HondenPage baasje Daantje & Joepie

Wat schreven de vrienden van Daantje & Joepie op het forum

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Hondenschool Almere gezocht
Voor een kennisje met een border collie pup zoek ik een goede (uiteraard ;-) ) hondenschool in Almere. Tips? Groet, Monique
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Overprikkeld
Hier op HP lees je vaak voor pups: 1 uurtje op, 2 uurtjes rust :-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in fietsen met volwassen herplaatser
Ik laat mijn honden eerst uitgebreid uit voor ik met ze ga fietsen. Het is ook niet zo dat ze helemaal niet onder controle is, ze wil alleen af en toe flink op de rem gaan staan, of erg de berm intrekken. Nou is dat op zich hier niet gevaarlijk. Ik fiets een paar honderd meter langs de weg, dat doet ze altijd zonder problemen, en rijd dan een fietspad op, dan kan ik een km of 5 fietsen voor we bij het volgende dorp zijn. Dat is superrustig,ze reageert ook niet op ander verkeer, en op het fietspad zelf komen we al haast niemand tegen. Ik zal de vorige eigenaar vragen welke commando's bij het steppen werden gebruikt. Bedankt voor de tip!
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in fietsen met volwassen herplaatser
Ze valt naar niemand uit, ik vind een halti ook geen prettig idee. Overal waar ik kom,valt wel iets te ruiken, ik zou niet weten waar geen honden lopen, poezen, konijntjes of ander wild, ik woon buiten de bebouwde kom. Het fietspad waar ik met haar fiets is nog redelijk zonder afleiding. Ik probeer zoveel mogelijk in het midden van het pad te rijden, dat scheelt toch weer iets. Galopperen aan de fiets is te snel. Misschien moet ik een droge worst in het fietsmandje leggen O-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in fietsen met volwassen herplaatser
Tsja, hoe hard fiets ik? Ik probeer haar draf-tempo aan te houden en een deel van de tijd gaat dat ook prima, maar dan ruikt ze ineens iets en gaat dan vol in de remmen. Ze vindt het fietsen denk ik wel heel erg leuk, want als ik haar tuigje pak, wordt ze helemaal enthousiast. Speeltjes en voertjes tijdens het fietsen vind ik te gevaarlijk, ik heb mijn handen nodig om mijn stuur èn de riem vast te houden. Een springer wil niet, daar is mijn fiets te laag voor (dan hangt hij te laag en loopt de hond er tegenaan, al geprobeerd). Stapvoets gaan is iets wat ik dus liever niet doe, dan heeft ze juist gelegenheid te snuffelen. Mss idd wel handig om eens alleen een halsband te gebruiken.
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in fietsen met volwassen herplaatser
Sinds een maand of 9 hebben wij er een herplaatser bij. Haar vorige baasje stepte met haar, en ik fiets nu met haar. Wat ik heel vervelend vind, is dat ze blijft trekken. Niet alleen vooruit, maar ook de berm in, en dat wil ik niet. Liefst snuffelt ze een groot gedeelte van de tijd en dat is nu weer niet de bedoeling. Ik vind het fijn om met haar te fietsen, voor dagen dat ik bijv niet naar het bos kan. Ze draagt bij het fietsen een tuigje (meegekregen van de vorige eigenaar). Wie heeft tips?
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Hond s'nachts
Hoe weet je dat hij de hele nacht jankt? Wij hebben een herplaatser die 's nachts niet alleen kon zijn, maar met onze 2 andere honden samen gaat het wel prima.
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in zindelijkheid van een labrador pup
@ Tanja, het is al een oud topic. Ik heb gereageerd op Chantal, die een herplaatser heeft van 11 mnd die niet zindelijk blijkt te zijn.
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in zindelijkheid van een labrador pup
Ik denk dat je haar wat dat betreft moet behandelen als een pup. Bij het kopje encyclopedie even kijken onder zindelijkheid :-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in stinkende baard
Ze is net naar de trimster geweest, alles ziet er goed uit. Ik denk dat het komt omdat ze met haar haar in de karnemelk hangt. Ga het gewoon iedere keer na het eten even schoonmaken. Maar een warboel? Nee hoor, mijn schapendoezen worden iedere week gekamd/geborsteld, anders zouden het al lang enorme klitteballen zijn :-D
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in stinkende baard
Dat zou nu nog wel kunnen, buiten dan, maar ik kan haar niet naar boven tillen, daar is ze te zwaar voor en trappen lopen kan ze niet. Ik heb wel eens ergens gelezen dat men een mengseltje gebruikt van azijn en water en dan met een washand hiermee de vacht dept, maar helemaal goed weet ik dat niet meer...
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in stinkende baard
Een van onze schapendoezen heeft een stinkende baard. Ze zal wel overal in hangen met haar lange haar, haar lijf ruikt gewoon, maar het haar onder haar bek stinkt. Ik vraag me af hoe ik dit het beste kan schoonmaken. Als ik shampoo gebruik voor alleen haar bek, hoe krijg ik dat uitgespoeld zonder haar helemaal nat te maken? Ik denk dat het iets is wat ik vaak zal moeten doen en haar dan helemaal wassen is geen optie. Mss natte washand met iets gebruiken? Tips zijn van harte welkom :-) :-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Hond is plotseling ziek? Help!!
