Na een hoop gedoe met hondenvoer ben ik nu over op Dogloversgold. Heb voor mijn chihuahua Orijen en Acana geprobeerd maar hij vind het niet zo lekker en hij poept er super veel van! 4/5 keer per dag was geen uitzondering.
Mijn duitse herder pup is begonnen op Biofood maar daar deed ie het slecht op dus over op Royal Canin en dat ging veel beter. Toch vond ik het makkelijker als beide honden dezelfde brok konden eten dus nu op Dogloversgold.
De pup heeft last van ontstoken ogen (had dit gewijd aan de strandwandeling) dus oogdruppels gehaald, weer over, maar nu begint het weer. Tot ik net bedacht dat ik sinds toen ook DLG voer. Ook krabt hij iets meer. Zou dit met het ontgiften te maken kunnen hebben?
Heb gisteren 10 zakken binnen gekregen en ook het blikvoer.
Heeft iemand al ervaringen met het blikvoer van DLG? Hier vinden ze het heerlijk! En vind het er super uitzien, de stukken vlees zijn duidelijk terug te vinden.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ontgiften van Dogloversgold?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Heeft Bink er ook last van?
Bink heeft nergens last van
Misschien een ander soort brokken? Lady krijgt Pedigree en Eukanuba, en doet het daar super op!
Waar de ene hond goed op reageert, reageert de andere misschien niet goed op.
Immers jij lust misschien spruiten en ik niet, ik heb allergie van kiwi en jij van banaan etc.
Het is mogelijk om honden hetzelfde te geven en vaak gaat dit helemaal goed maar niet altijd zoals in jou geval.
Wil je perse brok blijven voeren? anders zou je kunnen kijken voor kvv.
Kijk eens hoe je hond het doet op alleen het blikvoer (ken het niet dus weet niet of het kvv is of iets anders)
Ze vinden het allebei erg lekker en uitvloeiing uit de ogen wordt weleens gemeld als ontgifting, verder nog niks raars gezien.
Moet wel bekennen dat door de eerste zak ook de resten acana en orijen zijn gegaan om te op te maken. Dus misschien is dat ook de oorzaak?
Ze krijgen af en toe wat KVV voor het lekkere, maar wil het niet altijd geven.
De blikvariant van DLG heeft de volgende samenstelling:
33% kippenvlees
24% lamsvlees
22% kippenvlees bouillon
15% zalm
5% bruine rijst
1% mineralen
heb wel ergens gelezen dat het van bepaalde voer kan komen,de ene hond kan er wel tegen en een andere niet.
volgens mij stond dat op google.
sterkte ermee, oja ik weet wel als je wilt overstappen op andere brokken je eerst 4 a 5 dagen pens moet geven,want de darmen moeten eerst schoon zijn van afval stoffen en er moet een goede darmflora worden opgebouwd .
en als je dat hebt gedaan heb je volgens mij ook minder poep. onze ouder hond van 9 jaar krijgt orijen senior en poept maar 1 x per dag (berner x friese stabij)
onze pup van 9 maanden krijgt acana aduld en poept 3 x per dag soms 4x
maar het is elke keer maar een beetje.
Hier krijgen ze ook DLG en heb geen problemen gehad.
Een vriendin van mij gebruikt nu ook DLG en haar
oudste hond ging heel erg uit de bek ruiken.
Dit had ook te maken met ontgiften.
Het heeft een week geduurd en gelukkig is het weg.
Haar honden doen het goed op DLG.
Blikvoer ken ik niet, maar als ik jou
menig over blikvoer lees wil ik het wel uitproberen.
Hier heeft Bibi een ontgifting gehad van lotgering, eerst twee keer een pusoog en daarna nog ontstoken anaalklier...nu gaat het alweer een maand goed dus ik hoop dat we het hierbij houden! Maar het kan dus zeker komen doordat je op beter voer bent overgestapt. Het is even vervelend maar ze komen er weer beter uit
Casper kreeg juist pus ogen van bijvoorbeeld canex brokken bah was ik snel vanaf! Ontgiften van en ene brok naa een andere kan maar lijkt me sterk dat t zo erg is! Blikvoer is enkel water granen en misdchien 3% vlees. Zooi dus. Wordt hier niet gegeven! Bah!
Ik zou verder nie meer van brok wisselen! Gaat dit niet goed overstappen naar KVV zonde granen. In een versvlees menu kun je afwisselen zoveel je wil. Indien nodig kun je kip weglaten om te kijken of t daar aan ligt!! Zul jij zien wat je hondjes smullen!
Dat heeft niks met het eten te maken dat heeft te maken met het ras de chihuahua.
