HondenPage baasje Anna
Wat schreven de vrienden van Anna op het forum
Esther schreef in
blaffen
Wat ik altijd adviseer aan mijn cursisten is dat als een hond ongewenst gedrag laat zien dat ze de naam van de hond vrolijk roepen. Komt de hond niet naar ze toe of blaft de hond door? Dan ga je zelf rustig naar achteren lopen. Loopt je hond aan een ontspannen lijn? Dan kun je je hond gaan belonen met een voertje.
Blaft je hond jou aan? Dan kun je jezelf gaan omdraaien zodat je het contact gaat verbreken en een kalmerend signaal aan je hond geven.
Bij het blaffen in de tuin adviseer ik het volgende: naam roepen en kijken of je hond daar naar luistert en stopt met het blaffen. Indien niet dan nogmaals de naam vrolijk roepen en stopt je hond niet dan zou ik je hond naar binnen halen. Het blaffen is nl. ook een zelfbelonend gedrag want de auto of personen die langslopen of langsrijden gaan toch weg en dan heeft je hond succes met het blaf gedrag.
Wat je ook kan doen als er een auto of persoon langkomt en je hond blaft niet dan kun je voer gaan strooien zodat je hond leert om te snuffelen bij autogeluiden en niet meer gaat blaffen.
Hopelijk heb je iets aan deze tips! Veel trainplezier!
Esther schreef in
blaffen
In welke provincie woon je? Misschien kunnen we een trainer aanbevelen. Je hond kan nl. ook in een angstfase zitten en dan is het ook aanpassen qua training en correcties geven en beloningen geven.
Esther schreef in
Piept heel erg veel en teveel focus op eten
Een paar tegenvragen van mij zijn: is ze gesteriliseerd? Wat doe je op een dag met je hond? En hoeveel slaapt ze op een dag en waar?
Esther schreef in
Hond kan geen rust vinden
Idd hersenwerkjes samen met hem doen. Je kan veel ideeën opdoen via https://www.facebook.com/groups/HERSENWERKvoorHONDEN/
Esther schreef in
Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond
Sterkte Pat en weet dat je er alles aan gedaan hebt. En jij bedankt voor je heldere uitleg Margje.
Esther schreef in
Hond bijt pup dood
Wat afschuwelijk om dit mee te maken....
Waarschijnlijk zag hij de pup als prooi en misschien gaf de pup een vreemd geluid en dat je hond daarom tot deze actie bracht.
Daarom maken veel honden ook piepspeelgoed kapot.
Esther schreef in
Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond
Ik wil je echt aanraden om contact op te nemen met Yvette Van Veldhuizen en dit kan via Www.alerthondentraining.nl Zij heeft een ruime ervaring met dit gedrag. Fijn dat je er nu achter bent dat het angst is. En ik hoop dat Margje je kan helpen en anders is Yvette een goede keuze. Qua medicatie kun je ook denken aan valeriaan en dan de kinderdosering.
Esther schreef in
Mijn amstaff 15 weken oud speelt hard tot bloeiend toe bij andere honden
Bij 1x ruw spelen zou ik al ingrijpen de pup erbij vandaan halen. De andere hond leeft deze bij jou in huis? Of kwamen jullie deze honden tegen op de wandeling? Ik zou graag meer informatie willen hierover.
Esther schreef in
Hulp bij opvoeding hond
Ik begrijp dat ze blaft bij het uitlaten en dat zou ik als volgt gaan oplossen. Bij het blaffen wacht ik 3 tot 5 seconden en stopt ze niet. Dan roep ik de naam van de hond en dan wacht nog 3 tot 5 seconden en komt ze niet naar je toe dan kun je rustig naar achteren lopen zodat je ingrijpt in het ongewenste gedrag. Bij het achteruit lopen trek ik niet aan de lijn verder maar loop rustig naar achteren. Het blaffen geeft aan dat ze de situatie lastig vind en ze gaat dan over haar grens heen. Als een hond te gestresst is dan kan ze niet meer leren en het zou fijn zijn dat je onder de grens van de hond kan blijven.
Esther schreef in
Hulp bij opvoeding hond
Ze mag nu nog 17 uren slapen per etmaal.
