HondenPage baasje karin
Wat schreven de vrienden van karin op het forum
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
" Bedankt voor je uitgebreide reactie. Hou je ons hier op de hoogte over het opgroeien van Loa? En veel foto's maken. Zo klein als ze nu is, wordt ze nooit meer.... Heel veel plezier en gelukt gewenst met haar. "
jantien
Graag gedaan. Ga ik zeker doen. Ze ligt hier nu als een kleedje naast mijn voeten....
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
" Wat een beeldschone pup zeg. Nog nooit van een Yakutian Laika gehoord. Komt de hond uit NL? Heb je ervaring met dit ras? (Ik lees op www : 13 redenen om géén Yakutian Laika te kopen....). "
jantien
Thanks. Ik zal even e.e.a. toelichten. Ik woon in Frankrijk en deze pup komt ook uit Frankrijk. Ik ben er enkele jaren bekend mee. Ze zijn best wel zeldzaam te noemen, dus geen verdere persoonlijke ervaring. Ik heb er heel veel over gelezen en zit ook bij meerdere YL groepen (als ook Samojeed) op Facebook. Ik heb even die link gelezen die je hebt geplaatst en er zijn zeker dingen waar je rekening mee moet houden, maar veel punten herken ik ook van onze Duitse herders. Die jagen ook en voor wat ik nu gemerkt heb van Loa is dat ze minder bijt dan de 3 (Oud)Duitse herders die we (gehad) hebben. Vooral werklijn Duitse herder. Speel met een balletje en kijk maar uit voor je handen als ze buitgericht zijn, zoals die van ons. ;)Mijn vriend loopt hard en hij gaat haar meenemen als ze wat ouder is. Misschien dat ik nog een step ga kopen, maar eerst maar eens zien hoe ze zich ontwikkeld. Ik zit ook aan agility te denken, omdat ze goed trainbaar zijn. Heel waarschijnlijk ga ik wel een GPS aanschaffen voor haar, zodat ik haar weer terug kan vinden, mocht ze er tussenuit piepen. Moet wel zeggen dat onze (Oud)Duitse herder(s) ook altijd aan de lange lijn loopt/liepen, vanwege jagen. Moeilijke eters? Geen rust? Ook nog niets van gemerkt, maar ze is natuurlijk nog maar een paar dagen bij ons. Ik ben me heel bewust van het feit dat het een werkhond is. Maar eigenlijk vind ik haar stukken, maar dan ook echt stukken rustiger dan onze (Oud)Duitse herders. De schrijfster heeft het ook over buiten leven. Als ik lees en zie aan Loa hoe aanhankelijk ze is en hoe graag ze bij ons is en ook wat ik zie en lees van anderen in YL betwijfel ik dit. Dit zal voor sommige YK's misschien het geval zijn, maar dit zie ik echt NIET terug in Loa (en als het nodig zou zijn, dan is die mogelijkheid hier aanwezig met ruim 4200 m2 aangrenzende tuin). Ze heeft hier sowieso dus al meer vrijheid dan in een gemiddelde Nederlandse tuin. Tenslotte heeft deze persoon het over: Koop geen mix. Nou, ik snap dat je het niet wilt promoten, maar Loa is een heerlijke pup en ze heeft al onze harten gestolen. Daarbij zijn er (zoals de schrijfster ook benoemd) tussen individuele honden ook verschil in van karakter. Ik begrijp dat ze dit schrijft als dit haar ervaring is met het ras (zo staat het ook in de omschrijving) en dat ze mensen wil waarschuwen die alleen maar voor dit ras zouden kiezen vanwege een bepaald uiterlijk, wat vast ook gebeurd. Maar zoals ik al aangaf weten wij heel goed waaraan wij beginnen.
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
" Schattig poolhondje , die kan straks voor de slee. "
Alaska's Finest!
