Heel aanhankelijke puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wout (Gast)

Hoi,

Even van te voren sorry zeggen voor de lange post - ik leg graag de dingen uitgebreid uit... ;-)

Mijn vriendin en ik hebben onze "kinderdroom" in vervulling laten gaan en een kleine Heidewachtel-puppy van 8 weken aangeschaft. We zijn hierbij zeker niet over één nacht ijs gegaan en hebben ons uitvoerig geïnformeerd. We willen het goed doen!

Onze Cas is een schatje. Echter, hij is de kleinste hond uit het nest en de fokker heeft hem met de fles moeten bijvoeren omdat hij bij het zogen vaak door zijn grotere broertjes en zusjes werd verdrongen. Het voordeel hiervan is dat de band met zijn moeder minder groot is, denk ik - hij is nu al een week bij ons en we hebben nog geen last gehad met heimwee naar de moeder. Hij slaapt 's nachts in een doos bij ons in de kamer en dat gaat vrij goed.

Het nadeel is dan wel dat Cas heel erg aanhankelijk is tegenover ons. Ik heb de tips opgevolgd voor het leren alleen blijven en hij kan ondertussen al wel beter verdragen dat we even de kamer uitgaan. Maar ik begin in augustus ook weer te werken, en dan zijn we met z'n tweeën voor minstens 8 uur het huis uit. We wonen op een appartement, dus hem 8 uur laten keffen en janken en huilen is echt geen optie.

We werken momenteel met een bench en zijn hem langzamerhand aan het laten wennen zodat hij een veilige plek heeft als we met z'n tweeën weg zijn. Er ligt een gedragen T-shirt van elk van ons, een paar bijtspeeltjes en we verstoppen er regelmatig ook een snoepje in. Hij krijgt ook zijn eten in de bench. "Nest" (in de bench gaan) is in feite al het eerste commando dat hij kent en waar hij naar luistert. Als we er net mee gespeeld en/of gewandeld hebben, is hij moe en laten we hem erin gaan met "nest" en blijven er dan nog een beetje bij zodat hij gaat slapen. Dan blijft hij al vaak liggen (zelfs als hij eventjes wakker wordt), maar al te dikwijls ook komt hij er uit als we een paar stappen van de bench weg gaan. We hebben het idee dat zijn bench (nog) niet echt het veilige, vertrouwde en nestvervangende plekje is dat zoveel deskundigen er van maken. Op dit moment zijn wij zelf gewoon nog veel te interessant voor hem en hij wil geen moment van onze zijde wijken. We hebben ondertussen al twee keer geprobeerd het deurtje te sluiten, maar zelfs als we er dan bij blijven, begint hij luid te piepen en te blaffen en rond te springen. We hebben dan telkens gewacht tot hij eventjes stopte om hem er dan uit te laten - maar het deurtje dichtdoen zullen we voorlopig maar even laten. Hij wou er die dagen ook niet meer in tot de avond, dus de bench was niet echt iets positiefs meer en we zijn zelfs een beetje bang dat we al zijn (geringe, maar toch) vooruitgang hebben tenietgedaan met deze poging.

En dan... slapen. We zouden hem graag aan het slapen in de bench laten wennen. Tot nu toe was de doos een veilige plek, maar hij moet echt wel aan de bench gewend raken. We laten hem niet graag vrij rondlopen in huis, hij begint stilaan een beetje zelfstandiger te worden en gaat al wel eens op verkenning. Kabels van televisie en computer zijn een bron van plezier voor hem, dus zouden we hem 's nachts toch graag opsluiten om te slapen. We zouden de doos graag vervangen door de bench, zodat hij nog altijd bij ons ligt maar al wel went aan het slapen in zijn bench. Het probleem is echter dat hij al als een gek begint te blaffen als het deurtje dicht gaat, ook al liggen wij er vlak naast.

We kunnen ons wel wat oordopjes aanschaffen en de buurvrouw is er dit weekend ook niet, maar na het weekend zou het al veel beter moeten gaan omdat ze dan terug is. En tussen ons gezegd en gezwegen, het is een heel moeilijk mens. En het tweede vraagstuk waar ik mee zit: door hem in de bench op te sluiten 's nachts en hem te laten blaffen, gaat hij de bench dan niet als iets negatiefs beschouwen, als een echte "kooi" in plaats van een veilig nest?