Bij het opspringen kunnen de kinderen zich omdraaien en hierdoor zal ze gaan stoppen. Indien niet dan ga jij haar roepen en stopt ze dan nog niet dan kun ingrijpen dmv haar bij de halsband te pakken en te begeleiden naar de bench. Indien ze al vrij lang wakker is kun je haar daar langer in laten en indien ze nog energie heeft kun je haar even in de bench laten en gaan bedenken wat je haar kan aanbieden qua activiteit.
Bij de bovenstaande handelingen dus het omdraaien, naam roepen en in de bench doen ben ik niet boos.
Daarnaast kan ze loops worden en dan kan dit gedrag ook wat heftiger worden.
Esther schreef in
Hulp bij opvoeding hond
Het blaffen en happen kan een oorzaak zijn van een slaaptekort. Hoeveel slaapt je hond per etmaal?
En wat is jullie reactie op het blaffen en happen?
Esther schreef in
Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond
Ik raad je aan om contact op te nemen met Yvette van veldhuizen. Zij heeft een ruime ervaring met de problematiek die jij aangeeft. Zie www.alerthondentraining.nl
Esther schreef in
Coaching sessie Life coach Leidy voor onze Boedha
Ik heb filmpjes gezien van een consult en niet 1 maar meerdere en daar werd zeker gecorrigeerd. Rukken aan de lijn en lijn hoog in de nek. Niet mijn idee van honden trainen.
Esther schreef in
welke cursussen zijn er?
" Zelfs mijn privélessen detectiewerk waren niet zo prijzig als de bedragen die ik hier voorbij heb zien komen, en daarbij wordt gewerkt met flinke geldbedragen (paar duizend euro o.a.) om honden op te trainen (douanewerk). Kortom persoonlijk zou ik er echt niet zoveel geld aan uitgeven als het een paar kilometer verderop wellicht net zo goed maar veel goedkoper kan. Maar goed ik ken deze persoon natuurlijk verder niet dus kan niet oordelen over de kwaliteit van de lessen die zij aanbied natuurlijk. En uiteraard is iedereen vrij te bepalen hoeveel geld hij/zij aan een cursus/workshop wil uitgeven. Dit is puur en alleen mijn eigen mening (en ervaring) hier in, meer niet. "
Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant
Ik ben ook gediplomeerd detectiewerk instructeur en mijn opleiding kostte geen duizenden euro's. Per regio scheelt het natuurlijk ook wat degene ervoor vraagt. En sommige instructeurs waaronder ikzelf hebben naast de hondenschool geen ander werk en dan moet je er wel een redelijk inkomen uit kunnen halen. BTW en inkomstenbelasting en zelfs winst uit de onderneming daar pikt de belastingdienst een centje aan mee.
Ik heb er zelf wel wat voor over qua cursus of workshop mits diegene goed onderbouwd kan lesgeven. Een workshop is een goede graadmeter hiervoor om te zien of je je thuis voelt bij de instructeur in kwestie.
Esther schreef in
welke cursussen zijn er?
" Nee zeker zoiets als balans/coördinatie wordt tegenwoordig op zo vreselijk veel hondenscholen gegeven, en ook veelal echt wel van goed niveau... Dan is het dit bedrag echt niet waard! Kijk als het nu om iets zeldzaams zou gaan dan is het wat anders. Maar zo uniek is deze cursus tegenwoordig echt al niet meer. "
Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant
Balans en coördinatie lessen zijn zeker niet uniek maar wel het niveau is vaak uniek. Ik zie soms filmpje waar ik van gruwel.... en ook worden er vaak oefeningen gecombineerd die niet verstandig zijn en zelfs blessures kunnen veroorzaken. Een goede opleiding vind ik hierbij een noodzaak.
Esther schreef in
welke cursussen zijn er?
" 1 workshop = 50 euro. 6 lessen van 30 minuten zijn 100 euro. Ze heeft de instructeursopleiding bij ene Sam Turner gedaan? 4 tot 6 honden per groep. Ziet er allemaal prima uit, goede site en referenties, alleen de prijs... "
Pascale&Kahlúa
Dan zou ik toch voor deze gaan kiezen. Ik ben zelf gediplomeerd balans en coördinatie instructeur en heb de opleiding gedaan bij Sam Turner en zij is de grondlegger hier in Nederland. De prijzen zijn aan de hoge kant maar dan zijn de materialen ook goed. Goede balans artikelen zijn duur. Een rond paars kussen kist € 100,00 en dit is nog maar 1 voorbeeld.
