HondenPage baasje kirsten&Bambi
Wat schreven de vrienden van kirsten&Bambi op het forum
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ga voor je gevoel! Je krijgt het niet voor niks.. "
Barbara
Dankjewel! Ik heb m'n besluit eigenlijk al wel genomen
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik denk dat KNGF graag Martin Gaus mensen heeft, maar weet dat niet zeker hahaha. Mijn doel met de opleiding was om les te gaan geven bij een hondenschool in mijn buurt. De eigenaresse van de hondenschool heeft zelf Annorlunda afgerond, en zij heeft mij meer geleerd dan Dogvision.. Ik ben uiteindelijk niet doorgegaan naar Annorlunda, ivm privé-omstandigheden. Ben ook gestopt met lesgeven en inmiddels heb ik die ambitie ook niet meer. "
Tamara & the A-Team
Elders op dit forum las ik inderdaad dat KNGF graag mensen wilde van Dogvision of anders Martin Gaus, maar dat topic dateert van toen Annorlunda nog niet bestond. Ik heb ze op de man af gevraagd waar hen voorkeur naar uitging en kreeg daar niet echt een duidelijk antwoord op, behalve dat ze (veel) ervaring met het lesgeven aan hondenbezitters en het trainen van een grote diversiteit aan honden dus heel belangrijk vinden. Waarom denk je dat Martin Gaus de voorkeur heeft? Ik begin nu wel weer te twijfelen haha.Wat jammer dat je Annorlunda niet meer verder op hebt kunnen pakken!Intuïtief heb ik een heel goed gevoel bij Annorlunda en ik neig ernaar om me in te schrijven voor de groep die in januari start. Alles wat ze schrijven nu op fb n.a.v. hun congres bijvoorbeeld spreekt me echt enorm aan! Wat ik hier lees over Dogvision en over KNGF brengt me wel weer een beetje aan het twijfelen, maar uiteindelijk kom je met alledrie wel waar je wezen wilt en maakt het misschien voor toekomstige werkgevers niet zo heel veel uit.
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ziehier de link (het staat onder workshops bij Dogvision) https://www.dogvision.nl/modulen/workshop-trainingsvaardigheden Jaaaa... mijn boek is er bijna! Ben er zelf heel blij mee en trots op. Er staan vooral veel dingen in die wij fout gedaan hebben hahaha maar ik wilde juist geen perfect boek maken. Veel plezier met alles. Honden zijn zo leuk! "
Barbara
Echt heel tof! Ik heb een literatuurstudie gedaan (officieel nog steeds bezig) en een eigen boek uitgeven over dieren lijkt me waanzinnig! Dankjewel! Ik kijk heel erg uit naar de opleiding en om me alleen nog maar met honden bezig te houden
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Hoi Amber, Ik denk dat ik niet gemotiveerd genoeg ben om telkens maar weer mensen te vertellen hoe ze hun hond iets moeten laten doen (heel kort door de bocht gezegd). Ik vind honden geweldig en vind het concept de mens achter de hond ook heel interessant maar Kynologisch instructeur daar heb ik denk het geduld niet voor. Ik ben de opleiding gaan volgen omdat ik juist theorie zocht naast de praktijk die ik met mijn witte herders meemaakte. Ik zocht de onderbouwing waarom ze dingen deden, op het trainingsveld kreeg ik heel weinig achtergrond info. En ik kreeg ook echt hele verkeerde adviezen van mensen om mij heen. Ik voelde dat dat niet klopte maar wilde dat graag ook echt kunnen staven. Ook ben ik illustrator en ben ik gevraagd voor een 2 tal boeken over honden: een over witte herders (dat boek heb ik ook zelf geschreven) en een boek voor kinderen met een hondenfobie. Tijdens de modules die ik deed waren er best wat mensen die geen hond hadden, dat lijkt mij echt heel lastig. Voor mij vielen er dingen gelijk op zijn plek, de theorie en de praktijk kwamen mooi samen. Dus mocht je iemand in je omgeving hebben die een oppas/uitlaatservice zoekt, of een stage plek ergens dan zou ik dat wel aanraden. De nieuwe module 1c bij dogvision heeft als mogelijkheid dat je zonder hond komt en dan alleen als kijker. Op zich leek mij dat ook nog wel een optie, ook omdat je zonder hond niet zo afgeleid bent en je heel goed andere honden (en hun baasjes!) kan observeren en analyseren. Maar dan kan je ook proberen om vaak bij een hondenschool te gaan kijken. Succes! groet Barbara "
Barbara
Ah oke, dat snap ik. Bedankt voor je duidelijke antwoord. Ik ben benieuwd hoe het vak als instructeur mij uiteindelijk gaat bevallen! Wat onwijs leuk dat je een boek over witte herders hebt geschreven! Module 1c kan ik op de website van Dogvision zo snel niet vinden, misschien kijk ik eroverheen. Ik heb een aantal (vaste) oppashondjes, dat scheelt misschien inderdaad iets. Het is inderdaad sowieso een goed idee om regelmatig bij een hondenschool te gaan kijken, bedankt voor de tip!
