Voor een vriendin in België ben ik dringend op zoek naar een hele goed gedragdeskundige!
Zij en haar vriend hebben een Sint Bernard geadopteerd.
Deze is nu ongeveer 2,5 á 3 jaar oud.
Van jongs af aan heeft hij nooit een vrouw als baasje geaccepteerd en dat is ook de reden dat hij weg moest bij de vorige eigenaar.
Mede ook omdat daar een kindje was die niet veilig was.
Nu leek het, het afgelopen klein jaar goed te komen, maar de laatste tijd is er toch het één en ander gebeurt.
MAx pakt haar hand als zij hem wil sturen en laat niet meer los.
Vandaag heeft hij door gebeten.
Als haar vriend thuis is dan is er niets aan de hand, ook kan er dan visite komen, maar is mijn vriendin alleen thuis, dan kan er niemand binnen komen, tenminste niet veilig!
Er moet dus dringend hulp komen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor mijn vriendin... dringend hulp gezocht!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Je kunt contact opnemen met St. Hubertus (Belgische Raad van Beheer op Kynol. gebied) en daar gediplomeerde/geregistreerde gedragstherapeuten aanvragen. Mogelijk kunnen zij meteen informatie geven over wie van hen bekend is met St. Bernardshonden.
Of als het een woonplaats in de buurt van de Nederlands/Belgische grens is een Nederlandse therapeut vragen om grensoverschrijdend te helpen.
Succes met hulp regelen voor je vriendin.
dat is lastig zeg!!!
mischien staat er hier een goede tussen vermeld
http://www.hondenpage.com/hondenforum/22114/een-echte-goede-gedragsdeskundige...php
Dank je wel, ik ga het gelijk doorgeven
hondenschool faith of the heart zit ook volgens mij in Belgie, werkt met kalmerende signalen.
http://www.gedragstherapie.info/
Hier kan je op de provincie drukken en kijken welke gt s er in de buurt zijn die bij kynologisch centrum Quiebus aangesloten zijn.
Anders gewoon even bellen.
Dank jullie wel, ik geef het allemaal door en ga jullie op de hoogte houden.
Al moet zij haar vriend nog overtuigen, hij vindt dat het niet zo'n vaart loopt.
Maar zij is ten einde raad.
Wij zijn blij met alle tips!
Misschien wil ze haar verhaal kwijt hier? Om alvast wat van zich af te schrijven en misschien al wat ideeen en tips te krijgen tot de gt komt?
Ze moet in elk geval zorgen dat ze noet bang is, dat voelt een hond aan en gaat daardoor de baas spelen. Lees verder ook wat gedrags boeken, daar in vind je ook atijd wel iets!
en ik ben dus de vriendin waarover dit gaat
Wat naar zeg dat het niet helemaal soepel verloopt, ik hoop dat je vriend ook snel beseft dat een deskundige heel positief kan zijn.. Tenslotte is het geen "juist" gedrag en ook jij moet gewoon veilig en vol vertrouwen alleen met de hond kunnen zijn. Zeker een goed advies dus om iemand bij jullie thuis te laten komen zodat deze kan kijken wat er precies mis gaat, zo hebben jullie iets om mee aan de gang te gaan en vaak kan dat echt heel positief uitpakken!
Heel veel succes
Hoi Cindy,
Je kan altijd es contact opnemen met Het Verdrag van Pluto. Zij zitten in Mortsel en werken op een positieve, belonende manier met de hond (en niet een corrigerende).
www.hetverdragvanpluto.be
Als je wil, komen ze ook aan huis om de situatie juist in te schatten.
heel lief dat jullie willen meewerken
Zal deze tips dan ook in mn achterhoofd houden, maar ik beslis niet alleen spijtig genoeg.
Ik heb het momenteel zelf heel moeilijk om het psychologisch een plaats te geven.
Weet niet of jullie dat begrijpen, maar voel nog steeds dat ik boos ben op Max.
En weet dat dit ergens verkeerd is, maar kan het niet zomaar naast me neerzetten, ik ben ook maar een mens met gevoelens he...
En de band.. ja weet niet of ik die ooit al heb gehad met Max, maar die is nu naar mijn gevoel bijna volledig weg en vertrouw hem niet meer...
En heb goed nieuws lieve mensen
Heb er met mijn vriend nog eens over gesproken en hij vond ook dat dit niet verder kon en dat dit niet gezond was voor mij en voor Max, want anders zou hij hier niet meer blijven..