Mijn vriend gaat haar later meenemen met hardlopen. Misschien dat ik ook nog een step koop, maar dat is nog niet zeker. Tot nu toe is ze eigenlijk behoorlijk relaxed.
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Zaterdag hebben we onze nieuwste aanwinst Loa opgehaald. Zij is een kruising tussen een Yakutian Laika X Samojeed. Wat een heerlijke pup is ze! Ook samen met onze Oudduitse herder Varghoss gaat het super!
Sander schreef in
Veendrenkstof
Diva, onze Oud Duitse Herder teef van nu 3 jaar, eet met grote regelmaat hondenpoep en aarde.
Van alles geprobeerd, maar niets hielp.
Nu zitten we een maandje aan de veendrenkstof via een tip, maar zie nog niet echt resultaat.
Heeft iemand van jullie nog een tip of ervaring met veendrenkstof?
Ze zeggen dat je dit ook minimaal 3 maanden moet geven en het de tijd geven, maar ik lees ook hier en daar dat het bij sommigen al na een aantal dagen werkt.
Wij hebben van Frama, maar die van Sanofar is veel goedkoper, weet iemand het verschil? Behalve de prijs.
Hoor het graag.
Vandervekens Dominique schreef in
blaffen naar mij tijdens wandelen
Aan CatnDog, als ze ergens gaat liggen is het precies net daar waar ze wél naartoe wil. En als ik haar daar in tegemoet kom, gaat ze voor me staan blaffen. Blijdschap? Opwinding? De spanning eraf blaffen van het liggen wachten?
Vandervekens Dominique schreef in
blaffen naar mij tijdens wandelen
" Ik krijg de indruk dat ze inderdaad aan je wil laten merken wat ze wel/niet wil. Ik denk dat ze ook bezig is om dingen uit te proberen, zo leert ze welk gedrag effect heeft op jou en welk gedrag niet.
Het klinkt uit jouw bewoording vrij positief. Niet al te vervelend. Ik denk dat jullie elkaar wel steeds beter zullen leren begrijpen. Ik denk dat je er met je interpretaties 'kom op baasje, let's go, deze kant op' heel dichtbij zit als ze blaft aan de andere kant van de beek. Ik denk dat ze je eerder wil doen omdraaien wanneer ze gaat liggen en je blokkeert en blaft.
Hier overigens een zeer non-vocale herder die op heel veel andere manieren prima kan laten zien wat hij wel/niet wil. "CatnDog
Vandervekens Dominique schreef in
blaffen naar mij tijdens wandelen
Hoi hoi, als ik met onze intussen 7 maanden oude herder ga wandelen, blaft ze wel eens tegen mij in specifieke omstandigheden. Ik vermoed dat het enthousiasme, ongeduld, opwinding is ... het gebeurt vooral wanneer ik een bepaalde richting uitga (ze ligt soms plat ergens te wachten en wanneer ik haar richting uitga, komt ze voor me staan en blaft ze); wanneer ze na een tijdje aan de lijn te hebben gelopen, terug los mag; wanneer ik door een beek klim en zij me aan de andere kant reeds staat op te wachten ... een herder is vocaal dus denk dat ze me wel iets wil vertellen. Ze komt dan echt voor me staan en blaft enkele keren luid achter elkaar. Wat wil ze me volgens jullie vertellen? 'Kom op baasje, kom dan?' of 'Waar blijf je nu?' of 'Joepie we gaan deze richting uit' of 'Nee, ik wil een andere richting uitgaan?' .... Ik maak me er geen zorgen om maar zou het wel willen kenteren op een of andere manier.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
" Dus angst voor harde geluiden of vreemde mensen of onverwachte situaties heeft ze niet.
Als je in een rustig natuurgebied loopt met haar snuffelt ze daar niet?
Ik herken het van mijn herder vroeger niet, zij zorgde er zelf wel voor dat het nergens saai is, er was altijd wel een tak of andere dingen die heel interessant waren.
