Hai,
Ben nieuw hier! Zie door de bomen het bos niet meer...
Op zoek naar een pup maar waar vind je een gezonde pup? Je hoort tegenwoordig zoveel over broodfokkers en hun afschuwelijke praktijken.
Hoor van veel mensen niet via internet te kopen of in Belgie. Alleen waar dan?
Wil graag een keeshondje, mag ook een kruising zijn.(liefst dan een kruising van keeshond x sheltie) waarom? Past karakter goed bij mij en mijn gezin. Ja heb wel degelijk onderzoek na gedaan...
Ben een enorme dierenliefhebster, zelf trotse bezit van een 8 jarige kater. Al eerder de liefde mogen ervaren van mijn wijlen shar pei. De liefste hond die er was... Nu na 6 jaar wil ik dus weer een lieverd in huis.
Hoeft niet perse een rashond te zijn... Wel een gezond beestje!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wil graag een pup... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik zou zeker niet op zoek gaan naar deze kruising. Dan kom je vrijwel altijd bij broodfok terecht.
Kies of de keeshond, of de sheltie. Zoek dan via de rasvereniging naar fokkers.
Let op de nodige testen voordat je een pup koopt.
Hoi Sil,
Goed dat je hier komt informeren!
En super dat je op de hoogte bent van broodfok en dat je naar de gezondheid kijkt van de dieren!
Alleen is het met kruisingen lastig te zeggen of het uiteindelijk gezonde honden zullen zijn.
In dat geval kun je het beste opzoek gaan naar mensen die ouderdieren hebben mét papieren en goede resultaten van de tests van afwijkingen e.d.
Mensen die op deze goede, verantwoorde wijze bezig zijn, kom je helaas weinig tegen!
Dus dat zal niet makkelijk worden!
Je zegt graag een Keeshond te willen, het beste kun je dan kijken bij de rasvereniging, dan weet zeker dat je goed zit
Hoi Sil,
leuk dat jullie besloten hebben een hondje te nemen!
Een gezonde pup vind je meestal niet via Marktplaats en andere verkoopwebsites.
Je moet inderdaad enorm uitkijken, want broodfokkers liggen overal op de loer, ze gebruiken allerlei trucs en smoezen om hun ware bedoelingen te verdoezelen.
Een goede pup vind je WEL via de rasvereniging van het ras naar keuze.
Bij de rasvereniging of club zijn fokkers aangesloten die zich aan veel regels hebben te houden.
Ook zijn gezondheidsonderzoeken van de ouderdieren vaak verplicht.
Zo weet je tenminste dat je geen zieke, ongezonde pup krijgt (al heb je natuurlijk nooit garantie, de kans is zo klein mogelijk als de ouders officieel getest zijn op aandoeningen!).
Hier is de website van de rasvereniging van de keeshond:
http://www.keeshondenclub.nl/2011/varieteiten.html
Als je linksonder op 'kennels' klikt en je kiest de variëteit die je graag wilt, vind je de goedgekeurde fokkers.
Helaas komen kruisingen vrijwel altijd van broodfokkers of van mensen die totaal geen verstand hebben van fokken. Ze hebben hun Keeshond bijvoorbeeld laten dekken door de Sheltie van de buren, zogenaamd omdat het zo leuk is. Ze hebben geen verstand van de ouders hun lijnen, geen gezondheidsonderzoeken gedaan (en de pups kunnen dus van alles mankeren, allerlei aandoeningen hebben die bij de rassen voorkomen), en vaak ook totaal niets gedaan aan socialisatie. Soms is het teefje nog veel te jong of juist veel te oud. Ze hoeven zich totaal niet aan de regels te houden. Ik zou dus zeker voor een rashond gaan, het is namelijk ook een fabeltje dat kruisingen gezonder zouden zijn, dit is grote onzin. Als je een gezonde rashond van een goede fokker haalt is dat vele malen beter dan een kruising uit één of ander 'oeps'-nestje.
Een goede fokker:
1. Laat de ouders testen op afwijkingen (dus niet alleen een simpele gezondheidsverklaring van de dierenarts, maar echt officiele onderzoeken!)
2. Heeft de moederhond aanwezig, en het nestje groeit in huis op
3. Besteed heel veel zorg aan het uitkiezen van de juiste ouder combinatie
4. Besteed heel veel zorg aan de socialisatie van de pups
5. Fokt niet voor het geld, maar uit liefde voor het ras
6. Is aangesloten bij de rasvereniging en fokt volgens de regels!
7. Fokt met één, of maximaal twee, ras(sen)
8. Geeft je garantie en helpt je altijd met al je vragen
9. Kijkt goed waar de pups terecht komen en geeft niet zomaar een pup mee
10. Sluit een koopcontract en geeft de pups altijd een stamboom mee
Tot vorige week zat er ook een keeshond pup in het asiel en heb ze er al vaker gezien , misschien is dat ook nog een overweging?
