hondjes vechten tijdens het eten en schudden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Mijn 2 hondjes zijn echt heel lief samen.....tenzij er eten in het spel is.
Ze krijgen altijd apart eten omdat ze echt gaan vechten als ze bij elkaar zijn met eten. Net zo met botjes, kan ook niet samen.
Hier hou ik altijd goed rekening mee door ze apart eten te geven en ze alleen een botje te geven als ze in de bench zitten.

Vanochtend deed alleen mijn zoontje per ongeluk de deur open waardoor ze gescheiden worden als ze gaan eten. De jongste vloog op de ander aan die nog zat te treuzelen. Hij pakte haar bij haar rug en begon echt te schudden (zoals ze volgens mij met een prooi doen). Er zat ook bloed op haar rug alleen het is niet terug te vinden waar het vandaan komt. Ik denk zelf bij de jongste omdat hij nog volop aan het wisselen is.
Dus echt wonden zijn er niet, maar wel veel schik.

De jongste is nu 5 maanden oud, een reutje. De ander is ruim 8 maanden oud en een teefje.

Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken en mogelijk kan begeleiden zodat het niet nog een keer gebeurd?
Ik heb nu de jongste in zijn nekvel van de ander afgetrokken (was de enige veilige plek voor mijn handen om ze uit elkaar te halen) en hem in de bench gedaan (was naar mijn idee de enige plek om hem even te laten afkoelen.

Nu hobbelen ze weer blij rond saampjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondjes vechten tijdens het eten en schudden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

ik zou de hond na de correctie juist niet weghalen bij de andere
zet hem gewoon weer terug en corrigeer weer als dat nodig is
anders leert hij het nooit

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als het alleen met het eten is, niet samen, en je kinderen even toespreken dat als er gegeten wordt niet de deuren geopend mag worden, en zijn ze daar te klein voor, dan ben jij degene die dat in de gaten moet houden.

je beschrijft dat daarna dikke mik weer is tussen de twee honden, dat het alleen met het eten is, apart eten geven, een bot ? ook apart.

er zijn honden waar baknijd is, vanaf pup kan dat begeleid worden, ook als ze volwassen zijn, maar als ze zo in elkaars haren vliegen, dan mooi apart blijven eten geven.

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

als je ze apart eten blijft geven leren ze elkaar nooit accepteren tijdens het eten
dus ik zie er het nut niet van in

honden page profiel ..

honden foto van .

eten, in hondenwereld is wat ik je vind mag je houden, hier eten de honden apart, Gaya in haar bench en dusty in de keuken. Prima als jij corrigeert en tussen beiden komt, je kunt zelf het beste in schatten of dat nodig is maar zet je een van de honden niet weg, hier wordt ook wel eens gegromt of een waarschuwingshap gegeven door Dusty als Gaya te dicht bij zijn botje komt. Dan druipt ze weer af en weet ze dat ze Dusty met rust moet laten!

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Tessa, de oudste, was vanaf dat Yoyo er was altijd al vel tegen hem als er eten in het spel was. Hij werd dan hardhandig op de grond gedrukt en er werd flink op los gegromd.
Op deze manier kwam hij nooit aan eten toe omdat het hem niet gegund was.

Nu Yoyo zelf wat ouder wordt zijn de rollen dus omgedraaid. Hij vliegt er nu direct op af wanneer er eten in het spel is. Tja, aan de ene kant denk ik, hij weet niet beter, want vanaf het begin werd hij juist tegen de grond gewerkt.

Maar ik denk dat samen eten niet echt een optie is, ben bang dat er dan echt bloed gaat vloeien.
En het is echt alleen tijdens het eten.
Het schudden van Yoyo vond ik nu alleen zo heftig, dit hebben ze nog nooit eerder zo gedaan.

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

" Tessa, de oudste, was vanaf dat Yoyo er was altijd al vel tegen hem als er eten in het spel was.
...
Tja, aan de ene kant denk ik, hij weet niet beter
"


was altijd al vel?
hij weet niet beter?

en wat doe jij daar dan aan?

corrigeer je dan?
of sta je alleen te kijken?

als je het corrigeert en laat zien dan JIJ de baas bent is het binnen no-time opgelost

honden page profiel ..

honden foto van .

