(honden)poep eten :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Beste Ingrid,

Misschien nog ff mijn vorige reactie lezen. Onze Berner heeft geen tekort aan vitaminen en mineralen, ze is pas aan een volledig onderzoek onderworpen. En nee, ik straf haar niet omdat ze Spike zijn poep wil eten, die van haar eet ze trouwens niet. Ik zorg er gewoon voor dat ik tijdig alles opruim.

Ik geef ook geen eten zomaar uit de winkel, het eten wat ik geef komt van bij de DA en sinds ze die heeft is ze eindelijk diarree-vrij en is haar bloed in orde, daarom de regelmatige onderzoeken.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hey Sarah,

Dat het eten bij de DA vandaan komt, wil niet zeggen dat het goed is. Royal canin wordt namelijk ook verkocht (idem als van Hills) door de DA's, maar dit blijft slecht voor de hond.

Niet alle vitaminen en mineralen zijn aan te tonen bij dergelijke onderzoeken. (zou wat zonde zijn voor alle brok-fabrikanten)

Groetjes

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hoi Ingrid, Royal Canin en Hills zijn anders toch wel in de handel te verkrijgen, hier in België toch alvast. Staat trouwens ook op de zakken zelf dat het uitsluitend door de DA kan verkocht worden. Ik wil ook helemaal niet beweren dat het daarom gezond is hoor, het is eerder verwondering dat ik toch dingen op die zak vond waarvan ik niet had gedacht ze te vinden en dan verwijs ik naar je artikel van de ingrediënten van hondenbrokken, dat bedoelde ik.

Groetjes

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hey Sarah,

Ik vind het gewoon belachelijk dat die merken die jij noemt zoveel kosten, en tegelijkertijd ZOVEEL graan gebruiken.

Daar komt nog eens bij dat ze vol zit met geur- smaak- en kleurstoffen.

dierenartsen krijgen goed betaald om hun merk (hills - royal) aan te 'prijzen' bij hun klanten. Hoe meer zakken ze verkopen, hoe meer zij ervoor krijgen.

Ze zien ook alleen maar voordelen ervan, ik dus niet. Ik zie geen voordelen, maar over nadelen hoor je ze al helemaal niet.

Lees rustig alles maar door. Alles wat je erover kunt lezen.

www.orijen.nl is ook een leuke
www.carnibest.nl

barfplaats.nl

er is genoeg over te vinden.

Je overtuigt jezelf dan wel :-)

Groetjes en Poot van Dibbes

pauwels dietrich (Gast)

mijn hond is nu 9 weken en eet telkens zijn eigen stront op
wat kan ik doen om dat te vermijnderen
??? help mij aub

honden page profiel Margje Margje

honden foto van Margje

Lees bovenstaande.
Staan veel tips in.

Belangrijkste denk ik:
- goed voer.
- proberen te voorkomen dat hij zijn eigen ontlasting op kan eten.

Vaak is het een fase, maar het kan zijn dat hij niet genoeg voedingstoffen binnen krijgt. Dat er nog zoveel voedingstoffen in de ontlasting zitten dat het ruikt naar eten en daarom eet hij het dan weer op.
Goede voeding is dus belangrijk.
En zeker weten dat hij niets mankeert waardoor hij dus bepaalde voedingsstoffen niet kan opnemen.

Succes

Anoniem (Gast)

hallo ik ben antonette
en ik heb een maltezer van 13 jaar en hij eet veel van zijn eigen poep erg vies
bij jonge honden dat heb ik al vaker gehoort maar bij zon oude hond

groeten antonette

honden page profiel

honden foto van

Poep eten....
Mijn ervaring is dat de een het wel doet de ander niet en soms tijden niet en dan weer alsof het een nieuwe smakelijke ontdekking is.En niet alle poep schijnt even lekker. Kattenpoep laten mijn honden links liggen, wilde zwijnen poep ook,paardenpoep zelden interesse maar soms weer wel ezelpoep.
Mensenpoep heeft nu een van mn honden een oogje op laten vallen.
Dus hoe zit dat nu met vitaminetekorten??? Deze week wel een te kort en volgen de week niet? Terwijl zij altijd hetzelfde binnen krijgen.En dat een wolf geen poep eet?? Wie geef mij daar het bewijs van? Alleen iemand die minimaal een jaar, 24 uur per dag tussen de wolven heeft geleefd geloof ik.

