Wie is er verantwoordelijk, eigenaar reu of eigenaar teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"

Zucht....een kind heeft geen loopse teven geur waar reutjes op af zouden kunnen komen, plus dat er al meerdere malen gezegt is dat de man met de reu duidelijk fout zit, maar dat betekend nog niet dat het verantwoordelijk is om je loopse teef in de tuin te laten waar er andere honden bij kunnen komen. "


wat is dit voor een rare opmerking? er zijn ook honden die katten verslinden, die mogen dan ook niet meer in MIJN tuin? of MIJN konijn mag niet meer in MIJN tuin omdat dat een prooidier is.
kom nou zeg had ze die teef nou in dr badkamer moeten laten ontlasten???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie is er verantwoordelijk, eigenaar reu of eigenaar teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

" De da heeft al wel laten weten geen kosten in rekening te brengen ;-)
"


Dat vindt ik top van de dieren arts.
En Hadassa, viend, schoon/familie en iedereen die er bij behulpzaam zijn geweest....ook TOPPERS ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

"

wat is dit voor een rare opmerking? er zijn ook honden die katten verslinden, die mogen dan ook niet meer in MIJN tuin? of MIJN konijn mag niet meer in MIJN tuin omdat dat een prooidier is.
kom nou zeg had ze die teef nou in dr badkamer moeten laten ontlasten??? "


En NOG snappen mensen mij niet he...natuurlijk MAG dat wel.
Maar mijn punt is dat je dan wel een risico loopt.
Maar ik ben er een beetje klaar mee...

Mijn laatste boodschap in dit topic is: Houd rekening met dingen om je heen. Jij kunt het prima bij het rechte eind hebben, en wettelijk in je recht staan. Maar als je hond gedood word heb je daar bar weinig aan.
En dat is in mijn ogen belangrijker. Niet of ik gelijk heb of ongelijk. Alleen of mijn hond gevaar loopt of veilig is.

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

@Simone.

Zoveel mensen zoveel meningen ;-) ;-) maak je niet druk ;-) ;-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is wat Simone bedoeld, om haar daar nou steeds weer op aan te vallen is ook niet nodig.
Je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn.

Moet er wel steeds aan denken zeg, vind het zo verschrikkelijk en dat arme vrouwtje die gewoon haar hond kwijt is, bah. :'(

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Zolang die die vent niet gevonden is kan niemand iets doen, je kunt toch moeilijk de grond met hem gelijk maken als je niet weet wie hij is of waar hij woont. De politie denkt dat de vogel gevlogen is en vanavond rond een uurtje of half 9 9 uur gaan we weer zoeken, morgen gaan we nog zoeken, maar als we hem dan nog niet gevonden hebben houdt het ook voor ons op :'( De politie weet waarin hij rijdt en blijft ook om zich heen kijken!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"

Ai deze is lastig.
Een getrainde (KNPV enz) hond is de vergelijken met een pijl en boog (klinkt heel krom ik weet het).
Je mag met pijlen in de ene hand en een boog in de andere hand over straat lopen, geen probleem niets aan het handje.
Zodra jij je boog spant is het en wapen.

Getrainde honden net zo, je mag met je hond alles doen wat je met een niet getrainde hond ook mag.
TOT de hond in een situatie op een commando reageert zoals hij/zij getraind is, dan is het een wapen.
MAAR als jij GEEN commando hebt gegeven (de ongespannen boog)is het GEEN wapen.

Maar Hadassa: Jij en je vriend zijn GEWELDIG! Er zouden meer mensen zoals jullie moeten zijn op deze aarde.
Heel veel succes met de juridische strijd die hier waarschijnlijk uit gaat komen en vergeet niet om ook aan jullie zelf te denken. ;-) "


Hadassa heeft toch ook geen commando gegeven? ;-) ;-) ;-) ;-) O-) Laat die vent maar anders beweren, ik neem aan dat overige getuige wel kunnen vertellen dat dat niet zo was ;-) ;-) ;-) ;-)

Als je me ff snapt zo he, hahahah..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Mijn meisie is toch wel wat meer dan alleen maar KNPV opgeleid O-) en ja ik had een commando gegeven, maar niet een commando om aan te vallen, maar puur om die vent op zijn plaats te houden (waar die dus wel naar geluisterd heeft).

