HondenPage baasje Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë
Wat schreven de vrienden van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë op het forum
Dutchshepherdteam schreef in
Camera om hond in de gaten te houden
Ik heb de camera van Oretti. Goedkoop, werkt super. Je kan altijd kijken hoe je hond het in huis heeft, de camera kan 360 graden draaien en naar boven en onder, je kan meldingen aanzetten dat je telefoon trilt als er geluid is in huis of beweging, en je kan er door praten. Ik heb hem altijd aanstaan zodra ik weg ben. Je kan ook opnemen + foto's maken.
Deze heb ik.
https://www.bol.com/nl/nl/p/orretti-x8-1080p-fhd-wifi-ip-beveiligingscamera-met-bewegingsdetectie-bewakingscamera-babyfoon-met-camera-zwart/9200000101605010/
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
En dan heb je het over inteeltpercentage. Die zou dan zeker in orde zijn, maar er is zo veel meer waar honden de dube van zijn. De logische HD, ED etc, maar ook enorm veel andere erfelijke afwijkingen waar je dan geen zicht op hebt.
Mijn oom adopteert altijd honden uit het buitenland. Gelooft er sterk in dat zijn honden gezonder zijn dan rashonden. En als je met kruisingen fokt, blijven alleen de goede en sterke eigenschappen over. Dit is bij hem met 1 hond goed gegaan, en nu zit hij met 2 buitenlandse honden waarvan er een met ernstige Cagaract zit, en de ander zowel HD als ED heeft. Tot zo ver de o zo sterkte kruisingen. Máár, het inteeltpercentage zal op 0 liggen
Ts, fokken doe je zo bewust als je kan. Met honden waarvan je weet wat er speelt in de geschiedenis. Als jij bewust wil fokken met een kruising, is daar niets mis mee, maar begin dan met een goede basis waar je de geschiedenis vanaf weet.
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
Ik hoop zeker mee dat de volgende loopsheid wel een vruchtbare dekking wordt voor Marjolein. Ik zou er zo een pup van nemen. En mee verder fokken, vermoedelijk met wat anders dan hollander "
Dagmar
Uiteraard. En ik zou dat voor de volle 100% promoten, ik ken er meerdere die met honden uit dat nest verder willen fokken en dat is tof. Maar dan spreek je wel over kruisingen waarvan de lijnen bekend zijn.
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
Nadeel is alleen dat je zonder stamboom niet veel weet over de gezondheid van je hond. Ik ben absoluut geen heilige als het om stambomen betreft. Een bewust gefokte kruising waarvan de voorgaande generaties bekend zijn kan ik alleen maar promoten. Een fokker die ik goed ken gaat haar FCI Hollandse herder laten dekken met een kruising Peruaanse naakthond X Working Kelpie. Om hopelijk een Lookalike Hollander te kunnen laten aankeuren, wat weer zorgt voor een lager inteeltpercentage. Echter zijn daar wel van beide honden de generaties van bekend. Dat is bij TS niet aan de orde, je weet niet welke rassen en ziektes er in jouw hond zitten, en doodles zijn er al genoeg. Een Embark test is leuk, dit hebben mijn honden ook, maar rekent ook maar terug tot 4 generaties. Als de over overgroot oma van jouw hond een Chihuahua is, zal jouw hond nog altijd terugkomen uit de test als 100% poedel.
Nogmaals, fokken doe je om een ras of kruisingen te verbeteren. Vermeerderen is iets wat broodfokkers maar al te graag doen 'want mijn hond is zo lief en ik zou graag een nestje willen'
Die instelling hebben helaas al heel wat honden hun levens moeten kosten.
Dutchshepherdteam schreef in
nestje toypoedels?
Wat Willemijn zegt klopt niet. Een Toy poedel is wel degelijk een ras. Ze komen voor in 4 maten, standaard, middenslag, dwerg en toy.