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik ben nooit tot 1c gekomen , maar goed dat dat nu bestaat uit praktijk.Dat was niet toen ik me daar inschreef, dus heb ook alleen mijn ervaring kunnen delen. Hier ook snel tot het besluit gekomen dat instructeur niet bij mijn doelen past. "
Tamara & the A-Team
Mag ik vragen wat uiteindelijk je doel met de opleiding is (geweest)? Ik zie dat bij Annorlunda, net als bij Martin Gaus, de nadruk ligt op didactische vaardigheden en praktijk en dat vind ik wel heel fijn; ik heb het KNGF gemaild met de vraag naar welke opleiding hun voorkeur uitgaat en wat ze vooral belangrijk vinden is dat je veel ervaring hebt opgedaan met het trainen van verschillende rassen en over didactische vaardigheden beschikt. Naar mijn idee sluiten Martin Gaus en Annorlunda het beste aan op hun functieomschrijving.
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Voor mij was 1c de kers op de taart omdat het niet alleen je hond maar ook jezelf onder de loep neemt. Het heeft mij toen ook doen besluiten dat ik geen kynologisch instructeur wil worden en daar was ik anders waarschijnlijk pas achter gekomen als ik module 2 was begonnen. Het advies van Annorlunda geeft om in een vroeg stadium stage te lopen of ergens te gaan kijken vind ik een heel goed advies. Dat maakt dat de stof die je in theorie leert eerder op zijn plek valt. Want ik kan me zo voorstellen dat als je geen hond hebt als je aan deze studie begint je het lastig krijgt. "
Barbara
Mag ik vragen waarom je toen besloten hebt om geen kynologisch instructeur te worden? Lang geleden heb ik bij Martin Gaus, toen hun onderwijssysteem er nog anders uitzag, een module over communicatie gevolgd en dat deed me destijds ook twijfelen of ik wel geschikt was als instructeur. Inmiddels kijk ik daar wel ietsje anders tegenaan en wil ik beroepsmatig met honden aan de slag en vormt de communicatie met mensen daar hoe dan ook altijd een (groot) onderdeel van. Uiteindelijk ligt mijn hart (ook) bij de GT Op dit moment heb ik geen hond en dat is inderdaad wel een dingetje. Ik zag dat ze bij Dogvision op de website ook heel duidelijk waren over dat het praktijkgedeelte niet te volgen was als je weinig ervaring hebt met het trainen van (eigen) honden. Hoe dat bij Annorlunda zit weet ik niet en ben ik wel benieuwd naar. De wens voor een hond is heel groot, maar ik had juist besloten nog een paar jaar te wachten tot ik zeker weet waar ik ga werken, hoeveel uren ik ga maken, etc.