Dus heeft hij ermee ingestemd om naar een hondenschool met hem te gaan zoeken waar ze ons met hem kunnen helpen. En normaal gezien gaat dat de dappere vriend worden in Herentals (vermits wij ook van Herentals zijn). En ook omdat ik toch al wat lovende commentaar van deze hondenschool heb gevonden. Makkelijk is ook dat de voorzitster voor het zeggen achter ons huis woont
En we gaan Max ook chemisch castreren, om te zien of dit eventueel ook een oplossing biedt.
ALs dit meevalt, gaan we misschien over naar gewone castratie ,maar daar moet ik hem dan nog wel een beetje in overtuigen.
Zo wou jullie dit goede nieuws maar even meedelen
Ik zie veel stoere mannen op de site van die hondenschool, maar niet wat hun visie is en hoe ze te werk gaan. Ben je zeker dat dit een positieve hondenschool is? Zo niet zou ik er niet aan beginnen, maar me liever persoonlijk laten begeleiden door een positief iemand die aan jullie verstandhouding gaat werken. Dus niet iemand die de baas is, maar wel iemand die de hond begrijpt en hem een zodanig veilig gevoel kan geven dat de hond zich evenwichtig gedraagt.
Ik ken jullie verhaal niet, ik lees dat Max een herplaatser is die geen vrouw als baasje accepteert? Hoe moet ik me dat precies voorstellen? Luistert hij niet naar commado's van vrouwen of wat gebeurd er eigenlijk precies?
Ik lees dat je boos op hem bent en blijkbaar gefrustreerd, hoe heb je geprobeerd een band met hem op te bouwen?
Die foto's in Italie van hem, zijn wel erg schattig, hij heeft een leuke kop.
Tja er is eigenlijk geen discussie nodig met je vriend, je hebt een hond van tig kilo en die diend zich te gedragen en het hoeft echt geen robot hond te zijn, of je schoothondje te worden,maar hij diend wel een zekere respect voor je te hebben.
Mannen hebben altijd het gevoel dat ze zelf worden gecastreerd als de hond geholpen moet worden, heel maf, in amerika laten mannen zelfs siliconen ballen er weer inzetten, alsof het de hond wat kan schelen of ze zak vol of leeg is.
Als het chemisch castreren helpt zou ik niet eens meer wachten tot het volledig uitgewerkt is maar direct defenitief helpen.
Als je vriend weg gaat en je ziet dat die het op ze heupen heeft, zou ik de hond wel muilkorven gewoon voor je eigen veiligheid, eerst was het happen, nu heeft die gebeten, je hond zoekt echt de grens op.
Al is het gewoon totdat jullie band onder begeleiding beter is geworden.
ik vind dat je daarin gelijk hebt Fay
Ik moet me toch ten allen tijde veilig voelen bij mn eigen hond.
HIj kan een schat van een loebas zijn, maar soms gaat het verkeerd.
Durf niet met hem te gaan wandelen, want ben bang een hond tegen te komen. Daar valt hij gegarandeerd naar uit en moet dan echt moeite doen om hem te houden. En meestal keert hij zich dan ook tegen mij als ik hem hierop berisp.
Dit heeft hij onlangs ook gedaan naar mijn vriend omdat hij hem berispte op het moment dat hij klaar was een hond aan te vallen. Dan wil hij eerst uitvliegen naar de hond en nadien naar de baas.
En zo wil ik niet gaan wandelen. Zeker niet als een hond van 65 kg zich in 4 x 4 zet.
Ben gewoon bang omdat hij soms ook naar mijn vriend wil uithalen.
Niet dikwijls en mijn vriend smoort dat dan meestal in de kiem omdat hij er dan geen bang voor heeef, maar ik wel hoor.. en als hij dat al naar mijn vriend doet.. moet je weten waar ik dan op die ladder sta he..
Het is niet altijd een monstertje hoor, hij kan ook heel lief zijn, maar als hij veranderd ben ik zo bang en wil dat niet laten zien, maar hij zal dat wel voelen zekers.
En zeker nu ik ook al eens gebeten ben.
En je moet me geloven als zo een kolossaal beest zn tanden laat zien en wil uitvallen dan gaat bijna iedereen achteruit hoor
Ik zou als ik je verhaal zo lees er echt iemand bijhalen die verstand heeft van hondentaal en jou persoonlijk kan begeleiden, iemand die werkt met kalmerende signalen en die dus naar de hond zelf kijkt, bijv. uit de link die Christel je gaf.
Wat nou als mensen hem altijd verkeerd ingeschat hebben? Van zijn puptijd is blijkbaar niets bekend, dan komt hij in het asiel, dan komt hij bij een bazin die niets met hem heeft, lijkt daar ook niet echt begrepen.
