artrose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christienchristien

Hallo ik heb een cocker van zes jaar ,ze staat al anderhalf jaar op prescription Hills (dieetvoeding)omdat ze artrose achter in haar rug heeft,ook krijgt ze ieder jaar een artrose kuur heeft iemand hier ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "artrose" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy 2 doggies

honden foto van Sandy

ik gebruikte voor onze rottweiler van 10 jaar echte levertraan , kreeg iedere dag 1 paplepel door zijn voer ,is nog 12 jaar geworden zonder pijn. ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 2 doggies

honden foto van Goldendelerious

Mijn oudste hond is 10 en heeft lichte artrose in zijn hakken, achterhand en linker voorpoot. Hij mag niet meer trainen in oneffen gebied, maar moet zeker wel blijven bewegen. Hij krijgt nog steeds zo'n 2 tot 2,5 uur beweging per dag, staat op een natuurlijke rauwe voeding met voldoende natuurlijke glucosamine/chondroïtine/MSM en aminozuren die maar voorhanden zijn, aangevuld met pijn- en ontstekingsremmende medicinale kruiden en visolie of groenlipmosselolie, aangevuld met regelmatig acupunctuur. Al moet ik zeggen dat het laatste steeds meer uitgesteld wordt.Hij loopt meer dan perfect. Wat houdt ieder jaar een 'artrosekuur' in en wat is het nut er van?

honden page profiel christienchristien

Een artrose kuur betekent dat de hond 4 weken achter elkaar een spuit krijgt waardoor in de gewrichten een soort iets van spons komt en ze minder last ervan heeft, of het echt help weet ik niet omdat ze ook op dieet voer staat

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Waarschijnlijk zijn dat injecties met een hyaluronzuur-preparaat? Of het echt helpt, zal de toekomst uit moeten wijzen. Ik ken het veel bij paarden met kissing spines waarvan wisselende resultaten. Het kan alleen ingespoten worden als de wervels nog los van elkaar af staan, dus regelmatig een foto is dan wel aan te raden. Verder krijgen paarden tijdens zo'n therapie een speciaal bewegingsprogramma en dat lijkt mij voor honden ook erg raadzaam. Ik ben van mening dat een brokdieetvoer de natuurlijke kwaliteit van de bouwstoffen die nodig zijn voor celherstel en opbouw van kraakbeen en botten uit een natuurlijke rauwe voeding, bij lange na niet benadert en niet zo effectief is als een aparte supplementering NAAST een adequate voeding. Jouw hond is nog zo jong. Ik zou zelf andere maatregelen treffen, maar dat is mijn mening en inmiddels ervaring door de jaren heen.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra


vito heeft lichte artrose in zijn linkerachterpoot en ik geef hem glucosamine van de kruidvat en het gaat heel goed nou .

wilma (Gast)

Hoi zou je mij een foto kunnen mailen van het potje wat je gekocht hebt voor jou hondje voor atrose dan weet ik wwar ik naar moet zoeken


en waar koop je het beste dieetvoer voor atrose wat niet al te duur is??

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

" Hoi zou je mij een foto kunnen mailen van het potje wat je gekocht hebt voor jou hondje voor atrose dan weet ik wwar ik naar moet zoeken


en waar koop je het beste dieetvoer voor atrose wat niet al te duur is??

"


Wilma het is Glucosamine puur (merk kruidvat) voor gewrichten. en het gezond houdne van kraak been .

het kost 10,50 en er zitten 120 pillen in . vito krijgt 1 pil per dag en weegt 42 kilo .

en het werkt echt , hij moest eigelijk pijnstillers van de dierenarts maar sinds deze pillen hoef dat niet meer .het duurt wel even voor dat het werkt.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik heb voor mijn oude collie teef toen van mijn klassiek veterinair homeopaat een middel gekregen voor haar..
En ik zag al snel resultaat..
Geen stijve spieren meer bij het opstaan, geen stijf loopje meer..
Geen bijwerkingen..

Wil je meer weten mag je mij een pb sturen dan help ik je verder..

Succes

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

Mijn hondje een mops heb ik na lang ,misschien wel te lang afgewacht moeten laten inslapen. De beest had over heel zijn lichaam artrose . En heel ernstig ,veel pillen en speciaal voer brachten op de duur geen verlichting meer. zo ook met de spuiten die hij er nog es bij kreeg geen beter resultaat meer. De eerste week na de spuit ging het nog maar het ging snel bergaf. En omdat we niet egoistisch zijn hebben we ons lievelingetje moeten laten inslapen. Hij werd negen jaar.Het heeft ons veel erg veel verdried gedaan en nog met zijn periode's. Maar artrose is niet bij elke hond hetzelfde,de ene heeft het in minder ernstige vorm dan de andere.Dus laat je hier niet door ontmoedigen en doe voor uw hondje het beste dat je kan . Het beste gewenst ,grtjs

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Christien
Vito heeft zo'n soort kuur gehad.(Mits we over het zelfde spreken)
Een injectie en dan twee weken later weer een injectie. De volgende was dan een maand later en dan weer twee maanden later enz. De tijd tussen de injectie wordt steeds groter totdat het gewenste resultaat bereikt is. Dit duurde (als ik het goed herinner) bij elkaar ongeveer een jaar. Dit is al weer enkele jaren geleden.
Op de foto's was spodylose in een ver gevorderd stadium te zien maar ze gaat al weer enkele jaren pijnloos door het leven en geen problemen bij het opstaan. Uiteraard moet ik haar wel een beetje sparen maar ze is dan ook al 9 jaar hetgeen voor een Boxer een flinke leeftijs is.
Aangezien het goed met haar gaat vond de d.a. het vorig jaar weinig zinvol om dit nogmaals te doen. (Ook omdat iedere keer de narcose voor zo'n injectie een risico met zich mee brengt.)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik hoorde dat een ver famililid van mij ook zo'n soort kuur gekregen heeft. Bij diegene schijnt het wel lag geduurd te hebben voordat het aansloeg. (Ze heeft die kuur overigens niet van een d.a. gekregen, om misverstanden te voorkomen :-) )

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Hoi Sandra

oke dank je wel voor je info ik ga het snel bij kruitvat kopen en hopelijk heeft hij er ook baat bij.

groetjes

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

" Hoi Sandra

oke dank je wel voor je info ik ga het snel bij kruitvat kopen en hopelijk heeft hij er ook baat bij.
Mijn hondje weegt zo'n beetje 7 kilo neem aan dat erop staat hoeveel je moet geven

groetjes "

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "artrose" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^