adhd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Guus (Gast)

Guus is een langharige teckel, geboren uit twee dijkers van rashonden.
Zij waren te groot en dat werd hij ook heel rap als pup. Hij vertoonde met 6 maanden al extreme dominantie en druk heel druk gedrag. De dierenarts vermoedt dat hij ADHD heeft. Maar wil eerst kijken of met spelletjes de hond onder controle te krijgen is. Ik weet dat het niet al te best is, maar had geen andere keuze, hem uit te laten met de fiets, om toch een beetje energie te verbruiken. Maar dan komt hij terug (doodop) 5 min later begint hij weer te klieren. Helaas kan hij niet ophouden met dingen zoeken katten pesten steeds weer van zijn plek af te gaan. Zo gauw hij in zijn bench is kan hij het WEL!!!?? Heel vervelend maar ik wil niet dat hij alleen maar in de bench tot rust kan komen! Het dominante gedrag is er ondertussen grotendeels uit, gelukkig de aanhouder wint. En ondertussen snapt hij meer commando's maar hij kan er niets aan doen, hij kan niet stilligen..

Ik heb hiervoor een zeer moeilijk opvoedbaar jack russeltje gehad die ik met veel geduld getraind heb gekregen en die los kon lopen in de stad! Dus ben gewend goed te trainen, maar dit is duidelijk een soort prikkel waaraan hij niet kan weerstaan. Hij is snel afgeleid kan niet los, snachts weer wel want dan loopt er niemand anders!

Heeft iemand een tip voor mij??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "adhd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

Naar mijn idee wordt er veels te snel het stempel adhd opgeplakt, zeker bij honden is het weer een nieuwe trend ofzo....

Ik vind dat je al erg goed bezig bent en hij is pas 6 maanden en het is een teckel, dus je zult nog even vol moeten houden.
misschien is een time-out op z'on moment een idee? even in de gang of de bench. ( ergens waar hij zo min mogelijk prikkels krijgt)

En mag ik vragen wat je hem voert? want er zit in veel merken brokken zoveel conserveringsmiddelen, waaronder suiker ed.
Natuurlijke voeding zou misschien ook nog kunnen helpen. Veel kinderen bleken ook geen adhd te hebben na het volgen van een natuurlijk dieet, dat is echt bewezen.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Door heel veel met de hond te doen creëer je allen maar een hond met een ijzeren conditie. Jij moet je met je hond veel meer gaan richten op geestelijke uitdaging en de hond leren rust te nemen. Ik vermoed dat je hondje gewoon slecht met de prikkels van zijn omgeving om kan gaan. Dit kan je doorbreken door het aantal prikkels dat hij binnen krijgt zo laag mogelijk te houden en hem tussendoor veel verplichte rust te geven door hem bv in zijn bench te zetten. Jij schrijft dat hij al zeer dominant gedrag vertoont, kan je vertelle hoe zich dit uit.

Als je je aanmeldt kan je me een PB sturen met je mailadres. Ik kan je dan in ieder geval een relax oefening sturen die je alvast op weg kan helpen.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Als je merkt dat hij in zijn bench meer tot rust komt maak daar dan gebruik van.
Waarschijnlijk is je hond zo klierig omdat hij zelf niet genoeg rust kan nemen jij kan/moet hem dan daarbij helpen.

Mijn hond is 2 en die gebruikt ook nog steeds zijn bench als het wat drukker in huis is slaapt hij daar het best.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de dierenarts vermoed adhd ? heb ik ook, mijn bamse ook !!! het is normaal dat een jonge hond druk is, leid dat in goede banen, een hond van die leeftijd aan de fiets en dan doodmoe maken, lukt niet.

als ik sport en naar huis ga, ben ik zeer hyper, te veel gedaan, te lang gesport, kom ik niet tot rust. nou ben ik een mens en kan het relativeren, een hond niet, die voelt zich door de fietstocht wat tie eigenlijk niet aan kan, doodop. en wordt nog hyperde piep.

