Misschien er niet voor kiezen om je hond zomaar bij honden te laten die je niet kent? Ik bedoel dat niet aanvallend, maar dat is iets waar ik rekening mee zou houden.
Als je hond zo onzeker/nerveus kan worden van onbeleefde honden (want dit was een erg onbeleefde hond) dan doe je jouw hond er geen plezier mee om hem in die situatie te plaatsen, waarin zoiets kan gebeuren. Ik zie er meer in om de hond zijn zelfvertrouwen op te bouwen met kalme, volwassen en stabiele honden...die de grenzen van anderen wel accepteren. Dan kun je zo uitbreiden naar contact met "vreemde" honden...als je daar dan überhaupt nog behoefte aan hebt.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag even wat feedback!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Jeetje wat leuk weer dat 2 mensen een topic kunnen verlagen naar het niveau van een 11 jarige sjone jonge zeg.
Ze heeft gewoon gehandeld zoals ze dacht dat goed was en bij haar hond werkte dit prima toch.
Ze had de situatie voor kunnen zijn idd maar zo ging het niet dus haar handeling is goed geweest.
Ze kan karel wel bij elke hond weghouden maar dat is ook geen leven voor hem.
Het had goed gegaan indien de hond niet zo had gedaan.
@ Kai: Ik vat het ook niet aanvallend op hoor! Ik laat Karel ook bijna nooit meer los bij vreemde honden. We gaan alleen dat omheinde stuk in als er niemand is of als er hondjes zijn die we kennen. Deze man kwam er echter zonder waarschuwing later bij. Ik had ze inderdaad meteen kunnen aanlijnen en weg kunnen gaan, maar dat heb ik niet gedaan. Maar wat je zegt is zeker iets wat in mijn hoofd rondspookt en waar ik over na aan het denken ben.
@ Doglover: Nee, jij zei iets heel anders. Verder heb ik je nu al een paar keer gevraagd om niet meer te reageren. Doe dat dan alsjeblieft ook niet.
Overigens laat ik hem wel los bij vreemde kleine hondjes. Ik heb na zitten denken en bij kleintjes flipt hij niet zo maf de pan uit. Hij kan wel eens snauwen, maar dan is het ook klaar. Gewoon een heel duidelijke: "back off", meer niet. Het zijn meestal echt de wat imposantere en/of opdringerige grotere honden.
Tja ik heb zoiets laat mensen zich maar drukmaken over hun eigen hond, het kan mij niet veel schelen of iemand zijn hondje troost, optilt, in de jas doet, aanlijnt, bij de halsband pakt, zolang ik er maar geen last van heb, mensen hebben ook geen last van mijn honden, als honden het niet leuk vinden haal je ze erbij weg, Sakura en Mushu kunnen soms zich zo enthousiast op een hondje storten, dus lijn ze gewoon aan.
Ik zeg altijd, ik weeg maar 57 kilo, ik vind het ook niet leuk als iemand van 240 kilo bovenop me springt of elke keer tegen me aan duwt en zich tegen me op dringt, dat vind een klein hondje ook niet leuk.
En sommige mensen zeggen dan wel een hond is een hond, ja maar tussen een kleine teckel en een grote herder zit ook wel een 25 tot 30 kilo verschil.
Hier hetzelfde Fay. 40 kilo lomp gewicht wat ik hier rond heb lopen laat ik ook niet op een teckel storten...een beetje medeleven kan geen kwaad natuurlijk.
@ Fay en Kai: haha ja ik moet ook altijd wel uitkijken met de ruggetjes van mijn teckelmeneren. Zeker met de zwaardere, wat lompere (klinkt zo onaardig, maar die van mij zijn ook zo lomp als een deur dus ik bedoel het niet onaardig haha) honden kijk ik wel uit. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik wel het verschil merk tussen groterds de kleintjes gewend zijn en groterds die alleen of met andere groterds thuis wonen.
Aan de ene kant ben ik het met jullie eens aan de andere kant niet.
Ik laat bijna elke hond met Jackie en Joy spelen TOT ik vind dat het te wild wordt.
Als ik vtv weet dat een hond te druk is dan gebeurd het uiteraard niet maar niet elke hond weet je vtv van of deze wel of niet lomp gaat zijn en als je ze meteen uit de situatie haalt leren ze nooit omgaan met elkaar.
Hier verklaren mensen mij gek dat ik mijn chi laat spelen met de cane corso van mijn broertje, de husky van mijn tante en de lab en boxer van mijn buren.
Ach zolang ik weet dat het goed gaat en er bij blijft om eventueel in te grijpen zie ik het probleem niet.
Maar zonder het te proberen weet je helemaal niks.