Nog eens sorry voor de lange - en waarschijnlijk onsamenhangende - post. Ik heb niet echt een duidelijke vraag, ik heb eigenlijk gewoon wat meningen nodig in verband met deze situatie... We horen van alle kanten mogelijke oplossingen, zodanig dat we het zelf ook niet echt meer weten...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heel aanhankelijke puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

8 uur per dag alleen is wel lang voor een pup neem aan dat je dan wel iemand hebt die hem uitlaat tussendoor :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Wout,

Alleereerst gefeliciteerd met je "hondenkind".

Wat ik zou doen voordat je hem in de bench 's nachts, is hem idd regelmatig in de bench en probeer het tijdens het eten het deurtje dicht te doen.

Eten in de bench, deurtje dicht en er zelf bij blijven staan. Gaat dit goed dan ga je het deurtje vaker dicht doen en blijf je er bij staan of zitten. Gaat hij piepen dan steek je een vinger door te trailies. Bijt hij dan? Dan haal je de vinger eruit en zeg je iets op een kalme, neutrale toon tegen je pup. Omdat het neutraal en kalm gezegt is door jou gaat hij linken, kalme baas, kalme hond. Hier heb ik een zinnetje: het is goed, het is oké, hoeft niet. Als het maar op een neutrale toon is. Kijk je pup als je het zegt niet aan maar spreek gewoon in het luchtledige.

Is je pup gewent aan het deurtje dicht dan pas ga je er afstand en tijd inbouwen.

En ik zou je aanraden om een oppas te gaan regelen. 8 uur per dag alleen is te lang voor je pup. Schakel buren in, een vriendin, ouders, desnoods dagopvang want 8 uur alleen is niet te doen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

wow wow wow
hoi
vraag:
waarom een doos en geen mand
want als de hond groter is dan mist hij een doos?
of bestaan er zulke grote dozen..??

8uur alleen voor een pup is te lang
echt té lang dat kan gewoon niet
hoe oud is de hond nu eigenlijk?

zit er in de bench ook water, want van
kauwbotten krijgen honden dorst.

ik zou niet altijd inspelen als de hond om aandacht
vraagt, want zo doet hij dat latere leeftijd ook
en dan is hij een stuk groter en kan dat
als vervelend ervaart worden want dan zit je
er ook niet altijd op te wachten als een hond zelf
bepaald wanneer jij hem aandacht geeft

dus ik zou hem minder aandacht geven
laat hem zelf ook maar even zn gang gaan
ondanks hij aandacht vraagt.

kabels? omhoog via een kruk doen
of gewoon een grote plint ertegen aan
dat is gewoon te gevaarlijk.

en dit kan je ook afleren met als je hem betrapt
door wat anders aan te bieden dan een kabel
zodra een pup gaat kauwen op dingen
heeft hij het nodig dus moet je hem
een super lekker bot voorschotelen
wat veel intressanter is dan die kabels
want die smaken naar niks. (zo goed esther?)

door de oordopjes komt het geluid toch wel doorheen
vooral als de hond naast het bed ligt.
dus dat is geen optie
je moet de bench leuk maken
deurtje dicht als je er nog bij bent
en dan weer open en dan steeds langer
naja of zo iets dan want ik heb de bench het raam
uit gefl*kkerd. rot dingen gaat door merg en been dat
arme gegil van zo'n beest
zou ik ook niet pikken als iemand mij opsluit.

afijn. nogmaals hoe oud is de hond
en toch geduld mensen hier op het forum zullen
vast betere tips hebben over de BENCH


nou hopelijk heb je er wat aan.
groeten en sterkte.

en ik ben vanmening voor een PUP
is 8uur way to long!!
kan echt niet. nee stel je hond is 8maanden of ouder
en je hond kan alleen blijven is zinlijk oke
maar 8uur voor een pup.
nee daar wordt ik verdrietig van.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Wout,

Jullie pup klinkt als een pup die erg gevoelig is. Ik zou daarom als je je pup in de bench doet dan wel op de slaapkamer 's nachts zetten want je pup heeft veel steun nodig. Geen troost maar juist steun.

