Welke rassen zijn het meest geschikt qua opvoeden voor iemand met (nog) weinig ervaring met honden?
En welke rassen raden jullie ten stelligste af als eerste hond?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weinig ervaring; welke hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ben jij dezelfde Natasha als Natasha van de Dalmatier?
Hangt er vanaf wat je met de hond kan en wil doen.
Bij elke rasgroep zitten makkelijke en minder makkelijke honden.
Ik raad terriers gelijk af als je geen ervaring heb met honden.
maar ook de grotere honden.
Malthees,poedel,die soort honden kan je nemen.
Maar eigenlijk heeft elk ras wel een goedeopvoeding nodig.
Veel nemen gelijk een stef maar dat raad ik je zeker weten gelijk af.
Meer mensen kunnen je hier advies geven.
Maar welk ras had je zelf in gedachten.
Liefs Jo
Hier iets van hoe een pup zijn ontwikkeling is.
Mischien dat je hier iets van kan leren .
Voordat je een hond nemmt.
Het sociale gedrag van honden is niet aangeboren, het is wel in aanleg aanwezig, maar het moet door leerprocessen ontwikkeld worden. De hond krijgt, net als de mens, bij de geboorte bepaalde eigenschappen mee; de zogenaamde erfelijke eigenschappen, die van invloed zijn op zijn gedrag. Daarnaast doorloopt de hond, voordat hij volwassen is, een aantal ontwikkelingsfasen die minstens evenveel invloed uitoefenen op zijn latere gedrag.
1 Neonatale of eet- slaapfase ( geboorte tot ongeveer 2 weken )
In deze periode doet de pup niets anders dan groeien, slapen, drinken, wat rond kruipen om de tepel te vinden en zich ontlasten. De moeder masseert door likken de buikjes van de pups om het ontlasten te bevorderen. Om warm te blijven kruipen ze lekker dicht tegen elkaar aan ( het zogenaamde contact - liggen ). Er is verder nog geen sociaal contact tussen de pups onderling. De pup is bij de geboorte nog niet af ; de hersenen zijn nog niet helemaal ontwikkeld, de oogjes en de oortjes zijn nog dicht, hij ziet en hoort niets. De pup kent in deze periode ook nog geen angst. Reuk -. tast, en temperatuurzintuigen werken al wel, daarom is het belangrijk de pup iedere dag in de handen te nemen om hem vertrouwd te maken met de menselijke geur. Verder kan hij ook piepen. Als hij te ver van zijn nestgenoten is verwijdert, hun lichaamswarmte niet meer voelt, piept hij erbarmelijk, waarop zijn moeder direct reageert, hem oppakt en weer terugbrengt. Ongeveer de 12e of 13e dag gaan de oogjes open, de pup kan echter pas rond de 18e dag zien. Omstreeks die tijd gaan ook de oortjes open en het reukvermogen ontwikkelt zich verder.
2 Overgangsfase ( 2 - 3 weken )
De pup ontwikkelt zich nu heel snel, met het ontwikkelen van de hersenen en vanaf het moment dat hij ziet en hoort, begint hij op zijn omgeving te reageren. Hij kan nu ook op zijn pootjes staan en lopen. Vanaf de 20e dag komen de tandjes door.
