Pffff - het heeft zich bijna een jaar als compleet teefje gedragen en dan nu ineens last van "gender-confusion"....
Zie wel hoe we hier weer doorheen komen, maar ach, wat was ze toch nog zalig naief twee dagen geleden....
Het rijen is heel normaal en de meeste teefjes hebben dat.
Gaat wel weer over, zijn gewoon de hormomen.
En als de hormonen niet spelen is het dominantie, wat bijv ook in de puberteit een rol speelt als ze zich gaan ontwikkelen,maar ook op andere leeftijd. Het ziet er vaak heel komisch uit, die van mij deden t wel eens midden voor t hek buiten zodat iedereen die langs reed t kon zien, gillen!!
Ik heb zelf de ervaring met 2 niet gersteriliseerde hondjes die met 4 en 5 jaar een tumor kregen waardoor er bij allebij twee tepeltjes verwijderd moest worden en de sterilisatie, heel heftig en een flinke ingreep.
Ik zou anderen daarvoor willen behoeden.
Denk dus goed na als of besluit -niet- te steriliseren..
Wow dat klinkt heftig Sylvia.
Dat is dus precies de reden waarom ik Daisey wel willen sterelisseren als we geen nestje willen.
Ik vind het zo moeilijk daar nu over te beslissen.
Maar ik zie ook dat mn kleine meis het beste moeilijk heeft met deze loopsheid. Toch veel misselijk en krampjes en overal dus drupjes. Van anderen hoor ik juist dat er bijna nergens drupjes te vinden zijn.. Ik denk dat Daisey het gewoon niet lekker vind om schoon te likken haha.. Zal vast wel mensen logica zijn...
Daisey krijgt anders ook geen kleertjes aan. Ik heb wel een fleece vestje voor haar als het echt koud is buiten. Maar we hebben er alleen mee geoefend. Zo koud is het hier noog niet geweest...
Een hond houd zichzelf van nature schoon, dat je denkt dat ze het vies vind komt denk ik vanuit je eigen gedachte Ikzelf heb Bijou tijdens de loopsheid een broekje aangedaan omdat wij een groot wit vloerkleed hadden, en dat niet echt handig was.
Verder schrijf je over een eventueel nestje met Daisey, lijkt mij zeker iets om nu al goed over na te gaan denken. Waarom wil je dat, en dan zou je nu al gaan moeten voorbereiden.
Succes met de keuze
En zo worden het twee topics in een .... Mooi dan, heeft zich altijd als een Dametje gedragen en dan wordt het nu ineens, tja - een Heertje kan ik het niet noemen, uhum....
@ Daisey : dat je drupjes vindt is heel normaal hoor. Die van mij hield zich keurig schoon, maar het lichaam doet wat het doet en als ze een wandelingetje maken, dan kunnen dat soort dingetjes gebeuren. Zelfde met slapen en dergelijke. Kan echt kloppen dat ze er flink ziek van is hoor, die van mij is echt letterlijk totaal van de rel geweest de eerste week tot 10 dagen....
Ik vind het zo sneu om Daisey zo te zien.
Ze is er echt ziekjes van.
Ik hoor veel van anderen dat ze maar 1 drupje vonden van hun hondje. Maar bij Daisey vind ik er veel meer. Overal op de grond, op haar kussentje, kleedje, mandje... Is dat nog normaal?
Ja hoor, is heel normaal. Madammeke is mijn eerste Hondje en drie maanden geleden ook voor het eerst loops geworden.
Ik probeer haar zo "naturel" mogelijk te houden, dus geen broekjes en de hele handel (die kon ik hier trouwens toch niet vinden, maar ik schaf er wel een aan voor de volgende keer).
Ze slaapt bij mij in bed en ondanks al het schoonwassen wat ze deed, tja....
Mijn Dametje was echt heel erg zielig en om haar niet te "straffen", heb ik gewoon de normale leefwijze doorgezet (zie in bed slapen), vooral omdat ze zo totaal van slag was.
Maak je geen zorgen, wat je beschrijft is ook mijn verhaal en ik denk dat van heel veel anderen hier.
Nog twee weekjes te gaan....
P.S. En het wordt "mider" erg na de eerste week.... (dat zielige zeg maar).
Ik denk dat t voor haar nog even wennen is wat er met t lijfje gebeurd, maar er is niks abnormaals aan hoor.
Ik vond ook altijd wel wat her of der, wij deden ook geen broekje aan, alleen als we op visite gingen.
kleed op schoot en klaar, verder hebben ze toch al hun nestjes ook op de bank, en we hebben altijd leder gehad dus je veegt t zo weg. De kleedjes moet je gewoon elke dag wassen.
Maar als iemand vloerbedekking heeft of kleden dan is een broekje wel handig. Wij hadden ook een kleed, maar toch vonden wij t fijner voor ze als ze lekker zonder konden lopen. Ze waren er ook weleens niet fit van.
