Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hand-doek-je (Gast)

-Een whippet lijkt mij wel geschikt zoals hierboven ook al genoemd werd. Geen kleine hond maar ook niet zo groot en krachtig dat hij snel iemand om ver zou trekken. Voor zover ik weet in huis rustige hondjes maar als het moet kunnen ze kilometers wandelen of rennen.

-Een beagle is ook niet superklein maar om hem nou middelgroot te noemen dat nou ook weer niet. Maar dit zijn fijne zachte honden, niet supersterk en degene die ik ken waren erg rustig, vooral in huis. Maar ze kunnen wel flink luidruchtig zijn dus dit moet je ze wel afleren. Maar het zijn geen keffertjes hoor ;-)

-Of een kooikerhondje, niet echt kleine maar ook geen middelgrote schattig ogende hondjes met van die pluimpjes aan hun oren. Is ook nog eens een Nederlands ras. Niet echt sterk, niet moeilijk op te voeden of als huishond, wel graag actief en erg intelligent. Wel een hondje om lekker veel mee te lopen of spelletjes mee te doen. Ik kende er 2, kalme relaxte hondjes :-)

-De Friese stabij is al wat groter dan de eerder genoemde honden maar het schijnt een fijne hond te zijn, qua karakter volgens mij wel wat moeilijker dan een lab of een golden maar minder druk en krachtig. Toch is een stabij toch nog echt een middelgrote hond, niet veel kleiner dan een golden. De kans bestaat dat die jullie omver kan trekken en jou pijn aan je rug kan bezorgen. Maar ik weet natuurlijk niet hoe erg het met jullie is, misschien is dat voor jullie nog prima te doen.

Ook een tip is misschien zon riem die de schok opvangt, dat is speciaal voor mensen met lichamelijke klachten, oudere mensen of juist kinderen zodat de hond hun niet zo snel omver trekt!!

Natuurlijk kun je altijd, als je beslist dat het niet uit maakt of het een pup is of volwassen hond, gaan kijken bij asielen in de omgeving. Daar zitten soms ook honden die al geleerd hebben niet te trekken en al keurig opgevoed zijn. Gewoon kijken, dan vind je misschien wel een hond waarmee het klikt en die bij jullie situatie past. Dan maakt het ras eigenlijk niet uit want het karakter is dan al grotendeels gevormd en dan weet je al snel wat je in huis haalt. Dan zou een beetje opgevoede niet trekkende golden of een ander ras wat anders niet zou lukken wel kunnen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Amanda (Gast)

Ik denk direct aan een shih tzu,

Ik heb er zelf een, en mijn ouders hebben ze ook altijd gehad,
Dit zijn kleine hondjes, rustig in huis en rustig aan de riem.
Maar ze hebben zeker karakter, de shih tzu heeft een baas nodig, want anders maakt hij zijn eigen regeltjes,
Als je er een als pupaanschaft kan je hem lekker naar jouw wensen opvoeden.

Shih tzu's worden bestempeld als dom en nutteloos maar dat is niet waar.
Dst ze geen dagelijkse wandellingen van een uur nodig hebben, betekend niet dat ze dit ook niet leuk vinden.
Tevens zijn ze zeker slim, maar pup kende het commando 'zit' al met acht weken .. ;-)

Het is zeker een hondje dat ik aanraad in jullie situatie, wat vinden jullie zelf van dit ras?

Amanda (Gast)

Oja, shih zu' s blaffen nauwelijks, en hebben geen probleem met een paar uurtjes alleen zijn.
Ook een paar dagen kort en minder wandellen is geen probleem!
En die van mij kan ook uren lopen, als je het maar rustig opbouwt.

