HondenPage baasje Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë
Wat schreven de vrienden van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë op het forum
Dutchshepherdteam schreef in
Tuigje of halsband?
" Of het nu een halsband of een tuigje is, trekken aan een lijn is op de lange duur altijd slecht voor je hond. Het is beter om hem dit niet (per ongeluk) aan te leren). Als hij normaal naast je loopt gebeurd er niets met zijn nekwervels, strottenhoofd of heupen. Om te beginnen zou ik nooit mijn hond zijn behoefte aan de lijn laten doen. Dat mag hij pas als we bij een grasveld, bos, uitlaatplaats of wat dan ook zijn. Dan laat ik hem los (‘vrij’). Als hij zijn behoefte heeft gedaan + tijd extra (maakt niet uit hoelang), roep ik hem (‘naam + hier’) en lijn ik hem aan. Dan ook weer netjes naast lopen (niet snuffelen of wat dan ook) en naar de volgende halte waar hij weer los kan. Op de terugweg naar huis vooral niet laten trekken, ook niet aan alles laten snuffelen, hij moet gewoon naast je lopen tot aan huis. Om hiermee te beginnen moet de hond natuurlijk wel op jou commando naar je toe komen (‘naam + hier’) Belangrijk voor hond en baasje is dat zij in logische volgorde minimaal 3 commando’s trainen 1. Volg (niet trekken) 2. Zit 3. Hier (naar je toe komen en voor je gaan zitten) Honden die nog niet op bevel terugkomen, kan je beter niet loslaten "
Richard (IDE)
Mijn honden doen altijd de behoefte aan de lijn. Want ze gaan niet los Ik leer ze dus vooral aan het wél aan de lijn te doen (netjes in het bos of gras)
En trekken met een geschikt tuig (Freemotion harness van Non stop bijvoorbeeld) is niet slecht voor honden. Als ze het verschil maar kennen tussen naast lopen en trekken. Hier weten ze dat perfect.
Dutchshepherdteam schreef in
Tuigje of halsband?
Ik wissel af. Bij wandelingen door de buurt, dorp ed dragen ze een halsband of ketting en wordt er niet getrokken. In het bos, met fietsen etc dragen ze een tuig en mag er wel wat getrokken worden.
Mijn honden lopen niet los, maar als ze zouden weg lopen heb ik liever dat ze vast blijven zitten met een tuig en vast blijven zitten met een halsband. Dus om die reden zou ik een tuig, en anders gewoon 'naakt' aanraden wanneer ze los lopen.
Dutchshepherdteam schreef in
Nylabone, kauwmateriaal, kijk uit.
Mijn jongste hond kauwt gewoon op Nylabones of Buffelhoorn. (Buiten al zijn 100% natuurlijke kauwsnacks en rauwe voeding icm goede brok)
Is het ideaal? Vast niet. Maar dat zijn de tralies van zijn bench en kennel evenmin. Hij id een enorme sloopkogel. Als ik weg ben durf ik geen kauwnacks te geven die op kunnen. Dus ligt zijn Nylabone bij hem. Nét iets minder risico dan een stuk metaal waar hij zich anders op uit gaat leven.
Dutchshepherdteam schreef in
Afscheid van onze PEPIJN
Heel veel sterkte voor jullie!
Dutchshepherdteam schreef in
Overgewicht en hoeveelheid KVV
Ik vind de hoeveelheid die ze eet per dag ook niet veel. Mijn feefje van 23 kg een 2 x per dag 400 gram, maar sport veel en is slank. Je voert dus inderdaad op het oog.
Ik zou wel aanraden om IJslands zeewier bij te voeren (kelp)
Bij honden die gecastreerd zijn kan de aanmaak van jodium minder worden, en jodium zorgt weer voor een goede werking van de schildklier. Dit is de reden dat honden na een castratie aan kunnen komen. Dit was met mijn oudste hond ook het geval maar na het geven van kelp merkte ik na een tijdje goed verschil. Wellicht is dit iets om je in te verdiepen?
Dutchshepherdteam schreef in
Speeltjes
Hier een Hollandse herder die zelfe de zwarte Kong Extreme in honderden stukjes kapot bijt. Hij krijgt nu gewoon Nylabones. Speeltjes zoals Kong, Westpaw etc krijgt hij óók, maar alleen onder toezicht. Zodra het kapot gemaakt wordt is het spel klaar en haal ik het weg.
Dutchshepherdteam schreef in
Was inslapen de juiste keuze?