3 Primaire socialisatiefase ( einde 3e week tot ongeveer 12 weken )
Een zeer belangrijke periode in het leven van de hond, waarin hij allerlei ervaringen opdoet, maar dit ook moet doen omdat dit van groot belang is voor zijn gedrag op latere leeftijd. In deze periode leert hij wie en wat hij zelf is en wie zijn soortgenoten zijn. Hij bindt zich als het ware aan deze wezens en zal daar later normaal mee omgaan en ze bijvoorbeeld niet als prooi beschouwen. de 4e t/m 7e week worden door sommige wetenschappers ook wel de inprentingsfase genoemd, anderen denken dat de inprenting maar een paar dagen duurt. Het is een ieder geval, een gevoelige periode waarin de pup vooral vertrouwd raakt met zijn directe leefsituatie. In deze, maar zeker ook in de 2e fase die van 7 tot ongeveer 12 weken loopt, is de pup zeer ontvankelijk voor nieuwe indrukken. Hij zal dan ook veel contact met mensen moeten krijgen, zodat hij de geur van mensen goed in zich op kan nemen om ze ook als soortgenoot te leren kennen. Het is gebleken dat in deze periode alle indrukken die de pups opdoen in het geheugen wordt opgeslagen en kan later moeilijk worden ingehaald. Puppy's worden dus in contact gebracht met verschillende mensen ; kleine, grote, oude, jonge, met een bril, met een stok. Kinderen worden door hun gedrag als andere wezens beschouwd dan volwassenen, het is dan ook noodzakelijk dat hij daarom met zowel drukke, als rustige kinderen in aanraking komt. Maar ook verschillend uitziende honden, andere dieren, dingen en allerlei andere geluiden, zoals van de stofzuiger, telefoon, bel, vallende voorwerpen, piepgeluidjes, knalletjes en dergelijke. Omdat de pups in deze periode zo leergierig zijn en nieuwsgierig zijn proberen ze van alles en nog wat uit. Ze onderzoeker alles en op bijna alles wordt gekauwd. Ze besnuffelen elkaar maar ook de omgeving, waardoor ze deze leren kennen. Er wordt veel gespeeld met de nestgenootjes ; het prooibesluipen, doodschudden, rangorde spelletjes, paringsgedrag. Ze leren bovendien de grenzen van het spel kennen en leren iets over de kracht van hun eigen kaken. Alles wordt spelenderwijs geoefend en geleerd in deze periode. Alle beleefde ervaringen worden op latere leeftijd als doodgewoon beschouwd.
Pups die in deze fase geisoleerd opgroeien, geen of weinig contact met andere honden hebben gehad, zullen later altijd problemen hebben om in andere honden soortgenoten te zien.Ze vinden ze eng en weten niet wat er mee te doen, ze zullen zich ten opzichte van hen asociaal gedragen.Puppies, die geen of heel weinig ervaring hebben opgedaan met mensen, zullen daarentegen bang zijn voor mensen, omdat ze niet hebben geleerd dat deze, misschien wat vreemde, maar toch soortgenoten zijn.Omdat en groot deel van de primaire socialisatie bij de fokker word doorgebracht, is deze mede verantwoordelijk voor deze periode.Er zijn gelukkig veel goede fokkers.Helaas is nog lang niet iedere fokker zich van deze verantwoording bewust of het interesseert hem niet, als hij maar verkoopt ( broodfokkers en de zogenaamde puppyfarms, die hele nesten opkopen, vaak veel te jong; leeftijd, ras of rasloos, het maakt hen niet uit).
Tussen drie en vijf weken gaat de pup overal frank en vrij op af zonder angst voor mensen, dieren en dingen. Na ongeveer vijf weken reageert hij voor het eerst met angstreacties, hij herstelt zich echter vrij snel .Later zal het herstellen steeds langer duren.Als de pup zeven weken oud is, is het toenaderingsgedrag en het vluchtgedrag in evenwicht, daarna neemt het toenaderingsredag af enhet vluchtgedrag neemt toe. Rond de twaalfde week is dit proces voltooid en vanaf die tijd zal de pup onbekende en nieuwe zaken met terughoudendheid onderzoeken. U bergrijpt dat als de pup geïsoleerd is opgegroeid en hij pas na de twaalfde week naar een nieuwe eigenaar gaat, deze pup overal bang voor is, zo niet in paniek raakt. Als echter het nieuwe baasje voldoende tijd aan de pup beteed en hem overal mee naartoe neemt zal ook een pup, die op latere leeftijd dan 8 weken het nest verlaat, geen problemen opleveren.
