Ik krijg het idee dat Pim het vervelend vind als hij geaaid wordt (en ja, eigenlijk wel erg dat ik dat idee pas na 3.5 jaar krijg).
Hij houdt van aandacht, maar aaien, soms loopt hij weg. Maar soms gaat hij er ook echt voor dicht bij je zitten.
Toch als je naar zijn zin weer te lang doorgaat, kan hij gaan happen (alleen bij mensen waar hij niet echt iets mee heeft, dus niet de mensen die hem uitlaten, eten geven, met hem naar cursus gaan enz.)
Maar wat zou hij dan willen als hij tussen je benen gaat zitten en als je hem niet aait, dan gaat legt hij altijd een poot op je schoot.Maar ja, als je hem wel aait, kan dat ook weer fout aflopen (voor sommige mensen dan)...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet van houden om geaaid te worden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Aaien is iets menselijks he. Voor mij geen probleem dat mijn honden er niet dol op zijn, zolang ze maar accepteren dat ze soms aangeraakt/betast moeten worden. Ik heb mijn honden voor mezelf, andere mensen hoeven niks met mijn honden. Willen ze kroelen, dan kunnen ze beter een knuffelhondje kopen
Contactliggen vinden mijn honden wel erg fijn. Of een stille hand op hun borst of flank.
Contactliggen heeft pim ook een 'hekel' aan. Althans hij zal nooit tegen jou of een andere hond aan komen liggen. En als Britt tegen hem aan komt liggen, staat hij meteen op en ploft ergens anders neer.
Een hand op zijn zij, vind hij inderdaad ook erg fijn ja.
Maar ja, je hebt wel gelijk, niemand hoeft voor de rest mijn hond te aaien.
Onze Lyra vind aaien ook maar nix. Dat heeft ze al van toen ze pup was. In de hondenschool als het knuffelmoment was zat ik daar mijn eigen te knuffelen!
Lootah houdt ook niet zo van aaien. Dan moppert hij een beetje binnensmonds en hij loopt weg. Ook laat hij dat kalmerende signalen zien. Dus aaien doe ik hem niet zoveel. Wel lichamelijk onderzoek e.d. en wat hij wel prettig vind als hij ontspannen ligt is ttouch... daar ontspant hij helemaal van
En contact liggen doet hij ook. Vaak op mijn voeten gaat hij liggen.
Echt aaien is menselijk net wat Marit zegt. Honden zijn helemaal niet zo van het lichamelijke contact. Alleen als het hele goede maatjes zijn zullen ze dat onderling doen. Zelfs onze honden liggen nooit tegen elkaar aan (lootah wel weer met 1 van de katten )
Vino houd ook niet echt van geaaid te worden.
Ze gaat ook achteruit of loopt weg, ze speelt liever dan geaaid te worden.
Wij mensen hebben de opmerkelijke gave om dingen niet op te merken als ze niet met onze belevingswereld passen. Met dank aan de evolutie
Ik probeer mezelf eraan te herinneren dat ik voor mezelf aai, en mazzel heb met mijn honden want die vinden aaien wel fijn Toch?
een voorbeeld hier.......Bamse wil nimmer geaaid worden door vreemde en anderen, terwijl ze bij mij altijd aanhalig is, denk dat dat komt dat daar het vertrouwen zit, niet dat bamse door anderen wat aangedaan is, helemaal niet, maar bamse heeft een baas {bazin} en dat ben ik, ik kan haar zoenen als ik wil, daar vraagt ze ook om, ze komt met haar snoet dicht bij me, en duwt haar snoet dan in mijn gezicht, om een zoen te krijgen, zou een ander dan bij dr doen ? nee nimmer, dat vind ze niets en ze zal er nimmer bij een ander om vragen.
jouw hond die een poot geeft aan je, die wil de aandacht van jou, niet van een ander.
eigenlijk niet zo gek..
wij mensen willen ook niet zomaar door jan en alleman geknuffeld worden.
maar ouders en partners kunnen en mogen het wel.
Helemaal eens met dat aaien iets menselijks is en dat niet alle honden dat fijn vinden.