Even over die voedingdiscussie waar ik zo langzamerhand een sik van krijg. Mijn grootouders hadden altijd honden(kruising mechelaar en de hond van de buren, ook een soort van herder) op hun boerderij.De honden aten met de pot mee. Overleden tussen de 12 en 14 jaar. nooit een dierenarts bij geweest.
De honden(duitse herders) bij mijn ouders het zelfde verhaal.Een is er zelfs 15 jaar geworden. Een mooie leeftijd voor een middelgrote hond.
Laat iedereen alsjeblieft zelf bepalen wat zij hun hond willen geven. Houdt eens een keer op om datgene wat jij het beste vindt voor je hond een ander op te dringen. Ik krijg altijd complimenten over mijn honden hun uiterlijk. Zij mankeren ook niets. Ook van andere honden bezitters. Moet ik dan het merk(BROKKEN!) wat ik mijn honden geef ook bij hun door de strot duwen? Bedenk dat niet iedereen de financiele mogelijkheid heeft om duur voedsel voor zn beesten te kopen.
Groetjes, Joep

lucia (Gast)

Hallo Joep je hebt helemaal gelijk, ik heb 30 jaar honden, ze krijgen gewoon brokken en ze eten een hapje mee van ons mijn honden zijn allemaal oud geworden,één is er 15 geworden, ik heb nu een hondje is 2 jaar, en eet ook af en toe poep, daarom loopt ze vaak aan de lijn.af en toe probeer ik het weer , maar dan begint ze ineens weer te eten, dusgaat ze weer vast ze krijgen allemaal het zelfde, ik probeer wel rauw vlees,maar het helpt niet. groetjes!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Mijn hond deed het ook, op advies wat ananas gegeven, elke dag, een weekje lang een ring,,, nu is het helemaal weg!

Succes ermee!

Gr. Nathalie

lucia (Gast)

bedankt voor de tip ga ik ook proberen! ik hoop dat ze het lekker vindt,'tzal lekkerder zijn dan een drol! ha! ha!

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

Het eten van hondenpoep is niet altyd zuiver
pas daar mee op ivm ziektes die ze kunnen oplopen
die van ons eet dat als ze de kans schoon ziet ook
maar ik hou der nauwlettend in de gaten en als ze me wat te diep snuffelt ruik ik al onraad

zou zeggen op tyd een keertje terug trekken ??
weet het anders ook niet :'(

Natasja (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb ook een pup van 9 weken, die vind z'n poep ook best lekker!!
Even een vraag als jullie vers voer geven, wat is dat dan?? Een biefstukje of tartaar of hoe moet ik me dat voorstellen, Gekookte rijst met gekookt vlees ofzo en wat voor vlees gebruik ik dan?
Als iemand me dat wil vertellen??
BVD
Natasja

honden page profiel ..

honden foto van .

Mijn honden komen vaak, 3 tot 5 keer per week, tussen de paarden. Op onze manege lopen dagelijks wel zo'n 8 honden. Al deze honden, ook de mijne, eten altijd paardenpoep als ze op de manege zijn. Ik ken niet een hond die het niet doet. Wel de ene in meerdere mate dan de andere, maar toch. Ze doen t allemaal. Slecht voor ze? Zal best. Op een flat zitten heel de dag en niet mogen dollen is ook slecht voor ze.... Ik bedoel maar. Je kunt niet de wereld voor ze afschermen. T zijn wel honden hoor, geen watjes.
En wat de voer discussie betreft: mee eens met Joep. Als iemand stelt "dit en dit is zo!" kom dan maar met wetenschappelijke verhandelingen en zo. Al mijn honden eten en aten brok, soms vers vlees, soms met de pot mee. Super gezonde beesten, weleens aan de dunne als ze iets gejat hebben of zo. Ik pas dan de voeding aan en het gaat weer goed. Never change a winning team

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi Natasje,

Als een hond paardenpoep eet loop je de kans dat er eens een portie vijgen tussen ligt - van een paard - wat net ontwormt is..

Als je hond zo'n portie binnen krijgt, wordt hij "doodziek" en als er geen actie ondernomen wordt dan sterft je pup aan een overdosering van paardenontwormingsmiddel.

