HondenPage baasje Bodil, Shiloh
Wat schreven de vrienden van Bodil, Shiloh op het forum
Bulleke schreef in
Op naar de 15!
Heerlijk dat grijze bekkie
Van harte en op naar de 15 jaar!!!
Bulleke schreef in
Staartklier/wolfsklier
" Dankjewel voor je reactie. ja het is echt een rode kale plek op zijn staart. We zijn laatst bij een dierenkliniek geweest. Die waren al veel proffesioneler dan een normale dierenarts en zij kwam ook met het hormonen probleem. Een allergie lijkt ons ook echt totaal niet het probleem. Wij zijn al bij de dijkshoorn geweest. Een dierenarts in Zeist. Die werd ook veel aangeraden door bull eigenaren. Maar die luisterde niet eens naar wat wij zeiden. Hij zag wat schaafwonden op zijn poot ( maar dat is van het draaien en springen ) en die zei gelijk dat dat het probleem was. Demodex.. hij heeft daar verder helemaal geen symptomen van. Een schraapje genomen en onder de microscoop. Niks te zien, maar volgens hem wel het probleem. Even een paar honderd euro armer, en het werd bij een andere dierenarts ontkracht. Op Facebook hebben we het ook al gezet. Ik die groep. Maar daar werden we gelijk met de grond gelijk gemaak. Want volgens al die “specialisten” die daarin zitten is het staartjagen. Volgens hen onze eigen schuld en moeten we niet zo moeilijk doen. Nou daar waren we ook snel klaar mee. in elk geval, heel erg bedankt voor het meedenken. Ik wil hem eerst laten onderzoeken aan zijn testikels. Wie weet heeft hij daar wel enorm veel pijn. Dat het toch echt iets hormonaal is dankjewel! "
kelsey
Heel erg jammer dat jullie Nico Dijkshoorn is aangeraden. Ik heb geen ervaring met de man, maar ik hoor de laatste jaren weinig goeds. Maar daar heb je nu verder niets aan.
Het lijkt ook in de verste verte niet op demodex. Onze bull heeft 2x demodex gehad, maar de plekken die hij had, stond helemaal los van de kale plek op de staart.
Ook heel vervelend dat de bulleneigenaren op facebook jullie vraag niet serieus hebben genomen en het op het bekende staartjagen gooiden. En helemaal erg dat men zei dat jullie niet zo moeilijk moesten doen en het jullie eigen schuld is. Dan denk je een groep mensen te hebben gevonden die je misschien kunnen en willen helpen en dat krijg je zulke reacties....
Ik kan je verder niet helpen helaas, wel heb ik nog een link voor je gevonden, maar misschien had je deze zelf ook al gezien
Stud Tail Tail Gland Hyperplasia in Dogs | VCA Animal Hospitals
Bulleke schreef in
Staartklier/wolfsklier
Dit is wel heel ernstig. Dat opspringen en op de staart zitten en dan als een gek gaan likken aan het geslachtsdeel herken ik wel, maar in veel veel mindere mate. Ook de rode plek herken ik niet, enkel wat bruinig verdikte huid.
Ik kan mij bijna niet voorstellen dat dit (nu al) om allergie gaat. De eerste symptomen laten zich meestal pas zien vanaf ca 1 jaar. Nu zijn er altijd uitzonderingen natuurlijk. Maar dan zou ik toch ook verwachten dat de prednison en ook de apoquel verbetering zouden laten zien. Een allergietest is inderdaad zinloos op deze leeftijd helaas.
Van zo'n ernstige situatie heb ik nog nooit eerder gehoord. Heb je al bij de fokker geïnformeerd?
Je kan je vraag neerleggen op facebook bij Vrienden van de bull terriër of eventueel bij een Engelse groep. Ergens moet er toch iemand zijn die het probleem zal herkennen in deze mate.
Ik weet dat diverse bullenfokkers en bulleneigenaren weglopen met Walter Strikkers van dierenkliniek Sleeuwijk.
Die man heeft veel ervaring met bull terriërs. Ik heb net even gekeken (gezien zijn leeftijd), hij werkt er nog.