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik heb de opleiding bij DogVision gevolgd, en ben daar afgehaakt door de redenen die jij noemt over Martin Gaus. Te weinig diepgang, te veel ''oude stempel'' dingen. Annorlunda vind ik erg fijn, bij hen leer je erg waarom honden dingen doen, en waarom jij de dingen aanleert zoals je ze aanleert. Ik heb er erg veel aan gehad, en vond het praktijkdeel ook nuttig. Iets wat DogVision ook niet aanbiedt. "
Tamara & the A-Team
Bedankt voor je reactie! Jij bent dus overgestapt van Dogvision naar Annorlunda, interessant! Zag je veel verschil in bijvoorbeeld trainingsmethoden, (opleiding)niveau en professionaliteit? Kijk, dat is waar ik naar op zoek ben! Ik wil geen trucje aanleren en daar dan - net als de andere studenten - heel goed in worden, nee, ik wil weten wat erachter zit. En op welke theorie ze hun inzichten baseren. Misschien dat het bij Martin Gaus meer verdiepend wordt vanaf module 2, dat weet ik dus niet. Tot nu toe ben ik niet ontevreden over Martin Gaus hoor, maar ik heb me eigenlijk nog niet eerder in de verschillende opleiders verdiept en het is een dure opleiding, dus ik wil de beste keuze maken
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Hi Amber, Ik heb 2 modules gedaan bij Dogvision. Module 1a en 1b. 1a is toegepaste ethologie en 1 b is leren bij de hond. Daarna heb ik 1 c gedaan, dat is niet echt een module maar meer een voorbereiding op 2: kynologisch instructeur. Ik vond alle modules heel erg leuk en interessant. Van tijd tot tijd ook best pittig (het is hbo niveau). Ik heb geen vergelijkingsmateriaal dus ik weet niet of ze achterlopen maar die indruk had ik niet. De lessen zijn heel erg gevarieerd en worden door verschillende docenten gegeven. Ik heb me (nog) niet ingeschreven voor 2 omdat mijn ambitie niet ligt bij het vak kynologisch instructeur. Mocht je meer willen weten kan je me altijd een berichtje sturen. "
Barbara
Bedankt voor je antwoord! Over het opleidingsniveau maak ik mij niet zo'n zorgen. Ik denk dat ik juist wel zoek ben naar iets meer niveau dan wat ik tot nu toe bij Martin Gaus heb gehad.
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Leuk dat je aan het rondkijken bent voor meer opleidingen tot kynologisch instructeur. Ik ben zelf een tijdje geleden begonnen en weer gestopt bij de 'opleiding' voor ki bij Aeres (die uiteindelijk door Gerda van Quiebus verzorgd werd). Ik heb begrepen dat ze nu hun wegen scheiden, maar dat was in ieder geval drie keer niks. Ik ben dus ook verder gaan kijken en heb mij toen ingeschreven bij Annorlunda. Die wordt overigens gewoon erkend door de raad van beheer (bron bij houdenvanhonden). Ik ben nog niet begonnen, maar tot nu toe voelt het heel goed. Ik heb een uitgebreide informatiegids ontvangen met o.a. een verplichte literatuurlijst met schrijvers zoals P. M. Reid, Bradshaw en (eerlijk is eerlijk) boeken van instructeurs verbonden aan de opleiding. Maargoed, dat zijn dan wel instructeurs zoals Monique Bladder, Sam Turner en Erika Bokelmann, dus wat dat betreft valt er niets te klagen . Ik was ook erg onder de indruk van de achtergrond van het grote team vakdocenten. In module 1 krijg je al de opdracht om bij 3 verschillende hondenscholen snuffelstage te lopen en ze raden daarbij ook aan om eens te kijken bij hondenscholen waar je zelf niet zou gaan trainen. Daar leer je immers ook heel veel van. Ik heb er persoonlijk erg veel zin in "
Wendy
Bedankt voor je reactie!Ik vond het er ook heeel goed uit zien en de verplichte literatuurlijst en praktijkervaring die je op moet doen klinken veelbelovend! Ik had elders op dit forum vernomen dat het KNGF een voorkeur heeft voor Dogvision of Martin Gaus, maar dat is ook al even geleden en misschien is dat inmiddels veranderd. Ik heb er wel over na zitten denken om ze te mailen en het na te vragen. Veel plezier met je opleiding! Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk bevalt!
