Deze ochtend alles in orde met de hondjes, niets aan de hand!
Ze hebben lekker gegeten, gewandeld, gespeeld, ...
Ineens tegen de middag is het té stil naar men goesting dus ik kijk wat de twee aan het uitspoken zijn, zie ik ze allebei aan Larah haar bil likken. Ik denk van tjien, wat heeft Larah daar? Ik kijk en BAM, een kale plek, gewoon haar weg en blote huid!
Het zag rood, voelde warm aan dus ik dacht meteen aan een onderhuidse ontsteking.
Meteen moeder voor de vervoer en de dierenarts gebeld en we mochten gelijk gaan.
Dierenarts zag al meteen dat het hotspot was (= goedaardige bacterie die op de huid zit maar door hard bijten door jeuk in de huidlagen terecht komt en daar gaat ontsteken.
Dierenarts had meteen wond schoongemaakt, vuil haar weggeschoren tot er een rand gezonde huid zichtbaar was, ontsmet en lotion voor genezing erop.
Nu anderhalve dag pijnstillers, donderdag beginnen met weekje antibiotica en ondertussen 2maal daags lotion voor herstel erop smeren.
Ze heeft zich heel goed gedragen, alleen het proper maken van de wond en het spuitje vond ze niet leuk maar meteen erna ging ze weer flodderen bij de dierenarts :p
zie hier foto's van haar nog niet gereinigde hotspot: :(
MAAR hotspot wordt zelden in de winter gezien, meestal enkel bij zomertemperaturen (zegt de dierenarts). Dus waarschijnlijk heeft Larah naast een overgevoelige maag&darmen ook overgevoelig huidje. We hebben aangeraden gekregen om op een speciaal huiddieet dat ook goed is voor gevoelige maag&darmen van Hill's te gaan maar ik heb gezegd toch te blijven bij KVV. Ze stelde wel voor om bij de KVV dan een vetsupplement te doen om haar huid "sterker" te maken zodat het niet meer zo gemakkelijk indringers toelaat. Dit zie ik wel zitten, wat denken jullie?
Ook zijn we nu gestart maandelijks te gaan ontvlooiien maar de dierenarts heeft ons een anti-vlooimiddel van in totaal €160 voor de twee hondjes voor een half jaar. Vind ik wel duur, niet??
Welke gebruiken jullie maandelijks? Ontvlooien jullie maandelijks? Hier zijn veel loslopende katten en zwerfkatten die de kattenvlo (die ook de hond lekker vind) dus vind het preventief ontvlooien nog geen slecht idee, want eens je vlooien in huis hebt zitten ze lang in je huis!
En preventief ontwormen, hoe, wanneer en met welk product doen jullie dit?
Wat is jullie mening dus over het vetsupplement, ontvlooien en ontwormen? Of verder advies
Groetjes!
sinds ze thuis is slaapt ze ook, en redelijk vast. Kan het zijn door het beetje cortisone die in de lotion zit of de antibiotica uit het spuitje?
Het slaperige kan een combi zijn van de stress en de prik. Zou ik me niet direct zorgen over maken.
Verder over de huid kan ik weinig zeggen, ik heb zelf geen ervaringen met hotspots. Weet wel dat een aantal Hp-leden positieve ervaringen hebben met homeopathie, wellicht is dat iets om naar te kijken of je dat aanspreekt.