Als ze flink niet lekker zijn kan dat ook een voorbode zijn van schijnzwangerschap is onze ervaring, wat dan ook weer niet goed is voor het hondje. Maar jij hebt echt een -meisje- een tutteltje denk ik
Die van mij hadden in die periode wel meer behoefte aan rust/slaap, dus maak maar lekkere nestjes voor haar en verwen haar met een massage ofzo
Inprincipe moeten ze er niet ziek van zijn want in de natuur is dit de tijd van voortplanting en dan moet je je wel fit voelen Het is anders als bij ons.
Wie overweegt met een chi een nestje te nemen moet goed nadenken, kleiner dan 2,4 kilo vinden wij hier met zijn allen niet verantwoord.
bedenk dat een chi anders is, net als een buldogg bijv.
Bij een chi heb je eerder dwarsliggende pups waardoor er ernstige problemen kunnen komen met de geboorte en daardoor ook het leven van de moeder op t spel komt te staan.
Wij hebben t nooit gedaan al zou ik heeeel graag willen maar ik wil echt niet t risico lopen mijn hondje te verliezen, je hebt toch wel wat ervaring nodig om dit goed te laten verlopen en ik heb al heel wat meegemaakt/gehoord maar doe t dus echt niet.
Zowiezo is een natuurlijke bevalling al sterk in de minderheid, de meesten worden gehaald via keizersnee.
Ik wil niet zeggen dat t niet goed gaat, maar er zitten best risico s aan, er word vaak erg makkelijk gedacht over -even- een nestje nemen met een chi.
Ik ken teveel verhalen van dode pups en moeders, veel te veel...Dus bezint eer gij begint zeggen we maar
Kunnen jullie niet van die puppytrainer matje op jullie bed neerleggen? Ik was van plan zulke matjes op mijn bank neer te leggen.
Lijkt mij handig. Mss een tip?
Ik heb gewoon een oud hoelaken op de bank neergelegd, ziet er niet charmant uit maar is zo gewassen.
Bed was hier 3 wkn een no go vind dat niet zo fris maar dat is persoonsgebonden uiteraard.
Dat vind ik ook, maar die hondjes zijn het gewend en kan je dan niet ineens in een bench doen lijkt me? Dan snappen ze er helemaal niks meer van.
ohh hier zijn ze het ook gewend maar volgens mij ben ik de baas.
Hier weten ze het gewoon hoor nee is nee en ik ga niet met een loopse hond in bed slapen daar zijn mijn bedden even te duur voor en vind het gewoon niet fris.
Als mijn honden ziek zijn en diaree of overgeven komen ze ook niet op het bed.
Honden snappen meer dan wij denken en het is mensen logica dat honden niet snappen hoe of wat
Ik gebruik fleecedekens, die zijn dikker en lekker groot, en ze vinden t heerlijk zacht.
Overal te koop, heb ze ook voor in hun nestjes
Wat hebben we vreselijk dagen gehad!
Ik zal proberen het kort te houden.
Zoals ik al aangaf was Daisey niet lekker en dit leek ons met haar loopsheid te maken te hebben. Dinsdag tegen de nacht aan werd het erger. Het viel op dat ze steeds viel of uitgleed. Ze reageerde slecht op ons en het leek alsof ze ons niet echt zag. Ik heb meteen de spoed gebeld en gesproken. We besloten het nog even aan te zien. Een minuut later zet mijn man haar op de grond en ze zakt zo door de beentjes heen. Dus naar de spoed. Onderweg in de auto werdt ze zo slap.. Ik dacht ze gaat heen in mn armen We waren zo bang!
Helemaal na gekeken.. Ze lijkt helemaal gezond en is niks raars te vinden. Er word gedacht aan iets in dr hersens.
Ze wijkt steeds naar rechts en staat krom, ze kijkt achterom. Als we haar optillen strekt ze zich en trekt stijf naar rechts.
Ze krijgt een injectie en de arts verteld dat hij niet bang is dat ze de volgende ochtend niet haalt.
We gaan naar huis en geven haar extra veel aandacht en liefde en willen alleen de nacht eerst maar doorkomen.
De volgende ochtend gaan we naar de eigen arts. Deze onderzoekt haar ook weer volledig en ze lijkt helemaal in orde te zijn. Er word bloed afgenomen en een urine onderzoek gedaan. (ze had meteen op de tafel geplast)
Bloed en urine is in orde maar de arts vertrouwd het niet en wil haar opnemen.
Ze krijgt nog een injectie en mag in de bench. Wij rijden snel naar huis om een knuffeltje van haar te halen.
Een paar uur laten zijn we weer bij de arts en de kleine meid lijkt het al wat beter te doen. Doordat ze zo goed op haar medicijnen reageerde word er gedacht aan een infectie. Waarschijnlijk achter gaar oren waar ook het evenwicht geregeld word. Ze mag weer mee naar huis. De volgende dag moeten we weer terug komen. DIe nacht geeft ze een paar keer over, eet slecht en wil niet drinken.