Esther schreef in
welke cursussen zijn er?
Dat lijkt mij idd ook erg veel geld. Bedoeld diegene niet een workshop? Want dan is het wel een normale prijs. En heeft deze ook een instructeursopleiding gedaan?
Ik weet helaas zo niets bij jou in de omgeving. Ik zit zelf in het noorden van het land en heb wel bevriende collega's alleen die zitten verder weg.
Esther schreef in
welke cursussen zijn er?
Het hangt er ook vanaf waar je woont wat er aangeboden wordt. In welke provincie woon je?
Esther schreef in
Onzekere puber en veranderend gedrag andere honden
Wat mij verbaast, is dat ze eerst nieuwschierig en enthousiast is. Ze wil echt graag naar die persoon/hond toe. En dan wil ze snuffelen, maar zonder aandacht te krijgen. Pas als zij op korte afstand aandacht krijgt, toont ze onzekerheid en stapt ze terug. Met honden is ze ook snel weer over deze aarzeling heen. Na de begroeting doet ze waar de andere hond zin in heeft, spelen, rennen, snuffelen. Hoewel spelen de duidelijke voorkeur heeft XD Het onzekere moment bij andere honden is de begroeting (dat snuffelen lijkt ze maar over zich heen te laten komen/toe te staan). Na het snuffelen, of als het snuffelen langer dan een halve minuut duurt, ontspant ze. En verder wordt ze dus onzeker als andere honden haar corrigeren. Die onzekerheid blijft wel hangen. Ik heb even gekeken naar BAT training. Dat lijkt me vooral effectief als de hond in kwestie al op afstand angst/ agressie/ onzekerheid toont. Misschien dat het bij Ziva bij mensen nog wel effect heeft, maar bij honden lijkt het me lastig. Correct me if I'm wrong. En nee, ze hoeft helemaal niet te spelen. Maar na een correctie (bij gebrek aan een beter woord, overigens) van een andere hond, weglopen en aan de kant sip toe gaan zitten kijken hoe de rest wel verder speelt? Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. "
Ik zoom even in op bovenstaande. Ziva komt te hard en te snel en te enthousiast naar de andere honden toe. Zij bedoelt hier niets mee maar de andere honden vinden dit niet fijn en daarom krijgt ze een correctie. De correctie op zich begrijpt ze wel alleen in haar ogen is het onterecht omdat zij toch leuk, enthousiast op de andere hond afkomt.
Bij BAT leer je Ziva aan dat ze rustig naar een andere hond mag gaan, dat de ontmoeting hierdoor beter gaat en daarna dus ook het spelen beter gaat.
Je kan als volgt te werk gaan: Als Ziva kijkt zonder een strakke lijn en ontspannen naar de andere hond kijkt, dan kun je dit belonen met een beloningswoord of clicker en daarna komt ze het voertje bij je halen. Bij het ophalen van het voertje draait ze zich om naar jou toe en indien dit gebeurt kun je een stapje dichtbij de andere hond gaan staan of lopen. Indien ze niet komt om het voertje op te halen is de situatie te lastig voor haar, dan is ze te enthousiast. Dan kun je zelf rustig naar achteren gaan lopen en zo de afstand weer gaan vergroten. Ze mag nu nog leren wat een beleefde ontmoeting is tussen honden.
Esther schreef in
Onzekere puber en veranderend gedrag andere honden
Dat kan kloppen dan heb jij geluk gehad. Ik zie het hier veel vaker. Is een pup/jonge hond onzeker of angstig dan eerst laten opgroeien en dan pas beslissen of steriliseren verstandig is en dan ook wanneer.
Esther schreef in
Onzekere puber en veranderend gedrag andere honden
Dit is 1 van de nadelen van vroeg steriliseren.... je hond is onzeker en heeft geen grens en gaat hierdoor te heftig met andere honden om. Ik zou me gaan verdiepen in BAT en hier is ook een boek van. Je kan het bestellen via bol.com en evt. Kun je dit trainen met een trainer die hier ervaren in is.
Een teef haalt zekerheid en grenzen uit haar hormonen en deze heeft ze niet meer en nu mag ze dit via jou krijgen en dat mag je leren.