Ik denk zelf nog steeds hormonaal, maar ik ben geen geen dierenarts en die weten het blijkbaar al niet op een enkele uitzondering na.
Ik hoop dat jullie heel snel achter de oorzaak zullen komen en dat jullie bulletje de juiste behandeling krijgt.
Dit is zo verschrikkelijk sneu, ook voor jullie. Beterschap en veel sterkte!
Bulleke schreef in
Staartklier/wolfsklier
Wat bedoel je met last?
Al onze bullen hadden in min of meerdere mate een kale plek op de staart ter hoogte van de wolfs.of vioolklier. In deze gevallen was het hormonaal. Wij deden en doen daar helemaal niets aan. Ze hebben er zelf geen last van. Bij onze huidige bull trekt de plek op dit moment weer wat bij
Bulleke schreef in
Wow, 9 jaar!
Van harte gefeliciteerd mooie Beer.
Bulleke schreef in
Vreemd gedrag
Goedemorgen Kelsey,
Allereerst leuk dat jullie voor een bull terriër hebben gekozen.
Helaas staat de BT wel bekend om zijn huidproblemen.
Demodex kan hij zeker als enigste uit het nest hebben als zijn weerstand slechter is dan zijn nestgenootjes.
Maar heeft de DA wel een afkrabsel van de huid gemaakt of is dit gewoon natte vingerwerk?
Ook zijn ze vrij stressgevoelig, wat betreft het bijten in zijn staart, dat moet onmiddellijk afgekapt worden, anders gaat dat van kwaad tot erger. De meeste hebben het hier ook bij periodes gedaan. Probeer hem af te leiden in in ieder geval.
Bij de BT komt ook OCD voor, zeg absoluut niet dat jouw bulletje dit heeft hoor. Wat ik al zei, ook wij hebben staartdraaiers gehad en nog wel meer afwijkende gedragingen.
https://allesoverdieren.nl/ocd-symptomen-bij-een-hond/
Als ik jullie was, zou ik als eerste een allergietest laten doen. Mocht daar wat uitkomen, dan kan je gericht behandelen.
Komt daar niets uit, kan je nog gaan elimineren met de voeding, hier kan je ook als eerste mee beginnen. Doe dit wel in overleg met een DA die hier verstand van heeft, maar liever een voedingsdeskundige.
Wel vind ik het vreemd dat hij zo slecht op de injectie heeft gereageerd, althans dat de jeuk binnen 3 dagen lijkt terug te zijn. Hij klinkt erg gestrest. Ik begrijp jullie wanhoop, herken het ook.
De allergietest kan je in principe bij de DA laten doen, maar ik lees ook uit je verhaal, dat je het vertrouwen wat kwijt bent in deze dierenartsen. Je kan een doorverwijzing vragen voor een dermatoloog, ik weet niet waar je woont, maar dierenkliniek Sleeuwijk, heeft wel veel kennis van bull terriërs.
Probeer hem in ieder geval veel af te leiden, ga wandelen, geef hem een goede kluif, kophuid van paard of hert, mocht hij allergisch zijn voor rund. En dat is niet makkelijk, maar probeer ook je eigen paniek en wanhoop te onderdrukken, ze zijn zo gevoelig voor jouw stemming.
Heel veel sterkte en houd moed, beterschap voor je bulletje.
Bulleke schreef in
Welke hondenverzekering kies ik?
" Oh ik ben zo blij met mijn verzekering, chemo zit niet in het basispakket bij Petplan, maar ik weet ook niet of ik dat wel zou doen. Ik heb geen dure dierenarts, maar heb er in ieder geval al 4 maanden uit door een kleine operatie. Ja ik slaap ook beter, ik heb tot 3000 per jaar, en we hebben ook een potje. Sam 26 kilo kost mij 28 per maand. "
yooop
Teun zit ook bij Petplan, pluspakket tot 4000 euro, maar die pakketten zijn ondertussen, tegelijk met de naamswijzing veranderd zag ik. Ook vragen ze niet meer om gewicht, tenminste niet bij rashonden. In het verleden betaalde ik voor Peer meer premie dan voor Wopper, terwijl het hetzelfde ras betrof. Nu met Teun (31 kilo) betalen we 46 euro per maand. Na ruim 16 jaar nog steeds tevreden met deze verzekering. Heb in al die jaren 1x een akkefietje gehad over wel/niet vergoeden, dat heeft DA toen netjes geregeld en was het ook opgelost.
