grommen tijdens eten naar men dochter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Vandaag even verschoten compleet men dochters fout denk ik toch. Simba was aan het eten en naast haar etensbak had ze ook nog haar botje liggen ... ons Kendra 7j gaat slapen en komt langs achter naar Simba zonder iets te zeggen en aait haar om slaaplekker te zeggen ... opeens een diepe grom naar haar toe en haar rug stond gebogen ?????? wat voor houding is dat zulke gebogen rug???? Ik hoorde het en riep meteen dat ze opzij moest en dat ze zoiets zeker niet mag doen dat weet ze eigenlijk goed genoeg. Tegen Simba heb ik eigenlijk niks gezegd....wat denken jullie hiervan???? Nadien ging Simba haar botje pakken en snel naar buiten ermee

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grommen tijdens eten naar men dochter " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik denk dat Simba zich op dat moment bedreigd voelde. Zij word op dat moment geaaid door je dochtertje (die het goed bedoelde uiteraard), en wellicht door schrik en tegelijkertijd verdediging van eten/botje kwam de diepe grom. Een grom is niets meer en niets minder dan een waarschuwing, Simba gaf hiermee aan het niet fijn te vinden.

Ik denk dat je daarom beter Simba kan laten eten op een plek waar zij niet aangeraakt word terwijl ze eet, en een bot alleen in de bench bijvoorbeeld. Zo voorkom je eventuele conflicten en zo leert Simba dat op die manier niemand bij haar eten/bot komt, en zo kan je vertrouwen winnen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hond at en werd ook nog eens onverwachts geaaid,lief bedoeld van je dochter,maar de volgende keer niet meer doen en haar beter begeleiden met hoe om te gaan om de hond.

In de hondenwereld betekend wat je hebt gekregen ,mag je ook houden en verdedigen.Die grom was communicatie : dit wil ik niet!

Altijd in rust laten eten.

Ik zou mij er niet druk om maken,hele normale en instinctieve hondentaal,kun je je als mens heel makkelijk op aanpassen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

goh, hier dulden wij geen enkele vorm van baknijd! Ook omdat hier vaak mijn babysitkindje van 2 jaar rond loopt en die kan met gemak even naast de honden staan en hen aaien terwijl ze eten. Maar ik laat mijn babysitkindje dit niet doen omdat ik vind dat de honden rustig moeten kunnen eten. Toch kan het altijd eens gebeuren en dan moet je op je hond kunnen vertrouwen dat die niets doet :S
hebben jullie al geoefend om baknijd te stoppen?

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Hoi Wendy,

Ik denk inderdaad dat Simba heel erg geschrokken is van de plotselinge aai. Ze heeft het niet aan zien komen, en bovendien kun je etende honden beter niet storen. Aan wat je schrijft, lees ik dat je dit ook al wist.
De kromme rug zal waarschijnlijk een soort bevriezen zijn geweest, een teken dat je hond de situatie niet prettig vond.
Niks aan de hand, gewoon weer op blijven letten en misschien je dochtertjes geheugen nog even opfrissen over niet aaien of in de buurt komen als de hond eet.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Denk niet zozeer dat dit baknijd is, maar ik vind wel dat als een hond eet of een kluif heeft een ieder hem met rust laat.
Vind dat je kinderen moet leren de hond ten alle tijden met eten met rust te laten.de hond hoeft maar te schrikken ....

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sja herkenbaar en ik vind het helemaal niet zo'n probleem eigenlijk. Kinderen horen niet in de buurt van etende honden. Die 2 á 3 minuten moeten zij gewoon rust kunnen krijgen, desnoods eten ze ergens waar ze niet gestoord kunnen worden.

Faya doet hier exact hetzelfde bij 3 van de 4 katten, enkel haar maatje mag in de buurt komen. Gewoon een teken dat ze met rust gelaten wilt worden en wat geaccepteerd moet worden.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Weet je Jana, dat heb ik ooit bij Bora gedaan. Ik heb haar gecorrigeerd ( uit schrik) omdat ik haar af wilde drogen. Ze was een pup van negen weken. Ze stond bij Dodo in de kleine nauwe keuken. Kom ik daar ineens aan met een handdoek en wil haar afdrogen. Grom zegt Bora. Ik schrik en zeg Hey. Ze heeft het nooit meer gedaan maarrrrr ze vindt het niet leuk, ze is nu zeven, dat ik op die plek haar aai of afdroog. Dat was dus wel heel stupide van mij om boos te reageren. Ik heb er niets mee bereikt.

