Zindelijkheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZoeZoe


Hoi hoi,

Ik heb een vraag over mijn dwergpincher.
Hij is nu bijna 15 weken.
Het plassen en poepen gaat al goed.
Hij geeft heel vaak aan dat hij moet door te piepen en tegen de deur te krabbelen.
Het ging echter een tijdje zo goed dat we hem in ons eigen huis zindelijk konden noemen.
Bij vrienden en familie heeft hij er nog moeite mee, of tja misschien wel gewoon geen zin in of is hij nog de grens aan het opzoeken.
Nu is het de laatste week zo dat we visite in huis hebben gehad. Helaas gebeurt het nu weer regelmatig dat er in huis geplast wordt en zelfs gepoept. Dit was al weken niet meer gebeurd..

En ik vroeg me af vanaf wanneer ik hem kan trainen dat we alleen op vaste tijden de deur uitgaan en dat hij tot dan zijn behoefte op moet houden.

Want nu is het natuurlijk zo dat hij het zelf aangeeft en wij daar op reageren maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat WIJ bepalen wanneer we hem uitlaten.

Ik hoop dat jullie me tips en advies kunnen geven.

alvast bedankt,

Zoe

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ZoeZoe


Wat ik nog helemaal vergeten te vragen ben.. is of het normaaal is dat hij vrijwel niks meer in huis deed en daar nu weer mee begonnen is?

En hoe gaat het weer over?

Bedankt.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

waarschijnlijk kon hij de drukte nog niet zo goed aan. ALs je het niet vertrouwd kun je altijd urine opvangen en na laten kijken. Ik denk dat ik even weer een stapje terug zou doen en hem iets vaker weer naar buiten doen. Doet die daar iets belonen met je stem. In huis uiteraard negeren als hij daar plast.

Op een gegeven moment komt het vanzelf dat hij het langer op kan houden als je de zindelijkheidstraining goed aanpakt en dat lijkt me wel.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

ps je zult echt geduld moeten hebben het kan wel tot een maand of zes duren voordat je kunt zeggen dat hij zindelijk is. ONgelukjes kunnen echt nog voor komen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hij heeft waarschijnlijk een terug val gehad, gebeurd vaker.
Gewoon weer de zindelijkheids training oppakken en het kan gerust zo zijn dat hij binnen no time weer zindelij is maar het kan ook zo zijn dat hij nog een half jaar erover doet.
Joy mijn D.pinscher heeft er 7 maanden overgedaan.
Ze was in principe na 4 maanden wel zindelijk, echter zodra ik naar de deur liep werd ze zo entousiast dat ze begon te plassen en pas stopte als ze bij de voordeur was O-)
Met 7 mnd was het van maandag op dinsdag ineens over nooit meer gebeurd.

honden page profiel ..

honden foto van .

Gaya is ook zo goed als zindelijk op rustige dagen, dan vindt ik hooguit nog 1 plasje in huis, maar met drukte, bijvoorbeeld als er visite is, of als ze een druk moment heeft met Dusty dan wil ze het nog wel eens "vergeten" en dan kan ze zo 3 plasjes of meer in huis doen. Dan is ze zo druk met andere dingen dat ze gewoon even vergeet dat het plasje ook al weer buiten moet. je pupje is pas 15 weken dus een terug val komt wel vaker voor. gewoon weer even de draad van het zindelijkheid oppakken en dan komt het van zelf weer goed. Dusty had zelfs met 8 maanden soms nog een ongelukje binnen, dit gaat vanzelf over als ze meer beheersing over hun sluitspieren krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^