Wat gedragsvraagjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseVKDeniseVK

honden foto van DeniseVK

Haaai!

Ik laat drie keer in de week een volwassen labrador uit.
Een ontzettend lieve hond maar wel een hond die wat onzeker en angstig is.
Nu is hij sinds korte tijd chemisch gecastreerd en is al wat minder angstig en al wat zelfverzekerder.
Als hij los loopt ( echt los van de lijn ) dan luistert hij niet naar me, hij komt helaas nauwelijks terug als ik hem roep en heeft echt letterlijk "het schijt aan me", zoals iemand dat weleens heeft gezegd.
De hoeveelheid prikkels van buiten ( alle lekkere geurtjes ) nemen vaak de leiding en dat zorgt er voor dat hij absoluut geen oog voor mij heeft.
Als het even tegen zit en hij komt een hond tegen hem die hem niet zo aan staat dan loopt hij vaak "weg", of hij richting huis loopt weet ik niet maar dan gaat m'n hartje sneller kloppen, ik kan roepen wat ik wil, weglopen of als een malloot weg rennen om zijn interesse te wekken maar hij kijkt niet op of om.
Ik laat hem al een paar maanden uit en we zijn al wel aan elkaar gewend, ... hij is een ontzettend kroelkont en wilt het liefste spelen als hij binnen is.
Ik probeer op allerlei manieren zijn interesse te wekken maar hij "hapt" niet toe, ... wat kan ik hier nu nog aan doen?
Hoe kan ik hem nog beter naar mij terug laten komen?
Ik laat hem niet heel erg vaak los omdat hij ten eerste ook niet mee loopt maar echt bijna 20 minuten op dezelfde plek aan het snuffelen is en als hij dan komt en hij komt een hond tegen die iets te zelfverzekerd is naar hem toe( dus een hond die gromt en blaft ) dan schiet hij er als een angsthaas vandoor.
Gelukkig doe ik hem vaak aan de lijn en dan laat ik hem los lopen met de lijn op de grond, dan heb ik mijn Border Collie die hem terug haalt en vast houd als hij er vandoor schiet. Aangezien een hond toch iets sneller loopt als mij.
Op die manier kan hij toch wel een beetje los lopen en is mijn Border in dat op zicht mijn rechterhand.
Maar het liefste laat ik hem altijd lekker los lopen , want dat is zowel voor mij als voor hem fijner!
Al lijkt hij er niet minder van te genieten als hij aan de lijn zit, hij is ontzettend makkelijk en als hij maar kan snuffelen dan is hij een tevreden hond!
Het belemmert mijn plezier voor uitlaten absoluut niet maar ik vroeg me af wat ik hier aan zou kunnen doen, eventueel?

Ook hebben we nog een probleempje.
Vanmiddag ( en dit gebeurd ook regelmatig ) kwamen we een andere labrador tegen.
De andere labrador maakte aanstalten om te snuffelen / en even kennis te maken.
Mijn uitlaathond leek dit ook te willen dus ik liet hem wat vieren.
Inplaats daarvan leek hij het vuur wel in zijn ogen te krijgen en blafte in ene dominant naar de andere hond, hij trok als een gek en bokte als een paard heen en weer.
Het leek meer dominantie want agressie zit er echt niet in? Maar ik kreeg hem nauwelijks mee want het leek wel alsof hij iets duidelijk wilde maken aan die andere labrador.
Waarom zou hij dit doen? Wat kan ik hier aan doen?
Uiteindelijk viel ik bijna over hem omdat ik nauwelijks vooruit kwam en ik had nog twee andere hondjes bij me.

Zoals ik al zei het is een hele lieve hond, maar hij geeft heel vaak tegenstrijdige signalen, ...

Heeft iemand misschien tips of adviezen voor mij?
Ik ben hondenuitlaatster en geen hondentrainer, ik word niet betaald om honden op te voeden maar wel om ze uit te laten en ze lol te laten hebben!
Maar ik wil de uitlaatbeurt natuurlijk zo aangenaam mogelijk maken, zowel voor de honden als voor mij.

Groetjes,
Denise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat gedragsvraagjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Ik hoop dat je nog tips krijgt :-D :-D :-D

