Ik ben de trotse eigenaar van een hele mooie, lieve Amerikaanse Stafford. Mijn vriend en ik gaan nu door een hele moeilijke tijd, omdat mijn vriend een ernstige ziekte heeft en elke drie weken een week in het ziekenhuis moet verblijven.
Nou is onze pracht in de eerste week van zijn ziekenhuisverblijf loops geworden. We wonen in een leuke buurt, waarbij het nieuws van de ziekte van mijn vriend snel is doorgegeven, evenals de loopsheid van de hond. Onze buurtgenoten hielden rekening met onze situatie.
Tot 4 weken geleden. Mijn vriend liep alleen met de hond, en kon door zijn ziekte de hond niet aan de lijn houden. Er is toen een buurtgenoot, met haar Stafford langsgelopen en heeft zonder iets te zeggen of vragen haar hond van de lijn gehaald. Kortom, er is sprake geweest van een ongewenste dekking. Wij hebben de prik gehaald, maar deze heeft niet geholpen. Afgelopen vrijdag kregen we te horen dat onze hond pups krijgt. Ik heb de eigenaar van de reu deze situatie, ook de ziekte van mijn vriend, al uitgelegd voor er een dekking heeft plaatsgevonden en haar gevraagd haar hond weg te houden bij onze hond.
Nu weet zij van de pups, en ondanks dat ze weigerde mee te betalen met de prik, wil zij nu dat wij dekgeld betalen, geld aan haar geven voor elke pup die geboren wordt of zelf een pup ontvangen.
Na een verhitte discussie met haar vriend over de telefoon heeft hij ook nog een dreigement geuit, zowel naar ons als naar de hond.
Mijn vraag: Wat zijn haar rechten? En hoe zouden jullie dit oplossen?
De dierenarts heeft overigens geweigerd nog een prik te geven, ondanks het ziektebeeld van mijn vriend.
Bij voorbaat dank,
Tammy
Wanneer dit effectief een "ongewenste" dekking is heeft zij totaal geen recht op dekgeld.Geen recht op dekgeld, geen recht op een pup en ook geen recht op een percentage op,de verkoop van de pups.
Gesteld door tammy knibbe op 10 juni 2013 om 17:07
Beantwoord door Xtine op 11 juni 2013 om 07:29
974 x bekeken
Hallo, ik merk dat er toch regelmatig op het forum info gevraagd wordt over de reglementen om te kunnen/mogen fokken met stamboom in België. Deze voorwaarden zijn uiteraard toch anders dan in Nederland. bvb: verplichte DNA onderzoek, de verplichte fokgoedkeuring, de manieren om aan deze fokgoedkeuring te komen, wat te doen om stambomen aan te vragen, enz enz. Door de jaren ervaring, door in het bestuur te zitten van de Belgische Bichon CLub en de fokcommissie durf ik te zeggen dat ik veel af weet van de voorwaarden en de verplichte formulieren achter het fokken in België. Graag stel ik me kandidaat om deze specifieke vragen te beantwoorden. |
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?