kruising malamute Tjechoslowaakse wolfshond blijft weglopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PatrickPatrick

honden foto van Patrick

Hallo allemaal,

Wij zijn een gezin van 5 personen met twee honden een Alaska Malamute teefje van 4 jaar en een pup van 11 maanden, de pup is een kruising van een Alaskan Malamute met een Tjechoslowaakse wolfshond en ze is zeer goed gesocialiseerd en kan het goed vinden met onze kinderen en de Alaska Malamute.

Sinds een maand of 3 hebben we problemen met de pup gekregen ze loopt iedere keer weg, er wordt per dag gemiddeld anderhalf tot twee uur gelopen of gefietst met de honden , ze lopen dan in een buiten gebied en ze kunnen hier vrij en los rondrennen ze luisteren goed en komen dan ook wanneer ik ze roep. als ik vervolgens thuis kom krijgen ze eten en vaak is de pup al na 5 minuten weer weg.

Ik heb inmiddels een onzichtbare omheining in de grond liggen en dit levert geen resultaat op, sinds zaterdag heb ik schrikdraad geplaatst bij ons in de tuin en dit ging in eerste instantie heel goed maar inmiddels heeft ze nu weer een weg gevonden om weg te komen, de tuin +/- 45 mtr. diep is compleet afgemaakt met draad en nog ziet ze de kans om weg te komen.

We zijn nu teneinde raad de hond moet nu de hele dag aan een lijn liggen en hier hebben wij geen hond voor gekozen , heeft iemand ervaring met iets dergelijks en hoe is dit opgelost?

groet Patrick

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " kruising malamute Tjechoslowaakse wolfshond blijft weglopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Wat dacht je van je hond niet meer naar buiten te laten?

Of is zijn verblijf buiten?



honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een omheining met fijn gemaasde staaldraad, minstens een halve meter in de grond, en 1.80 m boven de grond.
Zal best wel wat kosten, maar daar gaat ze niet door.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maak een omheining van 5 bij 4 meter, flinke stokken de grond in met staaldraad doorkijkjes afzetten, dus geen schutting maar met staaldoorkijkjes. zodat de hond zich vrij kan bewegen. is dat misschien een optie ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




dit zijn doorkijkjes, van 1.80 hoog, zodat de hond zich niet opgesloten voelt, lekker naar buiten kan kijken, maar niet weg kan. de palen 1 meter de grond in. super. je hond heeft veel vrijheid zo.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Betonnen platen in de grond, diep genoeg voor graven te voorkomen, en dan 1m80 hoog, of als je echt een ontsnapper hebt 2m hoog. Daar kunnen ze normaal niet uit. Ons teefje is ook een krak in springen en ze zitten niet graag in hun ren, maar hier kan ze niet uit. Nu bij ons is de gewone tuin wel maar 1m50 afgemaakt en daar gaan ze ook niet over, zijn geen ontsnappers, maar daar laat ik ze nooit in als we niet thuis zijn ofzo. Dan zitten ze dus in de ren en ben ik 100% zeker dat ze niet weg kunnen. Kostprijs is niet heel erg goedkoop, maar is wel de moeite. Wij hebben het ook volledig zelf geplaatst, dat drukt ook de prijs.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

oh ja, de ren is 20 m² groot

Patrick (Gast)

Hallo allemaal bedankt voor jullie reactie, een ren is eigenlijk de laatste optie waar ik aan denk. De tuin is goed afgemaakt en de honden hebben beide een nachthok van 75 bij 90. wat betreft gaas of fijne draad dit bijt ze gewoon kapot heb ik inmiddels ook al geprobeerd naast het hok. Ik ben al aan het denken om haar te steriliseren misschien dat ze dan rustiger word.

groet Patrick

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als je haar laat steriliseren,dan heb je nog steeds een jonge hond in de pubertijd.Lijkt mij niet de oplossing.

Als je per dag 2 uur wandelt,dan kun je haar ook gewoon in huis laten rusten.Dat is juist goed voor haar en niet zielig,ze hebben toch zeker 18 uur slaap per dag nodig om stabiel te blijven.