" Als ik oud ben, een boerderijtje heb, opgegroeide kinderen die er voor zorgen als ik weg ben: dan wel weer maar anders niet. Ik zie echt alleen maar aannames in de zure reacties, eigenlijk een beetje zoeken naar onderbelichte punten en daar meteen op aanvallen. Een beetje Karen gedrag. Zei ik ooit dat mijn hond gestoord is? Nope. Het is alleen dat door het oogcontact van mijn hond, elke hond hem aanvalt. Dat is sinds hij een maand in een pension is geweest. Grote schuren met kennels en veel honden bij elkaar is heel slecht voor je hond. Al helemaal in vakantietijd als het daar druk is). Ik heb hem wel een terug gehad met beschadigde stembanden. In een pension kun je de hond echt verknallen. Hoe goed de intenties ook zijn. Ik zou niemand aanraden om je hond daar zo'n plek te brengen. "
Goos
Dat is altijd het makkelijkste natuurlijk, iemand anders de schuld geven..
May schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Wat een mooie gedenk plek, en dat de bloemen blijven liggen. Wat mooi
Dutchshepherdteam schreef in
Was inslapen de juiste keuze?
" Volgens mij hebben jullie ook niet erg veel kaas gegeten van gedrag. Een hond recht aankijken kan heel veel oorzaken hebben en betekent niet dat je hond gestoord is of zo. Daarnaast is het ronduit zielig te noemen dat deze hond bijt door de pijn in zijn heupen. De pijn moet dan ondraaglijk zijn geweest voor dat dier. Dit topic klinkt meer als het goedpraten van verwaarlozing. "
Hannah & Bink† en Beertje
Ik had het niet beter kunnen zeggen. Verder hoop ik inderdaad dat topicstarter nóóit meer aan een hond begint. Bahbah.
May schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Heel veel sterkte met het verlies van lieve Ogin
Dutchshepherdteam schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Heel veel sterkte Willemijn
Dutchshepherdteam schreef in
Castreren of niet
Ik ben (bij reuen) geen voorstander van castreren tenzij medisch noodzakelijk. Ik zou hem dus intact laten. Een hond is sowieso pas na 3 jaar lichamelijk en mentaal volledig uitgegroeid en ik zou dus minimaal wachten tot die leeftijd. De kans dat je karakter om buigt (je geeft aan dat die bij jouw hond niet hef geval is) is klein, en kan bepaald gedrag zelfs verergeren. Niets aan doen dus.
esther schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Jeetje Willemijn, wat vind ik dit erg voor je...ze zal een grote leegte achter laten.
Gewoon niet te bevatten.
Gecondoleerd en ik wil je heel erg veel sterkte toe wensen.
Dutchshepherdteam schreef in
Hearts of Fire's Mitsuko: Suki!
Wat een dotje!
Is Abby ook bosbruin? Of heeft zij een andere kleur? Je hoopte op deze kleur toch?
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - Hoera, 1 jaar!
HOERA!!!
De knappe joekel was zaterdag alweer 1 jaar geworden!
May schreef in
Hearts of Fire's Mitsuko: Suki!
Wat een dropje
May schreef in
Afscheid van onze Border Collie Mac xxx
Wat verdrietig. Veel sterkte!
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - Hoera, 1 jaar!
Een hele tijd geleden alweer sinds de laatste update.
Wat gaat de tijd toch enorm snel. Onyx is intussen 11 maanden, en 34 kg. 11 kg zwaarder dan Willow is. Zijn knieschijven zijn nogsteeds duidelijk zichtbaar, dus hij is nog groeiende. Het is een serieuze hond, die graag uit test hoe ver hij kan gaan. Naar vreemde mensen is hij helaas niet te vertrouwen. In het begin had ik daar moeite mee, al had de fokker mij hier al voor gewaarschuwd. Het was altijd een enorme schat naar mensen, maar langzaam sloeg dat om. Heb ik eindelijk een hond die onder appél staat rondom wild, en reefjes en konijnen negeert, kan hij niet los omdat hij niet vriendelijk is naar mensen. Er zijn wat dingen voorgevallen maar inmiddels hebben we hier onze weg in weten te vinden en leert hij langzaam dat neutraal blijven de beste optie is. Ik zorg er voor dat mensen hem niet aaien of te dicht bij komen, en hij leert dat hij de focus er niet zo op hoeft te houden. Het is nu eenmaal geen sociale hond, dus ik ga dat er niet van proberen te maken en hem nergens aan blood stellen. Als er bezoek is, gaat hij lekker in de kennel en hoeft hij niemand te zien. Door het dorp en naar terrasjes gaan gaat, maar we blijven alert, en hij vind dit ook leuk en oogt relaxed.
