Leuk! Bezwaarschrift hondenbelasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

" Mijn honden zijn loge's want mijn vader kan er even niet voor zorgen O-) "


  Hahaha, hij kan er heel lang niet voor zorgen zeker.

Hier hebben we dat ook eens gedaan met onze Shi-Tzu Savannah. Die was van mijn schoonzus en die kon er vanwege ziekte even niet voor zorgen. Ze wilde haar adres en al, heb het gegeven. Ze woont in Barneveld en wij in Almere. Heb haar uiteraard toen wel even gebeld, ze vond het best.
Toen Savannah overleed en wij DJ kregen heb ik hem toch maar op gegeven.

In Almere kost het 100 euro voor de eerste hond en voor een tweede hond is het ook 100 euro.
Hier wordt vaak het gras en grasstroken gemaaid en dus zijn vaak de drollen dan ook weg. Ik zie nooit een poepopruimwagen, dus ik vraag mij af wat ze met het geld doen.
Ik ruim nu 1x in de maand op 1 dag 1x de poep op, je mag raden waarvoor.;-) Voor de rest doe ik het dus niet, want ik vind als ik zoveel moet betalen, de gemeente daar dan wel wat voor mag doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuk! Bezwaarschrift hondenbelasting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

wij mogen dus van geluk spreken, wij betalen nl geen hondenbelasting.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

wij mogen dus van geluk spreken, wij betalen nl geen hondenbelasting.

honden page profiel MaxineMaxine

honden foto van Maxine

" wij mogen dus van geluk spreken, wij betalen nl geen hondenbelasting. "


Wij ook niet :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Dat je een rekening kan krijgen over 12jaar is beslist niet waar ze mogen hooguit van 4jaar terug eisen. als nou iedereen is zijn eigen rotzooi opruimde ook de hondenstrond , welof geen opruimplicht wat was nederland dan toch een schoon land. en dan zeggen ik betaal hondenbelasting dus ruim ik het niet op is een mentaliteit van heel laag allooi Hein.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Kun je daar eigenlijk iets tegen doen?
Ik bedoel, ik ruim overal alle hondenpoep op van mijn twee hondjes.
Alleen zie ik in mijn woonbuurt wel heel veel hondenpoep liggen.

honden page profiel Carla Carla

honden foto van Carla

" Hier in Oss heb je een paar losloopveldjes, maar op plaatsen die absoluut niet logisch zijn. Langs drukke wegen en de veldjes zijn niet omheind, of te laag omheind.

Je betaald hier:
voor de eerste hond 49,92
voor de tweede hond 62,40
voor elke hond boven twee 77,76
voor kennels die geregistreerd staan bij de raad van beheer 252,00 "


 Ik woon ook in Oss wilde het al opzoeken maar hoeft dus niet meer wij hebben onze 2e hond vanaf mei en nog niet doorgegeven
Als we dat melden moeten we dan toch voor een heel jaar betalen?

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

er is een man die nu een klacht indient bij het eurosees gerecht. De reden waarom er hondenbelasting mocht worden gebruikt is omdat honden als last dier gebruikt werden net als paarden en was dus gewoon een werktuig. Maar aangezien dit niet meer het geval is, sterker nog je bent strafbaar als je de hond laat trekken, is hij dit aan het aanvechten.

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

Fantastisch!!

Ik ga het proberen

honden page profiel DD

honden foto van D

In Nederland is het bij wet verboden – sterker nog: het is echt een misdrijf – om een hond als trekkracht in te zetten. Trekken is alleen weggelegd voor een paar (pool)hondenrassen, en dan alleen nog met ontheffing.

;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

Pippi (Gast)

ik ben zo benieuwd naar de afloop...

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hier in Heemstede breekt men tegenwoordig de nek over de hondenstront, soms denk ik dan ook zal ik hier melding van maken?. Maar als ik dit doe woord er ook geheid bekeurd op het loslopen van honden, en ik zie bij sommige eigennaren zo'n goeden baas hond verhouding dat ik dat naar hen toe erg oneerlijk vintd.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

drie x lijkt mij wat overbodig.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Tsja t is hier wel verplicht... Maar ik heb t nog nooit betaald O-) Er staan welgeteld 2 poepzakjes houders en die staan beide aan t strand waar je parkeer geld betaald voor een onbewaakte parkeerplaats van jawel: €5,50 maakt niet uit hoe lang je er staat. Verder mogen ze daar alleen los vanaf november tot eind februarie. Er is nog een losloop gebied langs de provinciale weg zonder afzetting en staan koeien en schapen naast. Mogen ze zoon 100 meter los. Geen prullebak of poepzakjeshouder te vinden.

Voor 1 hond zou ik 45 euro betalen
Voor de 2e hond zou daar 85 euro bij komen
en voor de 3e weer 85 dus reken uit: €215,- per MAAND voor 3 honden. Ammehoela

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Kan ik wel gebruik voor school, handig haha!