Ik sluit me aan bij Dewi en Soraya.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Of het bij jullie hond bak/voernijd is weet ik natuurlijk niet, denk inderdaad dat ze gewoon erg schrok van de plotselinge aai.
Aaien jullie haar wel eens als ze eet? Kun je haar eten weghalen?
Sowieso vind ik dat kinderen inderdaad de hond met rust moeten laten tijdens het eten, volwassenen moeten er (vind ik dus) wel gewoon bij kunnen komen zonder weggesnauwd te worden.

Onze eerste hond (toen was ik 11) deed dat ook altijd, had flinke bak/voernijd.
Alles moest altijd eerst op zijn voor je hem weer mocht aaien.
Tweede hond (toen woonde ik al niet meer bij mijn ouders) gelijk anders aangepakt: gewoon aaien tijdens het eten, hand in de bak of de bak weghalen en gewoon het kluifje kunnen afpakken.

Wij hebben Mellow eerst laten zitten, pas als wij zeiden "voor Mellow" mocht ze eten.
En ook bij Mellow af en toe hand in de bak (oké, nu niet meer, hand in bak KVV is niet lekker ;-)) of even wat rommelen bij haar bak. Kan haar opzij schuiven, vind ze wel lastig en neemt dan nog snel een hap, maar ze doet nooit lelijk, het lijkt haar niet heel erg te boeien.
Ik zet ook rustig koffie en sta dan naast haar.

Ik heb niet de intentie om haar eten af te pakken en dat weet ze inmiddels ook, maar wil wel de mogelijkheid hebben dat te kunnen doen als het nodig mocht zijn.
Zij toont ook geen enkele vorm van bak/voernijd en dat vind ik wel fijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen kinderen hier, maar ook ik laat bamse met rust als er wat gegeten wordt, een kind staat altijd in rangorde lager dan een volwassene. de schrik is altijd groot als dit gebeurt.

niets aan de hand, de hond heeft niet aangevallen, alleen gewaarschuwd, voor jou een reden om iets te geven aan de hond waar de kleine niet bij de hond kan komen. met rust zijn eten wat het ook is, opeten, en al is het een bot, zorgen dat de kleine meid niet bij de hond kan komen.

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

Ik vind dat idd honden niet moeten grommen als ze aan het eten zijn...
Maar als de hond alleen wilt zijn me eten waarom laten we dat dan niet gewoon zo...
Hond desnoods in een ander kamer zetten... Niet in dezelfde ruimte waar je dochter is als de hond aan het eten is...

Gelukkig verder niks gebeurt...

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

De enige reden dat ik bij Fedor zijn bak kom, is om er iets bij te doen. Hij weet dat, hoeft zich dus nevernooit te verdedigen.
Als je denkt dat het voernijd is, zou dat een manier zijn om het op te lossen. Doe een beetje eten in zijn bak, en doe er eerst zelf wat lekkers bij, als hij dat gewend is, samen met je dochter er lekkers bij doen. Hij leert dat jullie iks afpakken maar alleen maar brengen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dank U

Inderdaad het meeste weet ik uiteraard al maar die kromme rug had ik nog nooit gezien. Je kan anders alles afpakken bijdoen wegnemen aaien wat je maar wil :-) ze heeft een lievelingsbotje en als ze daar al een minuut of tien op aan het kauwenis is ze zo verlekkerd bezig dan let ik ook op dat ik haar goed waarschuw je ziet dat ze dat niet graag heeft maar geeft het wel af .... meestal laten we haar doen maar af en toe oefenen we dat om juist baknijd te voorkomen. Dit voorval was een echte fout van men dochter dat weet ze zeer goed. Onze lesgeeftser denkt dat ons Kendra niet boven Simba staat in rangorde momenteel dus daar zijn we aan het werken. Ik heb ook nog een zoon van 13 die staat wel boven Simba net zoals ik en men man ..... dus nu enkel de kleinste nog.

