof een vriendinnetje heeft in de tijd dat wij afwezig zijn.

Echter moet mijn man af en toe op oefening in het buitenland waardoor Roof wel de hele dag (namiddag/avond) alleen zou moeten zijn voor max 3 dagen, zoals nu...hij komt woensdagmiddag weer thuis. (bof ik even dat ik roostervrij ben vandaag en morgen)
Maarreh... dat trekt Mack niet haha! Dus nou werkt vrouwtje tijdelijk even halve diensten en heb ik mijn vader tot oppas gebombardeerd omdat Rover nu met hechtingen e.d. zit na operatie haha!

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

ik denk ook met 2 dat ze iets aan elkaar hebben en Zuma ook minder hevig zal zijn en toch gezelschp, ik heb toch gevraagd aan adoptie om nog een te herbekijken, ben bereid iemand voor de pup te laten zorgen als ik niet thuis ben... :-D

honden page profiel de redderde redder 3 doggies

honden foto van de redder

Toen ik van de zomer peppie en kokkie samen had ging het ook goed hier.
Het was wel drukker en je had niet 1 hond constant achter je aan maar 2... :-D

Ik snap er nog steeds niets van dat het bij hun vorige eigenaar niet goed ging.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

dat valt ook niet te snappen soms, de ene heeft al meer geduld en opvoeding als de andere persoon en honden voelen dat ook aan, je kan alleen maar jezelf gelukkig maken en denken bij jezelf, hier lukt het wel en heb 2 geweldige honden ;-)

honden page profiel ik en renskeik en renske 3 doggies

honden foto van ik en renske

mijn vader was werkeloos toen wij renske in huis namen. na een maand of 7 kreeg hij weer werk. renske slaapt nu de hele dag als wij er niet zijn en is direct uitgeput in het weekend of in de vakantie. zij heeft die uurtjes rust gewoonweg nodig. zelfs als we met haar willen spelen en werken gaat ze liever op schoot liggen slapen. tja, ben ik dan nu een slecht mens? ik vind van niet. mijn hond is gelukkig zo en dat is wat iedere baas voor zijn hond zou moeten willen.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

goed nieuws allemaal , heb toch een oplossing gevonden en ik kan Azur adopteren, jieha, dus nu nog enkel een gesprek bij ons thuis en dan binnenkort kan ik azur welkom heten binnen mijn gezin, ben zoooooooooooooooooooooooooooooooo gelukkkig ;-)

honden page profiel de redderde redder 3 doggies

honden foto van de redder

Leuk voor je Tamara !! Het is mooi weer dus je kunt het lekker gaan vieren :-D :-D ;-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

vieren ja zeg ben dolgelukkig, voel me net een klein kind dat een cadeautje krijgt erg he ;-)

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Persoonlijk vind ik dat je gerust kan gaan werken als een normaal mens en een hond houden (liefst toch twee als je echt full-time werkt).

Er zijn wel een paar voorwaarden vind ik;

Je moet na je werk en/of voor je werk
serieus iets doen met je hond, daarmee bedoel ik niet gewoon een wandelingetje. Nee iets echt actief en uitputtend voor de hond;
Waarom? Wel de hond zal hoogstwaarschijnlijk terwijl jij werkt slapen, maar je hond moet 's nachts ook slapen. Dat betekent dus dat je hond ergens zijn energie uit moet krijgen (tenzij je een hond wil die aan allerlei dingen gaat knagen als jij weg bent).
Met actief, goh fietsen, frisbee, speuren, school, enz enz

Je moet ervoor zorgen dat je hond toch wel wat interactie heeft als jij weg bent, een tweede maatje of een uitlaatservice.

Dan nog heel veel liefde :-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

@ Saartje, ben het volledig met je eens en daarom ik nu een tweede wil om de eenzame uren in de dag te minderen voor Zuma, maar voor en na het werk en in het weekend sta ik steeds paraat, ga ook naar hondenschool en geniet zelf van de wandelingen, geeft me rust na het werk ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Persoonlijk vind ik dat je gerust kan gaan werken als een normaal mens en een hond houden (liefst toch twee als je echt full-time werkt) "


Ik denk dan altijd maar...het is te hopen voor de hond in kwestie dat 'ie dan maar gezond mag blijven...zodra er een kink in de kabel komt, is de hond er wellicht de dupe van.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt 3 doggies

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Toen we onze 1e hond hadden, werkten we allebei fulltime, we hadden hele lieve ouders die veel met de hond deden, later ben ik minder gaan werken ( vanwege mijn gezondheid) dat is heel goed gegaan, daarna jaren geen hond, tot we Yoran kregen, ik werkte inmiddels 5 morgens in de week dus in de middag gingen we veel weg, ik ben inmiddels weer thuis en toen hebben we besloten om nog een hond te nemen, dit gaat perfect en kan ik gerust een uurtje of 2/3 weggaan. het helpt wel als je 2 of meer honden hebt. ;-)

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Mensen,mensen wat is er bijvoorbeeld mis,met een co-ouderschap,want dat zou voor heel veel mensen juist diegene die veel werken,een perfecte oplossing zijn.

