Loki hebben we laten castreren rond zijn 8e maand.
Wij hebben dat gedaan omdat we zeker niet met hem gaan fokken.
Daarnaast begon hij met het opzoeken van mijn dochtertjes om te gaan rijden.
Hij vond zijn wandeling een grote geur tocht waarbij hij vooral wilde vlaggen.
Zijn gedrag was en is zeer sociaal naar andere honden toe hij is wel wat dominant aangelegd maar schat tot op heden wel goed in op welke wijze hij andere honden kan benaderen.
Hij is wel een aantal keren weggegromd door andere honden maar dat doet hem niets en gaat hij gewoon verder, geen zin om te spelen dan niet.
Na zijn castratie heeft hij geen rijgedrag meer ten opzichte van mensen en heeft hij ook het vlaggen niet meer.
Zijn gedrag is nog immer zeer stabiel.
Het is moeilijk in te schatten hoe hij zou zijn als we hem niet hadden laten castreren.
Het is wel een feit dat een gezonde hond ongeveer twee keer per jaar de behoefte heeft om te paren.
En bij het het niet uitvoeren hiervan kan ik me voorstellen dat haantjes gedrag en frustratie bij het niet uitvoeren hiervan een hond parten kan spelen.
Daar heeft Loki dus geen last meer van. En terug kijkend kan ik zeggen dat ik nog steeds achter onze keuze sta.
Het lijkt wel alsof castratie een onderwerp non grata is op dit forum met allerlei gevoelsmatige en ogenschijnlijk pseudowetenschappelijke redenen als excuus.
Maar niet alle dierenartsen en honden scholen zijn koekenbakkers en ook daar kun je advies inwinnen.
De keuze blijft bij de eigenaar. En als ik om me heen kijk dan zie ik meer reuen met dominant en/of antisociaal gedrag die niet gecastreerd zijn dan andersom.
Natuurlijk is de opvoeding en consequent zijn de basis maar stel ook de vraag hoe fair is het als je hond wil paren en dit niet kan/mag? En wat doet dit met de gedrag van een volwassen of puber hond?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "castreren of niet ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ik had eens een hondje een mops ,en die was zo hevig met het berijden van een been arm of even wat dat ie bloed had bij zijn sperma ,Of soms er nog voor,dat het bloed er uit spoot. Ons hondje was toen een maand of negen . En de dierenarts rade ons aan hem te castreren .We hebben dan ook besproken wat te doen en hebben als ie één jaar was hem laten castreren. Ikzelf was daar helemaal niet voor maar de dierenarts verzekerde ons dat onze mops daar last van had en pijn. En dat wou ik die beest niet aandoen . vandaar die castratie. En onze mops is wel heel rustiger geworden . Niet direkt maar toch na een paar maand. Bij een pupje van zes maand zou ik dit nooit doen. En al zeker niet om hem rustiger te maken. Laat een pup een pup zijn. T' is nog zo leuk als ie holderdebolder door het huis loopt. Geniet van je pupje ,ze zijn al zo snel groot en wedden dat je daarna nog met de glimlach terug gaat denken hoe druk ie wel was als pupje. EEn pup kun je best met een baby vergelijken nietwaar. die hebben zo ook hun drukke en soms lastige momenten. En die laten we ook niet opereren om wat rustig te zijn nietwaar? Veel genot met je rakker. Welk ras is hij eigenlijk?Groetjes Noella
hey jeroen...ja ind, helemaal gelijk,Het lijkt wel alsof castratie een onderwerp non grata is op dit forum,
onze reu word ook gecasteerd morgen ivm onze teefjes wij willen geen pups!
vinden sommigen dat ook niet kunnen en dat we maar anders moeten aan pakken! bvb apart houden..lekker makelijk gezegd!