Die kromme rug betekend dat in sommige gevallen iets?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Als je 'oefent' door het lekkers af te pakken zorg je er zelf voor dat ze baknijd ontwikkeld.
Doe dat niet!
Als je wil dat ze iets kan afgeven, oefen dAn met iets makkelijks. Leer haar te ruilen. Neem iets wat ze heel erg lekker vind. Zeg 'ruilen' en strooi wat lekkers op de grond. Als ze dat wat ze moest ruilen loslaat beloon je met je stem.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Ik heb ook kinderen ik accepteer dat dus echt niet he!

Kinderen gaan bij mij voor de honden mijn kinderen mogen overal en ten alle tijden in het huis zijn.
Het is toch niet normaal dat een hond een kind gaat corrigeren.
Wat als een kins s'avonds naar onder gaat en de hond "schrikt" en corrigeerd dat kan toch niet?
Of gaan jullie dan met zijn alle roepen het kind mag niet naar onder zonder toezicht.

Als je hond zo een gedrag vertoont moet je er iets mee doen of de hond opsluiten in een bench zodat je kinderen geen gevaar lopen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Ik heb ook kinderen ik accepteer dat dus echt niet he!

Kinderen gaan bij mij voor de honden mijn kinderen mogen overal en ten alle tijden in het huis zijn.
Het is toch niet normaal dat een hond een kind gaat corrigeren.
Wat als een kins s'avonds naar onder gaat en de hond "schrikt" en corrigeerd dat kan toch niet?
Of gaan jullie dan met zijn alle roepen het kind mag niet naar onder zonder toezicht.

Als je hond zo een gedrag vertoont moet je er iets mee doen of de hond opsluiten in een bench zodat je kinderen geen gevaar lopen. "


Een hond heeft net als wij mensen bepaalde ruimte nodig om zich heen, als iemand dan onverwachts toenaderd of tijdens het eten (voer of bot, maakt niet uit), kan dit bedreigend overkomen.
En een grom van een hond is echt een waarschuwing, dat mag niet onderschat worden!!!
Dus, gewoon de hond lekker apart zetten als deze het eten krijgt en als er een bot gekauwd wordt, de kinderen leren de hond met rust te laten!!
Respect, ook een hond verdient dat!!
Juist een hond, omdat we niet met elkaar kunnen praten!!
;-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Ja honden horen ook respect te krijgen maar.... kinderen horen geen gevaar te lopen in hun veilige omgeving.

Er word hier echt te vaak alleen maar aan de hond gedacht :-D tuurlijk allemaal honden liefhebbers.

Ik vind wel dat er te licht over gedacht word door het grote deel forummers zonder kids.
Dat gedrag kan gewoon niet als je kinderen hebt er moet dus aan gewerkt worden. ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Ja honden horen ook respect te krijgen maar.... kinderen horen geen gevaar te lopen in hun veilige omgeving.

Er word hier echt te vaak alleen maar aan de hond gedacht :-D tuurlijk allemaal honden liefhebbers.

Ik vind wel dat er te licht over gedacht word door het grote deel forummers zonder kids.
Dat gedrag kan gewoon niet als je kinderen hebt er moet dus aan gewerkt worden. ;-) "


Klopt dat je eraan moet werken, maar dat kan ook op een positieve manier,
Zoals ik hierboven heb beschreven.
Door te gaan straffen en hond te dwingen iets af te geven, maak je zelf je eigen probleem.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het is hondengedrag, zelf als eigenaar moet je dat goed in de gaten hebben en herkennen en kun je er optijd iets mee doen en dus ellende voorkomen.

Ik vind, zijn er kinderen, moet er geleerd worden hoe en wat met d hond.. en de hond moet ook leren wat wel en niet mag bij de kids!!
Dus van beide kanten moet er wat gebeuren!