Bulleke schreef in
Kronkel in hoofd
Vind het ook wel opvallend dat blijkbaar ook met de ouders en nestgenoten een en ander mis was.
Ik moest zelf aan (een nu nog lichte vorm) van het rage syndroom denken.
Helaas is dit niet medisch aan te tonen, enkel afgaande op symptomen en andere medische aandoeningen uit te sluiten.
Heel naar als je maatje in ene zo'n gedragsverandering laat zien. Hoop voor jullie op een duidelijk behandelbare oorzaak. Sterkte.
@zie dat de 3 muisjes deze aandoening ook al heeft genoemd.
Bulleke schreef in
Honden niet laten spelen in zeeschuim
" Ik kan het artikel niet openen. Wat me aan de titel wel opvalt is het woord 'bang' en 'komkommertijd'. Ik mis de onderbouwing natuurlijk maar gezien hoe groot de pfas vervuiling is (het zit inmiddels in iedereens bloed) en hoeveel er onder het tapijt geschoven wordt komt dit een beetje op mij over als een misplaatste Hollandse nuchterheid. Het zou kunnen dat ze erop doelen dat zeeschuim maar een klein onderdeel van het probleem is? "
Hannah & June
Ik vind het geen misplaatste Hollandse nuchterheid, maar daar kan een ieder natuurlijk weer anders over denken.
https://www.nu.nl/slimmer-leven/6322187/bang-voor-zeeschuim-vol-pfas-duidelijk-komkommertijd.html
Zeeschuim bevat pfas. Blijf er daarom uit de buurt, adviseert de overheid op Zwemwater.nl. We vroegen Jacob de Boer, hoogleraar milieuchemie en toxicologie, hoe bang we moeten zijn voor de witte vlokken op het strand.
Wat is zeeschuim en waarom mag ik er niet mee spelen?
Zeeschuim ontstaat doordat algen in zee afsterven en door vervuiling in het water. Het hoopt zich op als het hard waait. Je ziet dan dikke, vettige, witgele vlokken over het strand waaien of aanspoelen. Dat vinden honden en kinderen leuk, want je kunt erachteraan rennen, ermee spelen, erin rollen.
Maar zeeschuim langs de Noordzeekust bevat net als het zeewater pfas, bleek in december vorig jaar uit metingen die de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland hebben laten uitvoeren. Pfas hecht zich goed aan het schuim, en daarom komt het in hogere concentraties voor in zeeschuim dan in het zeewater zelf. Slik het dus niet in, adviseerde de overheid toen, en spoel je af na het zwemmen.
Dat advies werd deze week aangescherpt, ontdekte NOS. We moeten helemaal van zeeschuim wegblijven, stond er ineens te lezen op Zwemwater.nl. Bij navraag zei het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat er geen sprake is van aanscherping van beleid of een nieuw advies, maar van een "andere woordkeuze".Er is niet opnieuw gemeten. Er worden ook geen borden geplaatst, omdat er geen acuut gevaar is, zeggen het ministerie en de provincies tegen NOS. Het RIVM werkt momenteel aan een groter onderzoek over pfas in zee en duinen, weet milieuchemicus Jacob de Boer, maar dat loopt nog.
Is dat schuim nu ineens gevaarlijker dan een paar maanden terug?
"Het is eind juli", zegt toxicoloog Jacob de Boer, "en dat is de periode waarin we dat dikke schuim niet op het strand aantreffen. Dat komt juist aanwaaien aan het einde van de winter als het plankton afsterft. Het is ook de periode dat kranten en nieuwswebsites wat minder hebben om over te schrijven. Komkommertijdnieuws dus."
