HondenPage baasje Rebecca
Wat schreven de vrienden van Rebecca op het forum
marieke en Senne schreef in
Honden en hun stokken
GEWELDIG!!
Vooral de eerste! Die van mij loopt soms met een halve boom te sjouwen! En dan niet los willen laten he!
marieke en Senne schreef in
Het hersenwerk topic!
Brokken/snoepjes verstoppen in huis/buiten op verschillende hoogtes.
Kong vullen met lekkers (favoriet: kong vullen met brokjes en stukjes kaas of geraspte kaas en een half minuutje in de magnetron, of geklutst ei erdoor. Brokjes met pindakaas).
Eierdoos vullen met brokjes en natvoer.
Heerlijk als je weg moet en hij niet blaffend of heel zielig voor het raam staat te kijken.
marieke en Senne schreef in
HELLUP! Pup bijt routine-matig in de riem
Hier ook een hond die ontzettend veel in de riem heeft gehangen en soms nog doet.
Meestal is hij dan erg moe/overprikkeld óf hij wil mij duidelijk maken dat hij wil spelen of hij super-enthousiast was. Prima, maar ik bepaal wanneer er gespeeld wordt samen. Wat ik deed: ik liep geen meter meer verder zolang hij in die riem hing en het heeft even geduurd, maar het heeft gewerkt.
Nu wil hij soms nog in de riem hangen en zeg ik meestal alleen maar een korte nee en hij houdt op, zo niet, sta ik gewoon stil tot hij gekalmeerd is (lees: loslaat en niet meer in de riem hangt)
Ik bleef gewoon volhouden, iedere keer stilstaan en met mijn rug naar hem toe en vooral niets zeggen. Dan liet hij los en bij de tweede stap, hing hij er weer in en dat kon hij gerust 10 min herhalen en kwam ik geen 2 meter verder. Uiteindelijk viel toch het kwartje en als hij goed meeliep kreeg hij een speeltje of even een aai over zijn bolleke of wat lekkers.
Beste tip!
Was hier precies hetzelfde. En deze oplossing werkte ook bij ons. Bijten in riem betekend juist geen aandacht krijgen! En ik neem nu ook altijd een speeltje mee, daarmee kan ik hem afleiden als ik een poes (grootste vijand) zie of na het loslopen weer bij me krijgen.
marieke en Senne schreef in
wat doen? Is dit de ziekte van Lyme?
bedankt voor de reacties. Willemijn, wel een goed idee, een teek opsturen, maar inderdaad dan blijf ik bezig. Heb in het jaar dat we Senne hebben al aardig wat teken verwijderd. Ik ga elke dag met hem naar het bos, strand of losloopweide en daar liggen helaas veel teken op de loer.. Ik keek niet op van een teek meer of minder, maar nu.. ik haat ze!!
De dierenarts zei dat een antibioticakuur van 10 dagen genoeg moet zijn. Maar ik ben zo bezorgd. Wat als hij echt lyme heeft? Heeft iemand een hond met lyme, en heeft jullie hond er veel last van?
Het is heerlijk dat hij wat rustiger is hoor, maar dit is niet de hond die ik ken. En die heb ik toch miljoen keer liever!
Ik schreef erbij dat hij een wond aan zijn poot heeft, omdat 1 van de symptomen van lyme kreupelheid is. Maar dit kan dus bij Senne ook zijn omdat het wondje pijn doet. Is het trouwens normaal dat een wondje na 1 week nog niet dicht is? Ik smeer er af en toe wat zalf (calendulan, purol) op, maar het is nog steeds open. Zou ik hier ook mee naar de DA gaan?
marieke en Senne schreef in
wat doen? Is dit de ziekte van Lyme?