Esther schreef in
Logé hond valt eigen honden aan
Dit is 1 van de risico's van oppassen en daarom zijn de logee honden hier in een bench of ren. De logee en onze eigen honden krijgen dan rust. Evt. kun je de logee buiten ook aan de lijn houden zodat je beter en sneller kan ingrijpen.
De logee moet duidelijk wennen dat de baasjes er niet bij zijn.
Esther schreef in
Castratie reutje, wel of niet?
" We hebben op een hondenschool gezeten, maar dat werkte niet echt voor ons, omdat hij niet echt op voer gericht is. Aan de lijn luiterst hij opzich goed, alleen trekt hij ontzettend aan de riem als hij andere honden,katten,ganzen,of iets interessants ziet. Hij fixeert zich dan heel erg op datgene en dan kan je geen contact meer met hem krijgen. Dit is ook als hij losloopt. Oja, op een hondenschool is het ook zo dat hij zoveel last heeft van zijn hormonen dat trainen haast onmogelijk is. Chemische castratie doen we niet, omdat je dan eerst een paar weken krijgt waarin het gedrag juist heel erg versterkt wordt en dan pas afneemt. "
Wanneer ben je naar een hondenschool geweest? En wat voor voer nam je mee?
En je schrijft dat jullie hem op 6 maanden leeftijd hebben gekregen. Is er iets bekend over de socialisatie die hij heeft gekregen?
Esther schreef in
Castratie reutje, wel of niet?
Uitvallen en rijden kan ook duiden op veel stress. Je hond zit op dit moment in de pubertijd en dan kunnen de emoties hoog oplopen.
Bij stress komt nl. adrenaline vrij en hierdoor ook automatisch het stresshormoon cortisol en hierdoor gaat ook automatisch het sexhormoon omhoog en daarom het rijden.
Ik kan me voorstellen dat je je hond niet los durft te laten en zeker niet in z'on situatie die jij schetst met een busbaan en waar auto's rijden. Ik zou eerst gaan werken aan het gewone wandelen. En kijken of je daar meer kan bereiken. En spreek ik niet over wandelen maar dan ook luisteren. Ik heb 4 regels waar ik mij aan houdt: lopen aan een slappe lijn, luisteren naar de naam, luisteren naar het beloningswoord en het aannemen van de beloning.
Daarnaast kun je in een prikkelarme omgeving een lange lijn gebruiken en dan kijken hoe hij dan reageert.
Misschien is het verstandig om uit te kijken naar een hondenschool?
Esther schreef in
Mijn Hond gaat alleen bij mij naar het toilet
Ga eens met z'n 2-en met je hond wandelen en ga dan kijken hoe de hond het doet.
Esther schreef in
Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
Wat me verder opvalt in je 1e post is dit: buiten frustreerd ze mij tot op t bot.
Honden voelen dit aan en wij mogen begrip tonen omdat ze veel dingen nog mogen leren. En wij mogen leren dat geduld een fijne eigenschap van ons mag worden. Ook dat hebben we niet meteen en mogen we leren, net zo goed dat de honden mogen leren dat trekken niet gewenst is.
Een goede trainer kun je vinden via: http://www.hondenschoolpetradriesen.nl/start/index.php
Esther schreef in
Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
Nou ik vraag aan mijn cursisten wat ze die dag al hebben gedaan. Dat doen de meeste instructeurs niet en dan hoor ik de meestal hele middag in de tuin, 1,5 uur spelen met een hond, dierenarts bezoek op de dag van training, lange wandeling 's middags etc.etc.
Voordat wij advies geven is het beste eerst om te vragen wat er gedaan wordt en dan pas advies geven.
TS vermeld dat ze de hele dag aan het spelen is, wandelingen maakt en dat de hond meegaat met bezoekjes aan winkels.
Dan nog meer doen??? Lijkt me onverstandig. Ja meer doen kan maar dan mentaal dingen doen of bv. een kong in de bench en daardoor een hond moe krijgen.
Met veel beweging geef je een veel conditie. Het is juist belangrijk om een balans te krijgen in beweging, mentale stimulatie en rust.
Een ras zegt mij niet altijd alles. Wij hebben ook een kelpie en deze staan bekend om 60 km. per dag werken. Dit haal ik bij lange na niet want dat trekt ze niet. We wilden behendigheid en obedience wedstrijden doen maar helaas dat trok ze echt niet. Teveel stress. Dus ras zegt mij niet alles maar wel de stress er om heen.