Antwoord op vraag van de TS. Ik zou persoonlijk niet zomaar willen fokken met een hond zonder stamboom. Je fokt om een ras te verbeteren, niet om een ras te vermeerderen. Je hebt geen idee welke erfelijke afwijkingen er verder terug in de generaties voorkomen, daar je geen stamboom hebt. Jouw hond en de ouders daarvan kunnen wel gezond zijn, maar als er verder terug problemen zijn ontstaan kan dit overgebracht worden op de pups.
Wil je gaan fokken met de toypoedel, zou ik aanraden je op de wachtlijst te zetten bij een fokker die pups fokt met stamboom en test op alle nodige erfelijke afwijkingen, en vanuit daar jullie droom voortzetten. Begin met de beste basis.
May schreef in
Kees'vriendjes, samen met Binkey verder, op zoek naar een maatje; 27 november komt hij in Nedeland!
lieve foto van Paddy! En wat leuk dat je nieuwe maatje binnenkort komtbeterschap!
May schreef in
Lotus aan de wandel in het bos. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
Leuke herfst fotootjes. Mooi zo die kleurtjes
Dutchshepherdteam schreef in
Goede kennel maltipoo
Wat is het dat je aanspreekt in de maltipoo, wat een Poedel of een Maltezer nier hebben? Ik zou op zoek gaan naar een van bovenstaande rassen. Dan weet je wat je in huis haalt, en steun je de broodfok niet. (Google maar eens naar broodfok honden, niet zo fraai. Als je hondenliefhebber bent wil je hier van weg blijven in plaats van het in stand te houden) Als je je er zo op vast pint dan zou ik heel goed de asielen in de gaten houden en hopen dat er een herplaatser van deze kruising wordt aangeboden.
Dutchshepherdteam schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
Werken en een hond kan prima. Het is maar net waar je prioriteit ligt. Ik heb 3 herders en ik werk (ze zullen toch ergens van betaald moeten worden) maar na mijn werk kan ik niet op de bank ploffen en tv kijken. De honden gaan áltijd voor. Ik werk 28 tot 32 uur, kan ook wat dingen thuis doen en werk in de zorg waardoor ik vaak kortere en / of gebroken diensten werk. Perfect voor de honden. Als je bereidt bent voor / na je werk actief met je hond bezig te zijn zie ik geen reden waarom een hond niet zou kunnen. Zeker als deze de eerste perioden naar een oppas of opvang kan!
Socialisatie is zeer belangrijk inderdaad, maar ook de lijnen van waar de hond vandaan komt. Ik zou als ik jou was dus op zoek gaan naar een goede fokker die fokt met honden die getest zijn op erfelijke afwijkingen en selecteerd op karakter. Vaak vindt je deze wel via de rasvereniging. Wellicht zul je dus even moeten wachten op je pup omdat er vaak wachtlijsten zijn, maar zo weet je wel beter wat je in huis haalt. Marktplaats ed staan vast ook vol met schattige pups, maar dan is het maar onzeker hoe deze hond zich gaat ontwikkelen.
Succes!
Dutchshepherdteam schreef in
Tuigje of geen tuigje
Ik gebruik beide. Wanneer we trainen of korte wandelingen door bijvoorbeeld het dorp of de buurt maken, gebruik ik een halsband of ketting, zodat ik er makkelijker controle over heb. Met wandelingen in de bossen, fietsen, speuren ed mogen ze van mij wat trekken, en gebruik ik een goed passend Y tuig (ik kan tuigen van Non stop dogwear of AnnyX aanraden)
Kort gezegd. Halsband betekend naast mij lopen en niet trekken. Tuig betekend meer vrijheid en wel trekken.