Na de vakantie in de Ardennen heb ik ong. 4 teken verwijderd bij Senne. 2 weken erna viel het op dat hij slomer was. Hij kwam 's ochtends niet meer kwispelend naar me toe en was veel minder actief dan anders. Ik ben met hem naar de DA geweest en hij had 39,4 graden koorts. Heb een antibioticakuur van 10 dagen meegekregen. Zondag heb ik hem de laatste pil gegeven, maar nog steeds zie ik weinig verbetering. Wanneer we gaan wandelen gedraagt hij zich wel normaal en met spelen ook, maar hij is veel sneller moe dan anders. Zijn tong is ook roder. Normaal gewoon roze, nu af en toe donkerrood. De dierenarts zei dat ik me daarover geen zorgen hoef te maken, heeft met de bloedsomloop te maken. Maar dit heeft hij sinds ong. 2 weken.
Daarnaast heeft hij een wond aan zijn pootje, waarschijnlijk vorige week in een schelp gestapt in de zee.
Wat denken jullie: zou het de ziekte van Lyme zijn, of iets anders? En wat zouden jullie doen, even afwachten of weer naar de DA?
marieke en Senne schreef in
Blaffen als we ze gaan uit laten
Niet de deur uitgaan wanneer ze blaffen en wild doen. Misschien zou je kunnen proberen om ze te laten zitten wanneer je je schoenen aandoet en steeds tussendoor belonen. Wanneer je dan de deur open doet moeten ze weer gaan zitten en pas wanneer ze dit goed doen, mogen ze mee. Kan lang duren voordat ze het doorhebben, maar dan heb je er verder wel altijd plezier van en de buren ook.
marieke en Senne schreef in
Max & pubertijd
Op onze cursus zeiden ze: je kan niet volledig consequent zijn, want we zijn nu eenmaal mensen met gevoel (de meeste toch) en niet elke situatie is hetzelfde. Voorbeeld: je hond mag niet zomaar blaffen naar voor ons onduidelijke redenen, dus 'bestraf' je hem. Maar door ditzelfde te doen wanneer hij blaft als hij bang is, kan dit weer slecht zijn voor het vertrouwen van je hond in jou als baasje. Dus altijd per situatie kijken wat te doen.
Natuurlijk zijn er wel dingen waarbij je het snelst resultaat hebt als je zo consequent mogelijk bent. Senne sprong altijd veel tegen mensen aan wanneer die in huis kwamen en wanneer hij een speeltje terugbracht bij ons. Wij hebben altijd 'laag' gezegd en wanneer hij bleef springen dan omdraaien en negeren. Het heeft 1 jaar geduurd en nu springt hij (bijna) niet meer. Zo ook met willen spelen terwijl wij daar even geen zin in hadden. Negeren werkte bij Senne het best (soms best moeilijk als hij zijn kop op je schoot legt en van die lieve puppy-ogen opzet) en als hij ging klieren, dan in de bijkeuken. Nu weet hij als ik 'nee' zeg dat het echt niet helpt als hij blijft zeuren (dan sjokt hij weg of hij gaat enthousiast op zoek naar een kandidaat die wel wil spelen).
Als je hond achter iets aangaat (vogels, katten, eenden, enz.) en uiteindelijk terugkomt, dan niet 'straffen' maar belonen, omdat hij toch terug is gekomen. Wat ik vaak deed is snel verstoppen, dan wist Senne niet hoe snel hij terug moest komen om mij te zoeken. En dan flink belonen. Als we nu in het bos lopen, wacht hij bij elke bocht op mij, om me maar niet uit het oog te verliezen.
Wanneer je andere honden en mensen tegenkomt proberen af te leiden met een speeltje of snoepjes, net waar je hond gevoelig voor is.
De puberteit is niet de meest leuke tijd nee. Maar nu merk ik dat het allemaal niet voor niets is geweest, de laatste paar maanden luistert Senne beter en heeft dingen opeens door waarvan ik dacht dat hij het nooit zou begrijpen. Dus vooral volhouden en leuke dingen met je hond blijven doen!! Veel succes!
marieke en Senne schreef in
1e les puppycursus - meelopen
Bij Senne werkte stukjes knakworst erg goed. En stukjes gekookte kip! En dan afwisselen met andere snoepjes.