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Je hebt de hond dus niet onder commando staan
Wat z'n gedrag betreft,zoals ik het lees is het juist een zeer onzekere hond.
Dat uit zich in het omschreven gedrag naar andere honden toe.
Als dat de reden van z'n chemische castratie is,dan zal dat niet veel gaan helpen ben ik bang.
Castratie maakt een reu vaak nog onzekerder
Zou hem dus ook zeker niet los laten lopen omdat je hem ook niet onder commando hebt staan,ga dat eerst trainen.
Hoe doen zijn eigen baasjes dat..laten die hem ook los lopen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je haalt een paar dingen door elkaar: je zegt: "...als er een andere hond naar hem toekomt die zelfzeker is (gromt en blaft)..."
Een zelfzekere hond benadert een andere hond niet grommend en blaffend, want hij staat stevig in z'n 'schoenen' en hoeft dus helemaal niet zo te reageren. Als een hond gromt of blaft naar een andere hond is dat meestal uit onzekerheid, angst, frustratie,...
Dus ook als je een beetje verder schrijft dat jouw uitlaathond naar een andere gaat blaffen en springen, dan is dat geen 'dominantie', maar doet ie dat waarschijnlijk ook uit onzekerheid.
Honden benaderen elkaar helemaal niet graag in een rechte lijn, dat is zeer bedreigend voor hen. Het zijn wij mensen die recht op iemand anders toelopen. Een hond maakt liefst een boog om een andere hond heen, om zo elkaar te kunnen aftasten. Met deze hond neem je dus best dat gedrag over. Zie je iemand aankomen? Wijk uit naar opzij, hou afstand. Dit maakt jouw uitlaathond rustiger.
Verder zou je kunnen trainen op naamsherkenning, zou hem elke keer ie naar je kijkt of komt, kunnen belonen met een snoepje... Maar ik weet niet of je echt wil gaan trainen met hem?
Anders vind je hier op het forum onder andere topics heel veel tips om een relatie met de hond op te bouwen.
Succes!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Heel goed verwoord christel. Je kunt in het bos leuke spelletjes doen met honden om te leren samen te zijn en te werken. Snoepjes tussen de richels stoppen of snoepjes tussen de takken gooien, of door het bos kris kras lopen en iets tussen de bladeren gooien Zo kun je de hond heerlijk vermaken en wordt hij boven dien ook nog moe.

honden page profiel DeniseVKDeniseVK

honden foto van DeniseVK

Zijn baasjes laten hem wel gewoon loslopen maar ik hoor van veel mensen dat die ook moeite hebben om hem terug te krijgen naar hen.
Aan de hand met de tips die ik nu gekregen heb wil ik er zeker wel mee aan de slag, ik heb hem aanstaande maandag pas weer en ga dan eens kijken want ik kan doen. Dan laat ik hem niet meer los tot ik hem wat beter onder appel heb staan. Dan neem ik wel gewoon mee aan de flexi-lijn. Kan hij toch wat los lopen maar wel aan de lijn en kunnen we tegelijkertijd trainen.
Is het dan ook beter dat ik mijn eigen honden even thuis laat en dat ik hem voorlopig alleen even meeneem?

Groetjes!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als je dat ziet zitten, om met je eigen honden op een ander moment te gaan wandelen en nu met de uitlaathond alleen te wandelen, denk ik dat dat goed kan helpen, ja.
Neem een paar lekkere brokjes mee( genre gekookte kip). Check wel eerst even met de eigenaars of het goed is dat je hem dit geeft tijdens de wandeling. Hou hem aan de lijn en zeg vrolijk zijn naam. Kijkt hij om, of beweegt zijn oortje in jouw richting, zeg je meteen 'flink zo!' en geef je hem een mini-brokje kip. Herhaal een paar keer. Kijk hij niet om, maak dan een heel gek geluidje. Van zo vlug de hond naar je kijkt: 'flink zo!' en belonen. Hij leert nu dat, als hij naar je kijkt, er iets lekkers volgt.
Tijdens deze eerste keren dat je dat oefent, kan het ook voorvallen dat de hond vanuit zichzelf naar je gaat kijken. Direct 'flink zo' zeggen en belonen. Dit noemen we een 'free check in'. De hond maakt zelf contact. dat hij dat in dit stadium doet voor zijn stukje lip is niet erg. het gaat er nu even om dat hij uit zichzelf naar jou leert kijken.
Als hij al goed naar je omkijkt als je z'n naam zegt, ga je beginnen met een 'kom hier'. Dan zeg je z'n naam, en zeg je 'Kom' of 'hier' en als ie bij jouw is: 'flink zo' en meteen belonen.
Het is belangrijk dat je de stukjes kip snel bereikbaar hebt. Het belonen moet echt binnen de paar seconden gebeuren van zijn goede handeling.
Later kan je je snoepjes afbouwen, als je wil en enkel de 'flink zo' gebruiken, maar oefen nu maar eerst lekker met de brokjes.
Succes!

honden page profiel DeniseVKDeniseVK

honden foto van DeniseVK

Inmiddels ben ik al twee dagen bezig om mijn uitlaathond te trainen volgens bovengenoemde tips!
Hij reageert al iets beter op zijn naam en we zien langzamerhand verbetering, we doen het stap voor stap!

Wilde even updatje er over geven :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat gedragsvraagjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: brokken vergelijken - website
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^