Ga je ook op puppytraining?

Groetjes van esther

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd met jullie pup. mooi hondje. jullie hebben er lang en uitgebreid over gepraat om een hond tenemen, nou kan niet beter.

hebben jullie er ook over nagedacht dat een puppy als tie acht uur alleen is , of dat wel gaat lukken ? voor een volwassen hond vind ik het al veel te lang.

dat zijn dus vijf dagen dat de pup acht uur alleen is ? nou heb je vast wel opvang voor gezorgd toch ?

en dan het weekend zijn jullie er voor de pup. alleen maar goed.

je hebt een doos beschreef je, nou dan langzaam laten wennen aan een bench. maar natuurlijk niet te lang en zeker geen acht uur.

heb zelf ook een doos gebruikt hoor , lekker naast mijn bed, en ja bamse ging dan als ik even weg ging in de kennel buiten met drinken en speeltjes, tuurlijk ging ik ook wel eens even weg, maar niet te lang voor een puppy. langzaam zal je het moeten opvoeren, zoals ook al hierboven is aangegeven.

succes . willemijn

Wout (Gast)

Alvast bedankt voor de snelle reactie!

Spuit: de doos was echt wel een voorlopige optie voor Cas, hoor, hij kan er eigenlijk nu al uit als hij goed zijn best doet. Daarom dat we hem ook willen laten wennen aan het slapen in de bench. Ik heb een beetje spijt dat we dat al niet van in het begin hebben gedaan, maar ja...

Niet altijd ingaan op vragen om aandacht, dat weten we. Dat zijn we, denk ik, ook wel vrij goed aan het doen. Wij beslissen wanneer we hem aaien, wanneer we spelen, wanneer we wandelen, en hoewel het moeilijk is, lukt het ons wel hem te negeren op de meeste momenten dat ie zelf om aandacht bedelt. Ik zit dit berichtje ook te typen terwijl hij rustig wat aan het rondbanjeren is (onder wat toezicht uiteraard) en zolang hij weet dat we nog in de buurt zijn, begint hij al aardig te wennen aan het zichzelf vermaken.

Wel, ik heb zelf ook het idee dat 8 uur idd veel te lang is, maar dan vraag ik me gewoon een beetje af hoe andere mensen dit doen. Iedereen die wij kennen met een hond zijn tweeverdieners en die hebben ook ineens de "cold turkey" methode moeten toepassen toen ze met z'n tweeën zijn gaan werken en de hond alleen thuisbleef - ik ben dan nog tenminste een maandje thuis. In augustus moet ik echt wel weer aan het werk, je krijgt nu eenmaal geen verlof voor een pup, zoals je dat voor een baby krijgt. Hoe doen andere mensen die uit werken gaan dit?

Ik was wel van plan om te proberen dicht bij huis te werken zodat ik 's middags wel even over en weer kan. Voor mijn vriendin die pendelt is dit geen optie. Opvang is tijdelijk wel mogelijk, denk ik, maar op de lange duur wordt dit ook moeilijk, zeker als we vijf dagen op zeven werken. Natuurlijk waren we wel van plan er heel veel aandacht aan te besteden op de momenten dat we thuis zijn (en dat is zeker niet alleen in het weekend!)

Wout (Gast)

En ja, we gaan op puppytraining vanaf dat zijn inentingen in orde zijn - dat zou binnen een of twee weken zijn. Daarna ook verder hondenschool en we willen ook agility met hem gaan doen. Zoals ik zei, we hebben dit uitvoerig gepland. Behalve dan misschien het feit dat we met z'n tweeën moeten gaan werken.

Wout (Gast)

Spuit (sorry nog vergeten) hij is nu ongeveer 9 weken oud. Echt nog een hummeltje dus.

"aja of zo iets dan want ik heb de bench het raam
uit gefl*kkerd. rot dingen gaat door merg en been dat
arme gegil van zo'n beest
zou ik ook niet pikken als iemand mij opsluit."