Wij hebben 3 cursussen gedaan (puppycursus en 2 gehoorzaamheidscursussen) met een halsband. Maar het netjes naast lopen lukte maar niet. Nu hebben we sinds een paar weken een tuigje en het ging prima. Vorige week voelde ik onder sennes voorpoten, zit er onder zijn linkervoorpoot een wond. Het haar is er af geschuurd en de huid geïrriteerd. In de dierenwinkel is het tuigje op Senne afgesteld dus het zou toch goed moeten zijn. Nu snap ik waarom hij opeens netjes meeliep, anders deed het pijn!
marieke en Senne schreef in
Commando's op afstand - video 2 pagina 2
Fijn om te lezen dat je niet bang bent van een correctie. Dit wordt ook aangeraden op de hondencursus. Ik doe dit ook regelmatig hoor, maar niet als hij terug komt in een losloopgebied nadat hij achter iets heeft aangezeten. Ik ben dan bang dat hij daarna helemaal niet snel meer terugkomt.
Maar als hij wil uitvallen naar een kat en hij loopt aan de riem, dan corrigeer ik hem ALTIJD! Daarna negeert hij soms een kat en dan beloon ik hem ook. Maar bij de derde kat is het weer raak.
Wanneer we andere honden tegenkomen of mensen dan is er geen probleem. Hij luistert dan echt super. Maar katten! En soms eenden! Vreselijk! En dat van wegrennen en dan kijken of je er nog staat en weer wegrennen herken ik ja! Bedankt voor je reactie en leuk filmpje!
marieke en Senne schreef in
Commando's op afstand - video 2 pagina 2
Hee wat een gaaf filmpje! Ga er zeker wat van gebruiken, bijv. dance. Kan hij alleen als we samen dansen;-)
Hoe heb je het achter de katten, auto's enz aan gaan afgeleerd?????? Wordt nu gek als we tijdens het wandelen een kat tegen komen. Merk nu pas hoeveel katten er eigenlijk in een dorp rondlopen. Senne is nu bijna 14 maanden en hoop dat de puberteit bijna afgelopen is, of is dit valse hoop en duurt het tot zijn 3de? Ik moet echt flink aanpoten als hij achter een kat aangaat, trouwens ook van eenden moet hij niets hebben. Hij weet inmiddels uit ervaring dat die laag blijven vliegen en hij ze dus steeds BIJNA kan pakken! Wat doe je als hij dan terugkomt?? Ik straf hem nooit, want hij komt tenslotte terug en voorkomen lukt ook niet altijd.
marieke en Senne schreef in
Hoe word jij begroet als je thuis komt????
Wanneer Senne in de bijkeuken zit en ik kom thuis, vliegt hij eerst naar de hal om te kijken of het baasje er misschien ook is.. Zo niet, komt hij teruggevlogen en gaat hij tegen me aan staan, aaaaai me!
Wanneer we hem in huis laten lopen, staat hij met zn voorpoten op de stoel, heel stoer uit het raam te kijken. Wanneer ik dan bijna bij de voordeur ben, vliegt hij naar de hal en blokkeert de deur (erg lastig als ik met 2 grote boodschappentassen binnen probeer te komen).
We zijn nu bezig om hem te leren naar zijn kussen te gaan, daar begroeten we hem ook pas en krijgt hij soms iets lekkers.
marieke en Senne schreef in
Klassiek conditioneren deurbel
Interessant onderwerp, Senne rent al blaffend naar het raam en hoort en ziet niets anders meer als de deurbel gaat, hij heeft alleen aandacht voor degene die voor de deur staat. Ga het toch eens proberen met de bel linken aan iets lekkers, en dan uiteindelijk het commando stil eraan koppelen.
marieke en Senne schreef in
Trekken
Mij werd geleerd om de pup inderdaad niet op te tillen als hij middenin een spannende situatie zat, maar juist vooraf. Anders bevestig je alleen maar dat het inderdaad spannend is!
marieke en Senne schreef in
Trekken
Ja het is juist nu verstandig om de pup overal mee naar toe te nemen. Zo'n jonge pup kun je steun bieden door hem op te tillen en zo kan hij vanuit zijn veilige plaatsje de wereld verkennen en raakt hij gewend aan drukte. Ik nam Senne (duitse herder) mee naar de markt, het schoolplein, koeien in de wei, strand, enz. En doe zelf zo normaal mogelijk, zo leert de pup dat hij niet bang hoeft te zijn, want zijn baasje is het toch ook niet? Af en toe kun je hem neerzetten, probeer dat op te bouwen.
