Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miwi (Gast)

Beste forum gebruikers,

Na enorm veel gegoogle,gesprekken met vrienden en familie en nog meer gegoogle komen wij er niet uit met wat we moeten.

Ik zal zo kort en bondig mogelijk proberen uit te leggen wat onze wensen/verwachtingen zijn.

Wij willen dolgraag een hond aanschaffen die in ons leventje past.
Als eerste wil ik benadrukken dat er meer dan voldoende tijd is voor de hond, voor w.b. de opvoeding, maar ook voor alle aandacht naar de hond als hij (eenmaal) volwassen is.
Echter is het zo, dat mijn vriend, en ook ikzelf de nodige beperkingen hebben in ons dagelijkse bestaan. Dit is met name een krachtsbeperking. Niet dat wij bij het minste of geringste omver geblazen worden, of niet goed kunnen lopen, maar een grootste en sterke hond moet toch wel hanteerbaar voor ons blijven (of worden).
En daar schuilt een beetje ons probleem, mijn vriend wil graag een wat kleinere hond, ik een grote hond. Ik vind het nadeel van een kleine hond dat ze vaak wat minder rustig in huis zijn. Het voordeel van een grote hond is dat hij vaak in huis zich anders gedraagt dan een kleine hond, mits hij uiteraard voldoende beweging krijgt.
Echter, grote honden zijn vaak toch wat sterker. Zeker een hond met een karakter. WAnt karakter spreekt mij dus ook enorm aan. Ik wil geen 'meelopertje' we willen een hond mét karakter, maar die wel past binnen onze mogelijkheden!
We wonen dichtbij het bos, en de hond zal alles krijgen wat hij/zij nodig heeft. Liefde én aandacht!
DWie kan ons een beetje helpen?? alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Wat is jou ogen veel tijd? Is dat altijd thuis, is dat een parttime baan? Het is niet helemaal duidelijk wat je hiermee bedoelt.

Vind het zelf ook niet een vooroordeel om te zeggen dat alle kleine honden onrustig zijn in huis? Het licht er maar net aan hoe vaak de baas met de hond naar buiten gaat, en wat er met de hond wordt ondernomen!

Ook zijn er kleine honden met een sterk karakter. Kijk naar het ras wat ik heb, veel pit in een klein lichaam.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Maar wat voor karakter zoek je dan?

En in hoeverre is de krachtsbeperking een probleem, wat kunnen jullie niet en wel?

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

'Ik vind het nadeel van een kleine hond dat ze vaak wat minder rustig in huis zijn. Het voordeel van een grote hond is dat hij vaak in huis zich anders gedraagt dan een kleine hond, mits hij uiteraard voldoende beweging krijgt.'

Wat vind je klein? Wij hebben een schapendoes en een mix uit het asiel (beide poepeigenwijs), maar ze zijn heel rustig in huis. Echt groot zijn ze niet ;-)
Mensen zeggen vaak: goh, heb je een schapendoes, zijn drukke honden hè? Maar deze is in ieder geval rustig. En zo zijn er vast nog meer 'rustige' rassen.
Het nadeel van een grote hond vind ik zelf dat ik hem misschien niet kan houden. Wat is in jullie geval dan de krachtsbeperking (als ik vragen mag)?

Miwi (Gast)

Jeetje wat fijn dat jullie zo snel reageren! Bedankt daarvoor!
Ik zal proberen wat duidelijker te zijn..
Als eerste de vraag hoeveel tijd er voor de hond is..er is héél veel tijd voor de hond.
Mijn vriend werkt, maar ook veel vanuit huis. zelf werk ik niet. Hetgeen inhoudt de hond dus nauwelijk alleen zal zijn. echter wil ik wel mijn 'vrijheid'kunnen behouden als ik bv naar de winkels moet, een keer naar een verjaardag waar de hond niet mee naar toe kan etc..etc..dus ik wil de hond toch wel aanleren een uurtje of 2 alleen te laten. Uiteraard met de nodige tijd die dat nodig heeft. Opbouwend zeg maar.
Verder, wat krachts beperking betreft. Ik heb een ernstige hernia gehad een aantal jaren geleden, én een ontsteking aan mijn ruggenmerg met gedeeltelijke dwarsleasie tot gevolg. Hetgeen inhoudt dat ik dagen heb dat mijn rug 'blokkeert' en ik weinig kracht heb om bv een sterke en grote hond terug te trekken. Ik noem maar wat.
Het is overigens niet het geval dat ik hier dagelijks mee kamp. Ik kan goed lange stukken lopen, en ik kan ook echt wel met 'normale'kracht een hond hanteren.
Dan mijn vriend, die heeft dankzij een ongeluk een loop beperking opgelopen. die kan eigenlijk ook nog wel alles, maar die vind wat meer tegenslag in zijn evenwicht.
Dus een hond die plotseling uit rukt, zal hij met moeite kunnen houden.
Ik hoop dat jullie het nog kunnen volgen!!
Maar goed ondanks al onze beperkingen zijn we beiden nog jong, 33 en 38, en willen we nog genoeg dingen doen. OP vakantie met de hond, lekker wandelen, etc..etc..
We willen beslist geen hond die na een uurtje niet meer kan. en terug naar zn mandje wil. we willen ook geen hond met te kote luchtwegen (franse bulldog bijvoorbeeld) want we gaan nog graag een dagje lekker lang wandelen. Maar wat anderzijds ook heel prettig zou zijn is een hond die , als wij een dagje niet goed in ons vel zitten, daar ook 'genoegen'mee kan nemen, en bijvoorbeeld de volgende dag of 2 dagen later zijn 'schade aan beweginsvrijheid' kan inhalen. Een jack russel is ook geen goed plan, dat vinden wij téveel terrier en stuiterbal. Wij hebben geen andere dieren, maar willen in de toekomst wel een katje gaan namen, binnen de familie zijn er wel kleine kinderen , en we vinden een hond die goed met kinderen overweg kan best heel prettig!
Kortom, hebben wij teveel wensen, of valt er genoeg te passen in onze wensen??

