Uitsluitingsdieet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Graag hoor ik even jullie mening hierover:

Onze hond slaapt veel, heeft zeer regelmatig last van jeuk en ontlasting is wisselend. We hebben al diverse soorten voer geprobeerd (in samenspreek met dierenarts) en zijn uit eindelijk op DARF KVV uitgekomen. Gaat een stuk beter dan de brokken, maar is absoluut nog niet over. Hij krijgt dit nu al bijna 3 maanden. Onlangs heeft hij een anti-biotica kuur gehad van de dierenarts i.c.m. maagzuurremmer en maagbeschermer, in die tijd leefde hij helemaal op. Twee dagen nadat de medicatie gebruikt werd kwam hij echter weer in zijn oude problemen terecht. Weer naar dierenarts geweest, maag/darm rommelde behoorlijk en hij heeft wat opgezette lymfeknopen in de buurt van maag/darmen. Dierenarts denkt aan voedselallergie maar heeft voor de zekerheid medicatie nog een keer verlengd. Nu gaat het inderdaad weer een stuk beter, maar als dit straks weer afgelopen is en hij valt weer terug..raad de dierenarts een uitsluitingsdieet aan.

Wat denken jullie hiervan? Ik vind het zo vreemd dat de medicatie die daar niet voor bedoeld is dan blijkbaar wel een allergie onderdrukt? Kan dit? En wat is naar jullie mening de beste methode om te volgen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitsluitingsdieet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind hetheel verstandig overkomen van je DA. Ik zou het eens proberen. Het is een vrij makkelijke manier om achter de oorzaak te komen. Ik heb het zelf andersom aangepakt, steeds dingen weggelaten, en dat duurt langer. We zijn er nu achter, bij Fedor is het kip, rund, en melkproducten zoals kaas en yoghurt. DIe laatste had ik lang over het hoofd gezien, maar sinds hij dat niet meer krijgt is het echt veel en veel beter.

Hij heeft geen jeuk meer, maar ook zijn darmen zijn in betere conditie. Een allergie zorgt ook voor slechte weerstand. Dus daarin moet ik je DA gelijk geven, dat zou best de oorzaak kunnen zijn.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het kan zijn dat in de bijproducten wel graan zit, waar de hond vaak huid en darmproblemen
van krijgt. Dentasticks, koekjes en staafjes bevatten allemaal graan.
Graan is vaak een boosdoener. Door al die chemie is de hond ook ontregeld.
Ik zou je een puur natuurlijke ontgifting willen aanraden :
pure biologische kwark, met lijnzaadolie en een beetje honing voor de smaak.
Dat 1 a 2 maal per dag, een aantal weken.
Werkt absuluut ontgiftend.
Heb ik van een natuurarts.
Misschien kun je eens denken aan klassieke homeopathie !

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou dat dus niet doen en eerst dat uitsluitdieet volgen. Kwark kan juist ook een allergeen zijn. En honing ook. daarvan raken bij Fedor de darmen helemaal in de knoop. Door een uitsluitdieet te volgen 'ontgift' de hond ook.
Meestal is een uitsluitdieet 6 weken lang een diersoort die hij nog niet heeft gehad. Vaak wordt eend daarvoor gebruikt. Eend is van nature hypo-allergeen.

Anoniem (Gast)

Eend krijgt hij bij ons al langer in snacks. Dierenarts raade dan ook Paard aan (Haaksbarf) om in ons geval mee te beginnen. We hebben wel een licht vermoeden waar het zit (kip), maar weten dit natuurlijk niet zeker. Zouden we niet beter bijv. eerst geen kip meer kunnen geven (maar voor de rest nog wel alles) om dat uit te sluiten? Kip is namelijk het * enige * dat hij ALTIJD al krijgt (in alle voeders die hij heeft gehad). Of doen we het dan verkeerd om en kost dat alleen maar meer belasting/tijd?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb dat ook zo gedaan, en dat duurt veel langer. Achteraf zou ik het volgens de methode doen zoals de dierenarts je aanraadt. Dan weet je eerder wat de oorzaak is. Hou er rekening mee dat het 6 weken duurt voordat het lichaam tot rust is gekomen. Ik heb dat hier ook gezien.