Wel moet je ervoor zorgen dat alles niet te lang duurt, dus inderdaad geen lange reizen, of een hele middag naar een drukke plaats. Dan kan hij overprikkelt raken en dat is ook weer niet de bedoeling.
Succes ermee!
marieke en Senne schreef in
Planten slopen
Hier ook een hond met groene vingers/poten. Al vanaf pup sloopt hij planten, eet ze niet op, maar haalt ze uit de grond. Ik had van vorig jaar een hortensia bewaart en vorige week buiten gezet. Er zaten al hele kleine knopjes aan. Een dag later was de pot leeg en het restje van de hortensiaplant lag een eindje verderop. Voordat hij bij ons kwam kweekte ik allerlei kruiden en groenten. Nu heb ik ze in potjes gezet waar hij niet bij kan, maar ik weet nog niet waar ik het in de grond moet gaan zetten als de plantjes groter worden. Volgend jaar willen we de tuin opnieuw aan gaan leggen. Het liefst wil ik borders. Ik hoop dat ik Senne kan gaan leren dat hij niet over de borderrand mag komen. Iemand nog tips?
marieke en Senne schreef in
Weet iemand het verschil?
Hier ook een Duitse herder met een rechte rug.
En oud-Duitse herder hebben inderdaad lang haar.
marieke en Senne schreef in
Accessoires bij de hond
HAHA, nou jou hond is wel ijdel hoor!!
marieke en Senne schreef in
Spelletjes zelf maken
Leuke tips hierboven. Alleen zou ik een pup met de meeste dingen niet alleen durven laten dus zorg ervoor dat er altijd toezicht is als de pup ermee bezig is. Zelf had ik een keer brokjes in een plastic fles gedaan, die ook bij de link staat. Ik had Senne ermee in de tuin gelaten en ik binnen. Kom ik even later buiten, heeft hij de hals van de fles doorgebeten om sneller bij de brokjes te komen. Oeps, best gevaarlijk! En dan de kartonnen doos met proppen krantenpapier. Waren de brokjes op, begon hij aan de kartonnen doos.
Tips om je hond bezig te houden en moe te maken:
- brokjes in handdoek rollen
- lekkers in kong (hier durf ik mijn hond wel alleen mee te laten)
- brokjes in dogpyramid (geweldig ding, door met zn neus of poot ertegen te duwen, vallen er brokjes uit en hier laat ik de hond ook alleen mee)
- brokjes of lekkers in huis verstoppen. Simpel beginnen.
- oefeningetjes doen en commando's aanleren, voordat de pubertijd begint. De meeste honden vinden dit enorm leuk, want volle aandacht van de baas, moeten werken voor hun eten/lekkers en ze worden er moe van. Voldoening voor hond en baas!
Succes ermee en ik volg mee, want ik vind het een leuk onderwerp, ben benieuwd welke tips mensen hebben..
marieke en Senne schreef in
Wat voor herder hebben jullie?
Een Duitse herder van bijna 11 maanden. Soms een drukteschoppertje en ook het drukste jongetje van de (cursus)klas, maar meestal een hele lieve rustige hond die ik niet meer zou willen missen. Zeker nu hij eindelijk snapt dat we sneller lopen wanneer hij gewoon netjes naast me loopt in plaats van te trekken! Heerlijk om dan met hem een rondje door het dorp te doen. Kon een maand geleden niet geloven dat ik dit zou zeggen.
marieke en Senne schreef in
Bijten
Het spel direct beeindigen. Na een poosje krijgen ze door: bijten is stoppen met spelen=niet leuk.
