Ik heb 2 kruisingen, dus geen stamboom
Ze hebben nog nooit iets ernsigs gehad
Zijn geweldig lieve honden, en ben dolgelukkig met ze
Helaas heb ik ook de andere kant meegemaakt..
Ook deze pup, Mailow, was een kruising..
Hij heeft maar 12 weken oud mogen worden
Totaal onverwachts bleek hij doodziek, dit begon toen hij ong 9 weken was.
Daarom zou ikzelf NOOIT fokken, met een hond, zonder de nodige testen!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond zonder stamboom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Die testen waar iedereen het hier over heeft zijn erfelijkheidstesten als HD enzovoorts. Dus niet even het hart en longen luisteren en huppa: Geschikt voor de fok.
onze honden geen stamboom, kan me niet schelen ook...gaat me om de hond en niet om stamboompje...heb ik niets aan...ik heb wel heel wat aan de hond...
mijn 2 honden zijn zonder stamboom, Skippa mankeert wel wat, maar Sky niet.
Yoni, als ik asielsites bezoek, zie ik erg veel stafford-achtige types. Het overgrote deel daarvan is stamboomloos. Dat de honden in asiels zitten zegt iets over de eigenaars, wat indirekt dus ook iets over de fokkers zegt.
Maar als je mijn eerste opmerking afdoet als 'dat je er moe van wordt', ben ik bang dat je deze reactie ook niet begrijpt.
Even voor de duidelijkheid: ik vind ook niet dat alle stamboomfokkers verantwoord fokken. Niet alle rasverenigingen stellen ook daadwerkelijk alle benodigde tests verplicht en zo kan het bij sommige rassen zo zijn dat stamboomhonden minimaal getest worden. Fokkers kunnen er dan zelf voor kiezen om wél alle testen uit te voeren en verantwoord te fokken, maar het hoeft niet persé om een stamboom aan te vragen... Snap je wat ik bedoel? Verantwoord/onverantwoord fokken (kort door de bocht wel/niet testen, al komt er nog wel meer bij kijken) is niet gelijk aan met stamboom/zonder stamboom fokken.
Mijn jongste hond, komt ook van mensen waar 1 keer eerder pups van zijn geweest..
Ik kon foto's bekijken van het eerste nest, (die honden zijn anderhalf jaar ouder, dan Nino)
Natuurlijk kon dit ook een plan geweest zijn, maar ik heb heel veel contact met de 'fokkers' gehad.
Vanaf dat Nino 3 weken oud was, heb ik zowat iedere dag een mailtje gestuurd, hoe het met hem ging enz.. haha
Ze hebben toen hun msn maar gegeven, dat praat wat makkelijker
Moeder en vader woonde samen in huis, en de vader van Nino is vlak na het nest gecastreerd.
Het is echt wat je zelf wilt, waar je je zelf goed bij voeld
Ik heb nog steed regelmatig contact met deze mensen
Tuurlijk was ik wel even doodsbenauwd, toen Nino ook 12 weken was, maar Nino heeft nog niks gehad
Je kan zoveel vragen aan de fokkers als je wilt
Als deze mensen begaan zijn met hun puppen, zullen ze je graag beantwoorden
Ik zou ook gewoon vragen of je een keer eerder de ouders mag bekijken, en even een gesprekje aangaan
Stamboom of niet, het blijft gaan om de testen die zijn gedaan bij de honden. Een stamboomhond is niet per definitie een gezonde perfecte hond. Tuurlijk niet, genoeg rassen op te noemen die kapot gefokt zijn, zowel met als zonder stamboom en testen. Maar goed, als je een ras op het oog hebt die als gezond bekend staat, of in iedergeval niet als ongezond, dan zou ik sowieso naar een goede fokker op zoek gaan.
Een stamboomloze hond (of een hond uit ongeteste ouders, hoe je het ook noemen wilt) is een risico wat je neemt. Genoeg honden die stokoud worden en gezond zijn, ook meer dan genoeg honden die een gebrek hebben. Dus tja, je kan sowieso geen garantie krijgen dat jouw puppy altijd gezond zal blijven, bij geen enkele fokker, het blijven levende wezens. Maar, je hebt wel grotere kans op een gezonde hond met een goed karakter als je kijkt naar fokkers die selecteren hierop.
Wat er met asiel wordt bedoelt is de mogelijkheid om ook daar een hondje weg te halen, niet dat je hem daar heen doet, dat zal dus de reden zijn dat hij bang is dat je het niet begrijpt............
Er zitten toch ook pups in het asiel?
Een pup hoeft niet perse bij een fokker gekocht worden.
Echter de kans dat je een goede ras bm vind is klein maar volgens mij las ik eerder dat je dat niet veel uitmaakt.
Nee en eigenlijk is het heel simpel: Zonder stamboom geen ras BM.. Hoe raar dat ook mag klinken want ja, het uiterlijk kan er wel aan voldoen. Niemand geeft echter garantie op raszuiverheid.