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

" Ik kwam op Facebook het volgende model bezwaarschrift hondenbelasting tegen. Ik vond het zo'n goed betoog dat ik 'm jullie niet wilde onthouden ;-)


Betreft: aanslag nr. (HIER AANSLAGNUMMER INVULLEN!)


Geachte mevrouw/mijnheer,

Bij deze maak ik bezwaar tegen de hondenbelasting als zodanig en tegen het feit dat de gemeente meent dat deze hoort bij de algemene middelen.


De volgende argumenten liggen ten grondslag aan mijn bezwaar:


Willekeur

U hebt als de gemeente de keuze om wel of geen hondenbelasting te heffen. Echter, gezien het feit dat over bijvoorbeeld katten-, duiven- of paardenbezit geen belasting wordt geheven, is het onbegrijpelijk dat hondenbezitters wel belasting krijgen opgelegd. Daarbij worden de laatsten ook nog onevenredig beperkt in hun gebruik van de openbare ruimte. Ruiters te paard mogen gebruik maken van gemeentegroen, jongeren krijgen sportplaatsen en skaters krijgen half-pipes. Zij betalen hiervoor geen speciale gebruikersbelasting. Uw keuze om aan hondenbezitters wel belasting op te leggen getuigt daarom van een onacceptabele willekeur.


Gebrek aan motivering

U hebt als gemeente geen enkel deugdelijk argument voor het heffen van hondenbelasting, behalve dat deze ten goede komt aan de algemene middelen. Niet valt in te zien waarom hondenbezitters meer dan andere inwoners dienen bij te dragen aan uw gemeentekas. Mocht u zich beroepen op de inzet van straatveegapparatuur, dan wijs ik u erop dat alle andere vormen van vervuiling, zoals bijvoorbeeld dagelijks straatvuil, onachtzaam weggeworpen blikjes en andere verpakkingen en vuurwerkafval, zonder extra belasting voor de veroorzaker worden opgeruimd.


Misbruik van macht en wettelijke mogelijkheden

Het is mij bekend dat hondenbelasting geen doelbelasting hoeft te zijn. Desondanks hebt u daar als gemeente voor gekozen. U maakt de keuze om uw algemene kas aan te vullen ten koste van hondenbezitters. Mijns inziens is dat misbruik van macht ten opzichte van een makkelijk te identificeren groep. Als gemeente bent u er verantwoordelijk voor om uw besluiten zodanig te nemen dat zij in redelijkheid worden benut voor het welzijn van alle inwoners.


Misbruik van het oorspronkelijke doel van hondenbelasting

De bedoeling van hondenbelasting was ooit het bestrijden van rabiës. Voor zover daar heden ten dage al een noodzaak voor bestaat, worden de kosten hiervan door hondenbezitters zelf gedragen. Hondenbezitters krijgen tenslotte zelf de rekening wanneer zij hun huisdier tegen rabiës laten inenten.


Onrechtvaardigheid

Het zou u als gemeente sieren als u zou inzien hoezeer hondenbezitters behoefte hebben aan (en recht hebben op) voldoende ruimte. Het is tenslotte een wettelijk vastgelegde plicht om een dier naar behoren te verzorgen. Iedere gedragsdeskundige kan u vertellen dat voldoende beweging daar onderdeel van uit maakt. Gezien het algemene aanlijngebod binnen de bebouwde kom bemoeilijkt u als gemeente verantwoord hondenbezit. De groep hondenbezitters is –daarentegen- aan geboden en verboden onderworpen, terwijl zij de enige gebruikers van de openbare ruimte zijn aan wie een extra belasting wordt opgelegd.


Onredelijkheid van het tarief

U heeft niet onderbouwd hoe u tot uw tariefstelling bent gekomen.  Ook is het tarief onredelijk hoog in verhouding met andere zaken. Het bezitten van 2 honden wordt bijna even zwaar belast als het rioolrecht van een heel gezin. Ik acht dat onredelijk en onwenselijk.


Al met al concludeer ik dat u in redelijkheid niet tot de aanslag hondenbelasting heeft kunnen komen. Ik ga ervan uit dat u deze zult vernietigen.


Met vriendelijke groet,


(UW NAAM) "


ik ga deze opsturen....binnenkort verhuizen dus moet het wel aangeven maar voor dat ik dat doe stuur ik deze brief mocht het niet baten dan betaal ik als nog helaas regio den haag

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Als ik het zou betalen 113 euro

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" waar staat deze dan op facebook, kan het nergens vinden "


Is ook al weer bijna een jaar geleden ;-) en een kennis van me had hem er toevallig opgezet. Hij is niet rondgecirculeerd op fb.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Op het moment is er een zaak bezig omdat iemand uit Sittard-Geleen het naar de rechter bracht. De rechter in Den Bosch oordeelde dat de belasting onwettig is omdat het gelijkheidsbeginsel geschonden werd. De opbrengst van de belasting gaat namelijk in de algemene pot, waardoor hondenbezitters méér bijdragen aan de algemene pot dan niet honden bezitters. En dat mag niet. Het gaat naar de Hoge Raad, over 6 maanden spreken zij zich er over uit.