May schreef in
Kees'vriendjes, dag grote vriend
Hele mooie foto veel geluk in je nieuwe huisje straks en goed herstel toegewenst met je operatie
May schreef in
Kees'vriendjes, dag grote vriend
Heel veel sterkte! ik zal een kaarsje branden straks
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
" Wat een joekel is hij aan het worden. Bij de Belgische herder weet ik dat de schofthoogte van reuen idealiter 60-66 cm moet zijn. Dat is bij de Hollandse herder vermoedelijk vergelijkbaar? Zeno is een ukkie gebleven in vergelijking met Onyx (61 schoft amper 25 kg). Mooie foto met Kahlúa en Willow. Die blije bekkies! Fijn dat het zo goed gaat tussen Onyx en de meiden. Er zijn heel wat honden die ruw spel leuk vinden, maar ook heel wat honden die daar juist totaal niet van houden. Dat lijkt me lastig managen. Heb je vaste speelmaatjes voor Onyx of houd je het spel beperkt tot binnen je roedel? Op de training kan ik me herinneren dat er ook veel verschillen waren tussen honden en driften. Er was er eentje met een gigantische buitdrift die echt niet los wilde laten en ook eentje die heel graag wilde vechten en de mouw relatief makkelijk loste. Zeno is in beide helemaal niet zo gedreven. Hij hoefde met schreeuwende mannen niet per se vechten en hij was heel makkelijk in lossen. Voor hem bleef het altijd een spelletje; het werd nooit serieus. Ik ben er met Zeno ook nooit ver in gegaan. Ik wilde het ook een spel houden. Op de training lag de focus op de gehoorzaamheid. Dus ontspannen aan de lijn lopen was veel belangrijker dan het accentueren/stimuleren van driften. Ik ben ook heel benieuwd hoe jullie samen verder gan groeien. "
CatnDog
Reuen vallen binnen de standaard met maximaal 63 cm schofthoogte. Dus Onyx is te groot.
Hij speelt eigenlijk vooral met Kahlúa en Willow. Al is dat ook niet vaak meer. Touwtrekken vinden ze wel leuk, maar waar Willow voorheen uren met hem kon stoeien, geeft ze nu snel een snauw wanneer hij aanstalten maakt om te spelen. Hopelijk komt dit nog terug. Hij speelt niet met andere honden op de Finse lappenhond van mijn vriendin na. Die 2 zijn echt ontzettend leuk samen, maar ook dan moet ik Onyx vaak terug uit spel roepen als het te lomp wordt. Dit snapt hij dan wel. Onyx heeft niet echt enorme buitdrift. Hij vindt het bijten echt fantastisch, maar hij lost metéén zodra ik het zeg. Hier heb ik weken hard op geoefend. Het lossen is voor hem echt heel leuk spel, het betekend dat hij meteen weer het gevecht aan kan gaan. Lost hij niet, gebeurd er niks, en dat is saai. Ook ballen, stokken, speeltjes spuugt hij meteen uit nadat ik het commando geef. Daar ben ik echt heel trots op.
Vanavond zijn we gaan zwemmen. Dan kijk je naar je 'puppy' en kan ik nog niet geloven dat t al zo'n grote hond is haha.
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
Jeetje, wat gaat de tijd vlug. Onyx is intussen echt een hele kerel, van maar liefst 66.5 cm groot en 31.5 kg. En nogsteeds flink groeiende. Daar gaat zijn show carrière haha. Hij is nu 7.5 maand oud.
Hij begint steeds wat intenser gedrag te vertonen. Bij een correctie durft hij behoorlijk terug te komen. Hij trekt enorm aan de lijn, en mijn igp trainer liet zien hoe ik hem het beste bij me kan houden (stilstaan en wachten werkt niet bij hem, hij wacht lekker mee) door plots om te draaien en van richting te veranderen. Niets geks, maar Onyx was het er niet mee eens en bijt vol in zijn been. Echt niet leuk om te zien. Hij is dan na een correctie wel onder de indruk. Bij mij heeft hij dit 2 keer geflikt met wandelen. Hij was ontzettend gefocust op een aankomende fietser. Ik ga aan de kant en wil hem naar mij toe trekken. Hap. In mijn bovenbeen. Heel hard aan gewerkt en dit gaat nu beter. Ik heb nu standaard een bal of dummy mee die hij met liefde aan pakt als er iets aan komt wat hem triggert, en ook trekt hij nauwelijks tot niet meer wanneer ik er goed bovenop zit.