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

"

Klopt dat je eraan moet werken, maar dat kan ook op een positieve manier,
Zoals ik hierboven heb beschreven.
Door te gaan straffen en hond te dwingen iets af te geven, maak je zelf je eigen probleem. "


Wow dat hoor je mij nergens zeggen!

Hier worden de honden niet gedwongen of op een negatieve manier gestraft daar maak je het probleem alleen maar erger door.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Het is hondengedrag, zelf als eigenaar moet je dat goed in de gaten hebben en herkennen en kun je er optijd iets mee doen en dus ellende voorkomen.

Ik vind, zijn er kinderen, moet er geleerd worden hoe en wat met d hond.. en de hond moet ook leren wat wel en niet mag bij de kids!!
Dus van beide kanten moet er wat gebeuren!

"



Dat klopt ook helemaal mijn kinderen leren hoe ze met de honden om moeten gaan maar ik leer mijn honden ook dat zo een gedrag dus absoluut niet mag.
Het is dus echt niet zo dat mijn kinderen op hun tenen moeten lopen of op de bank moeten blijven zitten totdat de hond zijn ding heeft gedaan. Dat kan toch niet??

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Wow dat hoor je mij nergens zeggen!

Hier worden de honden niet gedwongen of op een negatieve manier gestraft daar maak je het probleem alleen maar erger door. "


Maar opsluiten in de bench kan een hond toch ook als straf ervaren?
Met hetzelfde. Gemak geef je je hond ergens eten waar hij niet gestoord wordt, en leer je je kinderen om de hond met rust te laten als hij eet.

Hoe zou jij het dan aanpakken? Misschien bergijp,ik je wel niet goed.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

"

Maar opsluiten in de bench kan een hond toch ook als straf ervaren?
Met hetzelfde. Gemak geef je je hond ergens eten waar hij niet gestoord wordt, en leer je je kinderen om de hond met rust te laten als hij eet.

Hoe zou jij het dan aanpakken? Misschien bergijp,ik je wel niet goed. "


Als mijn hond dit gedrag zou laten zien zou ik hem idd apart laten eten in een afgesloten bench
zodat mijn kinderen totaal geen risico lopen.
En ik zou langzaam zelf gaan werken hieraan met de hond. Desnoods met hulp van een gedragsdeskundige.

Het is toch niet normaal als je hond is aan het eten in de keuken dat je kinderen niks te drinken zouden kunnen pakken in de keuken want de hond zit daar. Of ondoordacht een aai geven en de hond doet zo hallo het zijn wel nog altijg kinderen die niet bij iedere stap die ze nemen nadenken.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Als mijn hond dit gedrag zou laten zien zou ik hem idd apart laten eten in een afgesloten bench
zodat mijn kinderen totaal geen risico lopen.
En ik zou langzaam zelf gaan werken hieraan met de hond. Desnoods met hulp van een gedragsdeskundige.

Het is toch niet normaal als je hond is aan het eten in de keuken dat je kinderen niks te drinken zouden kunnen pakken in de keuken want de hond zit daar. Of ondoordacht een aai geven en de hond doet zo hallo het zijn wel nog altijg kinderen die niet bij iedere stap die ze nemen nadenken. "


Daar heb je gelijk in. Ik zou mijn hond ook nooit in de keuken eten geven. Ik heb geen bench, daarvoor is Fedor te groot, maar hij eet in de gang. Daar wordt hij niet gestoord.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"


Dat klopt ook helemaal mijn kinderen leren hoe ze met de honden om moeten gaan maar ik leer mijn honden ook dat zo een gedrag dus absoluut niet mag.
Het is dus echt niet zo dat mijn kinderen op hun tenen moeten lopen of op de bank moeten blijven zitten totdat de hond zijn ding heeft gedaan. Dat kan toch niet?? "


"Je leert je honden dat zo een gedrag niet mag??"
Dat is hondengedrag, dan verbied je ze dus hun taal te gebruiken.. dat is iets wat in mijn ogen absoluut niet kan!!!