Ik zou er nu voor kiezen om haar tot ze 2 jaar is na de wandelingen in huis te laten rusten,ze heeft nu al een aantal keer succes gehad en is vrij vindingrijk,dus als je dat nu veranderd door in huis te laten rusten,dan is het tegen de tijd dat ze 2 jaar is (misschien/waarschijnlijk) uitgedoofd.



honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Juist poolhonden willen zo ontzettend graag bij hun mensen zijn. Mogen of kunnen ze dat niet, dan gaan ze op zoek naar ander vertier. Is er echt geen mogelijkheid om te proberen haar gewoon lekker in huis te laten? Dat lijkt me toch veel gezelliger dan in een tuin waar ze behalve elkaar geen enkele prikkel krijgen en zich vreselijk vervelen.
Wij hebben vier poolhonden en die zouden doodongelukkig zijn als ze buiten moesten blijven. Ze liggen wel eens buiten als ze dat willen, achter een hekje van amper 60 centimeter hoog. Ze kunnen er moeiteloos overheen, maar doen dat niet, omdat ze het bij ons te leuk vinden.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je vergeet ook dat je hond volop aan het puberen is en aan het uitproberen.
Zit ze dan in een prikkellose tuin jah wat zou jij doen in je pubertijd ook weg proberen te komen toch of niet?

Dus het wordt binnen blijven of een afscheiding maken waar ze niet uit kan ontsnappen.
Ze krijgt al genoeg beweging dus dat binnen blijven moet geen enkel probleem zijn.

honden page profiel LizLiz

Helemaal met Nienke eens, doe je honden lekker binnen. 2 manden neerzetten, geloof me ze gaan vast gewoon lekker slapen. Is toch ook veel gezelliger? Misschien ben je het niet gewoon, van huis uit of zo. Maar echt, je gaat het vast zelf ook fijn vinden als ze vaak binnen zijn.

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Onze husky liep ook graag weg. Maar hij is nu 1 jaar en 8 maand, en ookal is hij nog niet volledig uit zijn puberteit, het is al enkele maanden geleden dat hij nog weggelopen is.
Hij deed dit vooral rond de leeftijd van 1jaar (de leeftijd van jouw hond dus).
Gewoon even geduld hebben dus misschien. Want toen hij die leeftijd had, sprong hij zelfs over de draad als ik er gewoon naast stond. Als hij nu los in de tuin zit, ook al is het zonder mij, doet hij het niet meer. Maar hij zit nu ook geen uur in de tuin he, gewoon een kwartiertje. Misschien als ik hem langer in de tuin laat alleen, dat hij terug wilt ontsnappen.

Maar je hond komt ten minste terug als je hem los laat lopen als je gaat wandelen. Dat is al veel! Als hij eens goed kan rondcrossen is hij al veel energie kwijt, dus kan je hem misschien best binnen laten rusten zoals ze hierboven al gezegd hebben. Wij kunnen onze husky spijtig genoeg niet loslaten tijdens het wandelen :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Patrick, je schrijft dat ze het draad doorbijten, dit niet wat ik heb, het is staaldraad, dat kunnen ze niet kapot bijten, daar zijn ze weken dan aan bezig, en ik geloof niet dat dat met jouw honden zo is, je doet genoeg met ze, wandelen enz. dus zullen ze dat staaldraad echt niet doorbijten hoor, ja gewoon gaas, dat wel, maar dit niet, waar bamse achter staat.

honden page profiel MartinMartin

honden foto van Martin

Je hebt al aardig tips gekregen.
Je heb het over een Malamute & een Tjechoslowaakse wolfshond.
Je hebt het wel over een mix van 2 sterke rassen met jacht instinct.
Welk ras is dominant aanwezig wanneer ze los is?
Pubertijd maakt ze onvoorspelbaar, inmiddels wel voorspelbaar :-)
Hoe doet ze het als jullie aan de wandel zijn?
Is er metaal en emotioneel contact?
Ik bedoel hiermee, dat ze wanneer ze naast je loopt, ook rustig is en contact met je houdt of onrustig naast je loopt en het jachtinstinct overheerst( de omgeving scannen).

Mijn Husky loopt bijna altijd los met mij, ze is er ook eens vandoor gegaan, ze kreeg het Ree te pakken.
Ik heb een omheining van 2.50 hoog en 60 diep, daar heeft ze zich zelfs een keer onderdoor gegraven :-)
Dat is de reden dat ik nu pups heb met als vader een Rottweiler.

De natuur is sterk.