Het is een makkelijk hondje, die zich snel aanpast aan de situatie en niet trekt e.d.

honden page profiel Samira & *Daya* † R.I.P ShakiraSamira & *Daya* † R.I.P Shakira

honden foto van Samira & *Daya* † R.I.P Shakira

Ik zou ook voor een labrador gaan of een golden inderdaad
Stabiele honden ,luisteren perfect teminste de mijne wel

Luna word over 4 dagen 9 jaar en loopt nog graag haar rondje, en in huis speelt ze nog vrolijk met de Chi`s

Dit is nu mijn 2e labrador mijn vorige is bijna 14 geworden

Miwi (Gast)

Goedemorgen allemaal,
Nou weer een boel reacties erbij..Vannacht heb ik hele verhalen zitten typen, maar op een of andere manier heeft mijn comp kuren en komt de helft steeds niet op het scherm te staan. Ik probeer dus maar wat kortere en wat meer berichten te maken..
Vanmorgen kreeg ik een mail van een vriendin, die adviseerde een engelse springer spaniel..zou dit iets voor ons kunnen zijn? Ze zijn natuurljk wel gek op jagen, maar qua formaat is het hanteerbaar, en het schijnt zo te zijn dat ze heel leergierig zijn.
Daarnaast wil ik nogmaals benadrukken dat we het liefst een middelmaat hond zouden krijgen. Kleintjes die voorbij komen als voorstellen zijn ook wel leuke hondjes, dat moet ik zonder meer toegeven, maar toch niethelemaal wat we zoeken.. wat ik ook had geschreven, de kosten zijn voor ons niet belangrijk, we vinden het welzijn van de hond en van dat wat we mogen en kunnen verwachten veel belangrijker. Dat daar kosten tegenover staan vinden we begrijpelijk en geen probleem. Ook willen we wel de puppy trainingen gaan doen om zoveel mogelijk te begrijpen van de hond, en een hond die goed op ons leert reageren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

als je tekst raar gaat doen bij het tikken van langere teksten, kun je proberen om even ergens bovenaan in je scherm, je uhmm hoe heet dat comptabiliteitsweergave geloof ik, die moet je evne aan zetten! ik had er ook last van, en als je dat omzet moet het opgelost zijn! ;-)

leuk trouwens, dat jullie zo advies en informatie eerst in komen winnen, je ziet het hier ook vaak andersom :-)

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

nou ja wat is er nu weer raar aan een corgi dan O-)
Ieder zijn ding hoor, wij zijn supergek met dit ras ;-)
veel succes met zoeken!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zat zelf ook aan een teckel of een welsh corgi te denken, maar als je niet zo van die lange ruggen houdt, wordt dat natuurlijk niks......

verder is een spaniel inderdaad ook een leuk maatje. lijkt me prima geschikt. het kan heel handig zijn om een hondenencyclopedie te halen bij de bieb, want er zijn nog veel meer spaniel rassen dan alleen de springer spaniel. misschien vinden jullie 1 van de andere spaniels toch leuker of beter bij jullie passen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Bedenk wel dat een springer spaniel, zeker de jachtlijn, een echte werkhond is die veel beweging nodig heeft. Je schijnt ook een showlijn te hebben die is wat rustiger.

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Ik snap best dat je de Corgi Cardigan wat 'raar' vind, ik denk dat veel mensen dat wel vinden, je moet ervan houden.
Ik hou ervan en jij weer niet, zo simpel is dat.

Kijk ook eens naar een Field Spaniel, ook prachtige honden en deze komen ook nog niet zo heel veel voor, lijken qua uiterlijk ook wel op de Engelse springer Spaniel, maar ik vind ze iets mooier.
Al is het karakter uiteindelijk natuurlijk het belangrijkst.

Misschien is een Nova Scotia Duck tolling retriever ook een idee?
Zit een beetje in de buurt van de labrador en golden retriever, maar dan een slag kleiner en het zijn ook nog eens hele mooie honden om te zien.

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

Tuurlijk voldoen rassen als de golden & de berner sennen goed aan jullie eisen (natuurlijk niet alle golden & berners en natuurlijk niet aan al jullie eisen)

Ik denk als ik het hele verhaal lees je moet uitgaan van hetgeen je kunt op alle slechtste dagen. Ik heb zelf een chronisch ziekte en weet dat je sommige dagen je kunt voelen alsof je de hele wereld aan kunt en andere dagen wil je amper je bed uit komen. Het is dan ook van belang dat je (zoveel mogelijk) een hond kiest die je zo consequent mogelijk kunt opvoeden. Deze consequentie is makkelijker vol te houden wanneer je uitgaat van je slechtste dagen, lijkt mij.