"Pfas vermijden is belangrijk, maar ons opwinden over zeeschuim of het strand vermijden is helemaal niet nodig. Als je al zeeschuim inslikt, zul je het waarschijnlijk uitspugen, en wat betreft huidopname moet een kind ongeveer een hele dag in dat dikke schuim zitten. Bovendien is het schuim dat je aan het einde van de winter aantreft, niet dit schuim in de zomer."
De hoeveelheid pfas die we kunnen binnenkrijgen via zeeschuim is klein bier vergeleken met wat wij binnenkrijgen via water en voedsel, volgens De Boer. Hij vindt het nieuws storend. "Er is wel wat groters om ons druk over te maken dan licht verhoogde waardes in zeeschuim."
"We hebben echt geen borden nodig op het strand om ons te waarschuwen tegen zeeschuim. De overheid moet communiceren als onze omgeving of ons voedsel onveilig is, maar dat is dit niet." Dat er aan de bel werd getrokken toen er pfas in hobbykippeneieren werd gevonden was terecht, vindt de toxicoloog maar bij zeeschuim niet.
Is het slim om niet meer in zee te zwemmen als je pfas wil vermijden?
Je kunt gewoon in zee zwemmen. Er zit inderdaad pfas in het zeewater, maar pfas zit overal: in je eten, het ei van je hobbykip, de lucht, in je kleding. Het is gevonden in menselijke embryo's, moedermelk en in gesmolten Noordpoolijs. Uit recent RIVM-onderzoek blijkt dat een deel van de Nederlandse bevolking via voeding en drinkwater al te veel pfas binnenkrijgt.
Dat maakt dat in principe elke extra blootstelling onwenselijk is, zegt het RIVM. Dat slokje zeeschuim kunnen we makkelijker vermijden dan bijvoorbeeld voedsel, de lucht en drinkwater. Elke route waardoor mensen meer pfas binnenkrijgen, is ongewenst, ook via zeeschuim."De grenswaarde van pfas voor mensen is 6,9 microgram per liter bloed", zegt milieuchemicus Jacob de Boer. "De gemiddelde Nederlander zit aan 3,5 microgram. Dat hangt af van waar je woont, rond fabrieken zal dat hoger zijn."
Word ik sowieso een keer ziek van al die pfas overal in?
Pfas zijn chemische stoffen die amper afbreekbaar zijn. Een (veel) te hoge concentratie ervan in het bloed wordt in verband gebracht met kanker, verhoogd cholesterol en kans op onvruchtbaarheid. Ze kunnen de immuniteit aantasten waardoor vaccins bij kinderen minder goed werken, laten recente studies zien.
Dat betekent niet dat iedereen automatisch ziek gaat worden. "Fabrieksarbeiders lopen een hoger risico op kanker", zegt De Boer, "maar de gemiddelde burger krijgt geen kanker door pfas in water of voedsel. Pfas zoveel mogelijk vermijden is verstandig, en daarom ben ik een groot voorstander van een verbod van het gebruik."Aan zo'n Europees verbod wordt gewerkt - de Europese Commissie komt in 2025 met een advies.
Bulleke schreef in
Honden niet laten spelen in zeeschuim
https://www.nu.nl/slimmer-leven/6322187/bang-voor-zeeschuim-vol-pfas-duidelijk-komkommertijd.html
In ieder geval 's winters wat meer alert zijn als je een schuim happende hond hebt.
Bulleke schreef in
Mobiele omheining
" Waarom niet gewoon de hond aan een ( lange) lijn doen buiten? Die van ons zit gewoon aan zo’n draaipin in de grond. Hoeven de buren niet tegen een hek aan te kijken en meestal staat ook wel ergens in de huisregels dat de hond niet los mag op het terrein. "
Klara
Ik weet niet waar jij huisjes huurt, maar wij gaan al 30 jaar weg met de honden, Nederland en België, vrijwel altijd omheinde tuinen, een enkele keer niet volledig omheind.