De pups worden intussen onafhankelijker van hun moeder en zijn nu goed in staat om vast voedsel te eten en zullen nauwelijks nog bij de moeder drinken. Voor de meeste rassen is de zevende of achtste week de beste tijd om naar hun nieuwe huis te gaan. Het is nu de taak van de nieuwe baas de pup overal mee naar toe te nemen waar hij in zijn latere leven ook mee te maken krijgt. Des te meer de pup in aanraking komt met dingen en situaties in deze periode, des te beter zal hij zich kunnen handhaven in onze mensenmaatschappij. In de nieuwe omgeving moet er ook weer met van allse en nogwat kennis gemaakt worden: andere honden, stofzuigers, auto's, fietsen, treinen , bussen, eenden, kippen, katten, schapen, paraplu's, grote vrachtauto's , vuilnisbakken. Allerlei soorten kinderen, het borstelen van de vacht , het op tafel zetten, de markt , winkelcentrum en wat in u situatie allemaal belangrijk is. Het traplopen mag op deze leeftijd nog niet, i.v.m. beschadegingen aan spieren , pezen en gewrichten, hij moet eerst uitgegroeid zijn. In de hoop dat het later geen probleem wordt ( de trap niet op durven),gaat hij in deze periode , onder begeleiding een keer de trap op en af. Het hoeft allemaal maar kort te duren en elke dag weer wat anders , want de pup moet nog veel slapen in deze periode. Het opdoen van al die indrukken is zeer vermoeiend e hij moet deze rustig kunnen verwerken. Het uitgaan per keer duurt niet langer dan vijf minuten per levensmaand, is de pup vier maanden oud dan gaat hij dus 5 x 4 = 20 minuten mee uit.
De pup kan nu worden geleerd in huis zindelijk te zijn en waar hij wel en niet op mag kauwen. Spelenderwijs worden hem de basisoefeningen aangeleerd, zitten, liggen, komen, ergens even blijven en het meelopen zonder trekken en er wordt veel met de pup gespeeld. Hij moet ook leren niet bang te zijn voor normale dingen. Schrikt de pup, leidt hem dan af met iets lekkers of een speeltje en neem hem mee naar dat gekke ding om te laten zien dat er niets aan de hand is. Het is uitermate belangrijk de pup niet te troosten als hij schrikt, hij zal de troostende woorden en uw aaien als een beloning zien voor zijn schrik en zal de volgende keer nog meer schrikken en bang zijn. U hebt hem immers geleerd dat het echt heel eng is? Tussen de 8 en 10 weken oud beleeft de pup een periode van emotionele instabiliteit, waarin gemakkelijk angstindrukken worden gevormd.
4 Secondaire socialisatiefase ( 12e week t / m 6e maand )
Een periode die belangrijk is voor de relatie in de toekomst tussen de hond en zijn roedel/gezinsleden Als het goed is kent de hond zijn plaats in de roedel ( het gezin ). Als hij voldoende leiding krijgt is hij vrolijk en tevreden, er heerst rust in de roedel en de jonge hond voelt zich veilig. De hond wordt echter ook ondernemender, verlegt zo nu en dan zijn grenzen en probeert zijn roedelgenoten uit om te zien hoe ver hij kan gaan. Hij komt niet meer direct als hij wordt geroepen, hij voelt zich niet meer geroepen een bepaalde oefening uit te voeren, kan ineens gaan grommen als er iemand in de buurt van zijn volle etensbak of bot komt, gromt of probeert weg te lopen als het borstelen te lang duurt naar zijn zin. Het is in deze periode belangrijk dat u consequent blijft. Regels zijn regels en daar heeft de hond zich maar aan te houden. Er is er maar één die gromt, dat is de baas en dat bent U. Er zijn pups die als ze dan gestraft worden, vreselijk te keer gaan en piepen alsof ze doodgemaakt worden. Hier moet u zich niets van aantrekken, want hij blijft proberen indruk op u te maken om u met straffen te laten stoppen. Als dit hem lukt dan hebt u verloren en kan hij zijn gang gann met u verder uitproberen. Nee, zijn plaats is de laagste in de rangorde en zo moet dat blijven. Als u al een goede verstandhouding met de pup had in de vorige fasen, zal het - u uitdagen - snel afgelopen zijn of helemaal niet voorkomen. In de periode is het uitermate belangrijk om door te gaan met de socialisatie, anders raakt de hond gedesocialiseerd. Als zij dan buiten hun eigen, vertrouwde omgeving zijn, gedragen zij zich alsnog asociaal of angstig.