Dat is juist het idee, dat je zo'n bench heel positief maakt: het mag niet als opsluiting worden gezien. Het is gewoon veiliger voor de hond zelf. Kabels kan en zal ik uiteraard wel beveiligen, maar er zijn honderden andere dingen die een hond kan uithalen als je er niet op kan letten. Ik ben echt wel voorstander van een bench hoor, hem het raam uitflikkeren is niet echt een optie. Nu is het alleen nog de opdracht de hond dit ook te laten inzien... :-)

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

mm 8uur voor zon hommeltje

wij hebben het zo gedaan; ik ben gestopt met werken om vervolgens wanneer de hond oud genoeg is te gaan werken en dat was met 5maanden,
hij was zinnlijk, en kon alleen blijven,
wij zijn ook 2verdieners alleen ik werk 6uur op eendag
en me vriend 8uur
ik dus 3uur smorgens en 3uur smiddags.
dat is ideaal voor mij en ook voor de hond/

misschien moet je hem tijdelijk laten opvoeden door iemand anders,
ja heel lullig klinkt het maar
als er geen andere optie is voor jullie dan zou ik dat als optie doen
maar niet heen en weer gaan sjouwen met het beestie
daar is ie te jong voor en krijgt deze té veel indrukken

:'(

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

er is een topic geweest over bench training
misschien is dat wel handig!! :-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Hoi Wout,

Mijn vriend en ik hebben ook een pup aangeschaft terwijl we full time werkten. WIj hebben Casper ook met 12 weken alleen thuis moeten laten. Mijn schoonouders hebben ons echter wel geholpen en lieten Caz tussen de middag even uit.
Nu moet iker wel bijzeggen dat wij het bijzonder getroffen hebben met onze schat. Hij sliep de eerste weken bij ons op de slaapkamer. Wij hebben hem net als een kind twee keer per dag 'op bed gelegd' In zijn bench met een lekkertje en ga maar een uurtje slapen. Hij heeft dit meteen goed opgepakt. en dit zijn we met de dag gaan rekken. Tot ik weer aan het werk moest kon hij 4 uur alleen zijn. Dit blijf je verder uitbouwen Hij kan nu 8 uur alleen zijn. Echter ben ik er wel achter gekomen dat 5 dagen per week echt te veel is. Ik ben minder gaan werken ( 32 uur) en draai nu ook altijd koopavond omdat ik dan in d eochtend thuis ben en werk op zaterdag want dan is mijn vriend thuis. Caz is nu 3.5 dag per week alleen thuis en doet dit prima.
Ben weleens eerder uit het werk tuis gekomen en maakte hem dan wakker. Kreeg echt zo'n blik van 'Je maakt me wakker joh'

Ben ook van mening dat hij di tmoet kunnen. tegenwoordig is het moelijk om alles draaiende te houden op 1 salaris.

En als er altijd iemand thuis zou moeten zijn voor de hond denk ik dat half Nederland geen hond zou kunnen hebben.
MAAR dit is mijn mening en hiermee wordt niemand aan of afgevallen.

Succes met je schattige bolletje pup

x kim

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

PS een hondenschool vindt ikecht een aanrader. Het is zo vreselijk leuk om met je hond bezig te zijn. Hij wordt er goed door gesocialiseerd!!

Anoniem (Gast)

Hey Wout,

Wilde je gewoon even bevestigen dat er inderdaad heel wat fulltime-werkers zijn met een viervoetertje.

Dat je overdag niet thuis bent & dat dat eigenlijk niet de ideale situatie is, dat wist je als je de pup nam. Maar wat met al die asielhondjes, zijn die dan zoveel beter af ?? Het is maar dat je zorgt dat je meer dan tijd genoeg maakt na je werkuren.