Ik zie ook heel veel staffies in het asiel zitten
En wat me afgelopen zomer najaar opviel was dat er veel anatolische herders in het asiel zaten wlrd er zo moe van.
Echt zo zielig allemaal.
Hier stamloos broodfok hondje.
Veel ziek geweest en nog steeds helaas. Of ik de volgende keer voor een stamboom zou gaan?
Moah...nee ik kom waarschijnlijk wederom niet verder dan het asiel.
onze 1 st rottweiler was met stamboom 12 jaar geworden, onze 2 de zonder stamboom een dikke 10 jaar geworden, en nooit ziek geweest.
nu 2 berner x friese stabij uiteraad geen stamboom de 1 bijna 9 jaar en een pup van 9 maanden.
voor mij hoeft een stamboom niet meer.
als ze maar uit goede ouders komen, en lief zijn.jajaja ik hoor jullie al zeggen dat weet je niet voor die tijd , klopt niet voor 100% maar toch wel voor 95 % als je een beetje uitkijkt en zoekt.
Het ligt er ook wie de ouders zijn
Matchen die goed qua karakter ,ik kijk wel altijd naar karakter ,vind dat namelijk heel belangrijk
De pups krijgen dus van beide ouders wat mee
Van een hond in het asiel weet je helemaal niks af
Niet elk mens wat zijn hond dumpt verteld eerlijk de waarheid waarom ze er afstand van doen
Dus ik zou er altijd heel voorzichtig mee zijn ,en zeker als er kleine kinderen in het gezin zijn
Of ik zelf ooit een hond uit het asiel redden .zeg geen nee maar ook geen ja ,nu voorlopig niet ,heb t druk zat met 3 ,
Yoni, zoals je omschrijft komen veel honden in het asiel omdat ze worden aangeschaft als 'modeaccesoire'. Een 'stoere' hond, die passen moet bij een 'stoere' uitstraling.
Mensen die bij een serieuze (stamboom)fokker een pup aanschaffen krijgen eerst een serieus intake gesprek en krijgen een contract waarin staat dat als de hond niet bij hun kan blijven omwat voor reden ook, de fokker het eerste recht van terugname heeft. Dit gebeurt ter voorkoming dat honden in het asiel belanden.
Fokkers die minder serieus zijn, hebben vaak deze overeenkomsten en strenge selectiecriteria, net als stamboomafgifte, niet en dus belanden de honden daarvan sneller in de asiels.
De minder serieuze vaak stamboomloze fokker verkoopt dus pups aan minder seriueze mensen; daarvan kunnen de honden dan de dupe zijn.
Een stamboom hoort gewoon bij het fokken van een hond. oa voor het welzijn van de hond.
Alleen met een stamboom kun je afstamming nagaan en dus weten of de hond raszuiver is, of er inteeld gedaan is, de gezondheid van de voorouders zijn na te gaan enz.)
Dat er gezonde honden zonder stamboom bestaan is niet verwonderlijk, net zoals er ook veel zieke honden zonder stamboom bestaan en vele die al heel snel niet meer bestaan! Dat er ook zieke rashonden kunnen bestaan is ook niet verwondelijk, dat is afhankelijk van ras, fokker en individu. Er bestaan echter nog altijd gelukkig meer gezonde en honden.
Of honden ouder worden met of zonder stamboom is dus niet alleen het criteria, honden welzijn is het criteria. gebleken is dat honden zonder stamboom (zie voorbeeld stafford-achtige honden), vaker in asiels terecht komen. Er zijn dus blijkbaar honden teveel. Het zou zich dus kunnen lonen om zoveel mogelijk selectiecriteria te verbinden aan het fokken, verkopen en houden van honden.
Mijn chihuahua heeft geen stamboom en is nu bijna 1 jaar tot nu toe is ze kern gezond. Een stamboom zegt niks over de gezondheid over een hond. Vind ik tenminste.
Mijn boxer is 4 januari 10 maanden geweest en heeft op een ooronsteking na ook verder niks gemankeerd. Heb ook geen stamboom bij haar, zou dan wel nooit een hondje kopen van wie je de ouders niet kan zien, of waar je van allerlei rassen kan kopen.
Vroeger toen wij vlinderhondjes hadden (wel met stamboom) en af en toe een nestje hadden, vroeg iedereen eigenlijk om een hondje zonder stamboom, omdat ze gewoon een gezinshondje wilden voor de gezelligheid en dat een stamboomhondje dan wel erg duur werd, en dat begrijp ik best wel, je legt de papieren weg en je doet er verder niks mee. Ik heb toen dan ook wel eens een nestje gefokt zonder stamboom, omdat daar specifiek naar werd gevraagd, maar waar de ouders natuurlijk wel kerngezond waren in alle opzichten!
Er wordt zelfs beweerd dat rashonden gevoeliger zijn voor allerlei ziekten dan niet rashonden, ditzelfde geld voor katten!
Ik hoop dat ik van mijn boxermeisje heel veel jaren kan genieten en of ze nu 12 wordt met of zonder stamboom dat zegt mij niets.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond zonder stamboom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?