Hou ze veel bij je in huis, ze kunnen geweldige, aanhankelijke dieren zijn.

honden page profiel MartinMartin

honden foto van Martin

Correctie: Is er mentaal en emotioneel contact?

patrick (Gast)

Ze loopt zowel los als vast, tijdens het loslopen gaat ze direct jagen en de omgeving uitpluizen (bij mijn weten heeft ze nog niks te pakken gehad behalve regelmatig een muis). Als ze genoeg gejaagd/gespeurd heeft dan begint ze de malamute uit te dagen om te spelen en dit gaat perfect, de malamute snapt volgens mij gelukkig het jagen niet helemaal. Je merkt aan haar dat het karakter van vader meer aanwezig is(dit was de tsjechoslowaakse wolfshond). Ik heb ook en idee dat het allemaal komt omdat de moeder met 4 weken is overleden en ze dus gesocialiseerd is door de vader die 14 maanden was ( het nest was een ongelukje. Als ik de karakter omschrijvingen lees van de wolfshond heb ik het idee dat dit voor 80% aanwezig is. Het is binnen een heel lieve hond, dus ik wil nu gaan proberen om haar wat meer binnen te laten (dit zal voor de malamute wel wat moeite kosten die is graag buiten). Voor deze twee honden heb ik 13,5 jaar een husky gehad en met deze kon ik net als met de malamute bij wijze van spreken lezen en schrijven. Dus het is voor mij op het moment behoorlijk slikken dat ik nu in een keer z'n drukke pup erbij heb en alles er aan doe zodat ze niet kan ontsnappen maar elke keer lukt het haar weer, we hebben een tuin die 45 mtr. diep is dus in principe hebben ze de ruimte . laat even voorop staan dat ik ervan geniet hoe ze is het is alleen het ontsnappen ik ben bang dat ze zich ergens onderloopt of dat ze mij ander vee gaat opjagen en vangen wij wonen op nog geen 500 mtr. van het bos . Het contact met haar is goed maar je merkt dat ze alles observeert en in de gaten heeft.

Kortom het is voor mij een grote uitdaging om haar tot rust te krijgen.

groet Patrick

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Een malamute is graag buiten in de winter, maar geloof mij, ze zitten ZEKER zo graag binnen 's avonds bij hun gezin! Hier doen slapen ze heel de avond aan onze voeten, dan moet ik ze bijna dwingen om te gaan plassen buiten! :-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Al onze 'poolhonden' zijn liever bij ons dan alleen buiten.
Als je een hond alleen buiten laat, moet je er niet vreemd van op kijken als hij zelfstandig wordt.

Verder verbaasd het me dat je verbaasd bent over het gedrag van je kruising. Ik neem immers aan dat je niet onbezonnen een dergelijke kruising aanschaft en je eerst hebt ingelezen. Dan moet het gedrag van je hond ook niet zo verwondelijk zijn.

Mbt het topic, om een 'wolfshond' binnen te hopuden: omheining van minimaal twee meter hoog met schuine kant naar binnen met stroom erop (0f drie meter hoog recht en geen bomen erlangs)
Verder niet de grond in graven, maar plat op de grond aan de binnenkant, direkt onder het oppervlakte, een rol draad op de bodem en overal vastmaken aan de omheining.

Een eenvoudig stroomomheining hebben ze heel snel door, en geen echt obstakel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hahaha, Plucheke, hier net hetzelfde!
Ze is heel actief tijdens de wandelingen, maar eenmaal thuis is het een luie doos ;-) Ik moet haar ook dwingen om buiten te plassen, het liefst blijft ze de hele avond en nacht gewoon op de bank liggen dutten!
En een malamute snapt het jagen niet? Euh... vraag dat maar es aan het konijn dat ze te pakken kreeg, door elkaar schudde en wegslingerde... die piepte wel anders (helaas, letterlijk).

Neem haar gerust wat vaker binnen, zelfs al heeft ze maar 20% van een malamute, is het zeker nog een echte knuffelkont :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je de kachel naar beneden doet, dan vinden ze het niet erg om binnen te zitten, ik heb bamse, die is flink behaard , en ik zit voor haar in de kou, ze ligt zeker savonds lekker bij me binnen, de temperatuur is niet koud op het moment, binnen 12 graden zonder kachel aan, boven is het 8 graden, maar dan lig ik onder een dekbed, maar mijn bamse is binnen. :-D en dan is het geen straf om binnen te zijn, integendeel. :-D

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Als zelfs Bamse binnekan, kan elke hond binnen!

Een Tsjechische wolfshond heeft een herdervacht en kan dus prima binnen, zelfs de Malamute zijn vacht isoleert zowel tegen de kou als ook tegen de warmte.
Onze laiki liggen zelfs graag tot bijna tegen de kachel aan!

