Gordelvretend monster, dringend op zoek naar een oplossing!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Hoi allemaal,

Ik heb een probleem. Zoals jullie weten heb ik een heerlijke puber in huis met de bijbehorende streken. Niets ernstigs, gewoon een lekker pubertje. Nu heeft hij alleen wel één heel vervelende, nare en ook behoorlijk prijzige gewoonte: meneer bijt alles kapot waarmee hij vastzit in de auto.

De schade tot nu toe: 2 autotuigen (die waar je de autogordel doorheen haalt) van hemzelf, 1 autotuig van Karel (want waarom zou je ophouden als je zelf los bent??), de autogordels zelf (KATSJING!), 2 losse gordels (van die riemen die je aan een tuig klikt en dan bevestigt in het autogordelding) en nu net zijn K9 tuig...

Ik had dus als ultieme oplossing bedacht om de heren gewoon de K9-tuigen om te laten en ze dat vast te zetten met kettingen (een dubbele slipketting met aan het ene eind een clip voor aan het tuig en aan het andere eind zo'n gordelsluiting). Dit ging super, maar nu heeft Pepijn de borstband van zijn K9-tuig (die verder echt prima zit, dus niet te los) weten door te bijten! :'(

Ik heb al geprobeerd om hem speelgoed en zijn favoriete flosje mee te geven op de achterbank, maar toch lijkt het doorbijten van tuigen en gordels dan veel belangrijker te zijn. Een bot is geen optie, want dan gaan ze knokken.

Een bench is helaas geen optie, want ik heb een gaar, klein, oud autootje waarvan de stoelen bijv. al niet meer naar voren kunnen. Een nieuwe auto zit er ook niet in. O-) Heb ook niemand om de komende tijd nasat hem op de achterbank te gaan zitten ofzo, want ben in mn uppie.

Ik ben dus eigenlijk op zoek naar iets (het liefst een tuig) waar ik die kettingen aan vast kan maken, maar wél Pepijnbestendig is... Iemand een idee? Ook andere ideeën zijn heel erg welkom, want ze moeten nu eenmaal hoe dan ook een paar keer per week mee met de auto!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gordelvretend monster, dringend op zoek naar een oplossing!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Hoop dat er iemand met een goede oplossing komt maar helaas ben ik dat niet. :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Oei..Ik denk zelf dat je deze gewoonte bij hem moet zien te doorbreken. Zo te zien is voor hem in de auto zitten vooral lekker knagen aan dingen.

Is hij verder erg gestresst in de auto?

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Dat denk ik inderdaad ook Caitlin, maar weet niet zo goed hoe...

Hij is totaal niet gestresst in de auto. Hij ligt vaak rustig op zijn rug te pitten of hangt naar buiten te kijken, maar dat wisselt hij dus af met lekker knagen. Vaak doet hij dat als ik op de snelweg rij of net midden in de stad, net de plekken waar ik niet ff kan stoppen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

heeft pepijn weleens een honden romper aangehad?
Ik zit het zomaar te bedenken, of het een idee is dat je zo'n romper over het tuig heen aantrekt, zodat hij niet direct bij het tuig is om kapot te knagen.

tjee lastig probleem lijkt me, want als hij zijn k9 tuig al stukbijt...

Moeten de honden ook vast in de auto als je zo'n honden deken erin hebt/ of past die niet in jou oude autootje?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga eens in een stilstaande auto met je honden zitten, niet rijden, waarschijnlijk heeft je hond zoveel stres dat tie daarom het tuigje doorbijt. dan ga je tien minuten rijden, langer niet, zo een beetje opvoeren, kijk wat je hond doet. begint tie te knagen dan zet je de auto aan de kant, berisp hem, meer niet, en wacht tot tie weer gaat liggen, na het commando af.

zodra de hond weer rustig is, ga je weer rijden, al is het maar een blokje om, zodat de hond zich niet meer druk maakt en in de stres schiet, ja daar gaat best veel tijd inzitten, maar iedere keer een tuigje doorbijten is ook niet alles. probeer dit eens.




honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

misschien tijdelijk in een hondentransportbox totdat zijn bijt periode over is.....