5 Pubertijd ( ongeveer 6 maanden )
Vanaf ongeveer de 6e maand breekt de pubertijd aan. Bij de een treedt het eerder op dan bij de ander. De ene hond vertoont ook meer pubergedrag dan de ander. De touwtjes worden, indien nodig, wat meer aangetrokken en we accepteren geen gedrag wat niet door de beugel kan. De teefjes worden vroeger of later in deze periode loops en de reutjes gaan hun poot optillen en plassen meestal niet meer in één keer hun blaas leeg. Ze beginnen te markeren, dat wil zeggen dat ze hun plas verdelen in vele, kleine plasjes om te laten zien : hier ben ik. Onder invloed van hormonen zou de reu ook dominantie problemen kunnen gaan vertonen, soms agressief gedrag vertonen. De eerste loopsheid kan bij sommige teefjes ook veranderingen van gedrag veroorzaken. Zij weet zich vaak geen raad met de belangstelling die de reuen voor haar tonen. Een goede begeleiding van de baas kan in deze fase veel problemen voorkomen. Vanaf ongeveer de 10e maand heeft de hond zijn schofthoogte bereikt. Hoe groter het ras, hoe langer hij er meestal over doet om uit te groeien. Totdat de hond volwassen is moet er rekening worden gehouden zijn lichamelijke ontwikkeling. Om blijvende schade te voorkomen mag de hond. zolang hij nog in de groei is, niet worden blootgesteld aan te grote lichamelijke inspanning. Als de rangorde nu niet goed is bepaald doet hij vaak instinctmatig op de leeftijd van 2 A 2 1/2 jaar weer een greep naar de macht, zeker als hij voor die tijd geen leiding heeft gekregen. Hij beseft nu dat de groep een duidelijke leider nodig heeft om te kunnen overleven. ( aangeboren gedrag ). Gelukkig weet u intussen beter en uw hond voelt zich veilig en vrolijk onder uw leiding.
6 Volwassenfase
Honden die verrijkt zijn opgegroeid hebben het gemakkelijker dan honden die weinig of niets hebben meegemaakt. Ook in deze periode kan men echter de hond nog veel aan- of afleren als dit op de juiste manier wordt aangepakt.
7 Ouderdomsfase
Grote honden zijn meestal eerder oud dan wat kleinere honden, alhoewel er veel individuele verschillen zijn. Door lichamelijke gebreken, zoals slecht kunnen zien of doofheid kunnen gedragsveranderingen ontstaan. Door allerlei andere problemen kan de hond zich stijver gaan voortbewegen, slaapt hij ook meer. Het is belangrijk om de hond, aangepast aan zijn toestand, zo lang mogelijk geestelijk als wel lichamelijk actief te houden. Met geduld en liefde is ook de oudere hond nog in staat om iets te leren, al zal dat niet meer zo snel gaan als vroeger.
Groetjes Jo
Ja ik ben dezelfde Natasha als van de dalmatiër vraag!
Ik ben niet van plan dit jaar nog een hond te kopen. Eerst moeten de verbouwingswerken in huis rond zijn. Maar ben mij wel aan het inlezen over honden houden. Mijn voorkeur gaat uit naar dalmatiërs omdat ik ze zo mooi vind maar uiteraard kan ik het best een hond nemen die qua karakter bij mij past.
Ik heb dus nog nooit een hond gehad, heb dus weinig ervaring in het opvoeden enzo, maar ik zoek een hond die zeer gehoorzaam is (of wordt na training) aangezien ik de hond mee (zonder lijn) op mijn buitenritten te paard wil nemen.
Ik heb begrepen dat er 'makkelijkere en moeilijkere' rassen zijn qua opvoeden en gehoorzaamheid. Dus welk ras is geschikter voor een beginner die een leuke maar netjes gehoorzame hond zoekt. En van welke rassen blijf ik het beste weg?