Maar goed iedere hond is anders.
"Dobry
Ik klik hier blijkbaar op iets onderaan en krijg de melding 'je hebt 2 doggies gegeven', nu ja, ik dacht dat ik naar pagina 2 ging :-D , die 'doggies' waren dus niet de bedoeling ;-) . Ze snuffelt wel maar wil gewoon heel snel weer terug. Het lijkt alsof ze geen idee heeft wat er op een rustig natuurpad van haar verwacht wordt, gewoon meewandelen, snuffelen, en genieten dus ... Daarnet liepen we in het park. Ook daar is meer afwisseling en hier en daar wat animo. Ook daar liep ze eigenlijk goed mee. Terwijl ik eerder een natuurmens ben en met mijn hond erop uit wil trekken in de natuur. Hopelijk keert haar 'afkeer' voor rustige paden snel ....
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
Het 'rare' is: daarnet lopen we hier even in de straat ... ze zijn hier bezig met een nieuwe fiber-kabel door te trekken, dus grote werken met grote machines en veel werkmannen. Madam zou niet weten waar ze eerst moet gaan kijken. Grote machines, veel lawaai, niet onder de indruk. ... Maar loop je haar alleen in een rustig gebied, dan wil ze niet mee ...misschien te saai?? Gisteren liep ik opnieuw in een rustige dreef ... weinig motivatie om mee te lopen, maar plots komen er twee wandelaars in de dreef gewandeld en loopt madam er een paar honderd meters achteraan (ben dan teruggekeerd want ze bleef maar lopen) ... kan gezien het ras 'achtervolgingsdrift' zijn maar ik heb daar toch even van gebruik gemaakt en we zijn een heel eind achter die mensen blijven aanlopen (op afstand weliswaar). Dus dan plots kan het wel ...
We houden alleszins vol.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
Ik heb overigens ook uitvoerig onderzoek verricht naar de afkomst van de ouders van de pup en die is prima. Ik wil geen discussie starten over de fokker want die is te vertrouwen. We hebben effectief filmpjes gezien van de moeder met de pups de eerste weken. Maar ik heb haar niet in levende lijve gezien tijdens het bezoekmoment. Er was ikv het bezoekmoment een zaaltje afgehuurd: negen pups en quasi 20 bezoekers, dat ging niet bij hun thuis. Wel zijn we de pup thuis bij hen gaan ophalen. Ik wou alleen weten of iemand met het gedrag bekend is. Maar na ietwat verder nadenken denk ik dat het gewoon misschien een 'te veel willen' is. Socialiseren kan soms te intens zijn voor bepaalde pups. Dus in dit geval denk ik het misschien gewoon met haar rustiger aan te moeten doen.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
" Je tekst lezende gok ik dat je bij een grote broodfokker bent terecht gekomen.