honden page profiel ilonailona

onze hond heeft ook last van een voedselintolerantie. We weten nog niet van welke precies. Hij moest elke ochtend op de nuchtere maag spugen en kreeg last van diarree met bloed e.d. (overigens juist door ab etc) Ab zorgt ervoor dat de ontstekingen e.d. geremd worden en dat irritaties weggaan, dus vandaar dat het zal aanslaan op het moment dat je hond een allergie heeft. juist door al deze medicatie raakt de maag van de hond alleen maar meer van streek.
Wij hebben momenteel hypoallergeen voer en toen was het snel over met het braken. ook de ontlasting is dan dikker. Je kan dan na 6 weken beginnen om dingen toe te voegen en dan te kijken waar de hond last van heeft. Ik zou het dus doen zoals zonnetje het aanraad...

groetjes Ilona

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je kan beter eerst alleen paard voeren, want sommige dieren hebben meer allergieen, en dan kan je dus kip wel weglaten, maar misschien krijgt hij dan nog iets anders wat ook die reactie geeft,(bijv rund) en dan ben je dus nog geen stap verder. als het inderdaad een allergie is, dan moet het met 6 weken alleen paard verbeteren. maar dan ook geen enkel snoepje of hapje of korstje brood, dat iets anders is dan puur paardenvlees. als dat goed gaat, kan je telkens 1 ding gaan toevoegen, na 6 weken paard, doe je er bijv. geit bij. als dat ook een aantal weken goed gaat, doe je er eend bij, en op een gegeven moment ook kip..... merk je dan dat het weer slecht gaat dan weet je dus dat kip een probleem is.....

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Zouden we niet beter bijv. eerst geen kip meer kunnen geven (maar voor de rest nog wel alles) om dat uit te sluiten? Kip is namelijk het * enige * dat hij ALTIJD al krijgt (in alle voeders die hij heeft gehad). Of doen we het dan verkeerd om en kost dat alleen maar meer belasting/tijd? "


Je moet veel geluk hebben wil je direct hetgeen vinden waar je hond op reageert. Al de tijd dat je dingen weglaat voelt je hond zich niet goed. Geef je middels een uitsluitingsdieet een diersoort waar je hond niet allergisch op reageert dan kunnen de huid en darmflora herstellen en voelt je hond zich snel beter.

Anoniem (Gast)

Oke, dan zit er niks anders op dan 'm alles even te ontnemen en het uitsluitingsdieet te gaan volgen als het weer terug komt (ben er wel bang voor. ondanks medicatie slaapt hij vandaag ook weer erg veel). In iedergeval bedankt voor meedenken!

Anoniem (Gast)

Nog een vraagje: is het ook mogelijk om bijv. 1 maand paard te voeren en in plaats van dan overgaan op een andere variant eerst zijn kluif terug te geven en te kijken hoe hij daar op reageert. Hij mag namelijk erg graag kluiven en zou het zielig vinden als hij zolang zonder moet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het is prima mogelijk om te elimineren met een zelf samengesteld dieet, waarbij voldoende te kluiven is voor je hond. Dat geeft meer verzadiging, is prima voor het gebit en je weet exact wat je voert.
Wil je er meer over weten, evenals de verschillende eliminatiediëten die je kunt inzetten:
www.rauwevoedingvoorhonden.nl
Maar zolang je niet weet wat je hond echt mankeert en je nog volop aan de antibiotica met maagzuurbeschermers en maagzuurremmers zit, zou ik niet te snel er vanuit gaan dat je hond alles kan eten op dit moment. Hou het dan voorlopig op een gemalen voeding en geef hem ook geen commerciële kauwkluiven. Rauwe voeding heeft een zuurder maagmilieu nodig en de maagzuurremmers/beschermers dragen niet direct bij aan een optimale balans en onderdrukt de aanmaak van gezonde maagsappen. Elimineren en indirect de onderliggende oorzaak van je hond aanpakken, dat zou ik meer van belang vinden dan wat je nu aan het doen bent, het onderdrukken van symptomen terwijl je niet weet wat er exact speelt. Die vicieuze cirkel gaat van kwaad tot erger.
Een goed holistisch dierenarts (met dierenartsachtergrond) kan je begeleiden om in elk geval de hond van die medicatie af te krijgen en indirect je ook te ondersteunen met het eliminatiedieet. Zelf 'elimineren' zonder kennis van zaken en afhankelijk blijven van reguliere medicatie zou voor mij geen optie zijn. Dan liet ik me doorsturen naar een specialist voor een juiste diagnose om van daaruit weer verder te handelen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Nog een vraagje: is het ook mogelijk om bijv. 1 maand paard te voeren en in plaats van dan overgaan op een andere variant eerst zijn kluif terug te geven en te kijken hoe hij daar op reageert. Hij mag namelijk erg graag kluiven en zou het zielig vinden als hij zolang zonder moet. "


Ik zou het even niet zielig vinden. koop een kong voor hem. Ik droog zelf mijn snoepjes in een droogoventje. Ook omdat Fedor zoveel allergien heeft. Dan zou je paardenvlees kunen drogen en het daarin stoppen, Kan hij toch lekker 'kluiven' maar het past wel in zijn dieet.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

als je je elimineer dieet met paard gaat starten kan je misschien voor de kluif knars gaan geven.
dat is zacht borstbeen (in dit geval van een paard dus).