Zelf heb ik een pup van 8mnd. Heb het alleenzijn opgebouwd zoals op het forum uitgebreid uitgelegd wordt. 2x in de week neemt m'n moeder ze mee naar het bos, 1x 1/2 dag heb ik een poetsvrouw die zorgt voor een uitlaatbeurtje & wat gezelschap. De 2 overige dagen is ze de ganse dag alleen. Deze dagen zijn dan 's avonds ook het MEEST intensief, dan stappen we na de werkuren de auto in en gaan we wat verder weg om stevig te lopen/ravotten/etc...
In het weekend & na de werkuren spreekt de nodige aandacht & beweging voor zich :-)

Op deze manier komt er toch altijd gedurende de dag iemand binnen. Let wel dat ik altijd zorg dat de nodige bezigheid aanwezig is. Ze kan vrij rondlopen in de garage & die lijkt net een speeltuin :-) In/onder/tussen, overal is er wat verstopt, steeds worden de speeltjes afgewisselt zodat het interessant blijft.

Heb onlanks eens een filmcamera geplaats, en ik kan je bevestigen dat ze zich behoorlijk gedaagt.

Als dat een gerustelling voor je kan zijn...

Wout (Gast)

Ik begon al bang te worden dat iedereen me hier nog zou gaan beschouwen als een onverantwoordelijke zak die maar een hondje neemt omdat hem dat leuk lijkt. We hebben dit echt wel uitvoerig gepland en besproken.

Stoppen met werken is ECHT geen optie. Dat is in deze tijden van crisis gewoon niet realistisch, we mogen beiden blij zijn dat we werk hebben. Ik vind het persoonlijk ook niet echt een reden om geen hond te nemen als je jezelf voorneemt er goed voor te zorgen en er veel mee bezig te zijn. Ik zit momenteel "between jobs" (letterlijk dan) en daarom hebben we ook deze periode uitgekozen om een hondje te nemen, omdat ik nu nog een tijd thuis ben.

Momenteel doet mijn vriendin nog ploegenwerk en ik zou van 9 to 5 werken. Afwisselend werkt mijn vriendin dan een week van 6 uur 's morgens tot 14 uur, en de andere week van 14 uur tot 22 uur. Tel daarbij de pendeluurtjes en ze is weg van 5 tot 15 en de andere week van 13 tot 22 uur. De hond zou dus eigenlijk maar 5 uur per dag alleen zijn. Maar met deze regeling zie ik mijn vriendin gewoon bijna niet als ze van 14uur tot 22uur werkt. Nu Cas er is, zal ze haar ploegenwerk nu misschien nog wel wat langer moeten volhouden dan oorspronkelijk gepland, maar uiteindelijk willen we ook wel alletwee een 9 to 5 job, zodat we nog wat tijd voor elkaar hebben ook. Hem laten uitlaten door mijn schoonouders, die vlakbij wonen, is zeker een optie, maar uiteindelijk gaat ie toch moeten leren voor langere tijd alleen te blijven. Opbouwend natuurlijk, maar toch...

Ik apprecieer de raad enzovoorts, maar ik vind persoonlijk ook dat dit moet kunnen op de lange duur. Het klinkt allemaal wel mooi, een hond geen acht uur alleen laten, zelfs stoppen met werken om dit te bereiken, maar het is volgens mij gewoon niet realistisch.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Als je van 9 tot 5 werkt ben je lijkt me langer van huis dan 8 uur. Je moet ook de reistijden erbij rekenen en je lunchtijd en dan wordt het toch echt wel lang dat een hond alleen zit. Zit hij dan ook nog de hele dag in een bench dan vind ik dit persoonlijk eigenlijk niet kunnen, ook niet bij een oudere hond.

Kun je geen gebruik maken van een uitlaatservice zodat je hond overdag toch z'n beweging en aandacht krijgt.

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Ik ben het enig sinds met Wout eens, en anderzijds ook niet..

Mellow is bij ons ook best veel alleen.. maar hij gaat tussendoor wel uit..!!!!!
8 uur achtereen vind ik wel lang.. jij moet toch ook wel vaker naar het toilet dan 1x in de 8 uur?

Anderzijds... Mellow is het wel gewend nu om veel alleen te zijn, hij ligt dan ook lekker te slapen en smiddags krijgt hij wel zijn wandeling en kan hij lekker ravotten..
Zodra ik thuis ben savonds gaan we lekker wandelen en krijgt hij alle aandacht!