Heb je wel onderzoek gedaan naar de persoon en naam van bedrijf waar je de pup vandaan haalde? "UkkePuck
Neen, helemaal geen broodfokker! Was eerste nestje ODH voor de fokker, ook eerste nestje voor de moeder. Maar geen eerste nestje voor de fokker op zich. Zij fokten vroeger labs, nu eerste nestje ODH. De moeder met kleintjes hebben we wel degelijk gezien op foto's en dat zag er allemaal prima uit hoor. Ik heb heel goed onderzoek verricht en de fokker is echt wel te vertrouwen. Ik denk dat de oorzaak niet persé bij hen te zoeken is. De hondjes waren daar in heel goede handen. Maar van zodra de pups een week of vier/vijf waren hebben we gewoon geen foto's meer gekregen van de pups met moeder. Wel heel veel foto's van wat de fokker allemaal met de pups deed in en rond de tuin. Heel veel speeltjes, waterspelletjes, balance-activiteiten. Ik denk gewoon een gevoelig pupje te hebben getroffen waar we het wat langzamer aan mee moeten doen. Dat vaker rust nodig heeft. Vandaag bv naar DA voor laatste inentingen. In prima gezondheid, totaal geen schrik van DA en omgeving aldaar. We gaan gewoon een stapje terug zetten qua activiteiten. Denk dat dat de remedie is.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
" Dominique , heb je een vriend of vriendin met een stabiele volwassen hond ? Vraag die eens op bezoek in de tuin , laat ze kennis maken, en ga dan eens samen de straat op, dat de hond nog even de tuin gebruikt, niets ergs, dat is vertrouwd , als de hond ouder wordt gaat die buiten de tuin het prettiger vinden om zijn behoeftes te doen....nu dat het zo warm op de dag is, de tuin gerust even gebruiken hoor...met de slang het weg sproeien... "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
Dat ze het in de tuin doet/deed, vinden wij op zich niet erg. Maar het lijkt dat ze het enkel daar wil doen. Pas na een tijdje met haar naar buiten te zijn geweest, begon het te dagen dat ze onderweg eigenlijk nooit wat deed, enkel maar in de tuin. Nu plast ze wel al onderweg. De stoelgang blijft nog wat een probleem.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
" Kun je ergens een buggy regelen? Tillen zal al wel te zwaar zijn gok ik? "Kees
We hebben geen buggy. Tillen lukt nog wel maar is bij haar niet favoriet. Hebben daar ook al eens aan gedacht maar wilden het eerst nog even afwachten ...
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
Dobry, morgen moeten we naar de DA om haar laatste inentngen. Ik kan hem dat wel eens voorleggen. Ik zie niet direct iets speciaals aan haar of ze gedraagt zich verder normaal. Een Oudduitse herder is gewoon langharig en een wat rechtere rug, maar ik denk qua aard toch wel wat hetzelfde als een Duitse herder hoor. Ik denk dat ze bij de fokker wel wat gewend zijn aan andere honden, geluiden etc ... maar of ze er effectief vaak mee op pad zijn geweest (behalve dan DA), dat weet ik eigenlijk niet. Ik heb de moeder ook nooit in levende lijve gezien, ook niet tijdens het bezoekmoment (er was maar één bezoekmoment voorzien op 6 weken). Zij zeiden dat ze de moeder apart hielden omdat er reeds gespeend werd en er anders te veel kabaal zou zijn ... volgens mij werden ze ook al vrij snel apart van de moeder gehouden, naar hun zeggen omdat ze op die manier bij het verlaten van het nest hun moeder niet zo erg meer zouden missen ... ik ga wanneer het gedrag blijft aanhouden onze instructrice van de hondenschool dat eens komen laten evalueren.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
Dat deden we wel, 's morgens vroeg en 's avonds laat, zelfs meerdere keren. Maar zoals gezegd vond ze de straat dermate 'eng' dat ze slechts 10 meter liep en al terug wou, zonder iets te doen uiteraard. We forceerden haar dan niet om te blijven op de straat, want dan begon ze te piepen of ontstond er frustratie uit angst. We probeerden verder ook overdag, heel kort, of op een andere plaats waar het wat rustiger was, maar ook dat was niet echt haar ding. Lang bleven we niet rondhangen met die hitte en uiteindelijk deed ze haar behoefte dan in de tuin. Natuurlijk geven we haar de tijd om te ontdekken. Ze mag snuffelen zo veel ze wil, kijken, zitten, en we volgen haar naar waar ze heen wil. We geven haar de keuze. Maar nog steeds niet wat meer vertrouwen op plaatsen waar ze nu toch al redelijk wat keren is geweest. Misschien wil ik te snel gaan en vergelijk ik te veel met onze vorige herder. Wat ik eigenlijk niet zou mogen doen. Geen twee honden zijn namelijk dezelfde.