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

een muilkorf ofzo ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

En als je hem op de voorstoel zet?
Ik heb bijvoorbeeld met Joy dat ze overdag op de achterbank onrustig is en continue heen en weer jumpt tussen de armleuning en achterbank terwijl ze hier savonds geen last van heeft.
Ik zet haar dus overdag (als ik alleen ben) op de voorstoel en dan is het hele gezeur over.
(ze heeft ook al 1 gordel door geknaagd.)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

heb je al eens geprobeerd om iets op zijn tuigje etc te sprayen... bijvoorbeeld anti-knabbel van Beophar? Kost iets van 8 euro... een soort van anti-nagelbijt spul maar dan voor dieren....

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Bertine: Nee, dat heeft hij nog nooit aangehad, maar ik vind het wel een goed idee! Ik heb ooit voor de grap een drakenpak voor hem gekocht en dat vindt hij ook niet erg om aan te hebben. Die tip schrijf ik op!

@ Willemijn: Het probleem is dus dat hij absoluut niet gestresst is! Echt het tegenovergestelde ervan. Ik kan dus ook wel een blokje om rijden, maar dan gaat hij meestal nog niet zitten knagen. Het is helaas compleet onvoorspelbaar wanneer hij het doet. Als hij gestresst was geweest waren het toptips!

@ Petra: Daar heb ik dus ook aan gedacht, maar zo'n nylon geval zal hij ook kapot bijten en een hard exemplaar krijg ik mijn auto niet in helaas. Zodra ik het geld ooit heb voor een 4- of 5-deurs dan komt die er meteen haha!

@ Myriam: Dat was heel eerlijk gezegd ook het eerste wat mij te binnen schoot toen ik het zag, maar wil eerst alle andere opties nog eens nagaan.

@ Jacqueline: Dat zou ik ook eens kunnen proberen, maar het komt bij hem dus niet door stress of onrust. Maar wie weet dat hij het dan niet doet omdat ik dan bij hem kan en hij wéét dat hij niet mag knagen....

@ Claire: Ook die tip schrijf ik op! Ik heb hier nog een oud tuig liggen waar ik het één en ander op kan uittesten.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Bertine: Ik had je tweede vraag over het hoofd gezien. Zo'n deken wil ik sowieso aanschaffen zodat hij echt absoluut niet meer bij de auto-gordels kan (het meeste heb ik nu achter de bank gepropt, maar hij weet zelfs de aanhechting kapot te knagen), maar ik vind dat alleen, dus zonder gordel o.i.d. er bij, niet veilig genoeg.

Karel en Pepijn zijn twee behoorlijk grote, sterke teckels die flink kunnen springen en ik zie het nog wel gebeuren dat ze over die deken naar voren springen. Ik heb Karel al ooit in mijn nek gehad en Pepijn op de handrem. En toen had ik ook een soort constructie tussen met een doek... Rampenteckels noemt mijn vader ze altijd en ben het nu wel heel even met hem eens haha.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zou hem gewoon in een reisbench doen. Ideaal. Gebruik het zelf ook.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

O sorry...k lees nu pas dat dat geen optie is

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Simone: Nee helaas gaat dat niet inderdaad. Een nylon exemplaar zou ik er nog wel tussendoor kunnen krijgen, maar die bijt hij ook zo kapot. Echt jammer, want ze hebben er eentje in de aanbieding bij Zooplus die goed te betalen is.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Het zou mooi zijn als je iets over dat borsstuk zou kunnen schuiven ...zat aan een door de lengte gesneden stukje tuinslang te denken is buigzaam ...maar zag net dat het borsstukband te breed is.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

moet zijn borsstuk O-)

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

oeps gaat lekker zo borststuk

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Petra: Ik heb ook al aan een ketting ipv een borstband gedacht... Dan zou ik ogen in het tuig slaan en dan op maat een ketting er tussen plaatsen. Staat niet zo vriendelijk, maar dat moet dan maar... Dan gebruik ik gewoon voor de wandelingen een ander tuig.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik denk trouwens dat hij een stuk tuinslang ook zo kapot heeft. Als je ziet hoe snel hij een gordel of tuig doormidden heeft... Dat is echt binnen een paar minuten gedaan. Volgens mij moet ik de fokker eens op het matje roepen, want ik begin steeds meer het vermoeden te krijgen dat ik een bever in teckelkleren heb aangeschaft. ;-)

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

borststuk van leer...maar dan krijg je zo'n borststuk met allemaal tandjes. O-)

-dat ketting idee is nog niet zo gek..

-dat zwarte kliksysteem waarmee de band vast zit zou ik nog niet weggooien...schoenmaker/zadelmaker kan er wel een nieuwe band opzetten..zodra het bijtgedrag voorbij is.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Berkenolie kan je mischien op de hele tuigen smeren...en alles waar meneer aan loopt te knagen.
Het stinkt verschikkelijk...smaakt vreselijk...maar daar is het ook voor.

