Een stukje geschiedenis van de K.N.P.V
Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging
(Voorheen N.P.V.)
Het africhten van de politiehonden was al wel bekend in Nederland, maar er was nog geen instituut of vereniging met als doel de trainingen voor deze honden te organiseren en de mensen te leren over dit soort van trainingen / africhting.
Het waren de heren Couwenberg met zijn Boxer 'Max', Dhr. van Oosten met zijn herder 'Hector', Dhr. Steijns met zijn Hollandse herder 'Frits' en Dhr. Lokerse met zijn Franse herder 'Piet" die op het idee kwamen om een vereniging op te richten.
Nog voordat er een vereniging als de N.P.V was hadden deze heren al goede resultaten bereikt met hun honden wat toch ook in ere moest worden gehouden.
Een politieman en keurmeester van de Duitse Polizeihund Verein (Dhr. Muller), nodigde in September 1907 Dhr. Herfkens van de politie Den Haag uit om een wedstrijd bij te wonen in Hagen (Duitsland).
Hij ontmoette op zijn beurt Dhr. Kessler, welke ook uit Den Haag afkomstig was.
Deze twee heren uit Den Haag en Dhr Steijns uit Roosendaal waren van mening dat het ook in Nederland tijd werd om een politiehondenvereniging op te richten, zoals dat al eerder gebeurd was in België en Duitsland.
Een maand later op 25 oktober 1907 kwamen deze drie mannen samen in de "Unicorn", de drogisterij van dhr. Steijns, in Roosendaal en richtte daar de NPV op.
De Nederlandse Politiehonden Vereniging (zoals de vereniging werd genoemd in het begin) werd officieel opgericht op vrijdag 1 November 1907.
De statuten werden in 1908 voor de eerste keer op papier gezet en daarna vele malen herschreven, deze aanpassingen hadden onder anderen te maken met de situaties die in de praktijk voorkwamen.
Na de herziene statuten werden deze goedgekeurd door de notaris van het kabinet en HM de Koningin waarna de statuten en het reglement een feit waren.
De "K"welke staat voor Koninklijke werd later, op 28 februari 1912, aan de naam toegevoegd.
Nadat de "K" voor Koninklijke werd toegevoegd aan de naam kwam de vraag waar de "K" in het al bestaande logo was?
Als u het logo goed onder de loep neemt dan vind u geen "K" in het logo maar een kroon op de letters N.P.V.
Deze kroon symboliseert de Koninklijke status.
Hoewel de KNPV in Roosendaal is opgericht is het bureau in Amersfoort gevestigd. Officieel is de KNPV in "Den Haag" gezeteld.
Toen er in die dagen werd gepraat over Politiehonden, dachten de meeste mensen alleen aan de kwaliteiten van de neus, dat jammer genoeg nogal eens overtrokken werd.
Aan de bijtkracht en het gehoor werd toen nog weinig of geen aandacht geschonken.
Gelukkig heeft de tijd ons geleerd dat ook de kwaliteit van een politiehond om ons te beschermen belangrijk was voor het uiteindelijke echte werk als zodanig.
De teleurstelling om niet capabel genoeg te kunnen zijn om een politiehond te kunnen africhten die alles kon opsporen en iedereen kon lokaliseren werd vergeten.
De mensen realiseerden zich al snel dat iedere hond een eigen karakter heeft en dus de ene hond meer dingen of andere dingen kan doen dan de andere hond.
Dit geeft aan dat een trainer zijn training methodes aan moet passen aan de hond waar mee gewerkt word.
In het begin van de 20 e eeuw, toen dit concept nog niet geaccepteerd was, ontstond er de discussie of alle honden met de zelfde "harde" methode getraind moesten worden of met een andere methode welke werd aangepast aan de hond.
Hoe er ook getraind werd met de honden het doel was en nog steeds is "het halen van een K.N.P.V certificaat dat het beste bij de hond past".
Er zijn een aantal certificaten welke men kan behalen te weten:
* PH I (Politiehond I)
* PH II (Politiehond II)
* Obj. Bew. (Object Bewakingshond)
* Speur- en Sorteerhond
* Reddingshond
* Basiscertificaat (sinds 2001)
Van al de mensen die toen hebben mee gewerkt aan de N.P.V., later de K.N.P.V., moet zeker Dhr. J.Key genoemd worden.
Hij was de voorzitter in de periode van 1920 tot en met 1926, en een van de eerste reglementen waren voor het grootste deel door hem gemaakt.
De Duitse Politiehonden Vereniging heeft in die tijd een groot deel van deze regels over genomen voor hun eigen reglementen.
Kolonel G.J.P.A. Thomson, penningmeester van 1920-1927 werd ook genoemd als een van de belangrijker mensen achter de toen nog niet stabiele K.N.P.V.
Why Students Are Choosing to Pay to Do My Assignment: A Comprehensive Guide with DoMyAssignment.Help
How Can Company Law Impact a Case Study on Setting Up a Business?
5 Things to Avoid When Your Dog Gets Vaccinated
Achieve Academic Excellence with DoMyAssignment.Help: Your Trusted Partner for Assignment Help
Mastering Your Finance Assignment: Essential Tips for Success
Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?