Ontvlooien deed ik eerst maandelijks, maar ben daar later vanaf gestapt. Waarom? Omdat ik steeds druppels gaf terwijl er geen eens vlooien waren, vond het daar iets te heftig spul voor. Puur iets persoonlijks dus, als jij denkt dat het beter werkt om het wel maandelijks te doen, dan vooral doen
Preventief ontwormen kan niet, als je vandaag een ontwormingstablet geeft, kan je hond volgende week wormen hebben. Ontwormen is zoals het al zegt, het haalt de eitjes en wormen weg die op dat moment aanwezig zijn. Je kan het beste de ontlasting ieder half jaar laten controleren, zodat je weet of het nodig is om te ontwormen. Dit kan bijvoorbeeld bij http://www.wormbestrijding.nl/.
ik gebruik tegen wormen gewoon pens, onze honden krijgen als ze pup zijn tot 1 jaar alles wat ze nodig hebben en dan krijgen ze niks meer van da.
ze krijgen hier zo`n beetje iedere dag 200 gram pens (al 30 jaar) onze honden zijn er gek op
pens zorgt voor een hele goede darmflora + maag.
en ik weet wel dat een goede brok ook veel kan doen tegen kale jeukende plekken , 1 van onze honden had er ook last van , ben toen brokken zonder graan gaan geven en ze heeft nog nooit zo`n mooie vacht gehad.
Het kan ook zijn van ontgifting(je zou toch overgaan op volledige kvv?) 'Vuil'wat eruit moet gaat via de huid.
Verder geef ik mijn hond nooit vlooienpipetten,zeker niet preventief.Nu heb ik een hond met vrij kort haar en als ik haar ineens heel snel zie happen in haar vacht,dan pak de ik de luizenkam/kopje water met sop om de vlooien erin te stoppen en ga ik kammen,tot nu toen heb ik elke zomer hooguit 4 of 5 vlooien eruit gekamd en dan was het over.
In het eerste jaar heb ik haar wel vlooienpipetten gegeven,maar ik had toen ook 4 5 vlooien in die zomer,het werd er niet minder van of zo.
Wat ik nu wel geef is bijna elke dag een kopje karnemelk en knoflook(of knoflook bonbons),dat helpt ook de huid een andere geur te geven en is gezond.
Ontwormen doe ik ook niet...ik stuur-pak um beet-om de 9 maanden haar poepje op naar http://www.wormbestrijding.nl/hond_index.html en tot nu toe(3 jaar) zaten er geen wormen in haar ontlasting,dus als ik haar preventief had behandeld met ontwormingsmiddelen,dan had ik voor niks gif aan haar gegeven...
Kan dan nog steeds dat ze ontgift.
Je kan vanuit België ook gewoon de wormenkit bestellen en opsturen,kost niks meer.
Ik snap het lastiger is bij jou 2 honden(langer en ruwer haar)om te gaan ontvlooien,maar door de vlooienpipetten kan de huid ook gaan irriteren,van binnenuit,omdat het gif/onnatuurlijk materiaal bevat.
Hier nog iemand die niet van plan is om maandelijks iets tegen vlooien te doen,pas als het nodig mocht zijn.
ontwormen ook niet preventief maar laat ook de ontlasting eerst nakijken.
dus jullie stellen voor om niet preventief te ontvlooien omdat het de huid kan irriteren, klinkt logisch, hmmmm nu zit ik met zo'n dubbel gevoel he :S
Oh, wat naar! Ik weet wat het is!
Hier sinds juni een hotspot tragedie
Juni, juli, augustus en september was het raak, en dan zijn ze niet eens allemaal doorgezet.
Het slaperige kan door de hotspot komen hoor, is best heftig, je hond kan heel lusteloos zijn. Bij Santa was dat eigenlijk nooit als ie er één had.
De dierenarts gaf antio biotica, wilde een allergietest doen en prees de Hills z/d aan.
Ik heb bij 2 van de 4 hotspots geen anti biotica gebruikt, en zeer weinig zalf.
Hier is het haarvrij maken van de plek vaak al een hele verlichting, de plek gaat na een dag indrogen en er komt een korst. Ik zie mijn hond dan ook weer opknappen.
Omdat we al ivm Santa's prikkelgevoeligheid in gesprek waren met homeopaten (via Ilja), zijn we daar verder mee gegaan.
Verder geen rund, graan en sporadisch kip meer gegeven.
Sinds eind september werd zowel Santa als zijn huid rustiger en geen hotspots meer.