Ik heb nu van de week voor het eerst enkel haaksbarf gegeven nou mevrouw moest het hier niet hoor welke smaak ik ook gaf.
Lotgering eet ze wel maar alleen indien ik het niet te veel achter elkaar geef en het liefst moet het gemengd worden.
Een chihuahua is nou eenmaal een aparte eter en weet heel goed wat ze wel en niet willen.
Barf hoef ik hier ook niet te geven daar haalt mevrouw ook haar neus voor op.
Hier is eten niet opeten pech, een chihuahua kan dat gerust hebben zolang het maar geen weken is uiteraard.
Het blikvoer van dlg lijkt me in mijn ogen niet echt slecht en persoonlijk zou ik dat ook gewoon aan mijn honden geven.
Hier krijgen ze ook wel eens bakjes ecostyle en dit gaat er met smaak in.
Echter zitten er granen in en daar ben ik geen fan van maar voor een keer kan het geen kwaad zolang het hoofdbestandsdeel maar vlees is.
Zou het dan ook niet elke dag geven maar bijv mengen met kvv of eventueel de brokken die je voert van dlg.
Je zou de hond eventueel een paar dagen op pens kunnen zetten zodat het lichaam ontgift en kijken of dat helpt.
Ik heb voor een paar maanden terug iets op dit forum gezet over ontgiften. Misschien dat mensen hier iets aan hebben?
Lees maar even door.
Ontgiften, stinken , diarree, en waarom is dit?
Veel mensen die overstappen op een ander voer klagen erover dat hun hond last heeft van diarree of zo gaat stinken. Huid adem gaat heel anders ruiken. Of de hond krijgt rare huidreacties.
Als pup krijgt de hond natuurlijke voedingstoffen omdat de moeder ze zoogt. Dat gene wat de moeder eet wordt ook doorgegeven naar de pups, en zo wordt er al een begin gemaakt met de opbouw van de darmflora van je pup. Dit begin kan al essentieel zijn voor de verdere spijsvertering van je hond.
Zoals we bijna allemaal weten is brokvoeding nagenoeg steriel , en zijn er in de darmen van de hond maar een bepaald aantal bacteriën nodig om dit voedsel goed te kunnen verteren. De voeding wordt ,als deze bacteriën aanwezig zijn goed verdragen, ook brokvoeding.
Vers voeding eist wat meer van de darmflora. Vers voeding is het tegenovergestelde. Het is niet steriel en door het eten van gevarieerde versvoeding , is een scala van bacteriën nodig om dit goed te kunnen verteren. Als pup wordt deze gevarieerde darmflora dus al opgebouwd , met als gevolg dat een hond bijna alles kan eten wat de hond aangeboden krijgt. Voor elk soort voeding zijn er in de darm wel bacteriën om de aangeboden voeding te verteren. De ontlasting blijft goed!
Heeft een hond gedurende zijn leven alleen maar brokvoeding gehad, is de darmflora alleen ontwikkeld om die speciale brok te verteren. De overige goede bacteriën , die er waarschijnlijk wel zijn geweest sterven af omdat ze in de darmen niks meer aangeboden krijgen zodat ze kunnen overleven, want ook bacteriën moeten zich kunnen voeden. De darmflora sterft als het ware uit, en alleen de bacteriën die dagelijks aangepaste voeding te verwerken krijgen blijven over.
Krijgt de hond nu opeens een ander voer aangeboden , dit kan brok of vers zijn, is het vaak zo dat er geen of niet voldoende bacteriën in de darm zijn om deze voeding goed te kunnen verteren. Het gevolg ervan is dat het lichaam dit nog niet als voeding herkent , en het zo snel mogelijk onverteerd weer afvoert. De hond krijgt diarree!! Door steeds weer dit nieuwe voer aan te bieden wordt de darmflora weer opgebouwd en kan de bacterieflora zich uitbreiden . Langzaam komt het dan zo ver dat ook dit nieuwe voer weer normaal kan worden verteerd. Alle benodigde bacteriën zijn weer in de darmen aanwezig om de nieuwe voeding te verteren. Dit proces kan versneld worden door honden een probiotica te geven. In probiotica zitten stoffen die de bacteriegroei inde darmen weer versneld opbouwen.
Het voordeel van vers voeding is dus dat daardoor een zéér rijke bacterieflora in de darmen ontstaat en nagenoeg elke voeding aangeboden kan worden. Er zijn altijd wel eetgrage bacteriën aanwezig in de darmen om deze voeding goed te verteren!
Waardoor wordt het stinken, en slechte adem veroorzaakt?