ga nou eens een half uur wandelen, op een rustig tempo, schoon veldje even los laten, laat hem maar snuffelen en als je dan thuis komt, een uurtje in de bench, op een rustig plekje in huis, niet in de woonkamer waar die al jullie gedragingen ziet. na dat uurtje laat je hem eruit, en negeer je de hond, na een kleine drie uur , van zijn eerste wandeling doe je dat weer, en weer een uurtje in de bench, geef hem rust inplaats van doodmoe uit te putten. heus op een gegeven moment lukt je dat en jouw hond wordt door het ritme ook veel rustiger.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

hier ook een familie ADHD!!

ikzelf mijn oudste zoon en mijn dochter allemaal aan de ADHD.
het klopt wel dat het een rage is hoor,en ik wilde ook beslist een uitdraai van de kindrarts alvorens de stempel geplaktMaar bij honden heb ik het wel eens gekscherend gezegt .
maar ik had geen ide dat het echt bestond!

Ook maar aan de ritalin maar dan !hahahahahah

(wij hebben geen ritalin willen gebruiken maar een nieuwe soort therapy,waardoor je niet je leven lang aan de pillen hoeft!werkt geweldig !!!ff een tipje tussendoor voor alle ADHDers O-) )


Of dit bij honden ook werkt??

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke

honden foto van Elsbeth en Moke

"

En mag ik vragen wat je hem voert? want er zit in veel merken brokken zoveel conserveringsmiddelen, waaronder suiker ed.
Natuurlijke voeding zou misschien ook nog kunnen helpen. Veel kinderen bleken ook geen adhd te hebben na het volgen van een natuurlijk dieet, dat is echt bewezen. "


die kinderen met ADHD beginnen met heel weinig producten en bouwen dit op... maar het hoeft niet perse suiker te zijn. het is per persoon verschillend op welke stof hij reageert.. en natuurlijk geeft suiker energie waardoor het wat kan verstreken maar het is geen oorzaak. Ik weet dit omdat ik zelf sinds een aantal maanden gediagnostiseerd ben met ADHD. toevallig laatst veel info over gekregen van de psycholoog. dus de theorie is wel wat achterhaald.

Daarnaast hoor ik ook steeds vaker over ADHD bij honden. Ik sprak laatst een gedragstherapeute voor honden en die zei dat je het heel makkelijk kan testen bij honden door 1 keer proefmedicatie te geven... het resultaat bij honden is sneller dan bij mensen...

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik vind juist dat je erg veel met je hond doet! Je gaat met hem fietsen en dan kom je thuis en is hij nog helemaal wild, dat klijnt echt als een overprikkelde hond (stress). Een hond en zeker een pup heeft 18 uur rust op een dag nodig!

Ga eens een schema maken voor je pup van de dag met daarop wat hij op een dag moet doen en zijn rustmomenten zodat hij echt aan die 18 uur rust komt. En zorg even voor zeker een week of 2 dat hij zo min mogelijk prikkels ontvang en vraag ook even niet teveel van hem.

Als je spelletjes met hem doet doe dan zoek spelletjes, verstop iets lekkers en laat hem dit zoeken. Zoeken (hun neus en hersentjes gebruiken) werkt rustgevend. Net als kluiven op een kluifje bijvoorbeeld (er komen dan endorfine vrij en die zorgen voor een rustig, blij gevoel). Bij hele drukke wilde spelletjes wordt adrenaline aangemaakt (ook met rennen naast de fiets!) en door adrenaline wordt je alleen maar drukker en mega alert op alles wat er om je heen gebeurd. Adrenaline wordt namelijk ook aangemaakt in stressvolle situaties om in noodgevallen je kans op overleving zo groot mogelijk te maken. Het verscherpt al je zintuigen en het versnelt je hartslag.