Na een paar minuten gewoon opnieuw proberen, en bijt ze weer? Opnieuw stoppen.
Hoe vaker dit gebeurt, hoe sneller ze het leert.
Succes ermee
marieke en Senne schreef in
Bijten afleren
Negeren werkte bij Senne het best. Vooral tijdens wandelen sprong hij vaak omhoog om in mijn bovenarm en handen te bijten. Als ik hem dan een commando gaf, volgde hij die soms wel op, maar begon erna gewoon weer te bijten. Ik las op HP dat ik dit het beste kon negeren, dus vanaf toen ben ik zodra Senne begon te bijten, stil gaan staan en naar boven gekeken, dus negeren. Na een paar dagen werd het al minder en na een paar weken gaf hij het op, het leverde namelijk geen aandacht op, integendeel!
Wanneer hij dan ophield, beloonde ik hem.
marieke en Senne schreef in
wie heeft er kong recepten
Hoi, de recepten van Sanne staan op de clubpagina : we love kong.
marieke en Senne schreef in
Welk speelgoed?
Hoi, zoals ik eerder schreef kun je voor recepten kijken bij de club 'we love kong' op de hondenpage. Ik heb mijn (of beter gezegd Senne's) favoriete recepten hieronder gezet:
Monkey Kong:
Het allersnelste Kong-recept! Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal je hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is.
Voor de goede orde: pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.
Zelf doe ik hier vaak nog brokjes doorheen of een stuk droog brood om het moeilijker te maken.Kong met ei:
Roer een ei in een kopje, doe er een paar stukje kaas doorheen, vul de Kong (eerst met een koekje!) en zet hem vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen!!!! en smullen maar.
Of vul de kong met brokjes, giet hier een geklutst ei doorheen en zet dan in de magnetron.Yoghurt Kong:
Voor in de zomer. De kong vullen met yoghurt en dan invriezen (maar dat is wel smerig als het heel erg ontdooit is). Voordat je de kong geeft eerst even onder de kraan houden, anders plakt zijn tong eraan vast..
Kong Regular:
Nog een makkelijk Kong-recept. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, versper je de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening. Smullen maar!
Super Monkey Kong:
Alweer zo’n makkelijk Kong-recept! Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen. Voor extra moeilijkheidsgraad vries je de Kong vervolgens in!
Succes ermee
marieke en Senne schreef in
Welk speelgoed?
Kijk zeker voor een kong, daar is Senne al heel wat uurtjes zoet mee geweest. Kijk bij de club 'we love kong' voor recepten. Met de spullen van het merk kong hebben wij heel goede ervaring mee, is echt sterk. We hebben de gewone kong/foto/foto/280945.jpg , de aquakong (kong met touw eraan voor in het water), de wobba en de fly. Is wel even een aanschaf, maar je hebt er veel langer plezier van en is op den duur ook voordeliger dan steeds goedkope speeltjes aanschaffen. Verder hebben wij de DOGPYRAMID, dit is echt een geweldig ding! Vullen met brokjes (of snoepjes) en je hond kan aan het werk! Kijk anders even op Youtube ervoor. Ik gebruik hem alleen buiten omdat het nogal een lawaai is op de houten vloer binnen..
Ik laat Senne alleen met de kong en met ander speelgoed, tot nu toe is dit altijd prima gegaan, meestal ligt hij te slapen als ik thuiskom, moe van het leeghalen van de kong of kauwen op bijv. zijn floss.
Nou, veel succes ermee, groetjes
Brenda & Buddy & Bobby & Onyx schreef in
pootje optillen?
Nou hij doet me andere 2 reuen ook niet na,
Dus hoef ik zelf de moeite al niet te doen.
Brenda & Buddy & Bobby & Onyx schreef in
pootje optillen?
Ja mijn oudste golden retriever doet zijn eerste 'lange' plas altijd als een vrouwtje daarna plast hij met ze poot omhoog.