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Zelf zou ik in een wat zachtere hoek gaan zoeken want een eigen willetje hebben de meeste honden toch wel. Een behoorlijk karakter lijkt me een beetje teveel gezien jullie situatie.

Ik denk zelf bij dit soort verhalen altijd aan een Golden Retriever. Van een goede fokker zijn het vaak hele lieve, speelse honden die uiteraard wel hun momenten hebben maar over het algemeen toch rustig zijn. Echte kameraadjes. :-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Zelf zou ik in een wat zachtere hoek gaan zoeken want een eigen willetje hebben de meeste honden toch wel. Een behoorlijk karakter lijkt me een beetje teveel gezien jullie situatie.

Ik denk zelf bij dit soort verhalen altijd aan een Golden Retriever. Van een goede fokker zijn het vaak hele lieve, speelse honden die uiteraard wel hun momenten hebben maar over het algemeen toch rustig zijn. Echte kameraadjes. :-) "


Mijn idee Sammy, goede tip!
Groot, maar niet enorm krachtig, rustig, stabiel. Kan veel beweging aan, maar neemt ook af en toe (lees, één a twee dagen) genoegen met weinig beweging.

Miwi (Gast)

Wederom bedankt voor jullie reacties..
we hebben al vaak gedacht aan een golden retriever..Maar waar we bang voor zijn is de enorm grote interesse in zowel de golden als de labrador. Is het ras ondanks deze grote vraag écht nog datgene wat mensen ervan verwachten?
Mijn excuses als ik hier onterecht mijn twijfels over uit hoor..
Is een golden echt zo 'volgzaam' als wat wij nu horen uit alle verhalen / info op internet? En is hij naast het 'volgzame' volgens jullie passend in onze wensen? Lekker een dag/middag of wat dan ook er op uit met de hond?
Ik geloof zeker dat ik moet gaan afstappen van het idee dat ik een (het liefste) grote hond wil met ook nog karakter, maar die ook nog passend is binnen onze 'handicap. Wat betreft de schapendoes, die ken ik niet, en wil daar ook wat meer over gaan lezen.
ben wel enorm blij met jullie snelle reacties,en het serieuze mee denken. dat doet ons heel goed!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat is altijd goed zoeken maar dat geld voor ieder ras natuurlijk. :-)

Als je bij de Golden Retriever rasvereniging gaat kijken dan zie je een lijst met fokkers welke je kunt gaan bezoeken. Dan zie je direct de ouderdieren enzovoorts. Dan kun je deze fokkers ook uitleggen waar jullie mee zitten, een goede fokker zal zeggen nou een combinatie van deze twee ouderdieren raad ik je af (bij wijze van spreken.)

Dat is een zoektocht maar voor een fijn maatje moet je dat overhebben vind ik.

Overigens zie ik nog veel Goldies volgens de omschrijving die ik hierboven gegeven heb hoor. Allemaal schatten. :-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Als je bij een goede fokker een pup gaat zoeken is een Golden zeker wat je ervan mag verwachten qua karakter. En volgzaam: een Golden heeft ook z'n nukken, pubert ook met de bijbehorende streken, maar heeft een enorm aanpassingsvermogen. Je kunt er gerust een dag/middag mee op stap hoor! ;-)

Kijk hier eens rond:
http://www.goldenretrieverclub.net/cms/

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/

Gaat niet helemaal goed met linken. Even kopieren en plakken dus.. O-)

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3

honden foto van Maddox & baasje <3

Ik dacht ook meteen aan een Golden Retriever, hoewel die inderdaad vaak wel een tijdje pubert, maar dat doet iedere hond. Golden Retrievers kun je wel goed socialiseren en laten wennen aan allerlei situaties. Ze kunnen immers zelfs blinde mensen geleiden met voldoende training en ik denk dat het niet voor niets is dat juist die honden daarvoor uitgekozen zijn.