Over hoe je dit kunt afleren, er is nog wel wat te vinden ergens onder de oude topics.
We hebben er ooit zéér uitgebreid over gehad.... ;-)

Wees dus voorzichtig met paardenvijgen... O-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja, dat weet ik. Als de paarden ontwormd worden (en we ontwormen ze allemaal tegelijk) neem ik mijn honden een week niet mee.
Nog nooit gemerkt dat ze last hebben van paardenpoep. Lekker stinkiedestinkie, dat wel.

Ik ga t ze niet afleren, want ze doen t toch als ik ze niet zie. Ik kan ze niet bestraffen als ik aan t rijden ben. Ze lopen heerlijk uren op t erf te scharrelen. Kroelen eens met de kinderen, gaan liggen suffen in t zonnetje. Heerlijk voor ze.
(Jagen ook de kat wel eens op :'( )

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Natasja, voor als het je interessert....mijn honden krijgen dit te eten: www.rauwevoedingvoorhonden.nl

Ik heb twee grote honden en het is zelfs niet duurder dan een gemiddelde brokvoeding. :-)

Poep vreten, de gemiddelde Retriever is daar hardnekkig voorstander van. Heb daar zelf ervaring mee met één van mijn honden. Het voeren van echte vuile pens, dat meermalen per week, vermindert het poepvreten, evenals het toevoegen van chlorophyl-houdende 'overige'. Ik maak me niet zo'n zorgen over het vreten van ganzen-, eenden- en konijnenpoep, maar bij obsessief gedrag voor hondenpoep moet er toch wel een belletje gaan rinkelen. Tekorten zijn helaas zo gemaakt...helaas maar al te vaak door brokvoeding.


honden page profiel AngelAngel

Onze herder van 8 mnd eet ook graag een drol en kattenpoep. Hij krijgt versvoer van Bibi!
Wij letten er op en als we hard genoeg nee roepen dan laat hij het (vooral bij mijn man) los. Er in rollen vind hij ook heerlijk! Bah...
Train ook met een lange lijn tegen dit probleem. Maar ik ga ook de ananas nog proberen. Het lastige is dat hij een speciale voorkeur heeft mbt de hoopjes. Dus dan kan het 1 maand goed gaan totdat die specifieke drol er weer ligt...

Gr Angel.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Phoe hey wat een fanatiekelingen hier af en toe mijn hond krijgt ook brok en die eet geen poep

ik wil evn zeggen dat ik een voorstander ben voor rauwvoer wil daar niet over zeuren maar ben nog erg aan het nadenken wat ik wil voor mijn pup..

Ik vind dat dat fanatieke er wel een beetje af mag

Ik ken een heleboel hondjes die gewoon brok voer krijgen en erg happy zijn er goed uitzien en ook nog eens gezond oud worden

iedereen bepaalt zelf wat ze doen en wat zij het beste vinden voor hun hond..

Daarnaast wil ik nog even zeggen honden zijn allang geen wolven meer wil je ze dicht bij hun natuur houden waarom maak je er dan een huishond van wie zegt dat dan alleen rauw voeren genoeg is....

Er zit aan alles twee kanten..

Daar mag wel eens goed over nagedacht worden.
Geef je je hond brok ben je niet per definitie een slecht baasje. geef je rauw voer ben je niet per definitie een goed baasje Ook al willen sommige berichtjes op dit forum je af en toe wel is anders laten denken.

groetjes Mariska

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

@ Mariska,

Ik vind dat een erg kortzichtig antwoord.
Honden zijn qua gedrag wellicht geen wolf meer, maar fysiologisch gezien wel.

Het voeren van brok betekend voor de hond zelf een continu gevoel van pijn in de bek en dat heeft gevolgen voor de interne organen.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ach , mariska elkaar gewoon in onze waarden laten hoor , en als jij je hond brokjes geeft en je hebt de indruk dat hij het er goed op doet , prima toch ? er zijn vele honden die brokjes eten , en gezond zijn en ook blijven ,
maar er zijn ook vele honden die over zijn gegaan op rauw , carnibest etc en hierdoor stukken vitaler zijn geworden , en veel gezonder ,je kent je eigen hond het beste , en weet zelf het beste waar hij goed op reageert

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Dat probeerde ik dus net te zeggen

Ik probeer iedereen juist in zijn waarde te laten ik noem toch geen namen

ik word niet in mijn waarde gelaten ik word kortzichtig genoemd..

je hebt niet omdat je rauw voert alle wijsheid in pacht

Ik heb juist gezegd dat ik een voorstander ben van rauwvoeding. Maar nog ben ik kortzichtig er word gewoon overheen gelezen..

dat bedoel ik met fanatiek...

waarom hoeft iemand die brok voert dan niet in zijn waarde gelaten te worden..