Op deze manier kan ik mij wat gerichter inlezen over de verschillende rassen
Ik moet eigenlijk weg, maar pssssst even snel voor ik de trein ga halen; kijk eens bij het ras Markiesje
Groetjes Marit
Markiesje ... had er nog nooit van gehoord. Maar bedankt voor de tip! Dit ziet er wel een leuk ras uit, ik ga me er zeker verder over inlezen!!
natasha, een labrador ? of golden retriever, kunnen over weg met verschillende dieren,zeker met paarden, en heerlijk dat je ze mee kan nemen op je ritten met paarden, goede opvoeding voor deze honden, en je hebt er een geweldige hond aan. denk er maar eens over na.
las dat je veel tijd erin wilt stoppen, kijk hier dan maar eens naar.
gr. willemijn.
Hallo,
Wat leuk nog een honden liefhebber.
Ik heb maar 1 advies voor je in het algemeen: heel goed inlezen over opvoeding en over hoe een hond in elkaar steekt.Ik zelf dacht dat ik het allemaal wel wist (ben opgegroeid met altijd honden bij mijn beide oma's thuis,en thuis hadden we een keeshondje van mijn 7e jaar tot ik op mijn 18e het huis uit ging)maar ZELF een hond hebben is toch wat anders dan het om je heen hebben van een hond.Het is allemaal goed gekomen hoor,maar ik heb me flink ingelezen en ook flink ingelopen op wat ik nog niet wist(mijn geluk is dat ik MIla kreeg toen ze al 5 maanden oud was,dus was ze al iets verder in haar ontwikkeling dan een pup van 8 weken )Maar op internet en ook vooral hier kun je een hoop leren van alle ervaringen/tips en vragen van iedereen.
En zowel een kleine als een grote hond heeft een consequente(maar wel met LIEFDE) opvoeding nodig,stevig in je schoenen staan dus,ookal staat je hond met zijn smeek-bede-gezicht voor je neus(nee=nee , bijvoorbeeld).
Ik heb een leuke site gevonden daar kun je (bijna) alle rassen zien die in heel Nederland(en een paar in Belgie,dacht ik )te wachten op een nieuwe baas,en bij sommige rassen staat ook een kleine karakter beschrijving,ik vind het zelf een enorme uitvinding!!!(deze site,haha)
Nou ik wens je veel succes en wijsheid met het vinden van een lieve hond die bij jou past.(maar dat gaat echt wel lukken )
Groetjes Soraya En Mila
Misschien wel handig als ik dan ook de www er bij zet.
http://nieuwhuisje.startspot.nl
Hey Natascha, Ik sluit me inderdaad aan bij Willemijn
een labrador? Er zitten ook hele leuke goed opgevoedde in het asiel ( wij hebben zelf onze Shanna daar vandaan )
Hoi Natasha,
Een markiesje was ons eerste ras (en eerste hondje).
Even kort:
Ze zijn erg leergierig, leren ook makkelijk en snel.
Zijn graag bezig met de baas (het zij 'knuffelen', het zij trainen) maar kunnen ook prima zichzelf vermaken.
Ze kunnen makkelijk 4 uur achter elkaar wandelen, maar nemen ook genoegen met 3 keer per dag een rondje van 10 mins.
Zijn open en vriendelijk naar vreemden (kinderen, volwassenen, onbekende situaties, andere dieren) - geen eenkennig hondje.
Daantje krijgt wel aardig wat 'geestelijk werk' van mij. Ze kan prima enkele uren alleen zijn. Het verschilt per week, maar soms hebben we weken dat ze 4 dagen voor 2 x 4/5 uur alleen moet zijn. Gaat prima, maar ze krijgt dan wel dat 'hersenwerk' he
Ze zien er 'leuk en lief' uit, helpt erg als je vraagt of andere mensen er op willen passen
(klein van formaat en licht van gewicht. Daantje trekt niet aan de riem, maar de buurvrouw van 80 zou haar nog kunnen uitlaten eventjes tussen de middag, als wij eens niet kunnen. ALS )
Vrij rustig karakter, geen stuiter/ hyper hondjes.
Niet gericht op één baas. Gaat iemand anders ermee trainen, doen ze net zo hard hun best.
Geschitk voor verschillende takken van hondensport (obedience, flybaal, behendigheid)
Weinig tot geen jachtinstinct (hoewel een wegschietend dier altijd ineteressant blijft, hier kun je op trainen/ opvoeden. Is bij ons geen probleem)
Het zijn hondjes die 'in verhouding' zijn, dus gezond
En nog veel meer goede eigenschappen Ik kan eigenlijk geen ‘nadelige' bedenken.