Naar vreemde honden begint hij ronduit onbeschoft te worden. Hij gebruikt zijn zware lichaam enorm en beukt vol tegen ze aan. Om die reden loopt hij nu altijd aan de 15 meter lijn in het bos, en kan ik hem bij me halen bij het zien van een andere honden. Hij bedoeld het niet agressief, maar leuk is het zeker niet (al denkt hij daar vast anders over)
Voor de dames heeft hij enorm veel respect. Hij laat Willow eigenlijk altijd met rust. Kahlúa daagt hij nog wel eens uit maar ook bij haar is het 'klaar is klaar'
Hij is nu echt een beetje in de 'puber' fase. Hij vindt zichzelf vooral echt grappig. En meestal in hij dat ook met zijn fratsen. Maar hij sloopt ook enorm. Hij is dus óf in zijn kennel, óf in zijn bench, of onder toezicht.
Op de sport doet hij het redelijk goed. Speuren en bijtwerk gaan fantastisch. Vooral het bijten ligt hem enorm. Hij bijt omdat hij het gevecht en de confrontatie leuk vindt. Daar heeft hij een mouw en pakwerker voor nodig. Maar als hij de mouw heeft 'gewonnen' weet hij niet hoe snel hij deze weer bij de pakwerker moet neer gooien. Hij wil de mouw niet. Hij wil het gevecht. Heel anders dan Willow, die rent apetrots met de bijtmouw het veld over en laat hem liever niet meer los.
Met het leren is hij een beetje sloom. Hij kan af, zit, blijf etc, maar alles gaat traag. Dit komt volgens de fokker omdat zijn lichaam zo hard aan het groeien is, dat zijn motoriek en hersenen een beetje achter lopen. Ik maak me er nog geen zorgen over. Hij mag lekker pup zijn, en dat appél komt later.
Hij vindt zwemmen ook geweldig.
Als pup was het echt een allemans vriendje. Dit wordt echt steeds minder. Mensen op straat hoeven niet te dicht bij hem in de buurt te komen (op een terrasje gaat dit wel heel goed)
En ook bekende mensen is hij niet al te vriendelijk naar op een handje vol na die hij wekelijks ziet. Met mijn verjaardag vorige week zat hij om die reden in zijn kennel. Fijn voor hem, en fijn voor mij zodat ik me met een gerust hart op het bezoek kan focussen. Dit vindt hij overigens geen enkel probleem. Hij slaapt dan lekker. En op het einde mocht hij er lekker bij, toen er nog een klein, voor hem leuk, groepje was.
Ik ben heel benieuwd hoe deze man zich gaat ontpoppen, hoe hij zijn puber reu fase door gaat komen. Hij is een hele uitdaging, maar ook zo'n enorm leuke hond voor mij. Precies wat ik wilde.
Hier wat foto's van hem:
Spelen met mijn vriend
hier zie je goed hoeveel groter hij al is dan de 2 dames.
spelen met mij
Touwtrekken met Willow
tijdens een 1weekse IGP workshop
Mee op de sup
Dutchshepherdteam schreef in
Urine opvangen teefje
Ik vang het op met soeplepel of schuif er een bakje onder.
Dutchshepherdteam schreef in
Tweede hond?
Oké, hoe ik het lees is hij dus 4 x om aandacht komen vragen en heeft hij dit alle 4 de keren gekregen. Ik zou ook door blijven gaan als ik Nero was, er wordt tenslotte altijd op in gegaan.