Jullie zijn al de zoveelste nieuwe baasjes waar hij weer moet wennen. Wat een herplaatser vooral nodig heeft is tijd, liefde, geduld,m rust om alles te verwerken, en vooral inzicht. Hij moet vertrouwen gaan opbouwen in zijn nieuwe situatie, in zijn nieuwe mensen, zich veilig gaan voelen bij deze mensen.
Ik ben iemand die niet geloofd dat een hond alles doet om de leiding over te nemen of de baas over ons zou willen spelen, daar doe je een hond tekort mee.
Het uitvallen naar andere honden bijvoorbeeld, dat lijkt me een teken dat hij zich niet prettig voelt buiten, niet op zijn gemak. Daar moet je hem als baasje geen straf voor geven, maar liever gaan begeleiden. Door bijv. afstand creeeren, bogen maken, afleiden. Hier is enorm veel over te vertellen door een goede gt die werkt met kalmerende signalen.
Als de hond dan eenmaal weet dat hij niet in situaties gebracht wordt die hij niet aankan, dat het baasje hem daarbij begeleidt, krijgt hij ook vertrouwen in dat baasje.
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
http://moniquebladder.com/2011/04/28/de-baas-of-de-leider-is-er-een-verschil/
http://www.doghouserock.nl/leiderschap2/95-dominantie1.html
http://kynoblog.com/artikelen/dominantie-theorie-om-het-gedrag-van-honden-te-verklaren-is-gepasseerd-station
ik heb er wat links bijgedaan om duidelijk te maken wat ik eigenlijk bedoel
Nou zoek hier maar gauw hulp bij, des te eerder word het makkelijker.
Hallo Cindy,
heb je een privé berichtje gestuurd.
Mvg Jasmijn. Ps Hoop dat het goed komt.
Het is heel moeilijk om vanachter een computer de situatie deftig in te schatten. Maar uit wat ik lees, zie ik eerder een onzekere hond, dan een 'dominante'. Als je dan de hond gaat corrigeren, boos op hem gaat worden, aan de lijn gaat rukken, wordt het gedrag alleen maar erger. De hond doet dit niet omdat hij jou 'lager op de ladder' beschouwt, de hond doet dit omdat hij zich onzeker en niet-begrepen voelt, niet weet wat hij met de situatie aan moet, en hij niet op jou kan bouwen want hij vertrouwt jou niet (en jij hem niet).
Ik ken de hondenschool 'de dappere vriend' niet, dus ga ik me daar ook helemaal niet over uitlaten. Maar bedenk wel dat de meeste hondenscholen vooral aan de oppervlakte werken: aanleren commando's en zo. Zij bouwen niet aan een relatie tussen jou en je hond en dus ook niet aan een vertrouwensband. Volgens mij is dit de kern van het probleem.
Het is niet omdat een hond op bevel gaat zitten en liggen, dat je een band met hem smeedt.
Ik hoop dat je openstaat voor de artikelen die Dobry je heeft doorgestuurd. Door een hond juist te lezen, en een rustige en vriendelijke aanpak, kan je heel ver komen met deze hond. Door zijn gedrag fout te interpreteren, kan je het probleem nog veel erger maken.
Ik wens je veel succes!
Dank jullie wel voor de vele informatie
En weet je Christel, zitten, liggen en blijven en pootje geven enzo doet hij allemaal en hij kan zelfs heel lang blijven als het moet.
Dus daar heb ik ook niet echt hulp in nodig, dus vroeg me ook af wat ik op een gewone hondenschool kon doen.
Nuja, honden tegenkomen en daaraan werken (omdat hij dan steeds uithaalt) daaar natuurlijk wel he
Geert De Bolster?
weet je wat ik eigenlijk niet begrijp.
ze willen mensen helpen en dieren (in dit geval honden), maar ze vragen er ontzettend veel geld voor. Voor zoiets is mijn koppie te klein vrees ik..
Als je iemand zo graag wil helpen, waarom vraag je er dan zoveel geld voor..
Dieren of honden in hun hart dragen zeggen ze meestal.. sorry maar ik vind dat dan grote zever.
Sorry voor mijn uitlating!!
Daar heb je natuurlijk wel een punt, het is allemaal heel duur ! Maar zoals Bassie zegt, de cursussen die zij vaak moeten volgen om bij te blijven en nieuwe dingen te leren, zijn ook niet goedkoop natuurlijk !
Maar ik denk dat ook vaak hoor, bijv ook over dierenartsen, waarom kunnen zij zich niet af en toe kosteloos inzetten voor asiels etc, idem voor goede GT's. Er zullen er best wel zijn die dat doen, maar toch niet al te veel
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor mijn vriendin... dringend hulp gezocht!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?