Vandervekens Dominique schreef in
Pup 12 weken wil niet meewandelen
Hallo, wij hebben sinds 4 weken een nieuwe Oud Duitse herder-puppy, nadat onze vorige herder vorig jaar plots is komen te overlijden ingevolge een hemangiosarcoom. Van zodra wij de pup hadden zijn wij met haar na enkele dagen stilletjes naar buiten beginnen gaan. Echter, tot op heden wil ze amper meewandelen. Soms reeds na 10 meter wil ze reeds terug naar huis/de auto. Kom je dan aan de auto, wil ze er soms plots niet ingezet worden ... Ingevolge de hitte van de afgelopen weken is ze ook tuinzindelijk. Het was echt niet te doen om met haar overdag constant de straat op te lopen om haar behoefte te laten doen. Ten eerste vond ze de straat eng (vooral geluiden die ze hoorde die ze niet direct kon thuisbrengen, of bv zelfs wandelaars in de verte zien naderen en dan freezen ...) waardoor ze al zeker haar behoefte niet wou doen, en ten tweede was ik niet van plan om telkens met haar een half uur in 30° te gaan lopen tot ze uiteindelijk zou willen poepen. Ik nam haar dan soms mee naar een schaduwrijk pad maar ook in de schaduw was het vreselijk warm en wou ze haar 'ding' niet doen. We blijven echter volhouden en af en toe omdat de nood waarschijnlijk hoog zal zijn, doet ze haar behoefte alsnog buitenshuis. Maar al heel snel wil ze dan weer terug naar auto/huis. De instructrice van de hondenschool raadde ons aan om die tuinzindelijkheid zo snel mogelijk eruit te trainen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan met een pup die nooit wat verder lopen wil, of die niet helemaal ontspannen loopt. Ze snuffelt wel maar na meerdere meters keert ze om en is ze niet mee te krijgen. Haar verder meesleuren wil ik dan ook weer niet. Er wordt ons aangeraden om het tempo van de pup te volgen en om haar niet te forceren in situaties die ze niet aankan. Dat snap ik, maar tot op heden zien we niet veel progressie. Ik herken dit gedrag echter niet. Onze vorige herder zou bij wijze van spreken direct 5km hebben gelopen. Die moesten we begrenzen in haar beweging. Deze lijkt totaal het tegenoverstelde te zijn. Al vier weken ga ik meermaals kort met haar naar buiten (zowel op straat, als ergens in een dreef, bos, park ...) maar nog steeds raken we niet verder dan een paar meter. We proberen haar wel te lokken of te motiveren om mee te lopen, maar dat werkt eigenlijk niet. Het wandelen in het park lijkt soms iets beter te lukken. Ze heeft overigens geen schrik van mensen, kinderen, honden ...) Ik heb de indruk dat hoe rustiger het ergens is, hoe terughoudender ze is. Hoe meer actie, hoe minder terughoudend (al is dat ook weer relatief). Waarom ze telkens terug naar huis wil is niet altijd duidelijk: Wil ze liever poepen thuis in haar veilige gekende tuin? Is ze onzeker buiten? Is het te warm buiten? Is dat een gedrag dat iemand eventueel herkent? We willen haar uiteraard alle tijd geven die ze nodig heeft, maar op deze manier lopen we als ze vijf maanden is misschien nog steeds 20 meter heen en terug....
Jonne schreef in
Alleen natvoer?
Hoge kwaliteit natvoer is zelfs beter voor een hond dan brokken. Met het juiste merk zou het ook niet moeten uitmaken voor de anaalklieren.
Hier krijgen ze eigenlijk ook alleen natvoer :-)
Jonne schreef in
Hoe ziet er uit brok en natvoer
Ik hoop dat het me lukt foto’s toe te voegen.
Wij voeren hoofdzakelijk Reico natvoer. Ruikt goed, ziet eruit als echt vlees en je ziet de toegevoegde groente zitten. Verder geen onzin erin. Dit is de smaak kalf.
https://www.hondenpage.com/fotos/foto/543514/.php
https://www.hondenpage.com/fotos/foto/543516/.php
Jonne schreef in
Knakkende gewrichten pup
Jeetje mina...