Wout (Gast)

Ons apartement is op het gelijkvloers (anders namen we ook geen hond) en onze tuin is afgesloten. No way dat ik Cas 8 uur opgesloten in een bench zou laten zitten! Dit had ik nog niet echt vermeld. De bench is om te slapen en ook wel voor als we even andere dingen moeten doen. Nee, we zouden hem in de tuin laten zitten als we gaan werken, kan hij ook lekker zijn behoefte doen en ruimen we het 's avonds gewoon op. Op die manier zouden we ook verschillende speeltjes en snoepjes in de tuin leggen. We geven hem natuurlijk ook een warm en droog hondenhok.

Misschien dat het dan wel wat langer duurt voor hij zindelijk is, maar eerlijk gezegd ben ik daar wel vrij gerust in. We nemen hem nu telkens ook mee naar buiten en prijzen hem uitbundig als hij zijn ding in de tuin of op een wandeling doet. We hebben nog maar weinig ongelukjes gehad en als we er eentje hebben, negeren we dit en ruimen we gewoon de boel op. Het lijkt zelfs alsof hij al een beetje doorkrijgt dat we hem belonen als hij het in de tuin of op wandeling doet.

Het is niet echt het uitlaten dat een probleem is - hij kan gewoon zijn behoefte doen - het is eerder het gezelschap en het feit dat ie zo aanhankelijk is.

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

denk bij het in d etuin laten wel aan dat hondne kunnen graven. Casper heeft met ongeveer 5 maanden een gat van bijna een meter in ons net aangelegde gazonnetje gegraven in een onbewaakt ogenblik.
Zorg ervoor dat hij zich nergen aan kan bezeren of klem kan komen te zitten. Ben zelf niet heel erg voor het buiten houden van de hond. groetejs kim

Wout (Gast)

Tja, in een bench voor zolang is inderdaad al helemaal zielig en binnen heeft hij eerder kans zich te bezeren of klem te zitten. Onder de kast is nog maar een voorbeeld. Daarnet nog zat hij even klem achter de kast. Eventjes worstelen, maar ik wou toch eens kijken of hij er zelf uit kon geraken voor hij echt in paniek zou slaan. Dat vergroot toch alleen maar zijn zelfstandigheid, denk ik, en dat leert hem ook volgende keer wat beter op te passen. Hij was er vrij snel uit.

Het is maar een eenvoudig tuintje, zonder al te veel tierlantijntjes of mogelijke gevaren. Ik vind het eerlijk gezegd veiliger dan binnen.

Gast (Gast)

Mijn hond bleef vanaf 6 maanden ook weleens 8 uur alleen thuis, 's ochtends uit, en als ik thuis kom weer uit.
Hij slaapt maar en dat doet hij nu ook.
Soms is het gewoon niet anders dan dat een hond een paar keer per week een aantal uur alleen is, daar went ie maar aan.
Ook een hond kan z'n dagritme daar op instellen.
Zeker in de tuin lijkt het me geen enkel probleem.
Als ik thuis ben zit er soms ook 8 uur tussen de wandelingen.
Een werkdagje lekker in de tuin lijkt me echt geen straf, en als het regent kan ie vast een hok in :-)
Ik heb een kruizing Heidewachtel, die draaide als pup door in de bench, nu ligt hij nergens liever dan in de bench.

Het komt vast goed komende maand!

Wout (Gast)

Misschien kan je dan nog eens wat benchtips meegeven... :-)

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

hoi wout,

vind 8 uur ook erg lang en zeker voor een pup.
het voordeel wat ik heb ben eigen ondernemer dus neem mijn hondjes mee naar het werk en woor zelf nog om de hoek.
maar ik heb hier voor een mechelaar gehad en als ik weg ging liet ik hem buiten in de tuin met in de schuur een honden hok (speciaal voor hem) en dan liet ik mijn buurvrouw er af en toe naar kijken.
maar ik zeg je wel toen was hij al een 9 maanden echt niet eerder.
waarom heb je een pup genomen???
en niet een volwasse hond?
sorry ik zou echt iemand er op laten passen maar een hond is net als een kind voor mij.

