Gezondheidsproblemen….Door foutief of langdurig gebruik, maar ook door slecht passende slipkettingen ontstaan er vaak gezondheidsklachten. De kneuzingen en bloeduitstortingen die de ketting veroorzaakt zijn vaak niet zichtbaar omdat de hond een harige vacht heeft. Iedere correctie, zelfs als die niet al te hardhandig is , veroorzaakt dit al!
Veel honden krijgen kale plekken in de nek, de haren breken af, de huid raakt geïrriteerd, hetgeen niet altijd heel erg snel opvalt. Sommige oudere honden hebben moeite met eten en drinken. Wanneer de ruk van de ketting opgevangen wordt door een plek waar zich minder spieren bevinden is de kans op de beschadiging van luchtpijp en slokdarm extra groot. Een slipketting bewerkstelligd een extra gespierde nek met een dikke huidlaag, met als groot nadeel dat als er in dit gebied een operatie dient te gebeuren dit erg moeilijk is en soms onmogelijk. Natuurlijk veroorzaakt de slipketting ook problemen aan de wervels. Je kunt je voorstellen dat een plotselinge ruk in onze nek een whiplash kan veroorzaken, voor de hond geldt dat precies zo!
De eigenaar is dan vaak zeer verbaasd, dacht het juist goed te doen, maar is zelf verantwoordelijk voor deze schade.
Een natuurlijk hulpmiddel?!?Mensen die zeggen dat de ruk in de nek met een slipketting dezelfde straf is als de straf die honden/wolven elkaar in een roedel geven wil ik vragen eens een roedel honden of desgewenst wolven te observeren en zij zullen van een koude kermis thuiskomen omdat honden en wolven geen enkele gedraging vertonen welke lijkt op een ruk aan de slipketting. Men refereert bij de slipketting vaak aan de nekbeet, doch de nekbeet wordt uitgevoerd door de alfa wolf (de leider van een wolvenroedel)bij welpen welke jegens de alfa te dominant gedrag vertonen. De nekbeet welke hij dan geeft is bedoeld om te doden en niet om te corrigeren en heeft dus voor de betreffende welp altijd de dood voor gevolg. De wolf doet dit uitsluitend om zijn roedel en positie daarin veilig te stellen. Wie met de slipketting tracht de nekbeet na te bootsen tracht dus de boodschap “ik maak je dood” over te brengen op de hond.
Weg met de slipkettingHet omschakelen naar een nieuwe methode is nooit gemakkelijk omdat het veelal prettig is om vast te houden aan datgene wat bekend is en waarvan op voorhand in te schatten is wat eventuele resultaten zullen zijn. Ouderwetse en niet (bij)geschoolde hondentrainers hebben daarom moeite om de slipketting naar de achtergrond te doen vervagen.
Wandelen in het bos
Looking for Reliable Essay Writers? Check Out This Service!
Struggling with Deadlines? Let Experts Handle Your Nursing Assignments
Why Students Are Choosing to Pay to Do My Assignment: A Comprehensive Guide with DoMyAssignment.Help
How Can Company Law Impact a Case Study on Setting Up a Business?
Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?