Ik ben heel lang niet actief geweest hier en geloof dat ik er ook gelijk weer mee uitscheid.
Succes topicstarter! In het berichtje dat je me privé had mogen sturen, had ik je mijn holistisch dierenarts willen doorgeven zodat je, als de behoefte er was, contact had kunnen leggen. Want inderdaad meten is weten.
Alle betweters hier trokken alweer eigen conclusies, zucht....
Jonne schreef in
Knakkende gewrichten pup
" Maak je jezelf niet gewoon veel te druk?
Hij loopt niet mank, er lijkt weinig aan de hand te zijn, dit is ook bevestigd door een orthopeed. Gewrichten knakken wel eens, ook die van een jonge hond. Het skelet is nog volop in ontwikkeling, de epifysairschijven zijn nog niet gesloten, etcetera.
Om nu alvast supplementen te gaan geven voor een imaginair probleem lijkt me overdreven en doet waarschijnlijk meer kwaad dan goed. "Joop
Al onze pups krijgen deze ondersteuning van kruiden, mineralen en vitaminen mee. In samenspraak met holistisch dierenarts zo besloten.
Een baby waar niks mee aan de hand is geef je voor zijn ontwikkeling toch ook vitamine D druppels?
Vind je opmerking dan ook een beetje vreemd “doet meer kwaad dan goed” als je niet eens weet waar het precies over gaat.
Skelet van pups is erg kwetsbaar en de voeding van tegenwoordig, ook als je KVV geeft, mist essentiële voedingsstoffen. Net zoals de groente en het fruit dat wij zelf tegenwoordig eten veel minder rijk is aan vitaminen en mineralen ten opzichte van 40 jaar geleden. Als je je erin verdiept dan weet je dat het toevoegen van kruiden, vitaminen en mineralen van essentieel belang is.
Jonne schreef in
Knakkende gewrichten pup
Foto’s kunnen inderdaad zonder roesje. Even afwachten.
Geef je je hondje supplementen voor de botontwikkeling? Onze pups hier krijgen dat altijd mee als extra ondersteuning, ondanks goed voer.
Je mag me altijd even een berichtje sturen als je meer wilt weten.
Jonne schreef in
Natuurlijk middel preventief voor de gewrichten
Ik werk eigenlijk altijd met de kruiden en supplementen van Reico.
Hier krijgen ze ook de voeding ervan.
Onze pups groeien hier ermee op en krijgen ter ondersteuning aufbau Vital in het nest en na de tijd Naturkraft Pro 2.
Preventief gewrichten ondersteunen daar zou de Naturkraft Pro 6 geschikt voor zijn.
Onze oude border had artrose en kreeg Joint Vital, dat gaf verlichting maar is bij jouw hond niet aan de orde.
Stuur maar berichtje als je nog meer wilt weten
Jonne schreef in
Wat zie ik niet? Help!
Vrijwel alle dieren hebben in meer of mindere mate last van verzuring van hun lijf door lichaamsvreemde stoffen uit voeding maar denk ook aan vaccinatie, ontworming en ontvlooispul.
Er is naar mijn weten maar één merk dat hierop in speelt door een mineraal evenwicht aan de brokken toe te voegen door middel van algen waardoor dit wordt opgelost.
Deze voeding wordt ook veel aangeraden door holistisch/natuurgeneeskundig dierenartsen/therapeuten.
Op de pagina van Reico Partner Tuil staan op Facebook interessante onderwerpen beschreven waardoor deze voeding is zoals hij is.
Succes!
Jonne schreef in
Speciaal voer drachtige/zogende teef
Hier krijgen onze honden Reico, onder andere omdat ze zo een fijne natuurlijke middelen hebben voor teven die gedekt worden, drachtig zijn en daarna zogen.