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik heb geen ervaring met deze opleidingen maar even een ander idee wat in mij op kwam. Je wilt meer diepgang dan je nu krijgt maar doet nu wel de opleiding waarvan je het idee hebt dat het volgens de nieuwste inzichten is? Dan zou je ook de docenten kunnen vragen hoe je meer de diepte in kan en meer kan leren over het waarom. Ze zullen vast adviezen hebben welke boeken en/ of aanvullende scholingen je kan lezen/ volgen om zo toch de gewenste diepgang te krijgen. Dus als aanvulling naast de huidige opleiding. "
Femke
Bedankt voor je antwoord!Ik heb geen idee of de opleiding bij Martin Gaus vernieuwd en volgens de nieuwste inzichten is, dat heb ik gehoord en ben benieuwd naar ervaringen van anderen en of het daadwerkelijk zo is. Met diepgang bedoel ik inderdaad dat ik vind dat de lesstof best wel oppervlakkig blijft. Vanuit mijn studie ben ik juist gewend om alles te bevragen en echt in een bepaald onderwerp 'te duiken'. Ik mis het niet zozeer, maar heb het idee dat de manier van lesgeven bij Dogvision (meer theoretisch) beter bij me past. Bij Gaus hebben ze wel wat aanvullende literatuur opgegeven en die ben ik aan het lezen, maar kan de docenten inderdaad ook vragen!
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
Amber schreef in
Opleiding tot Kynologisch instructeur
Hallo allemaal! Momenteel volg ik de opleiding tot Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie, maar zit erover te denken om de opleiding misschien elders voort te zetten. Ik mis tot nu toe wat diepgang, het 'waarom' achter bepaalde zaken. Ik weet dat er al veel topics zijn over dit onderwerp, maar die dateren uit circa 2014 en ik ben op zoek naar recente ervaringsverhalen.Zijn er toevallig mensen die ook de opleiding tot Kynologisch instructeur volgen of hebben gevolgd? En wat is jullie ervaring met de betreffende opleider?Zelf heb ik een heel goed gevoel bij Dogvision alleen heb ik gelezen/gehoord dat ze vaak wat achterlopen, is dat zo? Terwijl Martin Gaus onlangs wel vernieuwd zou zijn op basis van de nieuwste inzichten. Ik heb pas één module gevolgd en heb daar zelf nog geen beeld van, dus ook ervaringen met Martin Gaus/Edupet zijn welkom!Annorlunda vind ik er ook heel erg goed uitzien, maar mijn voorkeur voor nu gaat uit naar een erkende opleiding. Het allerliefste zou ik werken met therapie/(autisme)geleidehonden en ik had gelezen dat KNGF bijvoorbeeld een voorkeur heeft voor studenten van Dogvision of Martin Gaus.Ik ben benieuwd! Groetjes,Amber
ArV schreef in
Hele hoop praatjes met mij
Ha uberschattig, heerlijk toch dat hij zo enthousiast is :-D :-D
ArV schreef in
Wat kan ik het beste straks doen?
Dank jullie allemaal voor het beantwoorden van m'n vraag en voor de tips.
En Kees, daar had ik nog niet aan gedacht, ga ik maandag achteraan :-)
ArV schreef in
Wat kan ik het beste straks doen?
" Gave honden! Ik neem aan dat je dus wel een fokker hebt gekozen dat echt selecteert op karakter? Er zitten er namelijk ook tussen de behoorlijk eenkennig zijn, en dat los je met veel aaien niet op.
Ik zou vooral op de signalen van je pup letten, dat is het aller belangrijkste. Vindt hij mensen leuk, en is hij enthousiast, laat hem dan met toestemming wanneer hij rustig is geaaid worden.
Wanneer je ziet dat je pup wat onzeker is, en angstig naar vreemde mensen, werkt het averechts door hem door iedereen te laten aanhalen. Hij leert daarmee dat zijn signalen genegeerd worden, en kan in de loop van tijd zelfs signalen overslaan om duidelijk te maken dat hij afstand wil. Op zo'n moment neem jij je pup dus in bescherming en zeg je tegen die mensen dat ze hem niet mogen aanraken. Na een tijdje zal hij door hebben dat mensen niets met het 'hoeven' en dus al wat zekerder zijn.