Anoniem (Gast)

" Het is prima mogelijk om te elimineren met een zelf samengesteld dieet, waarbij voldoende te kluiven is voor je hond. Dat geeft meer verzadiging, is prima voor het gebit en je weet exact wat je voert.
Wil je er meer over weten, evenals de verschillende eliminatiediëten die je kunt inzetten:

Maar zolang je niet weet wat je hond echt mankeert en je nog volop aan de antibiotica met maagzuurbeschermers en maagzuurremmers zit, zou ik niet te snel er vanuit gaan dat je hond alles kan eten op dit moment. Hou het dan voorlopig op een gemalen voeding en geef hem ook geen commerciële kauwkluiven. Rauwe voeding heeft een zuurder maagmilieu nodig en de maagzuurremmers/beschermers dragen niet direct bij aan een optimale balans en onderdrukt de aanmaak van gezonde maagsappen. Elimineren en indirect de onderliggende oorzaak van je hond aanpakken, dat zou ik meer van belang vinden dan wat je nu aan het doen bent, het onderdrukken van symptomen terwijl je niet weet wat er exact speelt. Die vicieuze cirkel gaat van kwaad tot erger.
Een goed holistisch dierenarts (met dierenartsachtergrond) kan je begeleiden om in elk geval de hond van die medicatie af te krijgen en indirect je ook te ondersteunen met het eliminatiedieet. Zelf 'elimineren' zonder kennis van zaken en afhankelijk blijven van reguliere medicatie zou voor mij geen optie zijn. Dan liet ik me doorsturen naar een specialist voor een juiste diagnose om van daaruit weer verder te handelen. "


Ho Ho! Ik schreef niet voor niets in mijn eerste bericht "Dierenarts denkt aan voedselallergie maar heeft voor de zekerheid medicatie nog een keer verlengd.". Het zou in theorie zo kunnen zijn dat hij een bacteriele infectie heeft en de kuur daarop aansloeg maar te kort was, daarom is de kuur één keer verlengd. Het is niet de bedoeling van de dierenarts (of van ons) om dit als permanente oplossing te zien bij een voedselallergie..maar dat had je zelf ook wel kunnen weten als je goed gelezen had.

Een holistisch dierenarts heb ik geen interesse in. Ik ga mijn hond niet blootstellen aan een medicijnman 2.0 die behandelingen uitvoert die geen enkele onderbouwing hebben op effectiviteit.

zonnetje: Bedankt voor de tip, maar een Kong hebben we al gehad...hij sloopt alles. Geen succes dus.

maxjob: Goede tip. Enig idee waar dat te krijgen is?

Anoniem (Gast)

Goldendelicious: Overigens is de manier van voeren die jij aangeeft geen succes voor ons. We wonen in een appartement en heb geen zin dat m'n hele huis onder vlees en bloed resten zit. We voeren KVV (eerst brokken) en dat willen we graag zo houden, maar natuurlijk zijn andere diersoorten/merken geen probleem.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Ho Ho! Ik schreef niet voor niets in mijn eerste bericht "Dierenarts denkt aan voedselallergie maar heeft voor de zekerheid medicatie nog een keer verlengd.". Het zou in theorie zo kunnen zijn dat hij een bacteriele infectie heeft en de kuur daarop aansloeg maar te kort was, daarom is de kuur één keer verlengd. Het is niet de bedoeling van de dierenarts (of van ons) om dit als permanente oplossing te zien bij een voedselallergie..maar dat had je zelf ook wel kunnen weten als je goed gelezen had. "


Als je zo'n lange AB kuur nodig hebt om een bacteriële infectie mee aan te pakken, dan zou je er logischerwijs vanuit kunnen gaan dat de gebruikte AB niet aanslaat op wat je aan het bestrijden bent.
http://whgdierenartsen.nl/Bibliotheek/tabid/69/ItemID/132/Default.aspx?Word=Huidklachten+bij+de+hond+%28incl.+Homeopathie%29

http://whgdierenartsen.nl/Bibliotheek/tabid/69/ItemID/63/Default.aspx

" Een holistisch dierenarts heb ik geen interesse in. Ik ga mijn hond niet blootstellen aan een medicijnman 2.0 die behandelingen uitvoert die geen enkele onderbouwing hebben op effectiviteit. "


Jammer dat je er zo over denkt, aangezien de onderbouwing en effectiviteit van bepaalde geneeswijzen er wel degelijk zijn. Het kan een verlengstuk van regulier vormen, waardoor je hond eerder van de klachten af kan zijn.