De Golden's die ik ken hebben zo'n ontzettend lief karakter, zijn zo op mensen gericht en willen het mensen naar de zin maken. Een voorbeeldje:

Een vriend van mij had een Golden en hij had geleerd dat als er eten (kruimels, ofzo op de grond vielen) de hond dit niet mocht pakken, mits het baasje 'pak maar' zei. Op een avond was ik bij hem op bezoek geweest en toen ik weg was, ruimde hij de tafel op. Hij had wat worstjes en kaasjes gesneden die avond en had een stukje worst voor de hond op de vloer gegooid. Daarna is hij meteen naar bed gegaan. En wat denken jullie? De volgende ochtend lag de hond voor het stukje worst, hij had het niet aangeraakt, want baasje was vergeten 'pak maar' te zeggen. Zo lief en zo braaf, ook als de baas er niet bij is. Zijn moeder heeft trouwens ook vaak last van haar nek en rug, maar kan prima met de hond lopen. Hij luistert gewoon prima en wil graag lief zijn voor het baasje.

En.. het zal een kwestie zijn van trainen, maar als u dichtbij een bos woont, hoeft u op den duur de hond misschien niet aan te lijnen tijdens het wandelen in het bos? Dat zou misschien al schelen.

honden page profiel WijnaWijna

honden foto van Wijna

Wat dacht je van de Fries Stabij ,
een hond met een zacht karakter die dezelfde eigenschappen heeft als een Golden Retriever .

Kijk hier maar eens
http://www.nvsw.nl/

En dit forum

http://kilo.messageboard.nl/5263/index.php?sid=dc05857ab24da05ab5521515466c7539

Woodland Springs Aussies (Gast)

Ik ben met Wijna eens. Labs en Goldies zijn lief, maar kunnen heel krachtig zijn. Een ruk en je ligt voor 1 week in bed. Ik ken zo een heleboel in mijn buurt. Friese stabijs lijken me meer handelbaar. En ze zijn ook sportieve honden die lange wandelingen kunnen doorstaan.

honden page profiel LizLiz

Ik zit ook een beetje aan een Sheltie te denken, is niet zo groot, dus moeten jullie makkelijk kunnen houden.
Houdt ook van lange wandelingen en de meeste zie ik, kunnen goed loslopen. Dat is ook altijd makkelijk natuurlijk, als je momenten hebt dat je meer lichamelijke klachten hebt.
Wel een hondje waar je het blaffen onder controle moet houden.
Golden Retriever vind ik trouwens ook een goede keuze.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben een labrador gehad en hele fijne hond was het.

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

Een grote hond in een klein jasje
de welsh corgi cardigan.
Een hond met humor, eigenwijzigheid, will to please en
wil graag samenwerken met de baas.
Maar ja ik ben bevooroordeeld O-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

een keeshond? :-)

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

een labrador is wel sterk hoor
maar willen jullie een pupje of meer een volwassen hond?
je kan misschien eventueel als je een jonge/volwassen hond wil naar een asiel in de buurt gaan
kan je er even mee gaan wandelen kan je ineens zien of hij zeker niet te sterk is?

een golden is meestal wel vrij volgzaam toch degene die ik heb gekent die liep los en de tuin was niet omheind en bleef toch mooi in de tuin... hij kwam ook uit een asiel was toen nog een pupje :'(

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Ik denk dat ongeacht t ras ze vroeg of laat wel eens willen proberen om eens flink te trekken, vooral rond de pubertijd, vaak puur alleen om jou of je man uit te testen. Misschien dat t een idee is om een volwassen hond te nemen die al netjes opgevoed is om braaf naast te lopen, zijn er meer dan genoeg van in t asiel.
Ook zou ik niet voor al te grote rassen gaan, een golden is zeker wel goed gehoorzaam, maar dr zitten ook genoeg tussen die t baasje willen uitproberen rond hun pubertijd, en dat ligt niet aan t ras maar gewoon aan de leeftijd.
Als je een jonge hond of pup wilt nemen zou ik voor een middelgroot ras gaan die niet te fors gebouwd is, hoe breder de hond hoe meer trekkracht over het algemeen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een whippet, natuurlijk :-D Niet te groot, niet te klein, niet te sterk, hoeft niet zoveel beweging, rustig in huis(erg rustig),

honden page profiel --

honden foto van -

idd, hoe kleiner de hond, hoe onrustiger (blafferiger) hij i..

je kan ook een middel nemen.. dan is ie niet te groot, maar ook niet te klein.
ik weet niet goed welke hond echt bij je past

je kan ook een kruising nemen, die zijn gezonder en je kan er langer mee!!!

