Borstkanker teefje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Trudy van Nieuwenhuizen (Gast)

Mijn teefje Suzie, die we bij DZD hebben opgehaald, is minimaal 10 jaar oud, heeft geen tandjes meer, is stokdoof en was zeer verzwakt toen ze bij ons kwam. Na twee maanden heel veel liefde en goed eten is het nu een vrolijk hondje, die het erg naar haar zin heeft.

Onze dierenarts, die Suzie al een paar keer heeft gecontroleerd, constateerde kanker aan haar tepeltjes. Gezien haar toestand is opereren uitgesloten, ze zou dat niet overleven. Een bevriende veearts, die ook veel verstand heeft van kleine huisdieren, zei vanmorgen tegen mij dat ik er rekening mee moet houden dat ze niet lang meer zal leven, omdat bij deze vorm van kanker vaak uitzaaiingen naar de longen voorkomen.

Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kan ik doen om haar nog korte leventje zo aangenaam mogelijk te maken?

Dank jullie wel.

Trudy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Borstkanker teefje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Ik heb hier geen ervaring mee....een operatie is altijd een risico voor elke hond.
Hoop dat je hond nog een tijdje mag genieten van haar leventje.Sterkte

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik vind ouderdom geen reden om niet te opereren. Mijn vorige hond is op 15 jarige leeftijd nog twee keer geopereerd en er niets slechter van geworden. Ik heb haar wel steeds door een specialist laten opereren, met bijpassende narcose.
Uitzaaiingen zouden wel een reden kunnen zijn om niet te opereren, die kan je vanaf een bepaalde groottee op een röntgenfoto zien. Aan de andere kant had mijn teef een longtumor die verwijderd is en tijdens de operatie zijn uitzaaiingen gezien en ze heeft daarna nog meer dan drie jaar geleefd, zonder chemo.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo oud is je hondje nog niet, tegenwoordig zijn de narcoses veel veilige dan vroeger, zou toch een second opinion laten doen, kleine hondjes worden zo wie zo veel ouder dan grote honden, en als het nog maar net geconstateerd is, heb je misschien nog jaren voor de boeg, denk er eens over na.

Trudy van Nieuwenhuizen (Gast)

Onze Suzie komt, zoals ik al eerder melde, bij Dieren zonder Dak vandaan. Ze heeft haar hele leven opgesloten gezeten om puppies te krijgen. Toen we haar haalden nu iets meer dan twee maanden geleden, was ze in zo'n slechte staat dat ze nauwelijks kon lopen.

Ook al zou ik het nog zo graag willen, haar lichamelijke conditie is zo slecht dat ze een operatie niet zou overleven. Toen we haar haalden wisten we al dat ze niet lang meer zou leven, maar voor ons was het het belangrijkste dat ze de laatste tijd in ieder geval alle liefde zou krijgen die ze verdient. Ze is vrolijk, aanhankelijk, eet erg goed en zolang ze op deze manier leeft, zorgen wij dat ze een heerlijk leventje heeft. Maar een zware operatie (baarmoeder, eierstokken en alle tepeltjes laten verwijderen) laten we haar niet meer doorstaan. Buiten het feit dat ze dat niet zou overleven, heeft ze ook nog eens een onderkaakje die aan het wegrotten is, dus lang zal ze niet meer hebben. Kwaliteit van leven staat voorop. Als het voor haar niet leuk meer is laten we haar inslapen, hoe moeilijk dat ook zal zijn.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hoi Trudy,

Wat fijn dat jullie haar hebben opgenomen in je huis en wat verdrietig dat ze in feite zo ziek is..

Als je een profiel aanmaakt, kan je me een Persoonlijk Berichtje sturen. Ik heb namelijk ook bewust eens de keuze gemaakt 1 van mijn dieren aan deze tumoren niet te laten opereren. Met oa klassieke homeopathie volgens de ziekteclassificatie heeft dat diertje nog 'verbazend' lang bij ons mogen zijn in heel goede conditie. Ook kan je Suzie haar andere trauma's nog begeleiden en zo haar rugzakje minder zwaar maken zolang ze nog hier is.

Groetjes Marit

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat aanbod van Marit Trudy zou ik zeker oppakken.

en veel sterkte met je kleine meid.

jenny (Gast)

Heb vorig jaar ook mijn 2 lieve malte

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

@Trudie, ik wil even reageren door te zeggen dat ik het heel groots en liefdevol vind dat jullie dit arme uitgeleefde fokteefje in huis hebben gehaald om nog een poosje te mogen ervaren wat liefde is na een vreselijk leven te hebben geleefd.
Omdat ze in zo'n slechte conditie is zou ik ook niet meer voor een zware buikoperatie gaan. Ik lees dat haar onderkaakje aan het wegrotten is, hier moet ze toch wel heel erg veel pijn van hebben. ik denk dat zij wel pijnmedicatie hier voor nodig heeft.

Wellicht is de tip van Marit wel wat!

Ik hoop dat jullie teefje nog een tijdje van goede zorg en jullie vriendschap kan genieten.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ach, ik zie dat ik op een oud topic gereageerd heb........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef niets Roos........ misschien ziet ze toch de reacties hier nog. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Borstkanker teefje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^