Het stomme is dat als ik bv iemand betrap bij een huis wat in de brand staat ik wel mijn hond ervoor mag zetten (niet aanvallen), maar wel op zijn plaats houden ;-) Wat is het verschil zou ik zeggen?

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Mijn meisie is toch wel wat meer dan alleen maar KNPV opgeleid O-) en ja ik had een commando gegeven, maar niet een commando om aan te vallen, maar puur om die vent op zijn plaats te houden (waar die dus wel naar geluisterd heeft).

Het stomme is dat als ik bv iemand betrap bij een huis wat in de brand staat ik wel mijn hond ervoor mag zetten (niet aanvallen), maar wel op zijn plaats houden ;-) Wat is het verschil zou ik zeggen? "


Hadassa, speel nou even mee! O-) hahaha

Waarschijnlijk omdat het dan om mensenlevens gaat? Volgens de wet is een dierenleven niet zo heel belangrijk :'( Het is een "ding" die je kan vervangen wanneer deze kapot (dood) is.. :'(

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Als je aan het vrouwtje vraagt wat ze wil, dan wil ze eigenlijk alleen maar praten met die man waarom hij het zo gedaan heeft :'(

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Nog eens even met man erover gehad.
Corrigeer als ik het fout heb,
maar jij komt aangesneld omdat je gegil hoort,
je ziet die man gekke dingen doen om zijn hond af die teef te krijgen en je ziet dat die hevig bloed.
Tot dusver is geen hond ingezet, mag ook niet, die hond is geen mens in nood (is krom maar de wet zit hier -België- ook zo in elkaar). Jij valt de man ook niet aan, je roept hem enkel toe te stoppen met wat hij bezig is.
Hij haalt naar je uit met een tak. Als je niet achteruit zou zijn gesprongen had hij je wel degelijk geraakt.
Dat is een voor jou bedreigende situatie, jij bent in onmiddellijk gevaar.
Daarop zet jij je hond in (wel degelijk als wapen, je hebt commando gegeven, aanvallen of niet doet daarin niet terzake), hier zou dat wettelijke zelfverdediging zijn. Je mag jezelf verdedigen, maar je wapen moet in verhouding zijn tot de aanval.
Een hond versus een met een stok bewapende man lijkt mijn echtgenoot geen buitensporig geweld, bovendien heb je de man dan nog netjes enkel 'bedwongen' niet eens beschadigd.
Volgens mijn man zou in dit geval een waarschuwing van de politie niet op zijn plaats zijn.
Als je de hond onmiddellijk had ingezet wel, maar je schrijft dat je dat pas nadat hij je heeft aangevallen (zo noem ik uitvallen met een stok toch) hebt gedaan.
Ik zou mijn licht daarin ook eens opsteken bij de wetswinkel, die man heeft jou wel degelijk willen aanvallen en dat is een mens bedreigen, dat moeten ze wel ernstig nemen. Als jij geen opleiding had gehad, was je misschien niet (snel) genoeg achteruit gesprongen en was je wel degelijk geraakt. Dat is een aanval op een mens.
Gek dat de politie daar zo snel over heen gaat.
Enige probleem is dat je wellicht onmiddellijk de politie had moeten bellen op pv te laten opstellen.
(Niet dat ik je reactie niet begrijp, ik zou ook meer met dat teefje bezig zijn geweest dan met het juridische)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

In nederland is het zo dat je never nooit niet je hond mag inzetten als wapen, of je moet er een werkvergunning voor hebben. Ik denk dat ik hem op de grond had liggen voordat hij mij had kunnen raken ( ben zwaar getraind in zelfverdediging), maar wilde mijn handen vrij hebben voor het vrouwtje en haar teefje om die te steunen waar ik kon en ik wilde rust in de tent voor ons allemaal.

Alleen als het de politie uit komt, dan mag ik wel mijn hond gebruiken, niet door aan te laten vallen, maar om iemand staande te houden totdat hun er zijn, nu mocht dat dus niet ;-)



honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

In België mag dat ook niet maar jeezes als een volwassen man dit toe laat van zijn hond en het nog grappig vind ook dan heeft hij geen hart voor dieren en zit de hond daar ook niet op zijn plaats, maar soit ik hoop echt dat het goed komt met dat hondje ook mentaal want ze zal wel een schrik opgelopen hebben denk ik... alleszins Hadassa je mag fier zijn op je meisje en op jezelf dat je de confrontatie hebt aangedurft want tenslotte heb je het hondje hierdoor uit haar nare situatie geholpen, hoedje af hoor ....