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Is het niet vooral heel belangrijk op welke manier je een hond opvoedt?

Een middenslag hond die plotseling aan de riem trekt kan je ook uit te evenwicht halen. En een jonge hond zal eerder trekken dan een oudere hond.

Ik denk dat mits je een hond over het algemeen iedere dag flink laat wandelen het niet echt kwaad kan als je een dagje overslaat.

Misschien moet je de afweging maken om te zoeken naar een iets oudere hond of een hond die al is getraind.



honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Als je verder wil kijken dan een Golden of een Labje, dan zou je ook eens kunnen kijken naar een Vizsla of een Weimaraner.

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Ik wil je ook graag op het hart drukken dat als het zover is gekomen dat jullie een ras hebben gekozen jullie sowieso op zoek gaan naar een goede fokker en niet bij de broodfok terecht komen.
Helaas zijn veel menen nog niet op de hoogte van de broodfok.
(Kijk niet naar prijzen, maar naar de betrouwbaarheid van een fokker, een rashond kost nou eenmaal veel geld.)

Daarnaast dacht ik zelf aan een standaard ruwharige teckel of inderdaad een welsh corgi cardigan. Beide relatief klein, maar met een eigen wil en enorm leuk karakter wat mij betreft.
Voor een wat grotere hond moest ik ook denken aan evt. een Vizsla.

Golden retrievers en Labradors kunnen inderdaad behoorlijk sterk zijn.

Hebben jullie niet al 'stiekem' een aantal rassen die jullie erg aanspreken? Dan kunnen we je misschien iets gerichter helpen met zoeken.

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

" Een whippet, natuurlijk :-D Niet te groot, niet te klein, niet te sterk, hoeft niet zoveel beweging, rustig in huis(erg rustig), "


Ik moet eerlijk toegeven dat ik aan een whippet dacht toen ik zei niet te hoog en niet te zwaar gebouwd ;-) hahaha

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

"

Ik moet eerlijk toegeven dat ik aan een whippet dacht toen ik zei niet te hoog en niet te zwaar gebouwd ;-) hahaha "


Ik dacht er ook aan, ook vooral omdat ze in huis vaak er rustig zijn, maar buiten uren kunnen rennen en vliegen ;-)

Miwi (Gast)

Wauw, wat een boel reacties alweer! Ik had vanavond visite en dacht toen ze de deur uit was, ik ga gauw nog even spieken of er nog reacties zijn...zat nog net de visite de deur niet uit te kijken haha O-) O-)
Er komen zo nog heel wat rassen voorbij!

Om bij de hond te beginnen die aardig veel voorbij komt, de golden retriever. Ja,een overweging waard, maar het roept ook wel weer twijfels op omdat ik sommigen van jullie ook hoor zeggen dat ze ook 'onstuimig' en erg sterk kunnen zijn. Ik wil wel benadrukken dat wij écht wel wat kracht hebben met een hond hoor..maar het moet niet áltijd zo zijn, en dat is dus ook de afweging. Met een opgroeiende, puberende hond, begrijpen we ook dat je niet kunt verwachten dat hij/zij vanaf dag 1 keurig met ons mee loopt..dat kan niet, en dat begrijpen we. En er worden ook zéker puppy trainingen gedaan met de hond, om hem zoveel mogelijk te leren begrijpen, en de hond ons 'begrijpt'.
Is de ervaring bij jullie dat een golden op een volwassen leeftijd nog met regelmaat gedrag laat zien aan de lijn die 'moeilijk handelbaar'is? Of zijn ze dan echt 'mak' en goed aan te sturen zeg maar? Beetje moeilijk met typen uit te leggen wat ik bedoel. Hopeljk begrijpen jullie mn vraag?
Dan de Stabij. Vinden we ook een mooie hond,en wil ik me ook beter in gaan verdiepen. Alhoewel ik het idee heb bij de golden dat die 'makkelijker zijn'?
Dan door op de kleinere rassen. De Welsh corgi vinden wij een hele 'vreemde' hond om te zien, sorry voor de eigenaren van deze hond hoor...

Miwi (Gast)

Oh, ik zie dat de helft van mn verhaal er niet op staat.. :'(
De pagina doet ook raar op mijn computer. In ieder geval niet als belediging bedoelt hoor dat we de Welsh Corgi 'een beetje apart' vinden..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik dacht er ook aan, ook vooral omdat ze in huis vaak er rustig zijn, maar buiten uren kunnen rennen en vliegen ;-) "
Dat uren rennen vliegen valt reuze mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vieze geur
^