Ze krijgen daarnaast hun gewone brok en natvoer/worst extra.
Puppies worden op hetzelfde merk grootgebracht vanaf 4 weken.
Jonne schreef in
Herrmanns droog of fresco dro8g.
" Ik vind het wel tegenvallen van dit merk.
wild - 9 % Wild, 20 % Gevogelte, 4 % Pasta, 4 % Pompoen, 2 % Courgette, Vleesboullion, Algen, Zalmolie
https://www.reico-vital.com/nl/tier/hunde/feuchtfutter/1018-maxidogvit-wild
"yooop
Je vergeet bij Wild de 4 voor de 9% te zetten. Geeft toch een wat vertekend beeld ????
Ik vind natvoer met 70% echt vlees heel goed. Sowieso als je het ziet, onderscheidt het zich echt van andere merken is mijn mening.
Jonne schreef in
Herrmanns droog of fresco dro8g.
Als je een goed merk natvoer en/of brokken zoekt, kun je ook eens kijken naar Reico.
Dat natvoer is tenminste echt vlees in plaats van veel smurrie zoals ik hierboven lees over een bepaalde variant.
Mireillevdw schreef in
Kunnen 2 reuen samen zitten?
Ik heb zelf 2 zeer dominante reuen, waarvan 1 Oudduitse van 5,5 jaar en 1 Duitse van 2,5 jaar. Soms gaat het er behoorlijk serieus aan toe (de Oudduitse laat weten dat hij hoger in rang is en bepaald), maar geen wonden. Een hoop lawaai en imponeren.....
Nu zitten ze weer gezellig met elkaar in de tuin met elkaar te dollen. Een veel gemaakte fout is bemoeienis met of gedrag van de eigenaar. Als je niet weet wat je moet doen, zou ik een gedragstherapeut inschakelen. Die kan buiten het gedrag van de honden ook zien wat de bazen eventueel fout doen.
Mireillevdw schreef in
Kunnen 2 reuen samen zitten?
" TWEE HUSKYS TEVEN OOK NIET TE DOEN ZO DOMINANT "
Husky's hebben voldoende beweging nodig in de vorm van naast de fiets of voor de step. Als ze dat niet krijgen, kunnen ze erg vervelend worden. Huskys worden meestal in geotere roedels gehouden met meerdere teefjes en reuen. De huskys die ik heb gezien worden voor de kar gezet en lopen wedstrijden in de sneeuw. Die kunnen hun ei kwijt en zijn zeer sociale honden. Ik hoorde wel van de eigenaar dat ze in het voorjaar en de zomer het soms wat minder vinden, omdat ze dan niet kunnen rennen en dan zijn er soms strubbelingen. Maar het is echt een ras waar je mee aan de gang niet. Veel mensen kiezen voor zo'n ras, omdat ze er zo mooi uit zien, maar denken er niet verder over na.
Mireillevdw schreef in
Wat is waar? FCI is het enige overkoepelend orgaan, toch?
Iemand is met mij een discussie begonnen over stambomen. Ze zegt dat FCI niet de enige erkende organisatie is voor uitgifte van stambomen en naar mijn weten is FCI de enige organisatie die officiële stambomen uitgeeft.
Het gaat om American Bully pups, welke een ABKC stamboom zouden bezitten. Naar mijn mening is dit net zoiets als hier wordt gedaan met een Oudduitse herder, die een afstammingsbewijs krijgen (niet hetzelfde als een stamboom, al lijkt het er wel op) omdat het GEEN erkend ras is.
Ik ben er zelf van overtuigd dat alleen FCI officiële stambomen uitgeeft. M.i. is de ABKC gewoon een vereniging van bepaalde hondentypen die zelf een afstammingsbewijs uitgeeft. Of heb ik het mis?
http://theabkcdogs.org/