Waarom kan het niet op jouw initiatief? Hier kennen ze alle 3 het commando 'klaar' of 'nee, klaar' en druipen dan af. Doe dat eens met hem. En pas als hij tevreden ergens rustig ligt, kun jij, als jij daar zin in hebt, met hem aan de gang gaan dmv spelen, zoek opdrachten, hersenwerk etc. Maar mijn tip is echt om hem te leren dat er pas wat met hem ondernomen wordt als hij er niet zelf constant om vraagt.
Dutchshepherdteam schreef in
Tweede hond?
" Ik vind het wel opmerkelijk dat hier niemand enig initiatief van zijn honden aanvaardt. Mijn honden zijn de godganse dag met me aan het communiceren, ik vind dat heerlijk. Ze komen even een bal tonen, ze maken even contact, tegen etenstijd krijg ik "DE BLIK" toegeworpen van Piiri zodat ik zeker niet vergeet dat het eten is, ze vragen om naar buiten te gaan, ze vragen om naar binnen te komen... Zo'n alleenheerserij zoals bij al de rest dat enkel "Baas" iets van initiatief mag tonen, is totaal niet aan mij besteed. Ik leef nog altijd samen met mijn honden. Op dat vlak vind ik meerdere honden ook gewoon fijn en geen massa's werk. Integendeel, naast mij, communiceren ze ook met elkaar. Heerlijk vind ik dat, die spontane en vrije interacties. Net daarom zijn ze in huis ook best braaf en niet drammerig vermoed ik. Gaat de ene niet in op een uitnodiging, zijn er nog opties genoeg immers. "
Dagmar
Dit is wel heel gemakkelijk gedacht, en erg zwart wit. Maar het gaat hier om een hond dat, hoe TS het beschrijft, alles voor elkaar krijgt en geen goede off switch heeft.
Hier staan er ook 6 paar ogen naar mij te kijken rond etenstijd, hoef ik maar naar buiten te stappen of er sprint er 1 naar de bal toe die voor mijn voeten wordt neergelegd (in huis geen speelgoed ivm triggers wat kan leiden tot vechten) weet Willow precies wanneer de yoghurt bak open gaat en staat naast me omdat ze altijd een lepel krijgt etc. Maar niet alles is aan hen. Als ik rustig wil zitten, hebben ze dat te accepteren en dit weten ze ook. Ze komen dan of tegen mij aan liggen of zoeken zelf een plekje. Heeft de 1 teveel energie, mag hij / zij zichzelf buiten vermaken zonder mij wanneer ik hier geen zin in heb. Maar obsessief aandacht op eisen waardoor je om 21.30 niet fatsoenlijk je dag rustig kan afsluiten, gebeurd hier inderdaad niet nee. Daar ga ik niet op in en de honden weten dit ook.
Dutchshepherdteam schreef in
Tweede hond?
Mijn ervaring: waar je nu 1 hond hebt die om aandacht vraagt, met je wil spelen, speeltjes blijft aanbieden, heb je er dan 2 die dat doen. Ik heb 3 honden, en de tijd die ze daadwerkelijk met elkaar door brengen en spelen, is heel minimaal. Het komt op mij aan. Ook is het zo dat, wanneer ze samen in huis / in de tuin zijn, ik constant een oogje in het zeil moet houden. De pup is nog irritant, Willow heeft snel ergens genoeg van gehad en kan snauwde, waar Kahlúa zich weer mee wil bemoeien. Dus als ik met werk bezig ben oid of aan het werk ben, zitten ze sowieso gescheiden van elkaar. Nu zal dat met jouw ras wellicht wat minder risico zijn, maar toch iets om rekening mee te houden.
Verder zou ik gewoon duidelijker zijn naar hem toe. Hier is de regel dat er in huis niet gespeeld wordt. In huis is er rust, en als er gespeeld wordt in huis, is het op mijn initiatief, en ik ga ten allen tijde niet in op hun aanbod tot spelen.