Met het tussen de benen gaan zitten van die mensen,denk ik aan of dat hij ze al probeert te kalmeren(hij zit er met zijn rug naar toe?),ik zou hem weg lokken en hem naar zijn eigen plek begeleiden.Of de mensen bij wie hij dit doet hem gewoon laten negeren,dus of lekker laten zitten en hem zin signalen uitzenden,of laat ze opstaan er een plekje verderop te gaan zitten.(was het nu Pim die ook mensen wilde happen als ze door het huis bewogen,vreemde mensen?)Dan zou ik gaan voor de eerste optie
Anderszijds klinkt het ook wat claimerig,en dé mensenlijke reactie is dan aaien..als er een hond tussen je benen komt zitten(mensen zien dit al gauw als: oh hij vindt mij leuk en zijn in hun ego geraakt,resultaat: flink aaien).Als het voorkomt uit claimen dan zou ik hem ook weg leiden naar zijn eigen plek.
In beide gevallen heeft hij het eigenlijk te druk met mensen die hij dus niet leuk vindt...dat leidt tot stress.Ik denk dat het voor Pim goed is als hij gewoon iets meer kalme sturing krijgt.Dat krijgt hij nu te weinig(voor mijn gevoel ,als ik jou verhaal lees en zijn gedrag daarbij)en 'moet'dan zelf handelen,van zichzelf.
Ik vergat 'de poot op schoot'in mijn verhaal te verwerken,dat duidt ook op claimen.
Die poot zal hij nooit bij vreemden doen hoor
Hij hapt vreemden alleen maar als ze hem enthousiast gaan aaien, dit is dus heel makkelijk te voorkomen.
In principe als er bezoek is, mag hij eerst even kijken, en daarna 'moet' hij op zijn kussen gaan liggen kluiven of ergens anders (niet in de weg) gaan liggen (als hij niet op zijn kussen wil blijven liggen).
Maar dat is dus ook niet goed? of wel?
Ja dat is toch prima Als hij kalm en rustig en jij het idee hebt dat hij het aankan om de visite zo te 'ontvangen'.
Nu alleen nog voorkomen dat hij tussen benen gaat claimen-aaien-en hapt.
Mijn hond, een yorkshire mix van 4 jaar, probeert waarneer ik bijvoorbeeld op de bank zit heel vaak zijn hoofd onder mijn arm te schuiven en duwt met zijn neus tegen mij aan totdat ik hem over zn kop aai. Als ik mijn arm in de lucht houdt, gaat hij gewoon met een pootje over mn been krabben totdat ik hem aai.
Is dit ook claim gedrag?
Nu alleen nog voorkomen dat hij tussen benen gaat claimen-aaien-en hapt.
Gelukkig zie ik wel mogelijkheden om dit gedrag makkelijk om te buigen.
Dus dat gaat wel goed komen
Alleen de mensen die nog actief met hem bezig zijn, mogen hem voortaan aaien (dat zijn er maar 3 in totaal ).
Dan is het happen al opgelost (daarbij hapt hij sowieso al niet, maar geeft kalmerende signalen en worden deze genegeerd (gebeurt inmiddels niet meer), dan liep hij altijd weg)
En als hij echt zo met z'n kont tussen m'n benen draait, gewoon even weg lokken.
En als hij daarna gewoon naast me komt zitten hem wel onder z'n kin aaien (dat vind hij wel weer fijn, mits niet te lang). Nou, dat heeft hij dan zo door
Honden gaan op hun baas lijken!
@mitch: niet zozeer claimen als jou een opdracht geven. Toenemend dwingend.
Lancer wordt ook niet graag geaaid.
Het enige wat he graag heeft is dat hij gekriebeld wordt op z'n buik. Maar aaien over z'n kopje of z'n rug kunnen we wel vergeten.
Maar erg vind ik dit ook niet.
Wat hij wel graag heeft is een kus op zijn snuit. 't Is alsof hij daar werkelijk naar vraagt voor het 'slapengaan'
Ofwel ben ik veel te imaginair
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet van houden om geaaid te worden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?