Maar onze chihuahua, heeft nog nooit zijn pootje opgetild.
Het viel me nu op omdat ik een andere mannetjes chihuahua zag die het namelijk wel deed hihi.
Ik vind het ook niet erg, maar vind het er wel grappig uitzien zo een klein hondje met ze pootje omhoog haha.
Brenda & Buddy & Bobby & Onyx schreef in
pootje optillen?
Verder niemand een idee ?
Brenda & Buddy & Bobby & Onyx schreef in
pootje optillen?
Ik vraag me al een tijdje af waarom Onyx mijn chihuahua
nog nooit zijn pootje bij het plassen heeft opgetild.
hij is al 2,5 jaar en hij heeft altijd als een vrouwtje geplast?
niet dat ik dit erg vind maar vroeg het me gewoon af :-)
marieke en Senne schreef in
Trekken aan de riem
Hoi,
Ik ben nu ook zo'n 5 weken bezig om het trekken aan de riem af te leren. Dit door stil te staan of om te keren. De eerste weken stond ik stil als hij trok en wachtte dan tot de riem slap hing. Sinds deze week wacht ik tot hij naast me komt staan, dan beloon ik hem en loop ik weer door.
Soms moet ik hem even helpen door een brokje voor te houden, maar na 3 keer weet hij het.
Soms doe ik inderdaad 5 minuten over 15 meter. Maar liever nu (voor gek) blijven staan, dan Sennes hele leven. Het gaat al beter, het sleutelwoord is echt: consequent!!
Bij ons op cursus mogen wij trouwens de honden voor de les niet aan elkaar laten snuffelen, omdat ze dan afgeleid zijn en minder goed opletten tijdens de les??
Ik heb geen clicker, maar gebruik in plaats daarvan het woordje 'goedzo!'. Dit doe ik op het moment dat je normaal de clicker gebruikt.
Goed plaatje trouwens Soraya!
Groetjes.
marieke en Senne schreef in
Full-time job - hond kan buiten
Ja, lastig. Zeker om uit zoveel reacties het juiste advies te plukken. Maar wel heel goed dat je eerst informeert, laat zien dat het je wel interesseert!
Ik zou het afraden. Op deze manier geef je de pup niet veel kans om goed aan jullie te hechten, en juist dat is belangrijk voor een goede band tussen baas(jes) en hond. Als je veel plezier van je hond wilt hebben, moet je hier genoeg tijd in steken en veel met hem ondernemen, zeker de eerste 2 jaar.
Wij zaten vorig jaar zomer toen onze pup (Duitse herder, houd dus van gezelligheid en veel beweging) bij ons kwam, ook met dit probleem. Ik ben toen 1 dag minder gaan werken en heb meer onregelmatige diensten kunnen regelen, maar dit is waarschijnlijk bij jullie niet mogelijk?
Bedenk dat het kwartiertje 's ochtends waarschijnlijk geen fijn kwartiertje zal zijn, want hoe leer je hem in zo'n korte tijd bijv. trekken aan de riem af. Vaak heb je 's ochtends een beetje haast en dus geen geduld om bijv. stil te staan als hij trekt. Zo zal hij leren dat trekken loont. En 's avonds zul je hem waarschijnlijk in een losloopgebied laten lopen om zijn energie kwijt te kunnen. Dus het hele hondenleven zal hij blijven trekken aan de riem, omdat je hem niet hebt kunnen leren om netjes naast te lopen, daar is simpelweg geen tijd voor, en alleen op zaterdag of zondag oefenen werkt niet, dit moet elke dag opnieuw.
Een hond is echt veel meer werk dan je denkt en het verandert echt je leven. En als je eenmaal zo'n schat in huis hebt, kun je het bijna niet over je hart verkrijgen om hem alleen te laten.
Veel succes met jullie keuze! En als je een hond neemt, meld je dan zeker aan bij hondenpage, ik heb hier ook al enorm veel geleerd! Groeten marieke