veel succes

groetjes wendy :-D

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

hoi wout,
ik zou een uitlaat sevice nemen dit kan gewoon weg niet veel te lang heb zelf ook jonge honden maar dit nee.
als je ziet en merk hoeveel aan dacht ze nodig hebben
en wat ze allemaal moeten leren.
ik heb drie honden teckels werkt zelf 3 keer twee uur en mijn man fulltime.
nee,ik vindt dit geen optie sorry ;-)

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Kan er niet iemand op de hond passen, want 8 uur is echt te lang voor zo'n kleintje. Hond is een roedeldier en het is niet goed als ze zo lang alleen zijn. En wat sommige schrijven van het kan niet anders, vind ik echt raar. Dan moet je geen hond nemen.
Mijn hond is nu 22 weken en is weinig alleen thuis. Moet zeggen dat ik dat ook nog aan het opbouwen ben, maar ik wil haar niet langer dan 4 uur alleen laten. Als wij lang weg moeten gaat ze naar mijn ouders of vrienden.

Wat betreft benchtips, daar zijn een aantal topics over die je kunt doorlezen. Verder heb ik geen tips, want ik ben zelf ook nog met de benchtraining bezig, en ik vind het af en toe een onding.

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Wij hebben nu een pupje van 13 weken. Deze ging al heel vroeg in de bench. Dit is ook makkelijk praten van mij want ze komt uit ons eigen nest. We hebben de hondjes groot gebracht met de bench vanaf een week 5 a 6. Dus die weten niet beter.

Maargoed, onze pup slaapt 's nachts in de bench beneden en overdag doen we haar op vaste tijden ook in de bench om haar verplicht rust te geven. Ze is stapel gek op haar bench, ze kruipt er ook in uit zichzelf als ze moe is of als ze een kluifje heeft.

We hebben het aangeleerd dmv lekkers. Een lekkere gevulde kong, kluifje, eten, hondenkoekjes. We hebben werkelijk alles uit de kast gehaald. Na 3 dagen (nadat al haar broertjes en zusjes weg waren) was het haar "plekje". Nou moet ik wel zeggen dat ons pupje heel makkelijk is.

Verder zijn we nu pas aan het oefenen dat ze af en toe een half uurtje alleen is. Dit gaat nu redelijk en straks bouwen we dit uit naar een uurtje.

Je hebt gekozen voor een "babyhondje". Op een leeftijd van 13 a 14 weken kan deze nog echt niet lang alleen thuis zijn. Laat staan 8 uur.... Als je het beste voor je pup wilt zul je voor een oppas moeten zorgen. Het liefst eentje die bijv. van 11 tot 15.00u komt oppassen (als je het alleen zijn dus al hebt op kunnen bouwen naar 2 uurtjes). Later kun je dit langzaam uitbouwen tot dat iemand bijv. alleen even tussen de middag komt. Maar je moet goed beseffen dat hier ook enkele weken / maanden in gaat zitten.

Zelf werk ik vanuit huis (zzper) en af en toe spring ik eens 2 of 3 uurtjes bij in de winkel van mijn ouders (die is tegenover ons huis) en mijn partner heeft een full time baan in het onderwijs. maar onze honden zijn eigenlijk bijna nooit echt alleen. Als we eens weg gaan voor een lange dag dan komen mijn ouders langs om ze even te knuffelen en uit te laten.

jan (Gast)

jeetje 8 uur alleen je beter een knuffel kunnen
nemen
dat heb je niet goed doordacht ergg zielig voor dat lieve puppy

Wout (Gast)

Ik zit nu wel een beetje met een zure smaak in de mond, moet ik toegeven... We hebben dit een jaar van tevoren gepland, hebben de dierenarts geraadpleegd, hebben boeken gelezen, internetsites bezocht, zijn verschillende keren naar de lokale hondenschool gaan kijken,... Tot nu toe hebben we elke nacht twee keer opgestaan om het kleintje uit te laten, ik ben heel de dag thuis en spendeer de hele dag met de hummel. We willen ermee naar de puppyklas, de hondenschool, we willen er agility mee gaan doen, en we zijn alletwee fan van avontuurlijke "backpack" reizen waarop we hem willen meenemen als hij oud genoeg is om ver te wandelen. Als je dan bedenkt hoeveel honden er zonder nadenken in huis worden gehaald en nadien geen aandacht krijgen omdat "ze toch zo druk zijn", denk ik kleine Cas het bij mijn vriendin en ik echt niet zo slecht gaat hebben.