@ Jacqueline: die van jou zijn ook best wel wendbaar denk ik? Dat zijn die van mij niet echt... Ik laat ze ook wel bij grote honden hoor, maar dan wel bij honden die ik ken of waarvan ik weet dat ze kleintjes gewend zijn en dus uitkijken. Bij een ontzettend blije onbesuisde lompe staf/lab/cane corso van 1,5 jaar oud (bij wijze van spreke he) laat ik ze toch liever aangelijnd en vind ik het ook fijn als de ander zijn/haar hond ff bij zich pakt.
Maar ze hebben ook veel grote vriendjes hoor!
@Jacqueline het is niet dat ik grote honden vervelend vind, heb zelf ook een kalf van 65 kilo, maar die laat ik niet vol enthousiastme op een hond afrennen, dat zo'n klein hondje bijna een hartverzakking krijgt, ik vind als je een grote hond hebt of een hele enthousiaste dat je die even beetje moet temperen.
Mijn moeders Shih tzu is op die manier heel bang geworden voor grote honden, iemand was zo aardig om zijn jonge berner senner bovenop het hondje te laten springen, nou dat doet zo'n kleintje ook zeer, was die hond er rustig aankomen lopen, effe snuffelen, dan wouden ze misschien nog spelen.
Om maar een domme vergelijking te doen, stel je komt bij iemand op visite en de man des huizes spring je in de nek, grijpt in je bh en geeft je effe een uitgebreide tongzoen, dan denk je ook niet wat gezellig daar wil ik de hele avond gezellig meepraten, dan heeft die het meteen gedaan.
Had die je vriendelijk begroet en de hand geschud en je een kop koffie aangeboden was het misschien een gezellige avond geworden.
Zo is het denk ik ook met honden, de eerste begroeting is gewoon belangrijk
Die van mij is redelijk stabiel idd mits ze de honden kent daarvoor is ze onzeker zoals veel chi's, maar het gaat niet om wel of niet stabiel het gaat om de stelling opzich
Maargoed Leila geeft al aan dat ze haar hondjes wel met grotere honden laat en dan is het prima toch.
Ze kon niet van te voren weten hoe de hond op karel reageerde dus dan zou je in principe karel vtv al uit het gebied moeten halen maar hoe kan ze dan weten of het wel of niet had gegaan.
Leila meisie,
ik vind dat JIJ je honden het best kent en ook JIJ het best kan weten hoe je moet ingrijpen.
Ik weet bv van pebbles dat ze 'n vinger krijgt en een hand neemt, en zij is in staat honden te gaan uitdagen en dan bij mij te komen schuilen, en da's niet de bedoeling. als er al wat mis gaat met 'n andere hond haal ik die andere van haar af, en roep ik pebbles bij mij voor 'n aai over de kop, want wanneer ik haar echt 'troost' dat ze steeds flauwer en flauwer wordt. stavros was daar anders in, als die troost kwam vragen had hij 't écht nodig...
en zo zit er verschil van hond tot hond. en JIJ kent jouw geweldige teckelmeneer het best, dus JIJ weet het best hoe je hier mee om kan gaan. niet twijfelen aan jezelf!!
en je zeker niet laten opjutten door 'n paar zielige commentaren van 'n vent die t beter denkt te weten en een kind dat hier al voor genoeg problemen heeft gezorgd.
@ miora: bedankt voor je lieve reactie! Ik zal me niet gek laten maken. Volgens mij moet ik trouwens even op onderzoek uit om uit te vinden wie voodoo is. ..
Leila, heb niet alles doorgelezen, maar denk, en ben van mening, dat je als baas perfect weet waarmee je bezig bent.
Niet iedere hond is dezelfde, en als jij vindt dat je op dat moment 'dat' moet doen, dan heb ik daar alle vertrouwen in.
Iemand anders, is iemand anders en heeft niet die voeling met jouw hond.(niet iedere hond leert op dezelfde manier)
Ik vind jou handeling een goede; ondervangen, en voorkomen...kan het nog beter?
@ Saskia: dankjewel voor je reactie! Dat niet iedere hond op dezelfde manier leert is zeker waar. Voor Karel is het ook al heel snel teveel allemaal. Dan gaat hij op slot, in zijn eigen wereldje en draait hij op de automatische piloot. Dat kan betekenen dat hij heel apatisch wordt, maar ook dat hij op "standje overleven" gaat en dus "doordraait".
Ik merk het verschil tussen Karel en Pepijn al bij hele simpele dingen zoals intelligentiespelletjes. Pepijn gaat op onderzoek uit, vindt het spannend en heeft na een paar keer feilloos door hoe zo'n ding werkt. Karel kijkt er naar, snapt het niet en gaat vervolgens bovenop het spel zitten en sluit zich voor alles af.
@ Angela: Super dat het al zo goed gaat met jou "zielige hoopje"! PB komt er nu aan trouwens!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag even wat feedback!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?