Daarbij is individuele aandacht ontzettend belangrijk voor honden. Denk er dus aan dat je vrijwel dubbel zoveel tijd en energie kwijt bent om zowel met Nero en toekomst pup/hond de individuele aandacht te geven die ze verdienen.
Ik heb er nu 3, en hoewel ik er enorm van geniet, en accepteer dat ik soms dus eenmaal niet s avonds lekker op de bank kan ploffen voordat de honden voldaan zijn, kost het gewoon veel tijd. Puppy die apart uitgelaten wordt (op grote boswandeling na) om het trekken af te leren, Willow die veel meer energie heeft en ook apart wil rennen / spelen met bal en frisbee. Kahlúa die 11 is en dus veel liever een rondje rond snuffelt. Het is zo veel meer werk dan 1 hond.
Uiteraard is het hebben van meerdere honden leuk. Maar als je er aan begint, doe het dan echt alléén voor jezelf, omdat jij dat heel graag wil, en niet voor je andere hond, die er met een beetje pech ook helemaal niet op zit te wachten.
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
" Wat fijn dat alles zo goed gaat en dat hij - zoals ik lees - in alle opzichten de hond is waar je op had gehoopt. Zes maanden alweer. Tegen de puberteit aan. Je zal wel merken dat hij van de ene dag op de andere dag ineens zijn poot gaat optillen. "
CatnDog
Haha! Onyx tilt zijn poot op vanaf dat hij een week of 11 was, en met n week of 15 had hij er echt handigheid in al. Dus daar was hij vrij snel in volgens mij.
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
Zo. Onyx is inmiddels 6 maanden oud. En de 26 kg gepasseerd. Zwaarder dan Willow en Kahlúa. En ook groter.
Het is nu een lange slungel die met momenten behoorlijk uit verhouding is.
Ik had niet verwacht dat ik nét zoveel van hem kon houden als dat ik van de andere 2 doe, maar het kan. Hij is zó leuk. En een reu vind ik toch echt wel even een verademing tot nu toe. Zo relaxed in zijn doen en laten, maakt zich niet druk, fokt zich niet op, is nergens van onder de indruk en doet gewoon lekker zijn eigen ding.
Op de club gaat het heel goed. Speuren gaat als een malle. Hij snapt goed wat hij moet doen maar blijft wel heel rustig en beheerst. Met appél moet je hem echt goed motiveren, en hij valt snel terug in lui gedrag. Een oefening 3 keer achter elkaar doen, heeft geen zin want dan gaat hij er gewoon bij zitten. Ik hoop dat hij hierin echt nog leert schakelen maar dat is aan mij.
Met bijtwerk is hij wél weer héél serieus en fanatiek. En vliegensvlug. Een dreigende en schreeuwende pakwerker, geen probleem. Zodra hij de mouw wint, rent hij er in tegenstelling tot de andere honden niet mee weg. Hij drukt meteen de mouw weer in de knieën van de pakwerker 'ik was nog niet klaar met dit gevecht'
Hij bijt om de strijd aan te gaan, hij weet dat hij daar de mouw voor nodig heeft, maar om een losse bijtmouw geeft hij anders niet zo veel haha.
Ik was vorig weekend 4 dagen in Budapest, en Onyx bleef bij een vriendin. Daar deed hij het echt fantastisch en ze gaf aan zelden pups te hebben die zich zo makkelijk aan passen. Zelfs haar vriend was weg van hem en zei; hij mag altijd terug komen. Hij mocht daar mee naar behendigheid wedstrijden, workshops die zij geeft, mee naar Mantrailen. Hij vond alles leuk en deed alles super.
Intussen denk ik dat ik wat aan kracht trainingen moet doen, want hij is echt heel sterk al. Om die reden wandel ik niet met alle 3 tegelijk (op s ochtends om 05.45 voor ik moet werken na omdat er dan niemand in het bos is)
3 honden aan de lijn is niet te doen.