"En dan moeten de kinderen op de bank blijven totdat de hond zijn ding heeft gedaan??"
Je kunt een hond ook apart zetten als de hond aan het eten is en als de hond een kluifbot heeft, of als de hond wel in dezelfde ruimte blijft, de kinderen zeggen dat ze de hond op dat moment even met rust laten.. ik snap het probleem niet zo..


honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mijn stelling is dat honden ongestoord moeten kunnen eten, juist om dit soort situaties te voorkomen.

Taak van de baasjes/ouders om hier goed op te letten, kinderen kan je dit heel goed duidelijk maken.

Hoe gaan de kinderen eigenlijk verder met de hond om? Ikzelf zou mijn kinderen nl ook leren dat je liever niet zomaar op een hond moet toelopen, maar liever de hond bij je roepen als je hem wil aaien. (uiteraard nooit als de hond aan het eten is)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een hond in het gezin met kinderen opnemen is een bewuste keuze die je maakt.
De hond is een deel van het gezin en iedereen moet het goed hebben in het gezin, de volwassenen, de kinderen maar ook de hond!!
Kinderen van een hele jonge leeftijd hebben idd nog niet heel veel besef maar dan moeten wij, als volwassenen hierin begeleiden en de taak op ons nemen dat het allemaal goed verloopt!

;-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

"

"Je leert je honden dat zo een gedrag niet mag??"
Dat is hondengedrag, dan verbied je ze dus hun taal te gebruiken.. dat is iets wat in mijn ogen absoluut niet kan!!!

"En dan moeten de kinderen op de bank blijven totdat de hond zijn ding heeft gedaan??"
Je kunt een hond ook apart zetten als de hond aan het eten is en als de hond een kluifbot heeft, of als de hond wel in dezelfde ruimte blijft, de kinderen zeggen dat ze de hond op dat moment even met rust laten.. ik snap het probleem niet zo..


"


En aan je reactie te zien heb jij waarschijnlijk (nog) geen kinderen.
Je kan niet met kinderen altijd overal alles in de gaten houden dat is onmogelijk met meerdere kinderen.En als je het probleem niet even aan pakt kan het dus een keer wel bijten als gevolg hebben en dat willen we toch allemaal niet?
Deze hond heeft gewoon kluifbotjes ter beschikking liggen.
Dat zou ik al wegnemen moch mijn hond zo doen.
Je kunt zo een gedrag toch niet negeren? Want dat doe je als je je kinderen weghoud van het probleem.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"

En aan je reactie te zien heb jij waarschijnlijk (nog) geen kinderen.
Je kan niet met kinderen altijd overal alles in de gaten houden dat is onmogelijk met meerdere kinderen.En als je het probleem niet even aan pakt kan het dus een keer wel bijten als gevolg hebben en dat willen we toch allemaal niet?
Deze hond heeft gewoon kluifbotjes ter beschikking liggen.
Dat zou ik al wegnemen moch mijn hond zo doen.
Je kunt zo een gedrag toch niet negeren? Want dat doe je als je je kinderen weghoud van het probleem.
"


Misschien is dan de combinatie kind/ hond niet op zn plaats..
Kinderen en honden móet je nu eenmaal in de gaten houden en er móet te allen tijden toezicht zijn!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ja Watte ... afnemen bedoel ik niet afpakken en niet terugpakken we doen het zo

we vragen haar aandacht en vargen het los te laten we aaien en belonen met woorden en geven het meteen terug allemaal op vrolijke manier ... nooit met roepen of straffen of zulke toestanden! Haar eten oefenen we met aaien en zoals al gemeld wat bijdoen of dergelijke

Ik vind ook dat mijn kinderen voorgaan op mijn hond dit terzijde krijgt mijn hond alle respect dat ze verdient en komt ze net zoals de kids niets te kort. Je weet maar nooit als de kids per ongeluk tijdens het eten eens naast haar vallen ofzo ????

Nogmaals ik weet dat men dochter in de fout was ook zij weet dit heel goed ... ze meot waarschuwen voor ze haar zomaar aait ook als ze niet aan het eten is niet ineens van achter aaien zonder dat ze je ziet komen ofzo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grommen tijdens eten naar men dochter " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Oostdijkje voor de laatste keer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^