Groetjes Mariska

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Mariska,
het enige dat ik kortzichtig vind is:

Daarnaast wil ik nog even zeggen honden zijn allang geen wolven meer wil je ze dicht bij hun natuur houden waarom maak je er dan een huishond van wie zegt dat dan alleen rauw voeren genoeg is....

Dat is niet waar.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Mariska, je zet jouw reactie in een verkeerd topic.
Obsessief hondenpoep vreten is sterk gerelateerd aan voeding. Je kan het op verschillende manieren verminderen, waaronder hetgeen ik eerder heb geschreven. Dat jij dergelijke reacties van mensen fanatiek vindt, is jouw probleem. Ik vind het probleem van de betreffende hond erger dan jouw mening. Temeer omdat ik zelf vier jaar geleden een hond met een obsessie voor hondenpoep heb binnen gehaald en het juist door het veranderen van de voeding en het consequent aanpakken eruit heb gekregen. Zelfs de overheerlijke Pedigree-drollen die zo af en toe opduiken, laat hij links leggen. De behoefte is niet meer obsessief, omdat hij dat kan vervangen door zaken uit zijn voeding...en daar ben ik verantwoordelijk voor. Als jij vindt dat jouw pup het prima doet op zijn brokvoeding, dan is dat prima. Maar problemen als obsessief hondenpoepvreten kun je niet scharen onder normaal gedrag, want dat is het niet. Ik ben inmiddels maar wat blij dat ik die wijsheid wel in pacht heb en breng dat graag over op eigenaren die dit soort topics openen. Om dan terug te komen op mensen in hun waarde laten. Het waardeoordeel wordt veelal door de brokkenvoerders geveld, niet andersom is mijn ervaring. Laten we het daar alsjeblieft niet over gaan hebben. :-D

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

het is echt smerig... maar je kan er niet zo heel veel aandoen denk ik.
onze hond is gek op kattenpoep. vreselijk vinden we dat.. bah.
we hebben het bij de dierenarts gevraagd en het schijnt niks te maken te hebben met vitamine tekort. ze vinden het soms gewoon lekker en dan is het inderdaad zelfbelonend...
we zorgen er gewoon voor dat ze niet al te vaak ind e buurt van kattenpoep is en als we haart zien graaien dan zeggen we AF! en dan laat ze het liggen.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

Syco doet het gelukkig ( nog ) niet ;-)
en hij krijgt ook gewoon brokken hoor O-)

paardenpoep eet hij alleen als hij het andere honden ziet doen :-D

honden page profiel

Ze vinden het inderdaad gewoon lekker...
Met voer heeft het helemaal niets te maken. Ik voerde mijn vorige hond Carnibest + rauwe botten en die vrat het. Mijn huidige hond, teckeltje Jazz krijgt Renske Vers Vlees en die vreet ook poep. Hoewel het nu iets minder vaak is omdat ik er beter op let. Tekorten? Volgens mijn dierenarts niet en ik zie dat ook niet zo. Waarom eet de ene hond dan wel poep en de andere niet, terwijl ze hetzelfde voer krijgen? Gewoon omdat ze het lekker vinden...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Natuurlijk vinden ze poep lekker! Ze halen er ontzettend veel mineralen uit. Ik heb het over obsessief oncontroleerbaar hondenpoepvreten. Als dat niet meer te sturen is, zit het probleem niet in dat ze het zo lekker vinden, is mijn ervaring. Mijn beide honden staan op zelf samenstellen. De 1 heeft het nooit gedaan, de ander vanaf brok obsessief tot aan nu sporadisch, omdat die drol net te lekker is dan mijn correctie. De voldoening haalt hij nu uit andere zaken, dan het gedrag wat hij voorheen vertoonde. Bij hem was het duidelijk voedings gerelateerd.

bolle gijs (Gast)

:'( mijn bericht weg....

honden page profiel elodieelodie

honden foto van elodie

hier ook hoor, de zijn verzot op alles wat stinkt! haha.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Hond na verhuizing van padje af
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^