2 teefjes die niet op zelfde moment loops zijn,2 keer per jaar, een jong kind met verstandelijke handicap die je niet even verteld en begrijpt dat de honden niet samen mogen op dat moment!..de honden moeten dan ongeveer 3 weken apart.
onze zoon heeft ongeveer een jaar nodig om aan iets te wennen en dagelijks keer op keer mee bezig zijn om hem iets te leren.
hoe wil je dat doen? honden 3 weken apart,dan weer samen..hond loops ook apart van de reu, en waarom die hond wel samen met trooper en andere hond niet? en je bent jaar bezig om zoon te leren dat honden apart moeten..niet te doen met 3 weken loops en dan honden samen..dan zou ik de honden om mijn zoon jaar in,jaar uit apart moeten houden zodat zoon leert dat ze niet samen mogen...
en komt bij dat luna de husky, je niet ziet dan alleen opgezwollen vulva dat ze loops gaat worden, bloeden doet ze niet! lekker handig!
dom dat we reu wij hebben genomen met 2 teefjes die niet geholpen zijn is vragen om problemen!
we hebben zelf niet bewust gekozen voor de reu, we zouden hem eerste instantie opvangen..lang verhaal..we hebben besloten dat hij bleef, hij was kort gezegd een wegwerphond!
nu heeft hij zijn eigen vaste huisje waar hij lekker oud kan worden..
als we voor een hond bewust zouden kiezen was het een teefje geweest!
dit is dus onze reden van casteren!
Wij hebben onze honden altijd laten castreren en/of steriliseren. Om gezondheidsredenen en om 'ongelukjes' te voorkomen. Heb nooit meegemaakt dat ze er 'last' van hadden.
De voordelen zijn o.a. dat de kans op teelbalkanker en borstkanker (ook bij reuen!) aanzienlijk kleiner wordt.
Met 3 maanden vind ik wel erg vroeg, 6 maanden is het advies.
Zie hier voor meer informatie:
http://www.basic-hondentraining.nl/html/castratie_sterilisatie_hond.html
Voor de duidelijkheid ik ben ook echt niet tegen castratie/sterilisatie!!
Ik ben er alleen niet voor om dit te doen op te jonge leeftijd zonder medische noodzaak. Een hond die zich miserabel voelt doordat deze niet zijn gevoelens kwijt kan zou daar in mijn ogen ook onder kunnen vallen.
Bij australische labradoodle's wordt het bij pups van 6/7 weken gedaan voordat ze het nest verlaten Veel honden blijken er toch rare dingen aan over te houden.
(Dat dit in Nederland überhaupt door een dierenarts wordt gedaan )
Voor ons dus ook geen australische maar "ordinaire" kruising die deze naam mag dragen
Als iemand beslist voor zijn hond om dit voor de pubertijd te doen prima toch mits je weet welke voor/nadelen het kan hebben en niet klakkeloos een advies van een DA opvolgt.
Prima idee van de TS om dit even te checken!
Ik weet niet wat de voor- en/of nadelen van een castratie zijn. Ik weet wel dat mijn eigen dierenarts zei dat wanneer het niet medisch noodzakelijk is, hij het niet wilde doen. "Dan moet ik snijden in een gezonde hond." Is wat hij letterlijk tegen mij zei. Sommige honden zijn inderdaad erg hormoon gedreven. Ik heb zelf twee intacte reuen, en geen problemen. De oudste van de twee is inderdaad veel bezig met snuffelen en zijn geur overal achter te laten. Ik vind dat dit ergens wel een beetje bij een reu hoort.
Houd er rekening mee dat een castratie onomkeerbaar is, en niet perse betekent dat je hond beter af is dan wanneer hij intact is. Mijn buren hebben een gecastreerde golden retriever die na zijn castratie opeens niet meer goed met andere honden overweg kon, terwijl hij met die twee van mij helemaal geen problemen heeft. Wellicht omdat ze elaar via de schutting kunnen horen en ruiken.
Nadat mijn dierenarts zei dat hij het liever niet deed, heb ik me nog eens geïnformeerd. Ik heb niet gevoel dat een hond echt beter af is na een castratie. Persoonlijk vind ik het niet nodig. Als je geen teefje in huis hebt, dan lijkt het me totaal onnodig om hem te laten castreren. En niet alle honden worden er rustig van. Die van mijn oude buurvrouw is helemaal niet rustiger geworden. Het effect verschilt per hond.
Nu roept dit onderwerp ook de vraag bij mij op waarom wil je je hond laten castreren? Doet hij iets wat je niet aanstaat? Wat is de reden om vragen te stellen over zo'n ingrijpende operatie? Ook een beetje vreemd dat je dierenart hierover begint. Komt die soms geld te kort? Nogmaals, ik zou het niet doen!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "castreren of niet ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?