Hij kan wel goed los in het bos. Negeert wild, en heeft al een redelijke recall. Naar andere honden kan hij af en toe al wat stoer doen maar hij blijft tot nu toe lief en beleefd.
Hier wat foto's van de afgelopen weken.
Al een hele hond
Even verplicht poseren
Rennen met Willow
De eerste keer écht zwemmen. Hij kan er nu geen genoeg meer van krijgen
Die lange slungel rechts is Onyx
Chillen in de zandbak. Hij heeft zo'n lief koppie
Wandeling in de regen
Netjes wachten en kijken bij een agility wedstrijdje.
Dutchshepherdteam schreef in
Puppy wordt niet geaccepteerd door de andere honden
Als je dit in goede banen wil laten leiden, kan ik je 1 tip geven: houdt ze gescheiden van elkaar de komende weken of zelfs maanden.
Ik heb 3 honden, waarvan 1 niks van andere honden moet hebben, en al helemaal niet van puppies. Op deze manier geef jij je honden teveel redenen om iets met de pup te moeten en er op te reageren.
Door ze volledig gescheiden te houden van elkaar, leren je andere 2 honden dat ze niks met de pup hoeven, en de pup kan op deze manier ook geen dingen uit lokken waardoor de andere een negatieve associatie gaan krijgen.
Mijn pup heb ik tot een maand of 4 binnens huis volledig gescheiden gehouden van de rest. Zo ontstaan er geen triggers. Na een week mochten ze samen wandelen, en pas toen de oudste honden tijdens een wandeling niet meer naar de pup keken, mochten ze samen (onder toezicht) in de tuin. Binnen altijd apart, en om de beurt los in huis bij mij.
Nu is de pup bijna 6 maanden oud en weet hij dat hij zich rustig moet gedragen. Hij heeft nog nooit een slechte associatie met 1 van de 2 gehad omdat ik er simpelweg voor zorgde dat dit niet kon gebeuren. Ze kunnen nu prima los in huis met zijn allen (wederom alleen onder toezicht) en gaat de pup apart wanneer hij de andere niet met rust kan laten. Zo simpel is het.
Als je zo door blijft gaan, is de kans groot dat het op een gegeven moment gaat escaleren. En dan is het wel jouw grote Golden retriever tegen een kleine Maltezer. Met een beetje pech is de situatie dan niet meer te overzien en gebeurd er op een dag echt iets ergs.
Gescheiden houden dus. Jij bent de baas en moet zorgen dat AL jouw honden zich veilig en comfortabel kunnen voelen in huis. De maltezer geeft duidelijke signalen aan dat hij met rust gelaten wil worden. Aan jou om te zorgen dat hij dit krijgt en dat jouw pup niet bij hem kan komen.
Dutchshepherdteam schreef in
Kan je een hond teveel eten geven?
Ik zou me niet zo druk maken. Voer op het oog. Vind je hem te dun, voer je bij, vind je hem te dik, voer je minder. Een hond van deze leeftijd is gewoon volop in ontwikkeling waardoor ze wat dun kunnen zijn. Maar een slanke hond is beter dan een te dikke hond. Als een hond te zwaar is, is dit slechts voor de gewrichten en groeien ze te snel. Ik vind hem er prima uit zien!
Dutchshepherdteam schreef in
Kan je een hond teveel eten geven?
" Andre, een hond van 7 maanden is een jonge hond, pup is af….maakt niets uit voor jou het is echt een schat om te zien. "
Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .
Officieel is een hond tot 9 maanden een pup
Dutchshepherdteam schreef in
Fatsoenlijke autobench
Ik heb mijn kennels op maat laten maken bij Active Animals (door Math Collins) en anders kan ik je Jan Over of Hondenauto aanbevelen.
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
" Toch een vraagje pascal, Ik denk dat ik je op facebook zie in training met en van je honden, klopt dat ? Ik wil steeds reageren daar maar als je het niet bent Het is een pracht foto … "
Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .
Hoi Willemijn. Bedoel je Instagram? Ik heb FB, waar ik sporadisch een foto post op mijn eigen profiel, maar op Instagram ben ik wel actief en deel ik inderdaad het eea van de trainingen.
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
Onyx is intussen alweer 5 maanden oud, en nu zo'n 23 kg. Hij is Willow is zowel hoogte, als gewicht gepasseerd.
Hij doet het ontzettend leuk bij het sporten. Hij kan al flink doorblaffen in het verstek, en heeft een mooie volle beet wanneer hij op de puppymouw mag bijten. We werken vooral op rust. Rustig de mouw in de mond, hand onder de kin, en aaien. Zodra hij met de mouw wil schudden en gek gaat doen, wordt het direct afgekapt. Dit had hij meteen door, dus hij draagt de mouw rustig wanneer hij gewonnen heeft.
Met het appél is hij nog snel afgeleid, en kan niet lang zijn aandacht bij een onderdeel houden. Maar dat is niet erg. We doen alles vooral vanuit spel, zodat de interesse in mij het grootst blijft.
Hij kan echt super alleen thuis zijn, met gemak zo'n 5 uur, en ook de nachten blijft hij goed door slapen.
Hij is nu een aantal keren in de kennel geweest, en ook hier heeft hij meteen rust. Dit ga ik nu steeds vaker uitbreiden. Hij heeft de grootste maat bench, maar toch is deze wat klein straks wanneer hij er uren in moet vertoeven. De kennel is heel groot (4 bij 6)
Hij is een ontzettend tof hondje. Geen allemansvriend, vindt het niet prettig wanneer er vreemde aan hem zitten (dit gebeurd om die reden ook niet) maar kan alle mensen wel perfect negeren, en maakt zich vooral niet druk. Naar de mensen die hij kent is hij ontzettend lief.
Ook hadden we vorige week onze eerste (en hoogstwaarschijnlijk laatste, maar zeg nooit nooit) hondenshow! De Nationale (Nederlandse hondenrassen)
Hier werd hij 1e van de puppies van het ras, en 2e van de show. Erg leuk, met een leuk keuringsrapport! Wel was de jury zeer geschokt over zijn grootte. Ze bleef dubbel checken of hij écht wel 5 maanden was.
Ook tijdens de show heeft hij alle honden en mensen genegeerd, en heerlijk relaxed naast me gelegen. Zo trots.
Hier wat foto's van de afgelopen tijd.
Blaffen op commando zit er goed in
Op bezoek bij mijn zusje, en het mandje van Malibu blijft favoriet.
keuringsrapport
Posten met zijn vaantje (hij heeft er 2 in totaal)
knuffelen met mijn vriend tijdens de show. Omringd door andere honden.
Even zijn stoere grotehonden gebit showen.
Met Hollandse herder vriendin Nera
Dutchshepherdteam schreef in
Hoe hoog staat jullie hondenbak,
Gewoon op de grond. Zo natuurlijk mogelijk.
Dutchshepherdteam schreef in
Hond seksuele orientatie
Rijden kan heel veel oorzaken hebben, en vaker dan niet, heeft het helemaal niks te maken met seksuele gevoelens.
Overigens zou ik dit gedrag niet tolereren. Mijn nu 5 maanden reu heeft ooit 1 keer tegen mijn been proberen aan te rijden (dit was duidelijk overprikkeling) maar dit corrigeer ik wel degelijk. Ik vind niks zo erg als een rijdende hond tegen je aan, en nu ben ik het nog maar. Ik wil absoluut NIET dat hij dit bij bezoek gaat flikken.
Dus, duidelijk maken dat je dit niet accepteert is zeker mogelijk.
May schreef in
Dolci der 6e verjaardag!
gefeliciteerd!
Dutchshepherdteam schreef in
52 weeks of Onyx - 6 maanden oud
Een foto van ons 4tjes die ik toch even wilde delen! Zo blij en trots op / met deze 3!