Afgelopen maand kreeg hij er weer een echte, en 2 beginnetjes die weer wegebden.
Ik had ook zoiets van, in de winter??
Na gesprek met homeopaat blijkt dat dit te maken heeft met de behandeling, en we nu verder gaan met andere middelen.
Ik heb er nog steeds veel vertrouwen in, maar het is wel een proces wat veel tijd zal kosten.
Ontvlooien heb ik nog nooit gedaan, en zolang ik geen vlo zie doe ik dit ook niet, raad ik jou ook niet aan.
Als je dit voortdurend doet, wordt dan de werking ook niet onbetrouwbaar?
Ontwormen, ik moet nog steeds zo'n onderzoeksetje bestellen, maar ontwormen hebben we weleens gedaan, alleen nu doe ik helemaal niks meer zomaar.
Net als vaccineren.
We zijn zeer kritisch geworden op alles wat we aan hem geven of toedienen, juist om ook te ontdekken waar het hem in zit, wat veroorzaakt het?
Het is en blijft afwachten of dit iets éénmaligs is.
Komt er nog een keer eentje, dan zou ik als ik jou was ook de homeopathische weg inslaan.
In ieder geval veel sterkte, als je nog iets wilt weten, hoor ik het wel.
hotspot behandel ik met betadine zalf.
werkt heel goed.
Ja, het afknippen moet je even kijken tot hoever je kunt gaan.
De laatste hier, op de wang was een ramp met scheren, met dat losse flubberwangvel
Ik heb toen plukje voor plukje eraf geknipt, telkens iets lekkers geven tussendoor, en met z'n tweetjes, want anders knipte ik in het oor, want dat hing er telkens voor.
Gebruik niet teveel spulletjes erop.
Hier smeerden we eerst 3 keer daags en reinigden 3 keer daags.
Daardoor bleef de plek langer week.
Nu laat ik het alleen indrogen, het lichaam kan zelf ook veel.
Vandaar dat we al een paar keer niet naar de da zijn geweest, dan krijg je weer anti biotica.
Beginnende plekjes zou ik eerder haar weghalen, niks opdoen en vooral zorgen dat je hond ervan af blijft. Geen betadine er gelijk opdoen.
Ik snap wat je bedoelt, ook die omliggende haren weghalen, hoe naar het ook is en eruit ziet.
Hier hing de laaste keer telkens zijn oor erop, nu kan ik die niet weghalen maar die legde ik dan om, en dan ging meneer gelijk op de andere kant liggen, grrrr.
Ik maakte het schoon met badedas classic, dunne oplossing maken, maar ik hoor ook weleens van betadine, er worden meerder middeltjes gebruikt.
Ik heb nu een spulletje van de homeopaat wat ik gebruik, dit is niet schadelijk, ontsmet maar laat de goede bacterieen met rust.
Etter klopt, op zich niet erg, werkt het vuil eruit.
Deppen met afgekookt water is ook goed voor nu, als je niks anders hebt hoor.
Maak het goed droog, rustig deppen, liever dat je er wat langer over doet, het is een pijnlijke plek.
Ik zal wat foto's ;aten zien hoe het er hier uitzag.
(niet schrikken...)
Verdun het anders nog iets op een vochtig doekje/gaasje/tissue!
Foto 1 was de 1e
Foto 2 was de 2e
Foto 3 was de 3e
Van de 4e heb ik geen foto gemaakt, ik wist het nu wel een beetje
Wij geven geen kip, rund en granen meer.
Dat zijn de meest voorkomende allergieen.
Let ook op met beloningen enzo, vaak zit er toch weer wat in wat één van deze 3 bevat.
Vóór je vlooienmiddel geeft, ga eerst met een kam ernaar op zoek, zie je nergens vlooien dan zou ik nu echt niet een vlooienmiddel geven als ik jou was.
Welterusten vast, slaap goed, en veel sterkte, ik hou je topic in de gaten!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?