Ik zat zelf te denken aan een tibetaanse terrier. Wellicht van gehoord? Zoals je bij de rasomschrijving kunt lezen zijn dit hondjes die wel terrier heten maar dit niet zijn, super pienter zijn en een geweldige metgezel zijn. Het zijn dus niet zomaar schoothondjes. Ook zijn ze niet heel erg klein (ze zijn ook niet groot maar ook niet mini). Het zijn hondjes met een pittig karakter, alszijnde dat er genoeg in zit, maar vrij eenvoudig te sturen. Nou ja ik kan nog een heel verhaal gaan houden over het ras maar dat kan je zelf ook terugvinden op google.

Ik hoor graag van je wat je ervan vindt?

Groetjes!

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

ow en trouwens nog een dik compliment dat je je er zo in verdiept ipv alleen gaan voor het schattige koppie! ;-)

honden page profiel yvonneyvonne

honden foto van yvonne

Ik denk dat de Friese Stabij goed in jullie plaatje past.

Het is wel een jachthond, daar moet je mee om kunnen gaan. Maar daardoor heeft dit ras wel veel beweging nodig, en is dus zeker actief!

Lobke (zie mijn profiel) houd heel erg van apporteren, vandaar dat we dat ook bijna wel elke wandeling doen, maakt niet uit of het nou een bal of een Dummy is. En met lekker weer zwemt ze graag. Hier kan ze ook veel energie in kwijt. En in huis zijn ze erg rustig, mits ze daarbuiten dus wel genoeg energie kwijt kunnen.

Met een goede socialisatie vinden ze kinderen geen probleem, zolang ze de hond niet als een speeltje zien, en hem met respect behandelen. En keffers zijn het niet! Alleen wanneer ze echt onraad opmerken zul je een blaf van ze horen.

Hier nog een hele informatieve site over dit ras, en tevens van fokkers van de Friese Stabij:

http://www.sudewyn.nl/index.htm

Misschien leuk als je een profiel aanmaakt?
Voor meer info PB je maar..





honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Wat vind je van een Engelse Cocker Spaniel?

love dogs (Gast)

je kan op markplaats kijken bij dieren en toebehoren als jullie aan het twijvelen zijn tussen een grote en een kleine hond kun je een middelmatige hond pakken


veel sucses ;-)

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

" je kan op markplaats kijken bij dieren en toebehoren als jullie aan het twijvelen zijn tussen een grote en een kleine hond kun je een middelmatige hond pakken


veel sucses ;-) "


Via marktplaats een pup zoeken lijkt me niet de verstandigste weg.

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3

honden foto van Maddox & baasje <3

Nee, Marktplaats lijkt mij ook niet zo'n goed idee. Hoewel... er adverteren ook fokkers op Marktplaats. Dan kun je via Marktplaats naar de website van de fokker.

Miwi, wat ik zelf heb gedaan is gewoon eens een goede (!!) fokker mailen over het ras dat jou aanspreekt. Als het een goede fokker is, zal hij eerlijk vertellen of de hond wel of niet bij je past. Een fokker kan vaak veel informatie geven over een bepaald ras, omdat hij of zij veel ervaring heeft met een soort hond. Goede fokkers vindt je hier op de site of op Google (maar.. dan moet je wel uitkijken of het inderdaad een goede fokker is).

Wat ook heel leuk is Miwi, is op YouTube kijken naar Dogs 101. Je typt gewoon het ras in dat jou aanspreekt en zet er '101' achter (in mijn geval: bullmastiff 101). Dan krijg je superlieve info filmpjes over jouw ras, gemaakt door de mensen van Animal Planet. Zij zetten precies op een rijtje wat je als baasje nodig hebt voor zo'n hond en wat de hond over het algemeen voor karakter heeft. Er komen trainers aan het woord, gedragstherapeuten, enzovoort. Het zijn heel leuke, informatieve filmpjes over allerlei soorten rassen.

http://www.youtube.com/watch?v=FSsW34_zQvE&feature=related

Deze is van de Cocker Spaniel! :-)

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3

honden foto van Maddox & baasje <3

Ik weet het, off topic, maar hoe krijg ik in vredesnaam een YouTube filmpje in een post?! Grrr... Hahaha.