Lees het artikel in dit topic ook maar eens voor wat meer info :-)
http://www.hondenpage.com/hondenforum/70113/stress-bij-honden.php

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

"

die kinderen met ADHD beginnen met heel weinig producten en bouwen dit op... maar het hoeft niet perse suiker te zijn. het is per persoon verschillend op welke stof hij reageert.. en natuurlijk geeft suiker energie waardoor het wat kan verstreken maar het is geen oorzaak. Ik weet dit omdat ik zelf sinds een aantal maanden gediagnostiseerd ben met ADHD. toevallig laatst veel info over gekregen van de psycholoog. dus de theorie is wel wat achterhaald.

"


Ik heb nergens gezegd dat suiker adhd veroorzaakt e/o dat suiker altijd een boosdoener is. Ik heb alleen gemeld dat voeding het kan verergeren of verminderen. En dat is ook geenszins een achterhaalde theorie overigens.
Dat jijzelf al enkele maanden bekend bent met adhd maakt je in mijn ogen ook nog geen expert op dat gebied, dus ik zou je willen adviseren wat minder stellig te zijn in je reacties e/o beweringen.

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Oeps... je quote mij helemaal niet.... haha!... schaam...

Maar het had wel mijn tekst kunnen zijn dus en ik vind desondanks ook dat je het verhaal nogal uit zijn verband trekt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Naar mijn mening doe je teveel en wordt hij daardoor steeds meer hyper. Ik zou stoppen met fietsen, meer rust inbouwen, verplicht als hij dat zelf niet neemt.

Ipv lichamelijke uitdaging zou ik hem meer geestelijke uitdaging gaan geven, door rustige denk- en zoekspelletjes met hem te doen, hem een taakje te geven misschien, zoals sokken opruimen, ik noem maar wat. En vooral zelf rustig blijven, je houding en stem met name.

Wat krijgt hij voor voer? Ik zou al je dat nog niet doet overgaan op bijv. barfen (het geeft al veel voldoening als hij heerlijk op zijn gemak op een vleesbot kan knabbelen, wat, doordat hij dan voldaan is en er aan zijn knaagbehoeften voldaan is, ook meer rust voor hem brengt) of anders nrv of een goede kvv zonder smaak- en geurstoffen en andere additieven zoals graan.
Heb je een kong voor hem? Ook daar kan een hond veel voldoening uithalen en tot rust komen.

Misschien is ondersteuning van bijv. bachbloesem een idee?

Ga je met hem op cursus, speuren lijkt me voor een teckel heel leuk en veel voldoening geven.

Hieronder nog een link over stress, misschien herken je iets.


http://www.hond-en-co.nl/stress.html

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Tip spot met alle spelletjes waar de adrenaline mee aanmaakt..
En ga na een weekje eens alleen speuren en spoortje uitlopen..
GEEN ren spelletjes of dingen waar de hond de confetti uit de oren krijgt...
Een uur actie is TWEE uur rust/slapen/BENCHrust..


Geloof mij; mensen maken de hond ZELF ADHD..
Door veel te veel te doen en te eisen..!!!

Kijk ook eens naar de voeding.. brokken; is kleur/geur en nog meer troep waar honden gevoelig voor zijn..
Kijk een naar je vaccinatie beleid..
Kijk eens naae de giffen die je misschien gebruik bij vlo bestrigding..