Mijn vader was jager. Toen ik opgroeide, heb ik thuis altijd een hond gehad, dat is ook een van de redenen dat ik er zo graag zelf een wilde. Mijn vader was fantastisch met zijn honden en hij ging ook gewoon elke dag werken, maar hij liet ze wel elke dag uitgebreid rennen en spelen en ging er elk weekend een hele namiddag mee het bos in. Mijn vriendin is ook gewoon gek van honden, zoals ik eerder zei, het is van ons allebei een kinderdroom. Ik ben ervan overtuigd dat wij het beestje enorm veel liefde en aandacht kunnen geven, maar gewoon niet heel de dag, eenvoudig omdat er brood op de plank moet komen - wij zullen dit uiteraard zoveel mogelijk compenseren met extra veel aandacht na onze werkuren en zeker in het weekend.

Het is nog niet eens acht uur dat we hem alleen laten, ik vermeldde het even langs mijn neus weg, maar zoals ik eerder zei, zolang mijn vriendin ploegenwerk blijft doen is het maar vijf uur. Plus mijn schoonouders kunnen best een paar keer in de week eens langskomen om met de ukkepuk te spelen en hem uit te laten, en de bovenste buur is ook een heel vriendelijke mevrouw met een tienerdochter, en een van die twee zal er zeker geen probleem mee hebben om af en toe eens op visite te komen als we uit werken zijn.

Sorry, ik had misschien even moeten wachten met reageren, ik zal wel veel te geënerveerd klinken. Ik apprecieer jullie hulp enorm en ik heb al veel geleerd op deze website, maar nu vind ik toch een beetje dat sommigen onder jullie iets te vlug oordelen.

Ik snap 100% dat tweeverdieners met een hond, dat is zeker geen ideale situatie. Maar kom, het is wel degelijk mogelijk. Zoals iemand al eerder zei, als mensen die full-time werken geen hond konden nemen, zou half Nederland (of half België, waar ik vandaan kom) geen hond kunnen hebben. Hoeveel beestjes zouden dan in het asiel terechtkomen?

Denk eventjes aan alle honden die écht verwaarloosd worden en geef ons toch een kans zeker?

Wout (Gast)

"had je beter een knuffel kunnen nemen" --> die reacties zorgen er dus voor dat ik echt wel vrij boos wordt.

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Hallo Wout,

Als allereerst van harte met jullie puppy.
Heerlijk he zo'n friemel in huis, het word nu nooit meer stil in je huis :-D
De opmerking van Jan Gast moet je maar naast je neerleggen, deze heeft wel vaker opmerkingen, maar ja eerst maar eens registreren dan pas opmeringen maken.
Trouwens, voor jou is het ook leuk om je te registreren, dan kan je ook foto's plaatsen van je lieverd.

Maar nu ontopic...ik heb het hele verhaal gelezen en wat mij opvalt is dat jullie inderdaad een hele goeie voorbereidingstijd hebben genomen voor jullie de hond namen. Alle respect daarvoor, jullie zijn er veel mee bezig geweest en alles goed overdacht. En zo is niet iedereen hoor, kijk maar naar de asielhondjes en herplaatsertjes.

Sommige opmerkingen van forumleden begrijp ik ook wel, het lijkt in 1e instantie in je verhaal dat de hond lange tijd alleen moet zijn. En dat is inderdaad niet raadzaam voor een pup die nog zoveel moet leren.
Naderhand begrijp ik uit je verhaal dat de hond ook uit gelaten kan worden door je schoonouders en het boven buurmeisje.
Het is misschien raadzaam om nu al het buurmeisje hierin te betrekken. Laat haar maar eens een paar keer meelopen met uitlaten en geef haar advies in hoe jij de dingen doet met je hondje.

Ik heb er wel vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met je hondje.

Heel veel succes

Groetjes Lia en een pootje van Simba

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heel aanhankelijke puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Bijten in de hand of voet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^