Geen nood hoor als ze niet samen kunnen eten, wat hier wel helpt, hebben ze een bench? Gaya eet altijd in haar bench :-) dit ook om te leren dat de bench leuk is maar goed Dusty dus in de keuken en Gaya in de bench met deurtje dicht ! Bakje leeg? er weer uit en samen lekker spelen, het zelfde doe ik met de botjes. botjes niet op en ze zijn er klaar mee dan is het wegleggen voor de volgende keer, ik vind zelf altijd voorkomen is beter dan genezen

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

En als je hond naar JOU of een KIND gromt of hapt?
stop je hem dan ook in een bench of corrigeer je hem?

honden page profiel ..

honden foto van .

" En als je hond naar JOU of een KIND gromt of hapt?
stop je hem dan ook in een bench of corrigeer je hem? "


weet niet zeker of deze vraag voor mij was O-) ! Maar hier is de bench geen strafplek hoor ... corrigeren kwa eten laat ik volledig aan de honden zelf over, gaan ze te ver haal ik ze uit elkaar. maar omdat ik weet dat Dusty enorm bezittiger is met zijn botjes, dit is alleen naar andere honden niet naar mensen, ik kan en mag ten alle tijden zijn eten weg halen eten ze de botten en het eten apart. Hier is op geoefend, want als er op straat wat gevonden wordt wil ik wel dat het afgegeven wordt! mocht het voorkomen dat het toch gebeurd en er komt een correctie dan sta ik dat doe mits het bij waarschuwen blijft :-)

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Yoyo, de kleinste is altijd al vel, maar meer naar andere honden buiten. Toen hij bij ons kwam was hij met eten niet vel, hij kreeg alleen van Tessa de kans niet om te eten. Daarom hebben we er toen voor gekozen om ze apart te zetten met het eten.
Eigenlijk is dit ook altijd goed gegaan. Maar nu hij wat ouder wordt lijkt hij ook wat meer van zich af te gaan bijten met het eten.

Wat ik bedoel met "hij weet niet beter" is eigenlijk dat hij zelf van jongs af aan op de grond is gewerkt door de ander en de kans niet kreeg om te eten. Hij heeft dus naar mijn mening geleerd om zijn eten te beschermen en dit is misschien wel versterkt door ze apart eten te gaan geven.
Nu is hij groter en gaat hij zelf vel reageren tijdens het eten.

Maar goed, ze krijgen eigenlijk altijd apart eten en het gaat altijd goed, alleen nu even niet helaas.....

Wanneer er wel ruzie is om een bot of iets anders dan corrigeer ik altijd. Ik ben de leider dus ik bepaal wat er gebeurd. Ik corrigeer ze door ze uit elkaar te halen. Ik trek ze dan aan hun halsband uit elkaar totdat ze weer rustig zijn. Gebeurd het weer dan zet ik ze even uit elkaars zicht.

Ik stop ze nooit voor straf in de bench. Alleen deze keer omdat hij echt aan het schudden was en er bloed te zien was kon ik even niet anders. Het was de dichtsbijzijnde oplossing en ik moest echt even bij Tessa kijken waar het bloed vandaan kwam.
Maar ook nu heb ik hem niet met een boze stem in de bench gedaan, alleen zonder iets te zeggen even het deurtje dicht....

En er wordt ook nooit naar de kinderen gegromd of gehapt. Alleen tijdens het spelen, maar dat is gewoon uit speelzichheid. En happen mogen ze hoe dan ook niet, ook niet tijdens het spelen.

