als ik een kindje wil, ga ik mij en mijn vriend ook niet eerst laten testen op erfelijke ziekten waar ik wellicht niet van weet. Wij krijgen dan een kindje omdat we van elkaar houden...
er zijn mensen die er wel waarde aan hechten, als ze weten dat er erfelijke ziekte in de familie zitten, om te kijken of zij daar ook drager van zijn.. Want dat zou je kunnen doorgeven aan je kindje
En ja kinderen worden vrijwel altijd uit liefde gemaakt.. maar daar kies jij toch voor? om seks te hebben? Een hond niet.. Dat kiest de baas.. en er is vaak geen enkele liefde van hond tot hond in het spel, het gaat om het fokken, (dekken)
Dat ouderhonden 'gecheckt' zijn is leuk, maar heb je eigenlijk helemaal niets aan.. aangezien er niet naar het skelet kan worden gekeken behalve door rontgen apperatuur.. Dus echt checken kan alleen wanneer je écht testen laat doen.
Ik zou zelf nooit een BM ( zwaar ras ) aanschaffen zonder stamboom, en zonder testen. en helemaal neit als ik denk dat vader niet eens raszuiver is.. Wie weet wat daar allemaal in zit? Je gaat toch ook voor het karakter.. hoe is die dan?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond zonder stamboom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
O ja, ik zou inderdaad ook de asiels in de gaten houden als je geen hond met stamboom wilt. Op die manier steun je geen beunhazen (goed woord Sammy, houden we er in), heb je een niet al te dure hond en geef je een beestje met een slechte start een tweede kans.
Ik heb 2 stamboomloze honden.
Je zou kunnen zeggen dat dat een bewuste keuze is omdat ik, op 1 hond na,
altijd asielhonden/herplaatsers neem.
Dit heeft niets te maken met het prijskaartje van een hond met stamboom,
ik geef "afgedankte" honden graag een tweede kans.
Mocht er in de toekomst ooit een pup komen, wat ik niet uitsluit, zal deze
zeker uit geteste ouders moeten zijn.
Voor de 1 is het wel heel belangrijk om te weten dat de ouders gezond zijn, niet alleen een check upje bij de DA maar ook dus alle testen e.d. en dat iemand die fokt verantwoordelijk en bewust bezig is met alles, van te voren dingen heel goed uitzoekt, veel kennis heeft van honden, gedrag, opvoeding en het ras en voor anderen is het voldoende dat de ouder honden er leuk uitzien, lief zijn, niet vaak ziek zijn en bij mensen vandaan komt die gewoon een keer een nestje wilden.
Tsja..
WHAAAAHH forum is overstuur! Hahaha!
Jamie en Kiwi hebben beide geen stamboom. Kiwi is ook een kruising van van alles en nog wat en komt uit Portugal. Jamie is een \\\'chihuahua\\\' (voor zover je dat mag zeggen zonder stamboom).
Beide zijn ze gezond en hebben (tot nu toe) geen afwijkingen o.i.d.
Ik ben opgegroeid met een Engelse Springer, wel een stamboom, hij zat altijd bij de dierenarts, had HD, last van zijn prostaat, botkanker. Dat soort dingen kun je met een stamboom ook niet uitsluiten. Net als dat je zelf zwanger raakt en niet zeker weet of je wel een gezond kindje krijgt.
Het houd dus niet op bij een stamboom, je moet altijd verder kijken.
Geen idee waar ik nu voor zou kiezen het maakt me eigenlijk vrij weinig uit. Stamboom of niet, uit het asiel of niet, uit het buitenland of niet. Als het maar geen broodfokker is die geen hart heeft voor zijn dieren vind ik het prima. Ik zie wel hoe de volgende hond op mijn pad komt.
Succes met jou zoektocht!
oeps.. dubbel..
Heb vijf stamloze gedumpte honden uit het Buitenland.
Het risico is me bekend en loop ik niet voor weg.
Nooit een Broodfokkers hondje gehad.
Ze zullen ook allemaal geen nestje krijgen.