Ga dus niet over-socialiseren, maar let vooral op je pup en handel naar wat hij aangeeft te willen wat mensen betreft. "Pascale, Kahlúa&Willow
Komt goed, en ja de fokker gaat me helpen kiezen. Hij weet wat ik graag wil.
Verder laat ik het van de pup afhangen. Ik ga echt goed op zijn signalen letten, want ja het is in eerste instantie mijn hond. Zou hij het leuk vinden om met m'n dochter mee te gaan, dan mag en doen we dat. Vind hij het 3x niks, dan gaat het ook niet gebeuren.
ArV schreef in
Wat kan ik het beste straks doen?
sorry moest het quoten nog ff leren
ArV schreef in
Wat kan ik het beste straks doen?
" Ik denk dat het ook voor therapie honden gewoon een belangrijke skill is om vreemde mensen te negeren op straat en ze juist het onderscheid leren tussen mensen waar ze wel iets mee moeten en waar ze niks mee hoeven. Door je pup door iedereen te laten aaien creëer je vooral enorm veel enthousiasme en dit is juist iets wat je niet wilt.
Verder zou ik de pup ook alvast laten wennen aan “vreemde” geluiden en onverwachte bewegingen aangezien de doelgroep daar ook mee bekend is.
Als laatste wil ik wel toevoegen dat er niet voor niks bepaalde opleidingen zijn voor honden. Het is namelijk niet niks om maar even therapiehond te worden en ik heb geen idee wat een verzekering ervan vindt als jouw hond toch een keer bijt terwijl hij geen echte therapiehond is. "Britt, Maui & Fanu ~
Dank je wel Britt. Ik ga sowieso kijken hoe de pup gaat reageren op alles. Wil hij het niet, dan gaat het ook niet gebeuren.
We gaan wel op cursus met hem, sowieso de puppie cursus, en dan gewoon rustig verder kijken.
ArV schreef in
Wat kan ik het beste straks doen?
Ik krijg over 7 weekjes een Kerry Blue pupje in huis. Ik wil hem graag super sociaal maken. Mijn dochter werkt namelijk met zwaar verstandelijke gehandicapten, en het lijkt mij super om de pup voor hen aaibaar te maken. Een soort van therapie hond zal ik maar zeggen.
Normaal laat ik dus geen mens aan m'n hond komen, en 'blaf' ik iedereen af die maar 1 hand wil uitsteken. Maar in dit geval zal ik het anders moeten aanpakken. Wie kan me hier raad in geven?
Nika schreef in
Beginnende dementie? Symptomen?
Wel aandoenlijk als ze ouder worden...
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
super actieve hond
Als ik het zo lees denk ik dat je hond overprikkeld wordt. Berners zijn helemaal geen hyper actieve hondenrassen. Hyperactiviteit past dan ook niet in het rastypische straatje. Actief zijn, als 18 maand oude hond, natuurlijk wel. Hyperactiviteit niet.Geef de hond eens wat meer rust. Komt hij wel aan de 12-14 (of meer) uren slaap? Als de hond tijdens de dag altijd "aan" staat om naar buiten te kijken, dan ook nog eens hele actieve wandelingen maakt en daarbij speelt met andere honden zijn dat heel erg veel prikkels op een dag.
Ik ben het eens met UkkePuck, hersenwerken, mentaal moe maken. Kleine gehoorzaamheidsoefeningen etc. Die zijn veel waardevoller dan alleen maar los racen.
(Ondanks wat hierboven wordt gezegd kunnen alle honden moe worden van een hersen/snuffel-spellen, ook actieve rassen. Als ze het slopen, niet meewerken of er juist druk van worden dan wordt de oefening niet goed opgebouwd. Ook altijd maar los lopen is absoluut niet nodig, aan een lange lijn lekker een snuffelwandeling is net zo uitdagend. )
DISHA schreef in
Even lachen.
d(^_^)b :-D
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Wedstrijd voor sledehonden (husky, malamute, samojeed etc)
" Ik volg even mee! "
Arran & Aedon
:)
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Wedstrijd voor sledehonden (husky, malamute, samojeed etc)
" Sint Anthonis, dat is best dicht bij! Misschien kom ik wel even kijken. "
Vera
Leuk!
