Het werk van de KNGF
Snel een boodschap doen, een eind wandelen, naar je werk gaan. Dagelijkse dingen waar je normaal nooit bij stil staat. Hoewel… blinde mensen staan wel degelijk stil bij veel zaken die voor ziende mensen zo gewoon zijn. Omdat ze zo dikwijls een beroep moeten doen op anderen. Veel liever zouden ook zij onafhankelijk zijn, vrij om te gaan en te staan waar en wanneer zij dat willen. Zonder altijd maar te hoeven vragen of iemand tijd en zin heeft om mee te gaan. En dan nog, wie is er altijd beschikbaar? Wie wil er altijd mee, op elk gewenst moment en dan ook nog zonder mopperen?
KNGF Geleidehonden geeft blinden en hun hond een leuk en actief leven
De Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden) leidt sinds 1935 geleidehonden op voor blinden en zeer slechtzienden. Deze honden leren om hun baas veilig door het verkeer en langs ieder obstakel te leiden. Meer dan welk ander mobiliteitsmiddel ook, biedt de geleidehond de visueel gehandicapte de mogelijkheid zich zelfstandig in de maatschappij te bewegen. Want een hond heeft altijd tijd en altijd zin om zijn baas waar dan ook naartoe te begeleiden. En wat is er leuker voor een hond dan mee te mogen met de baas? Mopperen omdat hij er ’s avonds nog op uit moet om zijn baas naar een lezing te brengen of ‘s morgens vroeg naar het station zal een geleidehond dus nooit doen!
Hoe wordt een pup een goed getrainde geleidehond?
Een blindegeleidehond wordt geboren bij een fokgastgezin. Dat zijn normale gezinnen die zich bij het KNGF hebben opgegeven om een teefje in huis te nemen. Het teefje werd gedekt en kreeg puppy's. Die bleven daar 6 weken. Dan worden ze overgeplaatst naar een puppypleeggezin (PPZ). Die houden de puppy voor 12 tot 14 maanden. een PPZ is ook weer een normaal gezin die zich daarvoor hebben opgegeven. Ze moeten de puppy zindelijk maken en alle basiscommando's aanleren. Ook moeten ze dingen aanleren die normale dingen niet hoeven kunnen doen. Aan het eind van de training worden ze goedgekeurd door het KNGF. Zijn ze goed genoeg, dan gaan ze door naar de vervolgopleiding. Zijn ze niet goed, dat kan ook komen door ziektes, dan kan je de hond adopteren.
Als ze zijn goedgekeurd gaan ze naar Amstelveen, daar zit het hoofdgebouw van het KNGF. Daar doen ze eerst een basistraining van 3 weken. Daarna worden ze goedgekeurd, afgekeurd, of ze moeten de basistraining nog een keer doen. Als ze worden geodgekeurd, krijgen ze nog een training van 6 tot 8 maanden. Daar leren ze verder alles.
Daarna worden ze weer goedgekeurd of afgekerud. Dus alleen de allerbeste honden worden geleidehonden. Als ze worden goedgekeurd, worden ze geplaatst bij een blind baasje. Ze blijven bij elkaar tot de hond 9 jaar is. Dan mag hiij met pensioen, en wordt hij in de meeste gevallen geadopteerd.
Looking for Reliable Essay Writers? Check Out This Service!
Struggling with Deadlines? Let Experts Handle Your Nursing Assignments
Why Students Are Choosing to Pay to Do My Assignment: A Comprehensive Guide with DoMyAssignment.Help
How Can Company Law Impact a Case Study on Setting Up a Business?
5 Things to Avoid When Your Dog Gets Vaccinated
Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?