Wat ik nog wel even wil zeggen:
Shiva, is een Greyhound/Collie. Een prachtig nieuw ras, wat mij betreft.
Vraag was of er iets was tussen broodfok en stamboomfok in?
Antwoord: ja: het asiel!
Diesel zijn vader heeft een stamboom, (berner sennen) zijn moeder (Labrador) niet, ze was wel getest op erfelijke aandoeningen.
Ik heb voor Diesel 325 euro moeten betalen, best veel voor een kruising, tegenwoordig vragen ze makkelijk 400 voor een Boulab, zo wordt deze kruising genoemd, er is ook best veel vraag naar, dus ze kunnen maar vragen.
ha mijn teefje was 1500 euries met stamboom
mijn reutje 250 euro dus
jah ik vind het een wereld van verschil.
Dat is idd een verschil ja.
Maar om bv nou te zeggen, dan ga ik liever voor 250eu, vindt ik een beetje kort door de bocht..
Zoals ik eerder zei in een reactie;
liever een goedkope aanschaf en problemen (dus kosten) dan een dure aanschaf en ook problemen (dus meer kosten)!"..
Beetje rare gedachte..
Als je heel graag een hond wilt (niet alleen voor voor de lief en de leuk) dan heb je daar toch veel voor over en wil je toch het aller aller beste wat mogelijk is..?
Dan kost een wat meer geld maar daar kun je voor sparen..
Een hond kost nou eenmaal geld, heb je er geen of zo weinig mogelijk geld voor over, moet je misschien geen hond nemen..
(ook even algemeen gezien )
Vindt ik..
En als, het ras wat je wel aanstaat, 1700 euro kost en dat teveel is, kan men ook kijken en onderzoek naar andere mogelijke rassen waarvan de aanschaf lager is..
Maar goed, zo zijn mensen dan weer niet, moet perse en zal dat ene ras worden dus dan maar via MP ofzo voor 200 euro..
ik bedoelde het niet zo als het daar stond... de prijs maakt niet uit daar kijk ik niet naar er moet een klik zijn met de hond vind ik en ik denk niet dat een stamboom daar invloed op heeft
Het valt m ij op dat vooral mensen met een bepaald type hond, vaak weinig waarde hechten aan stambomen en dit vaak afdoen als flauwekul. Ook fokkers van deze typen honden geven vaak aan te fokken zonder stamboom en hier weinig waarde aan te hechten.
Wat ik daaraan echter het zorgwekkenste vind, is dat juist van deze types honden de asiels zo overvol van zitten!
Een relatie lijkt me dus zeker niet uitgesloten.
Rocky heeft ook geen stamboom zijn ouders wel.
Ik heb hem gekocht in Frankrijk en ik kon kiezen met of zonder in Frankrijk kan blijkbaar alles :s
Maar waarom alles vanaf het begin samen willen mee maken? Een pup kan altijd toch nog? Volgens mij is de puppentijd best wel zwaar van wat ik allemaal lees en ben ik blij dat we voor een herplaatser zijn gegaan. Want maakt een herplaatser dan nu minder dan een puppy om mee te beginnen?
Juultje was 2 toen ze hier kwam... Dus eigenlijk nog best jong. En ik had me geen betere hond kunnen wensen, ze is echt mijn grote liefde en mij ontzettend dierbaar. Een pup is maar voor even hè, een volwassen hond is voor véél langer.
Maar om verder nog ontopic te blijven: persoonlijk vind ik het wel belangrijk dat de ouder dieren om zijn minst getest zijn. Dan heb je net wat meer zekerheid. Ik ben zelf ook echt niet zo van het 'moet per se stamboom hebben en een erkende fokker zijn'. Als je toevallig een leuk nestje vindt, waarvan de ouder dieren wel op z'n minst zijn getest en verder de mensen er veel mee bezig zijn, waarom niet?
In het geval van het nestje wat jij op het oog hebt... Ik heb geen idee wat voor erfelijke ziektes er voorkomen bij de BM en staffies. Misschien wel handig om daar even naar te kijken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond zonder stamboom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?