Helaas hebben we ook een tijd met hem lopen struggelen. Hij blijkt Ervosia van het derde ooglid te hebben. Veel dierenarts bezoeken, en specialisten gezien. Een aandoening die bij sommige rassen erfelijk kan zijn, maar bij de Hollandse herder nooit voor komt. De specialist is er vrij zeker van dat het komt omdat hij zo snel groeit. Het ooglid is van kraakbeen, wat mee zou groeien maar de groei niet kon bijhouden. Als het nog niet weg is met 1.5 jaar, moet het geopereerd worden, maar de kans bestaat dat het vanzelf goed komt. Hij heeft nergens last van gelukkig.
Onyx is een echte drukke hond, met heel veel energie. Hij is vreselijk lomp en gooit zijn lichaam maar al te graag in de strijd. Met werken is hij vreselijk leuk. Hij heeft nog niet de drive die Willow heeft wat appél betreft, dit vind hij nog lastig en een beetje saai, dus we proberen om het zo leuk mogelijk te maken wat nu zijn vruchten af werpt. Het bijtwerk doet hij het liefst, hij vindt het gevecht enig. Wennen voor mij want hij toont dan serieuze agressie, maar blijft wel ontzettend goed onder appél. Een heel ander kaliber dan Willow, die het als 1 leuk spelletje ziet. Onyx vindt vooral het gevecht heel leuk, duwt op de pakwerker in ipv de trekken, heeft een mooie en volle beet, en is nooit onder de indruk.
Hij slaapt in de bench wat het is een sloop kogel, maar vindt dit een heerlijk plekje. Hij zit ook vaker in de kennel, dit wisselen we af. Als ik thuis ben is hij altijd bij mij en de andere 2 dames, waar hij nogsteeds goed mee kan opschieten en respectvol mee om gaat.
Hier nog een aantal foto's!
Dutchshepherdteam schreef in
Camera om hond in de gaten te houden
Ik heb de camera van Oretti. Goedkoop, werkt super. Je kan altijd kijken hoe je hond het in huis heeft, de camera kan 360 graden draaien en naar boven en onder, je kan meldingen aanzetten dat je telefoon trilt als er geluid is in huis of beweging, en je kan er door praten. Ik heb hem altijd aanstaan zodra ik weg ben. Je kan ook opnemen + foto's maken.
Deze heb ik.
https://www.bol.com/nl/nl/p/orretti-x8-1080p-fhd-wifi-ip-beveiligingscamera-met-bewegingsdetectie-bewakingscamera-babyfoon-met-camera-zwart/9200000101605010/
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
En dan heb je het over inteeltpercentage. Die zou dan zeker in orde zijn, maar er is zo veel meer waar honden de dube van zijn. De logische HD, ED etc, maar ook enorm veel andere erfelijke afwijkingen waar je dan geen zicht op hebt.
Mijn oom adopteert altijd honden uit het buitenland. Gelooft er sterk in dat zijn honden gezonder zijn dan rashonden. En als je met kruisingen fokt, blijven alleen de goede en sterke eigenschappen over. Dit is bij hem met 1 hond goed gegaan, en nu zit hij met 2 buitenlandse honden waarvan er een met ernstige Cagaract zit, en de ander zowel HD als ED heeft. Tot zo ver de o zo sterkte kruisingen. Máár, het inteeltpercentage zal op 0 liggen
Ts, fokken doe je zo bewust als je kan. Met honden waarvan je weet wat er speelt in de geschiedenis. Als jij bewust wil fokken met een kruising, is daar niets mis mee, maar begin dan met een goede basis waar je de geschiedenis vanaf weet.
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
Ik hoop zeker mee dat de volgende loopsheid wel een vruchtbare dekking wordt voor Marjolein. Ik zou er zo een pup van nemen. En mee verder fokken, vermoedelijk met wat anders dan hollander "
Dagmar
Uiteraard. En ik zou dat voor de volle 100% promoten, ik ken er meerdere die met honden uit dat nest verder willen fokken en dat is tof. Maar dan spreek je wel over kruisingen waarvan de lijnen bekend zijn.
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
Nadeel is alleen dat je zonder stamboom niet veel weet over de gezondheid van je hond. Ik ben absoluut geen heilige als het om stambomen betreft. Een bewust gefokte kruising waarvan de voorgaande generaties bekend zijn kan ik alleen maar promoten. Een fokker die ik goed ken gaat haar FCI Hollandse herder laten dekken met een kruising Peruaanse naakthond X Working Kelpie. Om hopelijk een Lookalike Hollander te kunnen laten aankeuren, wat weer zorgt voor een lager inteeltpercentage. Echter zijn daar wel van beide honden de generaties van bekend. Dat is bij TS niet aan de orde, je weet niet welke rassen en ziektes er in jouw hond zitten, en doodles zijn er al genoeg. Een Embark test is leuk, dit hebben mijn honden ook, maar rekent ook maar terug tot 4 generaties. Als de over overgroot oma van jouw hond een Chihuahua is, zal jouw hond nog altijd terugkomen uit de test als 100% poedel.