Nouja, dit is de link! :P

http://www.youtube.com/watch?v=FSsW34_zQvE&feature=related

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

Ik ben nu ook erg benieuwd hoe ts (miwi) er zelf over denkt?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een vrij zeldzaam ras, maar is de Field Spaniel niets voor jullie?
Ze zitten qua formaat een beetje tussen de grotere Springer Spaniel en de kleinere Cocker Spaniel in.
Ze zijn meegaand en zacht van karakter (maar ze hebben zeker een eigen karakter en ze kunnen eigenwijs zijn!), al hebben ze wel jachtinstinct. Echter dit is bij de meeste honden van dit ras prima onder de duim te houden. Ze zijn geweldig met kinderen en ook met andere honden zijn ze sociaal.
Het zijn geen hele sterke of onstuimige honden, de Field Spaniel die ik ken is jong en zelfs nu al de rust zelve.

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

" Een vrij zeldzaam ras, maar is de Field Spaniel niets voor jullie?
Ze zitten qua formaat een beetje tussen de grotere Springer Spaniel en de kleinere Cocker Spaniel in.
Ze zijn meegaand en zacht van karakter (maar ze hebben zeker een eigen karakter en ze kunnen eigenwijs zijn!), al hebben ze wel jachtinstinct. Echter dit is bij de meeste honden van dit ras prima onder de duim te houden. Ze zijn geweldig met kinderen en ook met andere honden zijn ze sociaal.
Het zijn geen hele sterke of onstuimige honden, de Field Spaniel die ik ken is jong en zelfs nu al de rust zelve.
"


Die had ik inderdaad ook al genoemd!

honden page profiel pascalepascale

honden foto van pascale

na het lezen van je verhaal ging mijn gedacht ook uit naar de golden retriever. Ik heb zelf jarenlang een golden gehad, echt een prachthond die volgens mij prima geschikt is voor jullie.
Het komt erop aan je hond goed op te leiden, dus zeker cursus in een goede hondenschool, niet enkel de puppyklas maar het gehele gehoorzaamheidstraject afleggen.
Mijn golden was perfect getraind, trok nooit aan de lijn, luisterde perfect en was een echte schat. Ze was gek op lange wandelingen, apporteren en zoekspelletjes. Ik lees dat jullie vlakbij een bos wonen, dus waarschijnlijk kan de hond daar regelmatig lekker los lopen.
Mijn ervaring met de golden is dat het een heel rustige hond is in huis en lekker actief daarbuiten.
Momenteel heb ik een Berner Sennen en een shih tzu en als we gaan wandelen dan trekt de kleine shih tzu veel harder aan de lijn dan mijn grote Berner. De Berner is ook rustig in huis en heel aanhankelijk maar vind ikzelf toch wel een krachtiger hond dan de golden, het zijn allebei rassen die snel en graag leren, kindvriendelijk en zeer aanhankelijk zijn. ik zit momenteel met een flinke enkelbreuk in het gips waardoor ik niet kan gaan wandelen met de hond en hij maakt er geen problemen van, blijft rustig in huis en gaat heel zorgzaam met mij om , net alsof hij begrijpt dat ik nu eventjes moet oppassen.
Zoek vooral naar een goede fokker en ga eens langs om kennis te maken met de honden, ga langs bij verschillende fokkers. Succes

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"

Die had ik inderdaad ook al genoemd! "


Wat toevallig, ik zie het. ;-)
Het is ook gewoon een erg fijn en mooi ras,
en nog een voordeel is dat het ras niet zo doorgefokt is.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" idd, hoe kleiner de hond, hoe onrustiger (blafferiger) hij i..

je kan ook een middel nemen.. dan is ie niet te groot, maar ook niet te klein.
ik weet niet goed welke hond echt bij je past

je kan ook een kruising nemen, die zijn gezonder en je kan er langer mee!!! "


Beetje onzin hoor hoe kleiner de hond hoe onrustiger. Ligt ook veel aan de opvoeding. Ik heb 3 kleine honden, heerlijke huishonden maar wel met een flinke jachtinstinct.

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

"

Wat toevallig, ik zie het. ;-)
Het is ook gewoon een erg fijn en mooi ras,
en nog een voordeel is dat het ras niet zo doorgefokt is. "


Inderdaad, dat vond ik ook.

De Field spaniel die jij kent komt die toevallig uit Rotterdam?