Ik heb trouwens ook een hele leuke hond kruisig kees , maar gezond.... Nee zou het niet doen mits de ouder dieren getest zijn
Wat leuk zeg,dat je op zoek bent naar een pup. veel succes!
ik wil even een misverstand uit de wereld helpen::
belgië heeft ook hele goede, verantwoorde fokkers... niet enkel broodfokker.
In Belgie heb je ook goede fokkers hoor, net zoals je in Nederland ook malafide kwekers hebt. Gewoon niet naar grote kennels of winkels gaan waar ze je meteen dertig pups van verschillende rassen kunnen aanbieden en de tips hierboven gegeven in je achterhoofd houden, dan komt het in orde
Er zit wel een hele leuke kees in het asiel trouwens:
http://dierenasiels.com/specshond.cfm?id=255905
Zelfs bij erkende fokkers kun je aan de kruizing sheltie keeshond komen, ze fokken er af en toe keeshond in om de sheltie wat beter karakter te geven, de laatste jaren zijn dit erg onzekere hondjes geworden en door de pinnige keeshond in te fokken krik je het karakter weer op.
De fokker laat dan na een aantal generatie's de honden weer keuren en voldoet de hond aan de rasstandaard krijgt die een soort begin stamboom, zo krijgt men ook wel eens vers bloed in een ras.
Gewoon goed in verdiepen en dan komt dat wel goed
Veel plezier met het vinden van een goede pup.
een fokker zal dat inderdaad niet doen, een hond kruisen van een ander ras, en dan maar even wachten tot ze weer kunnen keuren ? nee hoor dat gaat zo niet in zijn werk.
een goeie fokker van een bepaald ras zal zijn/haar best doen voor nieuw bloed , maar dan wel van het zelfde ras, en niet van een kruising , en dan maar afwachten wat het wordt.
je wilt graag een keeshondje, asiels zijn ze zeker te vinden, kijk daar eens, of bel eens naar een asiel op.
wil je graag een pup ? dan bij de rasvereniging, dan weet je zeker dat je een gezonde pup hebt.
Hey Sil,
ik België zijn er ook goede fokkers, hoor!
Ik zou de handelsites zoals marktplaats, speurders, 2e hands etc. vermijden. Daar zitten alle broodfokkers.
Neem een kijkje op www.ikzoekbaas.nl of informeer bij de rasverenigingen http://www.nederlandsesheltievereniging.nl/ en http://www.keeshondenclub.nl/.
Opletten ook want er zijn lijnen waar nu BSD in voorkomt.Black skin disease.Informeer je hier grondig in, want de fokkers gaan je dit ook niet direct vermelden dat dit in hun lijnen voorkomt.Deze komt soms maar tot uiting na 3 jaar.Het is geen zware ziekte, maar zoals de naam het zegt: je hondje zijn vel wordt zwarte en de haren vallen uit.
Sil, allereerst een kompliment dat je je vooraf informeert! Heel verstandig, dit kan veel leed (vooral dierenleed voorkomen)
Je hebt al veel goed advies gekregen hier, maar ik wil toch reageren.
Vaak wordt geadviseerd om: geen pup in Belgie te kopen, geen pup in Brabant, geen pup in Groningen, geen pup in Limburg enz. Dit is echter onzin. Goede fokkers zijn is niet afhankelijk van woonplaats.
Vaak gaan juist mensen met gevoel voor hun honden verhuizen naar plekken waar het voor hun honden het best is en ze de ruimte hebben en dit is niet in de randstad.
Wij zijn bewust van Leersum naar Belgie gegaan vanwege onze dieren, we hebben echter ook nog een woonplek in Nederland. Zijn wij nu ineens een slechtere fokker geworden?
Het is belangrijk om onafhankelijk waar een fokker woont, erg kritisch te blijven: Hoeveel fokt hij, hoe leven de ouderdieren, keurt hij de fokdieren, waar worden de pupsgeboren, hoe begleid hij de pups, wat weet hij van honden en fokken, hoe houdt hij contact met zijn pupkopers nadien enz. Dit staat allemaal los van woonplaats.
De belgische rasvereiging heeft op zijn website ook steeds erkende kennesls of aangegeven nestjes van fokkers staan die de laatste 5 maanden zijn geboren, die fokkers kan je op die manier steeds contacteren.
http://www.kmsh.be/pages-nl/ibd/index.html
Daar kan je ook eens gaan kijken.