Je kan het halen bij de dierenzaak en is helemaal veilig...(merendeel ook omdat het een natuurproduct is)

Kan het zijn dat je tekkel aan het wisselen is?

Lol..en anders van een nood een deugd maken?

Een stuk losse autogordel die toch al naar zijn grootje is, ophangen zodat ze daar lekker in kunnen knagen.

Maar even iets anders.
Kan je tekel mischien last hebben van reisziekte?
Dat die mischien misselijk word tijdens het reizen in de auto...(dat heeft helemaal niks met je reistijl te maken)

En nog even iets anders?
Kan je tekkel een pijnlijke plek op zijn lichaam hebben waar het tuig op drukt?
Of waar tijdels het rijden ineens iets pijnlijk naar voren komt?

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Ilona: Ook de berkenolie schrijf ik op! Hier even de antwoorden op je vragen:

- Hij is gelukkig al helemaal uitgewisseld! Thuis knaagt hij ook nagenoeg niet meer.

- Die losse autogordel ophangen is misschien nog niet eens zo slecht idee. Ik schrijf het op voor het geval er echt níéts anders werkt haha.

- Reisziekte heeft hij denk ik echt geen last van. Hij is compleet relaxed en is gewoon alert. Hij heeft volgens mij echt nergens last van. Ik heb het idee dat hij het gewoon leuk/lekker vindt.

- Ik denk ook dat hij geen pijn heeft. Hij heeft hetzelfde tuig altijd aan tijdens het wandelen en heeft nooit ergens last van. Hij zit ook goed in elkaar en heeft geen extreem lange rug. Heb hem net nog even bevoeld, maar kan echt geen pijnlijke plekken ontdekken.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Nou....
Ik had hertshoornolie anti-bijt middel (wat ik gebruik voor de pony wanneer zij de neiging heeft om haar tanden in het houten hek te zetten) op de stoelpoten gedaan maar meneertje ging gewoon door met knagen...we hebben dagen lang in de stank gezeten...en Jack waarschijnlijk toch een pittig smaakje op z'n tong O-)

de stoel knaag periode is gelukkig al verleden tijd ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Nou....
Ik had hertshoornolie anti-bijt middel (wat ik gebruik voor de pony wanneer zij de neiging heeft om haar tanden in het houten hek te zetten) op de stoelpoten gedaan maar meneertje ging gewoon door met knagen...we hebben dagen lang in de stank gezeten...en Jack waarschijnlijk toch een pittig smaakje op z'n tong O-)

de stoel knaag periode is gelukkig al verleden tijd ;-)
"


Haha bij Karel hielp ook he-le-maal niets. Die beet nogal graag het vloerkleed kapot (ook vanalles op gesmeerd) en dat heb ik gewoon moeten doorbreken door het vloerkleed een tijd weg te halen. Nu ligt er een nieuwe en hij heeft er nog nooit aan gebeten. Hij is inmiddels ook volwassen. Heb alleen wel geleerd dat Karel en Pepijn dan wel beide teckels zijn, maar verder lijken ze voor geen meter op elkaar.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ben nu ook nog op internet aan het rondkijken naar een sterk tuig dat voldoende de druk verdeeld wanneer ik bijv. moet remmen ofzo, maar waar hij bij voorkeur niet bij kan met zijn bek (of het moet zo sterk zijn dat het niet kapot te krijgen is)... Kan vooralsnog niet echt iets vinden. Weet iemand anders misschien of er een dergelijk tuig bestaat?

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Ik heb er ook zo een gehad, die van mij heeft 3 autogordels kapot gebeten...wat heeft geholpen is de riemen insmeren met anti nagelbijt verkrijbaar bij de drogist. Is heel bitter. Hij heeft het nooit meer gedaan.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Misschien een stevig leren tuig met brede banden? O-)

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Helaas heb ik geen goeie tip voor je, maar eigenlijk lig ik helemaal in een deuk. Ik zie het namelijk helemaal voor me. Bevers in teckelkleding die autogordels kapot bijten :'( Al snap ik natuurlijk wel dat je een serieus probleem heb.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dwangbuis? O-)

Ik zo'n kattendraagkoffer niet groot genoeg? Geen idee hoe je die moet vastzetten, maar dan kan hij misschien niet zoveel meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gordelvretend monster, dringend op zoek naar een oplossing!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^