Er zijn ook een aantal hondenkraampjes om te kijken :)
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Wedstrijd voor sledehonden (husky, malamute, samojeed etc)
Hoi!
Op 1 en 2 december wordt er in december een sledehondenwedstrijd georganiseerd. Je kunt hier ook aan deelnemen in de canicross, bike-jöring, stepklasse of karrenklasses als je een (van oudsher) sledehond hebt.Ik zelf ga meedoen in de step 2 en de happy dog. De happydog is aan het eind van de dag en zonder tijdwaarneming dus echt voor de recreanten lekker mee steppen. :)Wie doet er nog meer mee? Ik heb een evenement aangemaakt: https://www.hondenpage.com/hondenagenda/7335/sledehondenwedstrijd-st.-anthonis-(ook-canicross-en-bike-j%C3%B6ring).phpGroetjes.
ArV schreef in
Kerry Blue Terrier
Ik "ken" ze dus wel, ben bij 2 fokkers geweest, en ik vind ze ontzettend lief en mooi. Maar het zijn altijd momentopnames bij de fokker. Dus vandaar m'n vraag, en ik hoop op iemand hier die er 1 heeft en die me er meer over kan vertellen. Ik vind het wel ontzettende kroelkonten <3
ArV schreef in
Kerry Blue Terrier
Wie heeft een Kerry, en kan me er meer over vertellen? Je ziet ze in ieder geval heel weinig.
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Ik ben gaan bloggen.
Inmiddels zit ik alweer op zeven stuks. Ik probeer elke zondag een nieuwe te schrijven dus staat er aan het begin van de week een nieuwe blog online. Ik vind het heel erg leuk om zo mijn gedachtegang met de wereld te delen, helemaal om erachter te komen dat er mensen zijn die dezelfde gedachtegang delen.
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Ik ben gaan bloggen.
" Wat is je bedoeling ? Anderen helpen .? "
Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin
De bedoeling van mijn blog is vooral het simpel en kort verwoorden wat er bij het trainen van een hond komt kijken. Doggo bijvoorbeeld heeft geweldige artikelen, maar vaak lang, en met vakliteratuur. Iets wat voor fanatieke hondenbezitters geen probleem is. Maar mensen die alleen maar willen weten waarom hun hond niet wil spelen of geen aandacht heeft voor hun buitenshuis, is de drempel om een lang artikel door te lezen misschien wat te hoog. :)
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Allergie aan dierlijk eiwit
Mijn oudste reu heeft ook een voedselallergie.
Sowieso rund en waarschijnlijk triggert kip ook wat. Op paard doet hij het goed. Hij krijgt brokken van trovet op basis van paardeneiwit, dit is een complete voeding en wordt aangevuld met paardenvlees als extra. Gedroogd paardenvlees gebruik ik als beloningen. Op deze manier kan hij het aan om "per ongelijk" voedsel van een nadere eiwitbron binnen te krijgen. Bijvoorbeeld vette vis om het magere vlees van paard te compenseren.
Het is een lange zoektocht die begon met het elimineren van voedsel. Hij kreeg brokken op basis van een zeldzaam eiwit van veren heb ik mij laten vertellen. Dit ging perfect alleen niet te betalen als voedsel voor een langere tijd. Toen ben ik langzaam nieuwe eiwitten gaan uitproberen. Op dit manier kun je erachter komen waarop je hond reageert. Maar het kost veel tijd. Succes!
Remie met sledehondenteam Silver linings schreef in
Ik ben gaan bloggen.
Oke, bloggen is al wel iets van een paar (zegmaar, een hoop) jaren terug. Maar ik had nooit echt iets om over te bloggen, want waarom zouden mensen het interessant vinden om te horen dat mijn wandeling met de honden flink blubberig was? Niet toch.
Maar sinds een paar maanden ben ik bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijfje en had ik ineens een reden en een onderwerp om over te bloggen. Namelijk hondentraining en -gedrag. Ik ben super enthousiast.
Dus bij deze; mijn blog.
-link verwijderd ivm reclameregels-
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 10 november om 14:21 --