Maar er heeft werkelijk nog nooit in de huisregels gestaan dat de honden niet los mogen op het terrein. Bij de meeste staat dat de honden niet mogen worden uitgelaten op het terrein/in de tuin, dat je een eventueel ongelukje moet opruimen. Uitlaten is heel iets anders dan gewoon lekker vrij en los mogen bewegen. Van de gekke als je een huisje huurt waar honden zijn toegestaan, je ze niet los in de tuin mag laten.
Verder ga ik mee met Yooop
Fijne vakantie, Texel is leuk
Bulleke schreef in
Hoe werken die kluifjes?
" Je doet nu net of je hier voor het eerst bent, jij weet donders goed hoe het werkt. Heel raar om niet gewoon als Ientje terug te komen. Aan je schrijfwijze had ik het al in de gaten en met mij meerderen die het opviel en een pb stuurden…En nu een foto van Diki op je profiel weet ik het 100% zeker. "
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***
Mag ze toch zelf weten hoe ze terugkomt. Ze zal daar misschien een reden voor hebben. Je had haar ook gewoon een pb kunnen sturen met de vraag of zij toevallig Ientje is en vragen naar de reden. Onderling lijkt er blijkbaar wel veel gepb't te kunnen worden.
Maar leuk dat je er weer bent Ientje/Ineke
Bulleke schreef in
Tips dierenarts voor sterilisatie/castratie teef
Dierenkliniek Heerhugowaard, 38 minuten vanaf Amsterdam, eerste en tweedelijns kliniek
https://dierenkliniekhhw.nl/tarieven
Fijne kliniek.
Bulleke schreef in
Slakken kunnen gevaarlijk zijn voor honden en katten
" We hebben hier ook een ware naaktslakkenplaag? Ik waarschuwde mijn buurvrouw dat deze slakken vooral in de violenbakken zaten en helemaal als deze op de grond staan. Mijn buurman die slecht ziet, zag geen slakken. De buurvrouw haalde ca. 40 naaktslakken uit één bakje violen! Echt smerig! "
Loesje
Hier in onderstaand artikel zegt men juist dat je viooltjes bij planten als de hosta moet plaatsen om slakken weg te houden. Slakken houden niet van sterk ruikende planten.
https://buitenleven.nl/wat-doe-je-tegen-slakken/#:~:text=Plaats%20planten%20die%20geen%20slakken%20aantrekken&text=Sterk%20ruikende%20planten%20zijn%20ouderwetse,de%20ochtend%20water%20te%20geven
Dan weet ik het ook niet meer
Bulleke schreef in
Balou 18-5-2012 / 15-5-2024.
Heel veel sterkte met het verlies van jullie Balou...
Bulleke schreef in
Gijs is 10 jaar!
Van harte gefeliciteerd!
Bulleke schreef in
Daisy bullie 11 jaar
Van harte gefeliciteerd mooie knappe Daisy
Ik heb je nog zien rennen met de races, samen met ome Devel
Nou snel weer opknappen hoor!!!
Dikke verjaardagsknuffel...
Bulleke schreef in
Voor Froukje Sijtsma
" Omdat het onderwerp gesloten is kan er daarop niet gereageerd worden ,maar ik wilde toch even de vragen beantwoorden die Froukje stelde .
Heleen
Bulleke schreef in
Hooikoorts
" Willemijn, ik denk dat je desensibilisatie bedoelt ? Ik weet dat het ook bij mensen van toepassing is maar echter heb ik veel te veel ervaringen van anderen gehoord, waar het jammer genoeg ook niks heeft uitgehaald. Ik verwacht ook al lang geen genezing meer, wil gewoon dat symptomen weg zijn. Om helemaal off topic te gaan, er bestond een doodsimpel middeltje dat mij enorm hielp, namelijk een poederspray voor de neus. Zo kwamen geen pollen in mijn luchtwegen, maar helaas pinda kaas, productie van die spray is gestopt.. Poten grondig afwegen doen wij ook. Het hele jaar door eigenlijk. En het hele jaar door is het een kleine drama, haha! Meneer houdt daar niet van "
Lara en Peitjes
Bij honden net zo min. Ik heb 3 van onze vorige bullen de desensibilisatietherapie van Artuvetrin gegeven. Geen enkel resultaat. Nu bull 4 met atopie, ik weet waar hij allergisch/gevoelig voor is, ik heb hem laten testen, maar we gaan niet meer desensibiliseren. Ik moet de eerste hond nog tegenkomen bij wie het wel heeft gewerkt.
