Ooit weleens aangedacht om pleeggezin te worden voor honden uit het buitenland? Ik wel! Het geeft enorm veel voldoening.
Mijn pleeghonden komen uit Spanje.
Dit kan voor een paar dagen zijn tot een paar maanden.
Afgedankte huisdieren in Spanje belanden in de 'Perrera' (ook wel dodencel genoemd.)
Meldt er zich binnen 21 dagen geen eigenaar, of wordt de hond niet geadopteerd, dan wordt hij afgemaakt.
De spaanse overheid doet vrijwel niets aan de voorlichting of cateratie/sterilisatie projecten.
De stichting waar ik bijzit, daar heb ik bewust voor gekozen omdat zij het bij de bron aanpakken. Voorlichting op scholen en via media. En het organiseren van castratieprojecten.
Pleeggezin worden.
De honden zijn gecastreerd / gesteriliseerd. Met uitzondering van de puppy's natuurlijk. Maar daar wordt contact overgehouden om ze alsnog te laten helpen. Dit komt meer voor bij de gevonden/gedumpte hondjes die direkt vanuit buitenland geadopteerd worden.
Natuurlijk hoor ik je al denken:
"Nee, dat is niets voor mij, je moet dan weer afscheid nemen van zo een hond, waar je net aangehecht bent geraakt, als het hondje geadopteerd wordt."
Helemaal waar !
Maar het geeft zoveel voldoening wanneer je gekozen pleeghond bij je thuiskomt en ziet opbloeien tot een 'echte' hond, zoals dat in Nederland er behoort aan toe te gaan. Een eigen mand, meedraaien in een gezin met eventueel kinderen en andere huisdieren.
Je wilt een pleeggezin worden.
Er wordt rekening gehouden met de situatie, heb je een tuin of woon je 4 hoog.
Zijn er andere huisdieren of kinderen.
Heb je heerlijk op de site gebladerd naar de honden die je graag als pleeghond zou willen, dan vul je online het formulier in, of je neemt telefonisch contact op.
Wil je een reu of een teef.
Je krijgt huisbezoek van de stichting, alles wordt uitvoerig besproken.
Dan is er belangstelling voor je pleeghond. Even slikken! De stichting neemt telefonisch contact op, of je ontvangt een e-mail. De geïnteresseerden in jouw pleeghond, nemen contact met je op, voor een afspraak. Inmiddels weet jij alles van deze hond, en kun je deze mensen hun vragen beantwoorden. Beter, dan wie ook!
Ze nemen de hond nog niet direkt mee. Eerst wordt er weer contact gelegd tussen deze mensen en de stichting. Dan krijgen deze mensen ook huisbezoek. Als alles in orde is, dan heb jij inmiddels de adoptiepapieren, het paspoort had je al.
Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt om de hond op te halen. Ze tekenen het contract, en de kopie houd je zelf. Dan is het afscheid …. En dat valt niet altijd mee.
Maar weet… ergens in een asiel zit weer een hondje die op je wacht.
Ook is er de optie natuurlijk om je pleeghond, alsnog te adopteren. Maar dat moet je natuurlijk wel op tijd doen, niet pas als er ineens mensen zijn die geïnteresseerd zijn in je pleeghond
Nu geef ikzelf de voorkeur aan pleeghonden met een 'rugzak', omdat ik daarbij mij het meest bij betrokken voel. Ook heb ik de tijd daarvoor. Want het vraagt veel geduld en energie. Liefde gaat gewoon vanzelf. De eerste 2 nachten slaap ik in de woonkamer altijd bij de hond. Want een angstige hond, na een lange reis, ander klimaat. Vreemde mensen. Dat heeft nogal wat impact op zo een hond.
De eerste week wil ik dan ook beslist geen kijkers. Eerst de hond tot rust laten komen.
Elke keer is het weer verbijsterend hoe snel een hond dat oppakt.
Over buitenlandse honden zijn veel discussies gaande. Ik denk daar anders over:
Mijn dierenliefde stopt niet bij de grens !
Louise
Looking for Reliable Essay Writers? Check Out This Service!
Struggling with Deadlines? Let Experts Handle Your Nursing Assignments
Why Students Are Choosing to Pay to Do My Assignment: A Comprehensive Guide with DoMyAssignment.Help
How Can Company Law Impact a Case Study on Setting Up a Business?
5 Things to Avoid When Your Dog Gets Vaccinated
Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?