Als je nog vragen hebt, hoor ik het wel.
Je zou evt een profiel aan kunnen maken?
Daantje loopt overal los van de lijn - zelfs op Utrecht centraal. Ze was makkelijk op te voeden
Groetjes Marit
Ook de cavalier king charles spaniels zijn leuke hondjes. Ik ken dat ras niet heel goed, maar ze hebben veel overeenkomsten met het markiesje.
mijn tante is altijd een katten mens geweest, maar nadat haar man mijn oom dus is overleden, voelde ze zich alleen kinderen huis uit dus zit je dan. zonder kat, 1parkietje dus wou gezelligheid
ze was altijd zelf een beetje bang voor honden, maar ze heeft het aangedurft en ook op cursus geweest zodat ze precies weet hoe ze moet honden moet omgaan. puppycursus is heel goed en eerst duwde ze bv de puppy zn neus in zijn plas als hij wat binnen had gedaan, en dat heb ze met cursus dus weer reacht gezet door het op een andere manier te doen
me tante is begonnen met een jackrussel x chiau auw ja weet nogsteeds niet hoe je het schrijft, maar iig. ze wordt er afentoe best gek van, want het heeft karakter van de jack geerft . maarja voor haar is het wel een grote afleiding en bezigheid wat heel fijn is. maar om gewoon in een normaal leven gezin,kinderen ed. zou ik toch ook nogsteeds voor een klein ras gaan, en ook kleine rassen passen mensen liever op dan een groot bakbeest die BIJWIJZEVAN alles onder kwijlt (zie deense dog achtig) snapje..
ik zou zo iets nemen wat geen sterke wil heeft,
bv een beagle, heeft een sterk jacht instinct
en zo moet je een beetje gaan kijken
stel jij loopt elke dag door de bergen, ik noem maar wat
of je woont in zweden, dan kan je natuurlijk gewoon voor een berner gaan, ik noem maar een zijstraat he, het is natuurlijk niet dat ik iets ga aanbevelen, bv iets waar een wijde omgeving is, komen werkhonden,jachthonden, en nog een ras even vergeten, maar die komen dan het meest tot zijn recht,
woon je klein, of gewoon in een rijtjes huis dan zou ik voor een type gezinshond gaan, cockerspaniel oid. of een markiesje, of een malteeuws leeuwtje of tja gewoon even orieenteren, en in het asiel geven ze je ook advies, daar kan je ook vragen die hebben er ook verstand van en zullen dan daar ook naar gaan kijken,
naja weetniet als je wat hebt aan me tekst maarja dacht meld het even
succes!!
Elke hond kan bij een beginner. Wij zijn tenslotten allemaal begonnen aan een hond. infomeer naar een ras wat je aanspreek. Ieder ras heeft wel een rasdag wat erg leuk is om naar toe te gaan en dan kun je daar aan diverse mensen vragen hoe en wat de hond is. Een goede fokker geeft ook genoeg infomatie als het een goede fokker is. En heb je de hond dan kun je naar een goede hondenschool gaan om verder de ontwikkelingen af te handelen.
Ik zelf heb al heel wat honden gehad maar nog nooit een jachthond. Wij hebben het gedaan zoals hier beschreven en nu hebben we er zelfs drie. Ook hebben bijna alle rassen wel een eigen forum, ga eens lezen daar en stel vragen over het ras. Hopelijk vind je gauw een hond die bij je past
elke hod voor een beginner raad ik niet aan.
Er zijn honden zoals de border en aussie, die zo snel leren dat ze iemand die niet weet waar die mee bezig is erg snel heel fout gedrag kunnen aanleren.
Daarnaast zijn er honden die erg gevoelig zijn, of een special aanpak/socialisatie nodig hebben. Als je bv niks van de socialisatie weet zou een witje bv bij sommige mensen snel tot een angst hond kunnen uitgroeien, ze hebben wel wat begeleiding nodig.
Een akita inu bv is een heel pittige hond, als je die niet goed begeleid kan die de leiding erg makkelijk gaan/willen overnemen.