@ Hier geven we ook wanneer nodig de cytopoint
Bulleke schreef in
Prednison/allergie
" Dankje voor je reactie! Bedoel paardenmiddel niet als negatief hoor!! Ook wel heel veel ervaring dus wat je hebt! Klinkt wel positief inderdaad. Ik ben ook absoluut blij dat het bestaat hoor en dat ze nu baat erbij mag hebben ( hoop ik), merkte je met het afbouwen veel verschil?. Hier heeft ze inderdaad ook apoquel gehad voor de cytopoint , maar ik was niet heel erg blij met apoquel op langer termijn. dankjewel voor je fijne reactie ! Ik ga haar ook wat extra geven na behoeftes , groentes dan inderdaad , zou kip ook mogen? "
Samantha
De honden hebben niet zichtbaar last gehad van het afbouwen. Uiteraard moet dit stapje voor stapje gaan. En niet met grote sprongen tegelijk.
Met kip is op zich helemaal niets mis, maar dat zet wel meer aan dan groenten natuurlijk. Dus dat zou ik zelf niet als extraatje geven. Wat fruit, watermeloen ofzo kan je ook nog geven. Niet teveel, want dat kan weer laxeren en dat wil je ook niet.
Bulleke schreef in
Prednison/allergie
Fijn dat je hondje goed lijkt te reageren op de prednison.
Ik zou het geen paardenmiddel noemen, ik noem het eerder een levensreddend middel in veel gevallen.
Je moet je niet te druk maken om de prednison. Een allergische reactie heb ik persoonlijk nog nooit gehoord. Mijn honden hebben het regelmatig gebruikt. En zelf gebruik ik het al 25 jaar van 5 tot 50 mg per dag. De 5 mg is de onderhoudsdosering. En met mij, vele medepatiënten.
Ook onder onze honden hebben wij het vaak moeten gebruiken. Net zoals vele van hun rasgenootjes omdat allergie/atopie nu eenmaal best veel in het ras voorkomt.
Onze 2e bull heeft 8 jaar lang verschillende doseringen prednison gebruikt, zij is 14 jaar geworden, haar overlijden had niets van doen met de prednison.
Onze 3e bull heeft het sporadisch gebruikt, zij reageerde ietsje onrustig, was ook een hele hoge dosering, was ook voor iets anders.
Onze 4e bull heeft het een jaar of 4 gebruikt tot hij over ging op apoquel, die laatste zou ik niet aanraden bij huidproblemen/jeuk.
En onze huidige bull krijgt ook zo nu en dan een cytopoint, maar dat werkt niet effectief tegen uitslag etc. Dus ook hij heeft een paar maanden terug eerst antibiotica gehad en daarna wekenlang prednison, beginnende bij 30 mg afbouwend naar 5 mg.
En ja hij had wat meer dorst, wat meer plassen ook uiteraard. En meer eetlust, dus gaven we hem regelmatig wat komkommer, wortel, courgette. Bij zijn eten wat boontjes extra. Het valt echt allemaal wel mee, wees vooral blij dat dit middel bestaat.
Hoop dat je erachter komt waar jouw hondje gevoelig voor is en dat je de oorzaak aan kan pakken. Beterschap!