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hierboven al een paar keer gezegd: je hebt een hondje dat heel gevoelig is voor prikkels en dus snel in een overdrive schiet. Maar daarom heeft ie nog geen adhd, hoor. Het feit dat ie in de bench wel tot rust komt, zegt toch genoeg. Hij kan het dus wel, maar momenteel alleen nog maar in de bench.
Aan jou om dit stap voor stap uit te breiden naar je hele huis, en daarna ook naar buiten toe.
Goeie tips hierboven gelezen: niet de hele dag vanalles met je hond doen, ook aan geestelijke inspanningen denken en niet alleen aan lichamelijke, en je hondje verplicht laten rusten. Laat dat de eerste tijd dan in de bench zijn. Leer hem eerst aan dat na spelen/wandelen er een rustperiode komt. Steeds even de bench in. Beloon hem als ie rustig is geweest, zodat hij duidelijk weet wat je bedoelt. En als hij dit ritme goed te pakken heeft (ravotten-rust-weer terug ravotten), zet je de bench op een andere plaats in je huis, zodat ie daar ook rustig kan worden, en daarna op nog een andere plek. Als ie in heel je huis rustig kan zijn in z'n bench, daarna proberen zonder bench. Maar dan moet iedereen hem wel echt met rust laten, natuurlijk.

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke

honden foto van Elsbeth en Moke

"

Ik heb nergens gezegd dat suiker adhd veroorzaakt e/o dat suiker altijd een boosdoener is. Ik heb alleen gemeld dat voeding het kan verergeren of verminderen. En dat is ook geenszins een achterhaalde theorie overigens.
Dat jijzelf al enkele maanden bekend bent met adhd maakt je in mijn ogen ook nog geen expert op dat gebied, dus ik zou je willen adviseren wat minder stellig te zijn in je reacties e/o beweringen. "



Volgens mij was dat precies hetzelfde als wat ik schreef maar goed.
Je bent wel erg fel snapt dat niet helemaal???
Naast dat ikzelf net weet dat ik ADHD heb werk ik ook nog eens met ADHDers dus weet al langer veel meer over dit onderwerp (klinkt raar weet het;-)) en geloof me, zodra je een stempeltje hebt kan je in een paar maand tijd echt expert worden, helemaal met die heerlijke hyperfocus dus ADHDers nou eenmaal hebben..
ik wilde alleen maar bijdragen aan advies dat het niet per definitie suiker hoeft te zijn en dat ze daar vroeger veel meer vanuit gingen dan nu...
jammer dat er dan zo op gereageerd moet worden...

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

"


Volgens mij was dat precies hetzelfde als wat ik schreef maar goed.
Je bent wel erg fel snapt dat niet helemaal???
Naast dat ikzelf net weet dat ik ADHD heb werk ik ook nog eens met ADHDers dus weet al langer veel meer over dit onderwerp (klinkt raar weet het;-)) en geloof me, zodra je een stempeltje hebt kan je in een paar maand tijd echt expert worden, helemaal met die heerlijke hyperfocus dus ADHDers nou eenmaal hebben..
ik wilde alleen maar bijdragen aan advies dat het niet per definitie suiker hoeft te zijn en dat ze daar vroeger veel meer vanuit gingen dan nu...
jammer dat er dan zo op gereageerd moet worden... "


laten we er er geen persoonlijke iets van maken oke? Ik vloog idd nogal een beetje uit de bocht in mn reactie (hoewel ook weer niet erg fel bedoeld) en jouw bijdrage was wellicht idd constructiever bedoeld dan dat ik hem interpreteerde.
Wat betreft het verband tussen voeding en adhd zijn we het in elk geval geloof ik dus wel eens, zullen we het daar tbv het onderwerp en TS bij houden? ;-)

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke

honden foto van Elsbeth en Moke

"

laten we er er geen persoonlijke iets van maken oke? Ik vloog idd nogal een beetje uit de bocht in mn reactie (hoewel ook weer niet erg fel bedoeld) en jouw bijdrage was wellicht idd constructiever bedoeld dan dat ik hem interpreteerde.
Wat betreft het verband tussen voeding en adhd zijn we het in elk geval geloof ik dus wel eens, zullen we het daar tbv het onderwerp en TS bij houden? ;-) "


mee eens;-)

vind het toch wel interessant dat honden ook ADHD zouden kunnen hebben en dat het volgens de gd die ik sprak heel snel te testen is met medicatie... weet je ook meteen of het overprikkeling of echt ADHD is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "adhd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Krabben Krabben Krabben
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^