En weet je in sommige situaties denk je alleen maar aan het welzijn van je dieren, tenslotte voor je kinderen zou je ook geen twee keer nadenken he .... ;-)

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

sorry lees nu dat het hondje het niet overleefd heeft echt heb er geen woorden voor alleszins
kan ik erin komen wat Christel zegt een verhaal in de krant ... man vind het echt verschrikkelijk dat die man er zomaar mee kan wegkomen....

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy 3 doggies

honden foto van Louis en Joy

" . Ik denk dat ik hem op de grond had liggen voordat hij mij had kunnen raken ( ben zwaar getraind in zelfverdediging), maar wilde mijn handen vrij hebben voor het vrouwtje en haar teefje om die te steunen waar ik kon en ik wilde rust in de tent voor ons allemaal.




"


Krav maga??? dan ben je gevaarlijker dan je hond ;-)

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa 3 doggies

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

" In nederland is het zo dat je never nooit niet je hond mag inzetten als wapen, of je moet er een werkvergunning voor hebben. Ik denk dat ik hem op de grond had liggen voordat hij mij had kunnen raken ( ben zwaar getraind in zelfverdediging), maar wilde mijn handen vrij hebben voor het vrouwtje en haar teefje om die te steunen waar ik kon en ik wilde rust in de tent voor ons allemaal.

Alleen als het de politie uit komt, dan mag ik wel mijn hond gebruiken, niet door aan te laten vallen, maar om iemand staande te houden totdat hun er zijn, nu mocht dat dus niet ;-)



"


En dat is dus het kromme van Nederland. :'(

Trouwens ook heel veel respect voor de mevrouw in kwestie, dat zij enkel wil vragen waarom hij zo gehandeld heeft.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

"

Krav maga??? dan ben je gevaarlijker dan je hond ;-) "


Yep, Israelische leger he, verplicht krav maga tot in de puntjes ;-)

We gaan iets later weg om te zoeken, we moeten eerst wachten tot iemand vriend lief komt aflossen ;-)

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Silleke Petilleke

" In nederland is het zo dat je never nooit niet je hond mag inzetten als wapen, of je moet er een werkvergunning voor hebben. Ik denk dat ik hem op de grond had liggen voordat hij mij had kunnen raken ( ben zwaar getraind in zelfverdediging), maar wilde mijn handen vrij hebben voor het vrouwtje en haar teefje om die te steunen waar ik kon en ik wilde rust in de tent voor ons allemaal.

Alleen als het de politie uit komt, dan mag ik wel mijn hond gebruiken, niet door aan te laten vallen, maar om iemand staande te houden totdat hun er zijn, nu mocht dat dus niet ;-)



"


Tja de wet blijft krom en politie blijven mensen.
Ik hoop dat ze het verder laten rusten en je er geen last van krijgt.

Het is en blijft in en in triest voor die hond en die vrouw.
Het toond aan dat er gruwelijke mensen op de wereld rondlopen, maar het toond tevens aan dat daartegenover ook mensen met een hart van goud zijn!

De wereld is hard, de wereld is krom, maar mensen zoals jij maken het leven dragelijk! ;-)

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy 3 doggies

honden foto van Louis en Joy

" Yep, Israelische leger he, verplicht krav maga tot in de puntjes
0 "
dan heeft de 1.55m korte fransoos geluk gehad :-D ... I ;-) Krav Maga!

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik ook, en het fijne van Krav Maga is, iedereen kan het leren, jong, oud, maakt niet uit, je hoeft er zelfs niet lenig voor te zijn ;-)

Krijg net te horen dat we om kwart over 10 vertrekken ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

EDIT ; een veertigtal foto's die ik in 2012 !! van deze site heb verwijderd , staan nog STEEDS op de SERVER van HP . En kunnen deze foto's niet verwijderd worden uit google afbeeldingen.

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy 3 doggies

honden foto van Louis en Joy

" Ik ook, en het fijne van Krav Maga is, iedereen kan het leren, jong, oud, maakt niet uit, je hoeft er zelfs niet lenig voor te zijn ;-)

Krijg net te horen dat we om kwart over 10 vertrekken ;-) "


Ik heb het zelf nooit gedaan, alleen gezien van een vriend en van internet. wel andere vormen van zelf verdediging, maar wil het misschien ooit nog wel eens gaan uitproberen (dan kan ik het mn dochtertje weer leren ;-) )

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

En zijn jullie hem nog tegen gekomen?