Komt vast goed! Mensen zijn ook niet op hun best als ze uit een narcose komen!
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in puppy in de bench
Laten janken en negeren heeft geen enkele zin en is bovendien voor jullie en voor hem niet leuk. Je kunt de bench naast je bed zetten bijv en als hij jankt even je hand erin steken. Evt een gedragen kledingstuk van jullie of uit zijn nest in de bench leggen. Bench beetje bij beetje (lees avond na avond) een beetje verder weg zetten tot hij uit zicht is. Alleen als het goed gaat dus. Succes
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in hinderlijk blaffen
En een radio aan bij hem?
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Waterblazer, waar moet ik op letten bij aanschaf
Nu ik bij de trimsalon gezien heb, hoe handig een waterblazer is, denk ik erover om er zelf een aan te schaffen. Ik heb 2 schapendoezen. Maar waar moet ik op letten? Groet, Monique P.S. Mijn man zei al, gebruik je toch de bladblazer :-) , maar dat zal vast niet hetzelfde zijn als een waterblazer...
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Op vakantie: welke middelen?
Onze hond reageerde heel slecht op advantix, werd er ziek van. Hoorde ik later op de hondenschool waar ik train nog een keertje. Dus wees gewaarschuwd.
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in verzorging krulvacht
Dank je, ga ik proberen. Vanmiddag heb ik hem samen met mijn zoon met de tuinslang voorzichtig gewassen met berkenteershampoo. Hij heeft een schiferige gevoelige huid. Leuk vond hij het niet, maar het is nu klaar :-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in verzorging krulvacht
Toen mijn hond een jaar oud is, heb ik hem laten trimmen. Hij heeft tijden met kale achterpoten gelopen, zo slecht was het gedaan. Hij is destijds geplukt, ik denk ook dat dit de manier wel is om zijn vacht te verzorgen. Het lijkt mij dat je ook gereedschap hebt om het dode haar er ahw uit te trekken, vandaar mijn vraag.
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in verzorging krulvacht
Onze asielmix ;-) heeft apart haar. Heel dik en krullerig, met veel onderhaar. Dit onderhaar is volgens mij gedeeltelijk dood en zou eruit moeten. Hoe kan ik dit het beste doen? Ik heb een herdersharkje met ronddraaiende tandjes, die haalt er wel veel uit, maar er blijft ook nog hééééél veel haar over. Tips?
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in verwaarloosde newfoundlander.. (schokkend !!!!)
Super van je d(^_^)b
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in in laten slapen of niet?
Die beslissing is alleen aan jou. Ik denk dat ze veel pijn heeft als ze kreunt en hijgt, maar jij kent het beste jouw hond. Eens moet je afscheid nemen, doe het op een moment dat het voor jouw hond nog waardig is en wacht er niet mee alleen omdat je het zo erg vindt voor jezelf.... Sterkte
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Het kan niet vaak genoeg gezegd worden! KIJK UIT met dit weer!!
Laatst nog ruzie gehad met een mevrouw. Het was weliswaar niet zo warm als vandaag (gelukkig), maar toch had deze mevrouw bedacht een boodschapje te gaan doen en haar hond in de auto te laten. Ik had het kenteken net genoteerd om ermee naar de politie te gaan (100m verderop en de hond zat er nog fris bij), toen ze terug kwam. Denkt u dat het warm is in uw auto? Nee hoor. Ik denk van wel. En uw hond zeker ook. Ja maar de raampjes staan allemaal open. Mevrouw, de temp kan en heel korte tijd enorm oplopen. Oh, ik heb al mijn hele leven honden en nog nooit wat gebeurd ]0 ]0 ]0 ]0
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Trap lopen
Hartstikke goed! Maak anders ook even een account aan ;-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in zachte shampoo hond
Eén van mijn honden heeft enorm veel schilfers in zijn haar, ziet er niet zo fris uit. Die schilfers zou ik er toch graag een keertje uit willen wassen. Ik zoek dus een zachte shampoo, wie kan mij wat aanraden?
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Diva is overleden
Sterkte!
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in geblaf
Honden voorlopig binnen laten, ook als het mooi weer is? Vaak is het in huis zelfs koeler dan buiten, mss fijner ook voor de honden? En zeker een gesprek aangaan met de buren.
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in cash filmpje 1 dag na sterilisatie
Supertof! ;-)
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in cash wordt morgen geholpen, hoe laat ik de angst los?
Ze ziet er nog wel een beetje zielig uit ;-) maar dat is niet zo gek. Top dat ze er weer is, wens jullie een spoedig herstel!! d(^_^)b
honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes schreef in Kosten chemische castratie
Suplelorin voor half jaar 80 euro
 

Vrienden van Daantje & Joepie

honden foto van Monique & de zwart-witjeshonden foto van Wieke en Rasta

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^