In brokvoeding zitten een heleboel stoffen , die de hond niet kan benutten als voeding. Deze worden er door de fabrikant bijgevoegd omdat de brok letterlijk aan bepaalde percentages van samenstelling moet voldoen. Een voorbeeld hiervan is bijv. bietenpulp. Bietenpulp wordt vaak toegevoegd, niet omdat het zo gezond is voor de hond maar om de ontlasting vast te maken! Door de pulp kan veel water opgenomen worden, en zo blijft de ontlasting toch vast. De pulp heeft verder voor de hond geen enkele voedingswaarde en wordt via de ontlasting kompleet uitgescheiden. De pulp heeft dus zijn nut, maar deze bietenpulp wordt meestal toegevoegd als er veel orgaan, en afval in de brok verwerkt worden. De eigenaar van de hond ziet alleen de vaste ontlasting en vindt dat zijn hond de brok goed verdraagt. Wel heeft de hond veel ontlasting, maar dit kan de eigenaar niet vergelijken, omdat hij van zijn hond niet anders gewend is.
Ook andere stoffen die in de brok zitten zijn vaak niet tot nut van de hond. Kleur- geur- en smaakstoffen en houdbaarheidsmiddelen zijn alleen toegevoegd om er voor te zorgen dat de hond het graag eet en de brok lang bewaard kan worden. Dit ziet het lichaam als afvalstof die gedeeltelijk worden uitgescheiden via urine en ontlasting , en wat achterblijft in het lichaam, wordt opgeslagen in de diverse weefsels ,in het lichaam van de hond.
Nu kan het voorkomen dat door constante aanvoer van afvalstoffen , het lichaam overladen wordt en de afvalstoffen niet meer kwijt kan. Er ontstaat een stapeling van stoffen die de hond niet kan benutten. Alle locaties om afvalstoffen te dumpen zijn overvol , en het lichaam begint te protesteren. Het wil de afvalstoffen lossen maar ziet geen mogelijkheden meer . Een belangrijk uitscheidingsorgaan, is de ontlasting en urine, maar ook de huid en de longen zijn uitscheidingsorganen. En nu komt het cruciale punt!! Het lichaam van de hond wordt dus overbelast en moet de afvalstoffen kwijt. Dit eindigt vaak in allergieën en een stinkende adem en diarree. De stoffen die de hond via de huid probeert uit te scheiden gaan de huid ook irriteren en er ontstaat bijv. een of andere huiduitslag. Ook via de longen worden stoffen uitgescheiden en aangezien het afval is ontstaat een stinkende adem. Dit is al een proces van ontgiften.
Door het aanbieden van goede gevarieerde versvoeding, krijgt de hond nauwelijks stoffen binnen die niet te gebruiken zijn. De bacterieflora in de darmen is optimaal. Er zij heel veel goede bacteriën aanwezig die de voeding kunnen verteren. De weefsels in het hondenlichaam raken dus niet verzadigd van afvalstoffen en alle organen kunnen zich bezig houden met een normaal uitscheidingsproces. Ze hoeven zich dus niet bezig te houden om allerlei schadelijke stoffen op te bergen, waar de hond schade van kan ondervinden , en de hond wordt vitaler. Alle energie die aangeboden wordt , kan ook benut worden , zoals het hoort te zijn. Door deze rijke darmflora kan de hond dus bijna alle aangeboden voeding verteren. Het spijsverteringsstelsel wordt dus niet overbelast!
Dus kort gezegd: een rijke darmflora, zorgt voor een optimaal kunnen functioneren van het lichaam. Alle aangeboden energie dmv. voeding kan benut worden, de hond is levendig en vitaal. Organen hoeven geen overuren te draaien.
Een beperkte darmflora , arm aan bacteriën , zorgt dat het lichaam constant overuren moet draaien Het lichaam wil de benodigde voedingsstoffen wel opnemen maar, is daar niet toe in staat. Het lichaam van de hond steekt alle energie in vertering en afvoer van afvalstoffen, en er blijft weinig andere energie over om de hond zijn normale dingen te kunnen laten doen. Overbelasting van de spijsvertering zorgt voor diarree, stinkende huid en slechte adem. Dit heet ontgiften. De geringste overgang van de ene naar de andere voeding , kan dan al zorgen voor deze overbelasting! En het eindigt weer in diverse klachten!
Ik heb in dit stuk op een simpele manier proberen uit te leggen wat ontgiften inhoudt voor een hond en voor zijn baas. Als er nog vragen zijn en/of aanvullingen horen we dit wel in het forum.
Dlg blikvoer is zoals lijkt idd een uitzondering! Chi's zullen gewoon wel erg moeilijke eters zijn. Je leest er meer over in diverse topics...