Ik heb er wel eens aan gedacht zoiets op poten te zetten,maar kan dit i.v.m mijn geringe energie helaas niet doen.

Wij hebben een vriendin die zzp*er is,en haar hond Willem is vaak bij ons,ook met vakanties,maar als we een oppas nodig hebben voor Nak,kunnen we ook bij haar terecht,heerlijk toch zo*n oplossing?

En je moest eens weten hoeveel oudere mensen,het gezelschap van een hond onwijs leuk vinden,en er nog goed voor zorgen ook.

IDEE?????

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

haha zeker een idee maar ik heb al een oplossing mijn buur is op pensioen en zot van dieren, hij is er ook voor zuma als ik werken ben, let steeds op mijn beestjes en nu zal hij dit hondje in de dag ook uitlaten en is hij niet alleen :-D

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

Mijn man en ik werken ook fulltime, wel gaat mijn man tussen de middag naar huis om Wolf uit te laten en zelf te lunchen.
Laatst was ik een week ziek en dus thuis, maar ik kon toen wel aan Wolf merken dat hij dit helemaal niet gewent is. Hij was heel onrustig en daardoor kwam hij zelf niet aan zijn rust. Als we weg zijn heeft hij ook allelei denkspeeltjes zoals de kong die we hem wisselend geven.
Als we thuis komen gaat Wolf eerst mee, dan gaan we eten en ff een uurtje zitten en daarna is het tijd voor Wolf. We doen dan zoekspelletjes, puzzels, trainen enzo.

Ik ben van mening dat het prima kan, zolang je inderdaad maar zorgt dat de hond dan s'ochtends en s' avonds zijn energie kwijt kan.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ik weet niet hoe de rest het hier doen, maar mijn honden zitten elke nacht 9 uur alleen, is geen probleem hoor, heb ze nooit horen klagen, daarbij hier zijn hier zat mensen die gillen dat een hond 18 uur slaapt.
Dus blijft er altijd 6 a 7 uur over om leuke dingen met je hond te doen, als jij hem in de ochtend een uur anderhalf lekker flink laat rauzen en geeft hem voldoende aandacht, kan een hond prima de dag alleen zijn en dan heb in in de avond ook nog 4,5 uur om uitgebreid te wandelen en te spelen.
Je past alleen zijn dag en nacht ritme aan, kan een hond prima.

Men doet tegenwoordig zo hysterisch overal om, alsof een hond een bezigheidstherapeut nodig is, als die slaapt krijgt die niet mee of ik nou wel rustig op de bank zit, of gewoon van huis ben.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

joehoe het is officieel net bevestiging gekregen mag hem zondag avons op Schiphol gaan halen heb alle nodige info gekregen ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" joehoe het is officieel net bevestiging gekregen mag hem zondag avons op Schiphol gaan halen heb alle nodige info gekregen ;-) "


Gefeliciteerd!!!!
Hoe laat en van welke vlucht? (moet werken tot 22.30 en ja, werk op schiphol haha!)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

aha super dan kan je komen piepen, vlucht kl1376 Boekarest- Amsterdam
landen om 19.10 maar kan even duren voor ze door de douane zijn ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" maar kan even duren voor ze door de douane zijn ;-) "


Laat Azur dan alvast maar weten dat ie niet te veel botjes mag meesmokkelen O-)

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" aha super dan kan je komen piepen, vlucht kl1376 Boekarest- Amsterdam
landen om 19.10 maar kan even duren voor ze door de douane zijn ;-) "


Hmm, aangezien de zondag megadruk is sta ik onherroepelijk vast rond dat tijdstip... Geen kans ertussenuit te piepen haha!

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

haha kan het hem maar zeggen als het te laat is maar dat is niks ik zal wel botjes genoeg hebben voor hem ;-)

werk dan maar goed en zie dat er geen vertraging op de vlucht is haha ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help - we werken teveel om hond te kunnen hebben !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^