Ik heb de ervaring dat voor honden het sociale aspect belangrijker is dan de temperatuur.
Natuurlijk krijgt zo'n dikke vacht als Bamse het wel snel warm, maar dan is het idd zorgen dat het niet overal in huis t-shirtwaardig is, en zelf ook een trui aantrekken. Van bv poolhondenwol, of zoals mijn trui van newfoundlanderwol!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hier ligt het nu ook allemaal uitgestrekt in de (verwarmde) kamer. 3 Op de grond, eentje op een kussen en eentje languit naast me op de bank. Krijgen ze het echt te warm dan gaan ze in de koelere gang liggen op de plavuizen.

honden page profiel Stefanie Korthout-RochatStefanie Korthout-Rochat

Ik heb 5 Tsjerchoslowaakse Wolfhonden en en tuin van 1050 m2.
Om ontsnappen te voorkomen zijn rondom onze tuin
betongaas-maten geplaatst van 1.80 hoog.
Hier blijven ze goed achter.
Misschien en ide voor jou, ze kunnen er doorheen kijken,
het is dan niet zo opgesloten.

Jim Maste (Gast)

Hallo Patrick

Wij hebben ook een zelfde mix en zeer sociaal, ze zijn idd erg ondernemend!
Haar vader (thech) is al diverse keren uit gebroken!
Waar hebben jullie vandaan?
Misschien zijn het zusjes?
Het haar vader Quido?
Tja bij ons is ze binnen met onze mallamute/ husk mix
En als we weg gaan gaat ze nu nog in de bench, slopen en rottigheid uithalen is nog erg geweldig!
In een tuin worden ze erg geprikkeld om te gaan onderzoeken en ja uitbreken is dan heel gewoon.
Een ren is een oplossing, maar zoals al gezegt ze zijn erg graag bij de roedel en jij bent de alfa dus leider van die roedel!
Ik hoop op een reaktie!
Zeker omdat wij met de zelfde mix thuis zitten en wellicht familie!
Chinua is van 30 feb en uit een nest van 4 waar van de anderen op de 29e geboren zijn
Moeder mallamute is in de 4e week overleden aan een tepel tumor!
Nou ben benieuwd of dit je bekent voorkomt
Groeten Jim

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ken je gevoel, heb een kruising Husky malamute en als ze de kan heeft gaat ze ook een wandeling maken zijn hierom gekend, maar ze komt wel binnen natuurlijk, ze slaapt wel liever buiten, ze heeft dan ook een grote ren maar zoals iedereen zegt hoe graag ze ook buiten zitten, ze komen toch nog eens graag knuffelen binnen bij ons, mijn man wou ook geen hond binnen maar heb hem kunnen overtuigen en zo is iedereen gelukkig en heeft Zuma minder de behoefte het af te bollen en alle andere dingen te ontdekken :-D
misschien kan het helpen, nog iets Zuma is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel actief maar binnen is ze veel rustiger.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jim maak een account aan, dan kan je een berichtje sturen naar patrick. :-D

nu kan je geen contact maken.

Jim Maste (Gast)

Heee nu ff alles goed gelezen, jij hebt een zusje van Chinua !
Zou je mij eens willen contakten?

Ik hoop dat het inmiddels beter gaat, Chinua is niet zo'n houdini maar ik kan me je frustratie wel voorstellen!
Mocht je het leuk vinden om eens bij ons tekomen!
[email protected]
Groeten en ik hoop je eens te ontmoeten

patrick (Gast)

hoi allemaal bedankt voor jullie reacties, het gaat inmiddels een stuk beter nu ze binnen ligt, echter met tijd en wijle gaat er nog wel eens iets kapot maar dit zal wel aan de pubertijd liggen. Ik heb me wel degelijk ingelezen in de honden, maar van husky's en malamutes word ook altijd gezegd dat je ze niet los kunt laten, terwijl wij eerst 13,5 jaar een husky hebben gehad en daar zat nooit een riem aan en de malamute was inmiddels ook zover dat er geen riem meer aan moest. En ik moet zeggen dat het nu met de malamute wat minder is want die is behoorlijk dominant geworden ten opzichte van andere honden (of dit moeder gedrag is?), verder lopen ze bijde los als er geen honden in de buurt zijn en dit gaat goed.

Dus waar het mij eigenlijk omging was het ontsnappen, ik was een beetje bezorgd dat haar iets zou overkomen.

groet Patrick

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Bedankt voor de terugkoppeling.

Zeker een poolhond (het is immers geen diepvriesproduct) heeft behoefte aan gezelschap en voor honden die toch al de neiging hebben om zelfstandigheid te ontwikkelen is het zeker aan te raden, de hond zoveel mogelijk bij zijn mensen te laten: bonding! Immers hoe kan men van een hond verwachten dat hij binding krijgt, als men hem telkens buiten sluit.

Goed dus dat je hem binnen genomen hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " kruising malamute Tjechoslowaakse wolfshond blijft weglopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^