Van de arts krijgt ze medicijnen mee die we zelf kunnen geven. Op de medicijnen reageert ze slecht en ze geeft zelfs het anti braak middel over. Dus weer naar de arts voor een injectie. Ook de arts ziet gelukkig steeds een beetje verbetering. Vrijdag besluiten we nog maals lamgs de arts te gaan voor een injectie zoadat we niet zelf voor het weekend hoeven aan te klooien. Zaterdag en zondag geven we de pilletjes en de kleine Daisey doet het ondertussen al steeds weer beter. Voorzichtig durft ze een beetje te rennen en zelfs te spelen met haar knuffel.
Vanmiddag bel ik naar de arts om het weekend door te bespreken en kijken hoe lang we nog door moeten gaan met de medicijnen en misschien nog een bezoekje moeten brengen aan de arts.
Kortom het waren vreselijk dagen. Zo moeilijk om je hondje zo te zien. Ze is nu 8 maanden en ze betekend zoveel voor ons.
Langzaam krabbelt ze weer wat op en we hopen natuurlijk op een volledig herstel..
Jeetje zeg wat zullen jullie in de stress gezeten hebben. Begrijp het maar al te goed. Gelukkig dat ze al vooruitgaat. Dit gaat goed komen.
Heel veel beterschap voor jullie schatje.
Poeh, ik voelde helemaal mee in je verhaal!
Das wel even schrikken hoor.
Hoe komt ze nou aan een infectie???
Zo zie je maar wel dat t heel belangrijk is om alert te blijven, die kleine rakkers kunnen zoo gevoelig zijn!
Heeft ze antibiotica gehad ofzo?
We gaan er in iedergeval van uit dat t nu goed blijft gaan
Geen idee hoe ze er aan komt..
Zonet heeft ze nog geel spul over gegeven.. Gal misschien?
Vanmiddag ff naar de arts bellen voor telefonisch spreekuur..
Ze heeft anitbiotica gehad en nog andere medicijnen..
Gelukkig lijkt het wat beter te gaan...
Oh beterschap gewenst voor jullie meisje!
Dat gele spul is inderdaad waarschijnlijk gal, dat kan ook een reactie op de antibiotica zijn hoor. Gaat wel weer over.
Sterkte ermee!
Knuffels van ons
waaw dat is schrikken,
wat een bange dagen hebben jullie achter de rug.
hopelijk gaat het vanaf nu beter
sterkte en dikke knuffel
Grote grutjes, wat een verhaal.... Hopelijk is ze snel weer haar oude zelf.
Gele spul heeft die van mij ook wel eens en dat heeft vaak te maken met het feit dat ze te lang "nuchter" zijn (maw - te laat gegeten hebben) en dan raakt het maagje van streek.
Ik heb ff de arts gesproken en we waren het er over eens dat we toch nog langs gaan vanavond.
Het lijkt alsof ze een kleine tegenslag heeft.. Dus voor de zekerheid ff controleren.
Thanks iedereen voor de berichtjes
Heel veel sterkte .
Hoop voor jullie dat ze gewoon weer heel snel goed gezond is.
We zijn net weer terug van de dierenarts.
Daisey heeft geen verhoging meer. De antibiotica krijgt ze ook niet meer. Alleen maar een ander medicijn en anti kots middel.
Ze kan er dus weer tegen aan.
Afgelopen maandag voor het laatst naar de DA gebeld..
Ons meissie doet het nu helemaal zelf..
Gelukkig is ze helemaal de oude. ?
Gelukkig maar dat ze weer helemaal beter is.
Nu lekker verwennen.
Hoelang duurt het nog dat ze loops zijn als ze eenmaal hitsig zijn?
Jessie is nu 1,5 wk loops en is super *g. Ik vind geen bloed ofzo maar dit vind ik irritant. Haar knuffels zijn het slachtoffer en soms ligt ze midden in de kamer met haar kont omhoog. Dit duurt toch niet nog een week?
Heb van het weekend een verjaardag ik kan haar zo niet meenemen haha al die kleine kinderen die gaan vragen wat ze nou toch doet.
Nouja gelukkig is dit niet elke maand.
Daisey had er maar een week last van.
Toen stopte het bloeden..
Jade, niet iedere teef is rond dezelfde tijd 'gewillig'. Jamie wordt het nooit geloof ik, haha.
Maar je moet gewoon vanaf de eerste dag dat je bloed gezien hebt drie weken rekenen.
De ene hond is er gevoeliger voor dan de andere maar zou lekker minimaal 3 tot 4 wkn aanhouden.
Zolang het geen andere honden zijn kan je haar gewoon meenemen toch.
Gaat ze rijden kan je haar gewoon corrigeren.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?