Anoniem (Gast)

Lang? Hij heeft 5 dagen de kuur gehad en is helemaal opgeleefd na 2-3 dagen en 2 dagen NADAT de kuur is afgelopen kwam het weer terug en is het dus met weer 5 dagen verlengd. Lijkt mij een logische eerste stap. De kuur is vandaag nu weer afgelopen, we zijn benieuwd wat er nu gaat gebeuren en gaat het weer mis, dan is er duidelijk een voedselallergie en gaan we een uitsluitingsdieet volgen van Haaksbarf. Daar hebben we het beste gevoel bij.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben wel benieuwd naar hetvervolg. Goed dat je een uitsluitdieet gaat volgen. Laat weten hoe het gaat!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Lang? Hij heeft 5 dagen de kuur gehad en is helemaal opgeleefd na 2-3 dagen en 2 dagen NADAT de kuur is afgelopen kwam het weer terug en is het dus met weer 5 dagen verlengd. Lijkt mij een logische eerste stap. De kuur is vandaag nu weer afgelopen, we zijn benieuwd wat er nu gaat gebeuren en gaat het weer mis, dan is er duidelijk een voedselallergie en gaan we een uitsluitingsdieet volgen van Haaksbarf. Daar hebben we het beste gevoel bij. "


Een 5-daagse kuur is ook veel te kort. 10 dagen staat er gemiddeld voor 1 kuur. Ik zou gelijktijdig met de overgang naar de gemalen voeding een probiotica erbij geven. Het is 'bewezen' en 'wetenschappelijk' onderbouwd dat o.a. eczeem- en jeukklachten verminderd kunnen worden met de inzet van een goed probioticum als supplement. Na zo'n antibioticakuur kan je hond dat zeker wel gebruiken.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Een 5-daagse kuur is ook veel te kort. 10 dagen staat er gemiddeld voor 1 kuur. Ik zou gelijktijdig met de overgang naar de gemalen voeding een probiotica erbij geven. Het is 'bewezen' en 'wetenschappelijk' onderbouwd dat o.a. eczeem- en jeukklachten verminderd kunnen worden met de inzet van een goed probioticum als supplement. Na zo'n antibioticakuur kan je hond dat zeker wel gebruiken. "


dat ben ik helemaal met je eens Goldendelicious.
Ook voor mensen is het al vrij normaal om bij een AB-kuur een probiotica te geven. Namelijk de AB maken ook de goede darmbacterien dood. Door probiotica zorg je voor een goede darmflora. De meeste dierenartsen kunnen dat voorschrijven, maar er zijn er ook online te koop bijvoorbeeld van de Groene Os.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

runderknars is vrij gemakkelijk verkrijgbaar dus paardenknars lijkt mij niet onmogelijk. misschien kan je het ergens bestellen of via een paardenslager.

jammer dat je zo denkt over een holistische dierenarts. ik heb echt hele goede ervaringen.
een holistische dierenarts heeft dezelfde studie gevolgd als een reguliere maar heeft daarbij nog verder door geleerd.

barf of nrv voeren is niet zo vies en ingewikkeld als het lijkt. mij lukte het om 5 honden te voeren op een klein appartementje. maar ik vind kvv een zeer goed alternatief hoor.
ach misschien moet je nog even wennen aan alles en denk je volgend jaar ook zo als ons. dat komt wel goed, je bent nu al echt goed bezig (ik heb namelijk ook zo gedacht als jij)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind het al heel verrassend van een regulier dierenarts om een uitsluitdieet voor te stellen, en zelf niet wars is van versvoer.
Daar zijn er niet veel van. Ik denk dat je prima advies hebt gekregen. Wordt dat niks, kun je altijd nog verdr gaan zoeken. Eerst het een..

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik vind het al heel verrassend van een regulier dierenarts om een uitsluitdieet voor te stellen, en zelf niet wars is van versvoer.
Daar zijn er niet veel van. Ik denk dat je prima advies hebt gekregen. Wordt dat niks, kun je altijd nog verdr gaan zoeken. Eerst het een.. "


nou je het zegt........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitsluitingsdieet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Honden gezocht voor Trimbeurt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^