Goedemorgen allemaal,
Hartelijk dank voor alle ins en outs, do's en dont's! Inmiddels hebben we een hondje... Een "keeshondje" van 5 maanden, een herplaatser. Hij komt van een jong stelletje die hem niet meer konden houden ivm een huisbaas die geen huisdieren in zijn huis wilde. Jammer dat ze dit niet eerder wisten of uitgezocht hebben. Maar ach, nu is hij bij ons. Zijn naam is Milo en een keeshondje. Althans zeggen de vorige eigenaars, ik denk eerder dat het een kruising is want deze kees heeft niet zoveel haar zoals een kees zou moeten hebben. Hij is helemaal grondig gecheckt door hun dierenarts en alles is goed. Ik had de kennel gegoogled, lange leve internet , maar dat zag er niet echt toppie uit. Volgens de reviews een "slechte" broodfukker. Het jonge stel heeft dit volgens mij niet eens gecheckt etc. Ik hoop daarom van harte dat alles goed met hem is en zoals ik kan zien en ervaren is dat ook. We gaan ook nig naar onze dierenarts voor een checkup. Zou toch oldoende moeten zijn?
Hij is super lief, aanhankelijk, energiek en slim. Helemaal een hondje naar mijn hart. Ook de kinderen vinden hem geweldig en andersom.
Het enige waar ik nu mee aan de slag moet is het laten wennen van de kat aan de hond en andersom. Mijn lieve kater Amigo van 8 is echt een lieverd. Milo was nog niet bekend met katten/poezen dus is het voor hem ook even wennen. Hij zag Amigo en begon mteen te blaffen terwijl Amigo rustig kwam kijken. Nu is Amigo bang, terughoudend en niet gecharmeerd van Milo.
Ik probeer ze langzaam aan elkaar te laten wennen door erbij te blijven. De kat en de hond te ondersteunen, een grote klus dus.
Iemand tips hier voor mij?
Vriendelijke groeten, Sil
Ps ik heb met de vorige eigenaars wel afgesproken wanneer onze kat eronder lijdt dat de hond weer terug naar hun gaat en zij een ander baasje voor hem kunnen zoeken. Hoop natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn, ben nl helemaal verliefd op deze lieverd.
Mijn ouders deden vroeger gewoon de hond en kat hun gang laten gaan. De kat ging dan op tafel zitten zodat de hond er niet bij kon en alleen de geur kon oppakken.. De kat ging na een poosje gewoon zijn eigen gang en hond keek er niet meer naar om... Maar of dit de goede aanpak is durf ik niet te zeggen hoor! Zelf heb ik geen katten en merk ik enorm dat mijn ouders dingen enorm verkeerd hebben gedaan en ik in het begin dus automatisch ook.
Ben daarom heel erg blij met dit forum
Hoi Sil,
Je pup is nog jong en uitbundig en je kat is voorzichtig.
Je moet vooral de pup nu leren de kat met rust te laten.
Je kan hem even aan en lijntje houden als de kat eens wil komen kijken, zodat hij er niet zomaar kan opspringen.
Of hem kalm houden als de poes is wil komen kijken.
Ook zorgen dat poes altijd kan 'vluchten', vb op een krabbelpaal of tafel, zodat ze de pup van op afstand kan bekijken.
Als je hondje leert niet op de poes te blaffen of springen, zal je poes vanzelf wel weer zekerder worden. Alleen zorgen dat hij niet in de val kan komen te zitten.
Bij ons gaan de poezen uit zichzelf op tafel, op de krabbelpaal of snel de gang in als het wat druk wordt, maar komen even later wel weer kijken.
Ook zorgen dat je je poes ook nog voldoende knuffels geeft, en op tijd op zijn favouriete plaatsje kan laten liggen tijdens de rustpauzes van je pup.
Vooral zorgen dat die pup voldoende slaaptijd krijgt, al dan niet verplicht, want een moe-e pup is een lastigere pup... hij hoort nog veel te slapen, om alle indrukken te verwerken en om gezond te groeien
De volgens mij beste werkende methode voor hond en kat is :
Kat in een grote bench, incl kattebakje mandje ed., op tafel (op de grond is teveel stress voor de kat). En de hond leren de kat te negeren, zelfs niet erna kijken.
Dit duurt afhankelijk van hond en kat en jezelf, van een paar dagen tot max veertien dagen.
De hond leert zo van de kat af te blijven terwijl die er wel is. De kat rent niet weg, dus wordt de jachtdrift van de hond niet opgewekt, maar leert hij dat dit dier er gewoon is.
De kat krijgt niet de ervaring dat de hond achter haar aanzit, dus wordt rustiger bij de hond zijn aanwezigheid en triggert dus ook minder de hond.
Dit werkt bij ons al jaren met de nodige opvangkatten en jachthonden. bange katten agressieve katten enz. en zeer verschillende honden.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wil graag een pup... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?