Bepaalde rassen hebben nu eenmaal een makkelijker karakter, maken niet zo snel misbruik van fouten van hun baasje en eisen minder tijd/moeite in de belangrijke 1e maanden om tot stabiele fijne honden uit te groeien.
Ik ben het hierin helemaal met Mexx eens.
Ben het wel met Mexx eens alleen om te zeggen :
Elke hond voor een beginner raad ik niet aan..
Je moet toch ergens de ervaring uit halen?
En ja sommige mensen snap ik niet...die nemen een stafford of iets als begin hond..ja das lastig..
Maar een malthezer b.v. heeft vaak genoeg aan een stemverheffing.
Je moet toch ergens beginnen?
Je neemt ook een kind terwijl je geen ervaring hebt..wel eens het programma EHBO bij opvoeden gezien?
Idem dito met een hond, je moet ergens beginnen..als je maar weet waaraan...en je hulp durft te vragen
Ummm.. niet dat ik iets tegen ene labrador of Golden heb hoor. Want mijn vriend heeft zelf een dappere zwarte lab, maar..
Ik zou willen zeggen, ga niet te snel of voor het gemak voor een lab of golden, genoeg andere rassen die ook echte gezinshonden zijn.
Hey allemaal!! Thanks voor jullie reacties
Ik denk inderdaad ook wel dat het verstandiger is om als eerste hond geen al te moeilijk karakter te nemen. Ik wil graag mer fun met m'n hond(je) hebben dan frustratie.
Een labrador of golden retriever vind ik ook wel leuke honden. Daar ga ook wel wat info over opzoeken. Ee cavalier King Charles vinden zowel ik als m'n moeder helemaal geweldig maar we hebben eens een reportage gezien over dit ras en daaruit kwam dat dit ras niet erg gezond meer is door inteelt, overfokken. Ze zouden vaak hartklachten hebben en zelfs een te kleine schedel voor hun hersens (zo gefokt voor de schoonheid) waardoor ze erge pijnen kunnen lijden.
Het asiel is natuurlijk ook nog een optie ...
Wij hebben Shanna uit het asiel, geweldige hond!
Nu hebben we wel heel erg veel geluk gehad omdat ze perfect is opgevoed, hebben wij dus niets aan hoeven doen,ook goed gesocialiseerd etc.
Zag dat er nu weer een blonde lab zat.( hier in het asiel )
ook eigenlijk niets mee aan de hand.. eigenaar geen tijd meer..
Shanna's baasje heeft zijn laatste levenswerk er ingelegd, en is toen overleden.
We willen graag ooit nog pups van haar, als eerbetoon aan die man. En omdat het een geweldige hond is waar er meer van mogen rondlopen!
Fokken met een asielhond?
Mis mee?
-fokken. 1 nestje en dan sterreliseren.. vind ik persoonlijk niet fokken..
Mijn schoonzus en de buren zouden heel graag een pup van haar willen..
Volgens mij mag dat niet. Tenminste, je tekent een contract als je de hond ophaalt, veel asiels zetten daar ook in dat je er geen nestje mee mag krijgen.
Fokken - elk persoon dat zijn hondje een nestje laat krijgen, is aan het fokken, vind ik
Oke, ik vind dat wel meevallen, en nee dat hebben wij niet getekent ( wel dat we haar ophaalde en naam van chip op ons zetten. maar niet dat we niet met haar mogen 'fokken' )
Denk dat dat is omdat ze geen probleemhond is?
Maar zal het wel even navragen bij het asiel, anders laten we haar namelijk gelijk sterreliseren
Beetje zielig om haar dan elk half jaar loops te laten zijn, niewaar?
Ik heb wel eens begrepen dat alle honden die in het asiel terecht komen standaard gecastreerd of gesteriliseerd worden. Is dat dan niet (meer) zo?
Nienke dat dacht ik trouwens ook hoor.
Nee hoor, misschien andere wel maar Shanna is niet gesterreliseerd..
Misschien dat het door haar situatie kwam? weet ik niet.
Ga zo eens een mailtje naar het asiel sturen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weinig ervaring; welke hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?