Sluit mij helemaal aan bij Annelies zoals ik al zei hierboven geef pens
Toppie Annelies heel goed geschreven
ook ik geef mijn honden dog lovers gold en ze doen het er alle 10 super op, ook ik geef kvv en heb ook het blikvoer van dog lovers gold, , dit is anders dan gewoon blikvoer hoor heel veel vlees, ruikt ook prima en voor mij werkt het super aangezien mijn vegetarische man dit ook niet vies vind om te geven, die kan de honden echt geen kvv vinden maar vind het niet erg dat ik ze dat wel geef in combinatie met brok. dus mensen moeten niet gelijk oordelen over het feit dat dit vlees in blik zit..je hebt blikvoer en blikvoer ...
Toch nog even laten weten hoe het nu gaat. Het was toch ontgifting, inmiddels is het helemaal weg!
Hij poept goed en maar 2 keer per dag!
Ik ben blij!
Van de week weer nieuwe zakken bestellen want iedereen om me heen voert het nu ook!!
kijk dat je hond veel moest poepen is heel gewoon als je bent overgestapt van de ene brok naar de ander.
er wordt altijd gezegt en geschreven als je wilt overstappen is het het beste om je hond eerst 5 dagen pens te geven ,daarmee ontgift je de darmen en legt een gezonde darmflora aan.
kijk maar op de site van farmfood.
omdat je geen 5 dagen pens hebt gegven schijt je hond heel veel omdat de darmflora niet goed is ,
alle afvalstoffen moeten er eerst uiten dat kan een paar dagen tot week duren.
Is dog lovers gold wel zo goed als jullie denken met de hoge vitamine A 20.000 lU/kg gehalte die er in zit?
Wat zijn de gevolgen van een teveel aan vitamine A?
Te veel vitamine A kan leiden tot 'hypervitaminose A' (van het Griekse 'hyper' = te veel). Symptomen zijn onder meer gebrek aan eetlust, verminderd gezichtsvermogen, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid, spierpijn, oogafwijkingen, haarverlies en/of roodheid en schilferen van de huid. Een langdurige overdosering van vitamine A kan ontstaan als je gedurende een langere tijd meer dan 3000 microgram/dag gebruikt. Dit staat gelijk aan het eten van meer dan negen sneetjes brood met leverpastei per dag. Tijdens de zwangerschap kan een teveel aan vitamine A bij daarvoor gevoelige personen de vrucht beschadigen. Daarom wordt het gebruik van lever tijdens de zwangerschap afgeraden. Lever bevat per 100 gram namelijk al 11.000 microgram vitamine A, ver boven de veilige bovengrens van 3000 microgram per dag.
Deze vitamine wordt puur gebruikt voor conservering.
Ook wordt er vitamine K3 vaak in hondenvoer verwerkt, een synthetische vitamine die voor mensen niet gebruikt mag worden.
Dit is zeer kankerverwekkend maar in het Nederlandse hondenvoer zit het bij 8 van de 10 voersoorten.
Een hond die te veel vit A krijgt verkleurd vaak de vacht, er ontstaan ontstekingen en haaruitval huidschilfers maar ook stinken uit de bek.
Ik vermoed dat dit niet ontgiften is.
Het vlees van DogloversGold komt overigens uit de bioindustrie...dus zijn niet altijd de meest gezonde dieren die er in het eten zitten.
Ik vond het nat voer wel interessant. Je hebt daarin twee varianten, waarvan eentje "compleet" beweert te zijn (zoals bijvoorbeeld sommige KVV compleet is) In de complete variant zit overigens wel bruine rijst. De incomplete (hart en pens) is enkel vlees waarvan het vocht dan bouillon is.
Vind het wel een leuk gegeven om degelijk nat voer te produceren, maar ik geef mijn hond niks dat uit de bioindustrie komt, vertrouw die massaproductie van dieren gewoon niet.
hoi debbie, welke brok of voer geef je nu?
was ff benieuwd want ik kon het nergens terug lezen,
wel dat je probleem opgelost was,fijn voor jullie
Lees dit bericht nu pas Erg druk hier dus weinig tijd voor op het forum, gelukkig wel genoeg tijd voor de honden.
Ze krijgen nog steeds Dogloversgold, morgen komt er weer een nieuwe levering want het is alweer op.
De honden doen het er super op! Zien er mooi uit, poepen goed (mits ze niks vreemds eten) en zit geen grammetje vet aan
ben ook heel blij met dlg brok voerden het eerst en was toen even over gestapt maar a zaterdag weer goeuw dlg halen want op dit voer doen ze het super goed en poepen maar 1 a2 keer per dag er op en op het andere voer wel 4 a 5 x ook minder mooi vacht vind ik wat je ook kwa poedel aan vacht kan zien
Als ze het er goed op doen dan gewoon zo doorgaan zou ik zeggen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ontgiften van Dogloversgold?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?