Hopelijk oordeelt de Hoge Raad hetzelfde, en dan mag de gemeente alleen de werkelijke kosten van het hondenbeleid verhalen op de hondenbezitters. Dan gaan denk ik wel de gemeentebelastingen voor iedereen omhoog voor die algemene pot, maar vooruit. Dat is dan in ieder geval gelijker verdeeld.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier een officele petitie om hondenbelasting tegen te gaan.

Iedereen graag tekenen! Je hoeft enkeld je naam en email adres achter te laten.

Hier zijn de nieuwe prijzen (dus nu voor mij met 2 honden) 196 euro nog iets... belachelijk!

http://stophondenbelasting.wordpress.com/petities-belasting-honden-hond-tegen-hondenbelasting-actie-stophondenbelasting/

honden page profiel liekliek

honden foto van liek

JackRussel (Gast)

En jahoor, het is weer zover.. de jaarlijkse brief voor de honden belasting ligt weer klaar.

1 hond: € 101,62
elke volgende hond: € 152,58

Dit in een gemeente waar wel voorzieningen zijn (vaak veldjes zonder poepbakken, zonder zakjes e.d.) maar de gemeente maait doorgaans niet eens, waardoor halverwege de zomer ikzelf niet eens meer over het groen heen kan kijken. Voor de goede orde: Ik ben 1,88 meter lang!!

Daar word ik dan geacht om EN mijn Jack Russel uit te laten EN de poep op te ruimen. Die poep mag ik dan de hele wandeling bij mij houden want OF er staan dus geen poepbakken, OF er staan poepbakken die om de haverklap vernield worden, OF ze zitten vol met huisvuil!!

Ik ga de brief zeerzeker insturen. Wel voeg ik aan de brief een stukje toe waarin in verwijs naar de lopende rechtzaak.

Ik ben dan benieuwd naar de uitkomst!

Overigens valt mij op dat er een aantal mensen zijn die hier vorig jaar hebben aangegeven dat zij de brief gaan insturen.
Ik heb echter niets terug kunnen vinden van een reactie van de gemeente..

Groet,

JackRussel

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

De reden waarom gemeentes pas halverwege de zomer gaan maaien is vaak 'vlinderbeleid'. De vlinders vinden daar hun eten. Hier gebeurt het ook en is enorm irritant. Ik snap dat de natuur belangrijk is maar zijn mensen met hooikoorts dat niet ? Als er overal allerlei grassen in bloei staan kun je met je hooikoorts binnen gaan zitten.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki

honden foto van Josien , Logan en Nikki

Ik volg ook even. heb net ook de petitie ingevuld. :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Er staat een betere brief op de stophondenbelasting site, waarin ook verwezen word naar de recente rechtszaak en wetboeknummers.
Ik heb die brief iets aangepast omdat ik ook bezwaar maak op de ozb en woz.

Hondenbezitter te Holten (Gast)

BETREFT BEZWAARSCHRIFT



AAN
De Heffingsambtenaar Gemeentelijke Belastingen
der Gemeente ............
Postbus
POSTCODE PLAATS



Plaats, datum



Geachte heer/mevrouw,

Hierbij maak ik bezwaar tegen de door u opgelegde:

Hondenbelasting euro ??,-
Belastingjaar 2013
Aanslagnummer ............
dagtekening .........

Argumentatie:
Als bezitter van een hond word ik gediscrimineerd ten opzichte van bezitters van andere dieren waarvoor geen belasting betaald hoeft te worden. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan bezitters van katten. De belasting op honden word ingezet om poep-plekken voor honden te realiseren en te onderhouden. Dit om overlast van hondenpoep tegen te gaan. Katten doen ook hun behoefte in de openbare ruimte, sterker nog, ze doen het ook in de privé domeinen van de burgers, waaronder mijn eigen tuin. Deze overlast van katten word niet door u aangepakt en belast met een kattenbelasting. Dat dit wel bij honden gebeurd is je reinste discriminatie en rechtsongelijkheid voor hondenbezitters, en discriminatie is bij wet verboden.

Ik verzoek u daarom de mij opgelegde hondenbelasting niet te innen en de mij opgelegde aanslag over het jaar 2013 op dit punt terug te draaien.

In afwachting van uw reactie,


Hoogachtend,

(HANDTEKENING!)


NAAM
ADRES
WOONPLAATS

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuk! Bezwaarschrift hondenbelasting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 7 12 3 4 5 67
Volgende forumvraag: Drama! (hond valt kat aan)
^