Ik ben namelijk ook bij een jonge Field spaniel geweest voor mijn fotografieproject en ik vond haar ook heel rustig en lief in huis.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"

Inderdaad, dat vond ik ook.

De Field spaniel die jij kent komt die toevallig uit Rotterdam?

Ik ben namelijk ook bij een jonge Field spaniel geweest voor mijn fotografieproject en ik vond haar ook heel rustig en lief in huis. "


Nee, diegene die ik ken komt uit Noord-Holland. :-)

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

"

Nee, diegene die ik ken komt uit Noord-Holland. :-) "


Ah ok, nouja het had gekund! Wie weet komen ze uit hetzelfde nest ^^

Miwi (Gast)

Hoi allemaal,

Heel erg bedankt voor al jullie reacties, meningen en complimenten! Wat fantastisch om al jullie meedenken zo te lezen.
Er zijn best wat rassen voorbij gekomen..Op een gegeven moment zat ik vastgeroest als een computerjunkie achter mn laptop O-) O-)
Daarom toen maar even een dag besloten er niet mee bezig te zijn..
De field spaniel vonden we allebei ook een mooie hond,maar voor zover ik kwam zijn daar best lange wachtlijsten voor, en we willen toch erg graag deze zomer met de hond op vakantie..
Natuurlijk is een hond een levend wezentje, en kunnen we niks overhaasten.. maar toch, misschien herkennen jullie het wel, zodra je een hondje wil, wil je hem het liefste dezelfde dag..

We zijn opnieuw gaan nadenken over een golden retriever..Mijn vriend ziet dat al vanaf het begin zitten..Ja, ondanks dat hij altijd liever een klein hondje zou willen, zou een golden wél een goede keuze zijn onder de grote honden..
Ik was zelf degene die dat tegenhield. Een golden, is dat nu écht wel zo'n goed idee??
Twijfel en nog eens twijfel ,en uiteindelijk na heel veel lezen overtuigder geraakt dat deze hond wel in ons leven zou passen.
Vooral het leergierige én het trouwe van deze hond spreekt me aan. Wordt vervolgd..

Miwi (Gast)

Ik vind ze alleen nog een beetje het imago 'soft' hebben, maar misschien zit ik daar volledig naast. In ieder geval als ik mensen met een golden moet geloven zal het een heel groot maatje worden, waar je veel kanten mee op kan.
Nou, laat ik dan maar losbranden..
We gaan a.s. zondag kijken bij mensen in Dedemsvaart. Deze mensen hebben een nestje gekregen , de pupsels zijn nu 2 weken oud.
Het is wél via marktplaats verlopen. Maar het betreft hier een 'fokker' die alles officieel laten verlopen. Van stamboom tot aan alle eisen van de raad van beheer. Ook zijn deze mensen lid van de goldenretriever club.

Beide ouderdieren zijn in huis aanwezig, met nog meer golden retrievers. Hondjes groeien op in de huiskamer, en er zijn ook kinderen aanwezig.

Kortom het voelt wel goed aan. Wel ga ik contact opnemen met de raad van beheer, want de mensen werken in grote lijnen binnen de voor ons belangrijke eisen, maar werken NIET met contracten.

Voor we deze mensen vonden op marktplaats hebben we ook alle fokkers gebeld via de goldenretriever club.net Wordt vervolgd..

Anoniem (Gast)

Vervolg..
Maar al deze fokkers die nestjes hebben op het moment zijn alle pupjes al kwijt..

Natuurlijk krijgen ze wel weer nieuwe pups, maar nogmaals, en misschien is dat verkeerd, we willen heel graag binnen een aantal weken het hondje in huis..We wachten nu al zo lang op een viervoetertje.

Bovendien kunnen we dan van het voorjaar starten met de puppycursus.

Dat lijkt ons geweldig!

Het lukt me trouwens niet om de advertentie van m.p. te linken hiernaar toe.Voor de mensen die toch willen kijken, zoek dan op marktplaats naar Golden Retriever.
De advertentie is afkomstig uit Dedemsvaart en is van gisteren. De pups liggen op de foto op de bank met zn allen!

Goed, ik ben benieuwd naar jullie reacties! Commentaren en/of adviezen zijn ook van harte welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Vieze geur
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^