Bulleke schreef in
Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
" Het eerste filmpje deed het inderdaad niet. Ik heb het opnieuw geprobeerd. Hopelijk lukt het nu wel.Wij genieten er inderdaad evenveel van. Niet elke wandeling is even leuk hoor. Soms zijn er wat veel aanvaringen met steeds dezelfde exemplaren en eigenaars die slecht opletten op aangelijnde wandelingen dat ik denk "dit was de laatste keer!" Maar deze was toch echt wel super en daar doen we het wel voor. Alvaro is wel groot ja. Iets te groot. Er zaten wel 2 kruisingen tussen met een groter ras, die waren nog groter. Maar hij is altijd wel één van de grootste jongens op de wandeling. Zitten echte kleintjes tussen ook. "
Kath
En ook ik kon nu het filmpje zien. Leuk filmpje, lekker genieten voor het mannetje
En fijn dat deze wandeling goed beviel.
Dat viel mij inderdaad ook op dat er echte kleintjes tussen zaten, het leken wel een beetje miniatuurtjes (als die zouden bestaan onder de shelties )
Bulleke schreef in
Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Leuk dat Alvaro zo geniet van de wandeling met zijn rasgenootjes. Jullie ook denk ik zo
Ik kan helaas het 1e filmpje om de een of andere reden niet zien.
Alvaro is wel een flinke sheltie als ik zo vergelijk met de andere hondjes in het 2e filmpje.
Knappe vent
Bulleke schreef in
Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
" Ondertussen is al Alvarootje al bijna 2,5 jaar! Die puppytijd, dat was gisteren toch?Gaat echt veel te snel.Lieve kerel. "
Kath
Ja wat vliegt de tijd hè, Teuntje in september alweer 5 jaar. Ik denk soms, kon ik de tijd maar even stil zetten of de tijd even terugdraaien.
Lieve kerel en mooie kerel, Alvarootje is echt prachtig hoor
Bulleke schreef in
Tika
Wat ontzettend triest dat jullie zo vroeg afscheid van Tika hebben moeten nemen. Heel veel sterkte de komende tijd...
Bulleke schreef in
Teken
" Dank je, dat stelt me gerust, wist niet dat ze zo snel dood zouden gaan "
Marieke
Buiten niet, maar in huis gelukkig wel.
Bulleke schreef in
Teken
Je huis behandelen is niet nodig. Vooral je hond tekenvrij houden met een natuurlijk of chemisch middel, bet waar je voorkeur naar uit gaat.
Een teek geeft niet zoals bij vlooien een plaag in je huis, zij overleven niet lang gelukkig
https://www.rivm.nl/weblog/tekenweetjes-ib-04-2014#:~:text=Kan%20er%20dan%20een%20tekenplaag,de%20lucht%20te%20droog%20is.
Bulleke schreef in
Tips om medicijnen te geven?
" Ga hier nog wel ook even naar kijken. Ik werk nu qua voeding met ekowolf. Ook vooral qua consult en een plan om te werken aan de basis (als hij opgeknapt is). Voor nu is het echt alleen geit dat goed gaat..en een heel klein beetje tonijn. ga morgen even kijken naar die capsules. Doe het voor nu in een stukje brood met heel klein beetje tonijn (op waterbasis). Dat ging heel goed, want tonijn is life "
Jolanda
Dan misschien kijken waar je alroda (voorheen darf) geitenpens kan krijgen.
Wij bestellen ze hier bij de plaatselijke dierenwinkel. Worstjes a 245 gram. Al zal dat ook wel een enorme hoeveelheid zijn voor een kleine hond.
Maar je kan ze ook ietsje laten ontdooien, niet te ver en dan doorsnijden met een goed mes. Vind persoonlijk de geitenpens een stuk sterker dan de bv runderpens.
Bulleke schreef in
Tips om medicijnen te geven?
Wat hier werkt, is een beetje smeerworst. Gebruik die kleine Kips smeerworstjes.
Zit uiteraard ook vet in, maar ruim de helft vd pindakaas.
En als vervanger van brood kan je beschuit proberen.
Bulleke schreef in
Diabetes insipidus
Dit is een behoorlijk oud topic, wel met verschillende ervaringen. Misschien heb je er wat aan
https://www.hondenpage.com/hondenforum/39578/diabetes-insipidus.php
Als je in Google hondenpage diabetes insipidus intoetst, komen er nog wat topics boven.
Sterkte!