Nogmaals, fokken doe je om een ras of kruisingen te verbeteren. Vermeerderen is iets wat broodfokkers maar al te graag doen 'want mijn hond is zo lief en ik zou graag een nestje willen'
Die instelling hebben helaas al heel wat honden hun levens moeten kosten.
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
Wat Willemijn zegt klopt niet. Een Toy poedel is wel degelijk een ras. Ze komen voor in 4 maten, standaard, middenslag, dwerg en toy.
Antwoord op vraag van de TS. Ik zou persoonlijk niet zomaar willen fokken met een hond zonder stamboom. Je fokt om een ras te verbeteren, niet om een ras te vermeerderen. Je hebt geen idee welke erfelijke afwijkingen er verder terug in de generaties voorkomen, daar je geen stamboom hebt. Jouw hond en de ouders daarvan kunnen wel gezond zijn, maar als er verder terug problemen zijn ontstaan kan dit overgebracht worden op de pups.
Wil je gaan fokken met de toypoedel, zou ik aanraden je op de wachtlijst te zetten bij een fokker die pups fokt met stamboom en test op alle nodige erfelijke afwijkingen, en vanuit daar jullie droom voortzetten. Begin met de beste basis.
May schreef in
Kees'vriendjes!
lieve foto van Paddy! En wat leuk dat je nieuwe maatje binnenkort komtbeterschap!
May schreef in
Lieve Loca, run free! Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
Leuke herfst fotootjes. Mooi zo die kleurtjes
Dutchshepherdteam schreef in
Goede kennel maltipoo
Wat is het dat je aanspreekt in de maltipoo, wat een Poedel of een Maltezer nier hebben? Ik zou op zoek gaan naar een van bovenstaande rassen. Dan weet je wat je in huis haalt, en steun je de broodfok niet. (Google maar eens naar broodfok honden, niet zo fraai. Als je hondenliefhebber bent wil je hier van weg blijven in plaats van het in stand te houden) Als je je er zo op vast pint dan zou ik heel goed de asielen in de gaten houden en hopen dat er een herplaatser van deze kruising wordt aangeboden.
Dutchshepherdteam schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
Werken en een hond kan prima. Het is maar net waar je prioriteit ligt. Ik heb 3 herders en ik werk (ze zullen toch ergens van betaald moeten worden) maar na mijn werk kan ik niet op de bank ploffen en tv kijken. De honden gaan áltijd voor. Ik werk 28 tot 32 uur, kan ook wat dingen thuis doen en werk in de zorg waardoor ik vaak kortere en / of gebroken diensten werk. Perfect voor de honden. Als je bereidt bent voor / na je werk actief met je hond bezig te zijn zie ik geen reden waarom een hond niet zou kunnen. Zeker als deze de eerste perioden naar een oppas of opvang kan!
Socialisatie is zeer belangrijk inderdaad, maar ook de lijnen van waar de hond vandaan komt. Ik zou als ik jou was dus op zoek gaan naar een goede fokker die fokt met honden die getest zijn op erfelijke afwijkingen en selecteerd op karakter. Vaak vindt je deze wel via de rasvereniging. Wellicht zul je dus even moeten wachten op je pup omdat er vaak wachtlijsten zijn, maar zo weet je wel beter wat je in huis haalt. Marktplaats ed staan vast ook vol met schattige pups, maar dan is het maar onzeker hoe deze hond zich gaat ontwikkelen.
Succes!
Dutchshepherdteam schreef in
Tuigje of geen tuigje
Ik gebruik beide. Wanneer we trainen of korte wandelingen door bijvoorbeeld het dorp of de buurt maken, gebruik ik een halsband of ketting, zodat ik er makkelijker controle over heb. Met wandelingen in de bossen, fietsen, speuren ed mogen ze van mij wat trekken, en gebruik ik een goed passend Y tuig (ik kan tuigen van Non stop dogwear of AnnyX aanraden)
Kort gezegd. Halsband betekend naast mij lopen en niet trekken. Tuig betekend meer vrijheid en wel trekken.
May schreef in
Kees'vriendjes, dag grote vriend
Hele mooie foto veel geluk in je nieuwe huisje straks en goed herstel toegewenst met je operatie
May schreef in
Kees'vriendjes, dag grote vriend
Heel veel sterkte! ik zal een kaarsje branden straks