Moet ik mijn honden laten castreren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik denk ook dat castratie niet per se het gewenste effect zal hebben, als je dit overweegt ga dan eerst met een goede gedrags deskundige aan de slag om te kijken welke je het beste kunt laten helpen en welke niet (i.v.m. rangordes e.d.) want ze zijn nu als 4 opgroeiende kerels uit het zelfde nest heel erg gewaagd aan elkaar kwa concurrentie om het zo maar even te zeggen. Castreer je de verkeerde dan kan dit probleem veregeren omdat een gecastereerde reu niet meer al reu ruikt maar als teef (maar in zn hoofd nog wel reu is). Allemaal laten helpen dan zitten ze feitelijk weer geestelijke en lichaamlijk op het zelfde niveau in vergelijking tot elkaar als nu.

Dus ik denk dat je met een goede GT verder zult komen dan met castratie. Ga eerst eens een goed overzicht krijgen van wat er precies gaande is binnen je roedel. Welke hond doet wat en hoe vullen ze elkaar daarop aan en hoe reageren ze op elkaar.

Wat ik je wel kan zeggen is dat een roedel bestaande uit nestgenootjes behoorlijk pittig kan zijn! Omdat ze zo aan elkaar gewaagd zijn kwa leeftijd en geslacht ook nog eens in dit geval. Dit zal altijd meer spanning opleveren dan bij honden van gelijke sekse waar een duidelijk leeftijds verschil is.

Dus eerst maar de slag met een goede GT zou ik zeggen voor je ze laat helpen :-) Want met een beetje goede begeleiding kunnen reuen best samen leven ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moet ik mijn honden laten castreren " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Of castratie de oplossing is betwijfel ik!
Heb hier zelf 5 niet geholpen reuen allemaal in huis, bij en door elkaar heen!
Ik denk dat het jou wel lukt, omdat jij boven de honden staat.
Bij jou vrouw is het een ander verhaal, zij durft ze niet samen te laten, dat merken de honden en raken de weg, de leiding kwijt en dat kan leiden tot gevechten.
Heeft denk ik met de leiding geven en uitstraling te maken, nooit bang zijn en zeker niet laten merken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moet ik mijn honden laten castreren " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tuigje - Jack russell
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^