Esther schreef in
Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
" Sorry, maar ik denk net het omgekeerde: Volgens mij hebben die honden net veel en veel te weinig beweging. De meeste mogen, goed uitgerust, lekker uitgeslapen en goed gevoed door het beste hondeneten enkele keren per dag een toerke aan de riem maken. En als ze heel veel geluk hebben een half uurtje los rennen met andere honden. Moet zo'n beest daar moe van worden? En neen , zo'n bakbeest van een hond krijg je niet kalmer of rustiger door hem "verplicht" te laten slapen. Onzin. Daar krijg je alleen een depressieve of een compleet gefrustreerde hond van. Net als de hond van Ts. Elke normale hond of pup gaat wel uit zichzelf slapen als ie moe wordt. Honden zijn niet achterlijk. En geloven dat ze "zelf hun rust niet op tijd kunnen nemen" doet afbreuk aan hun intelligentie. Elk levend dier doet dit uit zichzelf. Maar ja, tegenwoordig is het modeverschijnsel om honden verplicht slapen te leggen...gevolg is dat er nog meer gefrustreerde honden rondlopen. We hebben het hier niet over een "gezelschapshondje" Dergelijke rassen zijn gemaakt om hele dagen te "werken/bewegen" en nu moeten ze moe worden van vb hersenspelletjes. Denk dat ze zich dood lachen met die "mensenspelletjes en die verplichte rusttijden". Ben absoluut geen Cm fan maar ik geloof net als hij rotsvast dat dergelijke honden gewoon veel te weinig beweging krijgen. Laat zo'n hond zich 2 uur echt lichamelijk lekker moe maken in vb een speelweide en ga dan oefenen met aan de riem te wandelen. "
luz
Deels ben ik het met je eens alleen mag je leren kijken per situatie.
- hier een jonge hond van 8 maanden, midden in de pubertijd. Kan fysiek nog geen lange wandelingen aan i.v.m. nog niet uitgegroeid.
- slaapt nu maar 3 uren op een dag dus is de hele dag al bezig.
- speelt veel met de kleine van haar zusje die de hele dag bij ze zijn.
Hier op de hondenschool merk ik bij mijn cursisten dat er bij veel honden geen rem op zit. Stabiele honden ja die nemen hun rust alleen die zie ik hier bijna niet meer. Vandaar dat wij mogen ingrijpen en de honden meer rust mogen gunnen.
Esther schreef in
Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
" Ik ga 4keer per dag met haar naar buiten smorgens een half uur en savonds een half uur en 2 keer een kwartier verspreid over de middag maaar ze gaat ook mee als ii even ergens heen moet winkel of zo en dierenzaak.. binnen probeer ik haar te leren om te volgen maar binnen is anders dan buiten daar heeft ze meer prikkels en is alles leuk en wil ze spelen.. ze is veel met haar omgeving bezig maar ik betrapte mij er zelf op dat ook ik zo ben.. ze speelt veel met de kleine van mijn zusje die is elke dag hier.. ze slaapt denk bij elkaar drie uurtjes overdag en dan pas als ik ga slapen ik ben echt de hele dag met haar bezig.. ik woon in den haag "
annette
Dank je voor je eerlijke antwoord. Om buiten goed te kunnen lopen heb je een hond nodig die uitgerust is. Je schrijft het zelf al, ze is met alles bezig en hierdoor wordt ze druk en onhandelbaar.
Een rustige hond krijg je d.m.v. je hond "verplicht" te laten slapen. In totaal nu nog 17 uren per dag. Ik adviseer altijd 1,5 uur wakker = 2/2,5 uur slapen bij deze leeftijd. Je hond is in de pubertijd en hierdoor kan er in haar koppie niet meer bij en "moet" ze afgeremd worden. Dat doet ze niet zelf maar mogen wij leren begeleiden. Je schrijft dat ze veel speelt met de kleine van je zus. Is dat een hond of een kind?
Waar slaapt je hond 's nachts?
Dit artikel is fijn om te lezen: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php
En ik ga even kijken welke trainer je evt. kan helpen.
Esther schreef in
Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
Naast alle adviezen wil ik nog wat vragen stellen. Hoe vaak en lang wandel je? Wat doe je qua training en geestelijke activiteiten? En hoeveel slaapt je hond?
En in welke provincie woon je? Misschien kunnen wij een trainer aanbevelen.