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami 3 doggies

honden foto van  karin en yuki en nami

ennne hoe is het gegaan hebben jullie hem nog gevonden

en hoe gaat het met het ouwe vrouwtje en met jullie

ik vindt en blijf het belachelijk vinden dat je hond je niet eens mag beschermen me man zegt ook dat slaat toch nergens op.

ik hoop dat het maandag wat opleverd de rechtswinkel

en dat jij een waarschuwing krijgt is helemaal van lotje getikt

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Nou mensen, ik heb slecht nieuws :'( en enigsinds goed nieuws :-)

Gisteravond laat zijn wij gaan rondrijden en we kwamen pas om 02.30 thuis, geen camper, DD of eigenaar te vinden.

Vanochtend nog met de politie gesproken en die hadden wel nieuws. Ze hadden iemand gesproken die de bewuste ochtend nog met die man van de DD gesproken had en zij kon ons vertellen dat het wel gaat om een Nederlander, maar hij woont al 15 jaar ergens in Frankrijk op een wat afgelegen plek en dat hij nog even zijn hond was uitlaten voor dat hij vertrok richting Frankrijk. Met andere woorden, de vogel is gevlogen en we kunnen niets meer doen :'(

Wel goed nieuws is dat er iemand met een Oeps nestje is langs geweest, zij heeft nog 2 gezonde pups van 4 maanden oud en daarvoor zocht zij nog een gouden mandje, het vrouwtje krijgt 1 van de pups, het gaat om een langharige teckel teefje, wat gewend is aan kinderen enzo. De eigenaresse van de pup woont een paar straten verderop en heeft aangeboden dat ze de pup met wandelen wel wil meenemen en dat als er iets is met het vrouwtje de pup altijd GRATIS naar haar kan voor opvang!

De dochter van het vrouwtje komt pas aan het eind van deze week thuis, dus tot die tijd blijft er iemand bij haar slapen en het vrouwtje van de pup doet eventueel boodschappen met haar.

Allemaal bedankt voor de steun, heel belangrijk in zulke gevallen ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Oh wauw, wat een mooi gebaar van die teckel mevrouw.

En wat fijn dat jullie en de politie toch ongeveer weten wie het is.

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami 3 doggies

honden foto van  karin en yuki en nami

wat erg dat die man er van door is en dat jullie r niks meer aan kunnen doen

maar wat een super nieuws zeg dat het vrouwtje eenn pup krijgt en een teckel is heel leuk O-)
maar ook zo lief dat ze altijd naar het vrouwtje van de pup mag

er zijn nog goeie mensen in de wereld en top hoor dat jullie en al die andere mensen bij haar blijven en boodschappen doen tot dat dochter lief thuis is

heel veel sterkte nog

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

@ Hadassa:

Misschien kan je uit deze (ondertussen 9) bladzijden reacties op deze topic, de liefste reacties uithalen die een steun kunnen bekenen voor die arme mevrouw, en dat even voor haar uitprinten. Zo weet ze dat er vele mensen met haar en haar hond begaan zijn, en dat kan haar veel troost geven.
Ik wens haar het allerbeste toe!

En jij, Hadassa en je vriend, bedankt voor het medeleven en je inzet!!!!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena 3 doggies

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

Jammer dat jullie idd die kerel niet hebben kunnen vatten maar wat een heerlijk nieuws wel voor de dame :-) ik hoop dat dit voor haar het duwtje is om niet meer bang te zijn !!

Nog heel veel succes !!

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

" @ Hadassa:

Misschien kan je uit deze (ondertussen 9) bladzijden reacties op deze topic, de liefste reacties uithalen die een steun kunnen bekenen voor die arme mevrouw, en dat even voor haar uitprinten. Zo weet ze dat er vele mensen met haar en haar hond begaan zijn, en dat kan haar veel troost geven.
Ik wens haar het allerbeste toe!

En jij, Hadassa en je vriend, bedankt voor het medeleven en je inzet!!!! "


dat is inderdaad een goed idee :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie is er verantwoordelijk, eigenaar reu of eigenaar teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 9 van 11 12 3 4 5 6 7 8 910 11
Volgende forumvraag: Jaloezie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^