Dus eigenlijk zijn het echt 2 schatjes, maar tijdens het eten worden het 2 monstertjes ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik heb toen poppy bij ons kwam ze meteen samen laten eten.en het is ook meteen gelukt.ik geef ze ook apart eten en af en toe samen.dan laat poppy eerst jazzy eten en als hij klaar is gaat poppy eten.ook doen ze samen met botjes geen probleem.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou ze wel gescheiden eten geven, waarbij gescheiden niet persee betekent dat ze ver uit de buurt zijn. Je kan ze ook scheiden door ze aan de lijn vast te leggen.
@colin: als een hond naar je gromt kan je je beter afvragen waarom ipv "corrigeren".

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

" @colin: als een hond naar je gromt kan je je beter afvragen waarom ipv "corrigeren". "


zucht

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Het klinkt best heftig.
Het is eigenlijk niet meer eten verdedigen als het afgepakt wordt, maar alvast zelf aanvallen voordat de ander hond ook maar naar zijn bak kan kijken.
Zijn ervaring is dat hij niet kan eten als hij niet heel erg bovenop zijn eten zit, dus vanuit de hond begrijp ik het wel.

Ik zou er zelf niet zo 1,2,3 aan gaan sleutelen, omdat het als best heftige agressie klinkt. Ook al heeft de andere hond echt niets, dat is in ieder geval een teken dat het met name ritueel bedoeld is en niet om de ander echt te schaden.
Mocht je het willen oplossen dan zou ik er een trainer/GT bij halen die je kan helpen en adviseren.
Is het op te lossen door ze apart eten te geven, dan kun je dat ook doen.
Nu ging het even mis.. maar dat kan altijd gebeuren.

Bij mij in huis liggen er botjes en speeltjes. Of de hond van mijn zus er is of logehonden. Ik het begin haal ik ze soms weg als ik weet dat een hond er problemen mee heeft en dat gevaarlijk kan zijn voor mij of voor de honden. Maar daarna ga ik er snel mee aan de slag.
Er valt namelijk weleens wat als ik aan het eten ben.. of ze hebben een botje gehad en ik vergeet het weg te halen als ik ze uit de bench laat... en voor je het weet vliegen ze elkaar dan in de haren.
Ik ben dat voor door ze te wennen aan dat er voedsel/botjes liggen.
Biko laat heel duidelijk zien of hij iets wil houden of dat hij er afstand van doet. Doet een hond moeilijk met botjes, dan laat Biko die hond en de botjes geheel links liggen. Waar die andere hond veel van leert.
Toen Nina (Cyra) hier net was had ze behoorlijk baknijd, ook met botjes en dergelijk. Na een paar dagen ging het met de honden onderling zonder problemen. Lagen botjes en speeltje, geen van tweeen deed er nog moeilijk over. Ook met mij en botjes ging het snel goed. Met haar etensbak duurde het iets langer, maar ook dat was binnen een extra paar dagen opgelost.
Als je het zelf als heel normaal behandeld en nooit iets afpakt, dan leren ze daar heel snel van.

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Margje & Bico:
Bedankt voor je antwoord! Het is inderdaad zo dat zelfs als de bakjes leeg zijn er nog even lelijk gedaan wordt.
Ook als er b.v. een nieuw speeltje is dan gunnen ze deze elkaar niet. Pas wanneer het speeltje een tijdje ligt dan doet het er niet meer toe.
Laatst hadden ze het met een plastic flesje die toevallig op de grond lag. Eentje was ermee aan het spelen en de ander wilde het toen ook hebben, tja, dan maken ze weer even ruzie.
Op dat moment laat ik het maar even gaan, tenzij het te erg wordt, dan haal ik het speeltje waar het om gaat even weg.

Is het misschien een idee om het ze gewoon een keertje uit te laten vechten? Misschien dat dan een keertje bepaald wordt wie er nou eigenlijk de baas is?
Nu heb ik altijd zoiets van "ik ben de baas en er wordt niet gevochten".

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Margje & Bico:
Is het misschien een idee om het ze gewoon een keertje uit te laten vechten? Misschien dat dan een keertje bepaald wordt wie er nou eigenlijk de baas is?
Nu heb ik altijd zoiets van "ik ben de baas en er wordt niet gevochten". "


Dat durf ik niet zo te zeggen of dat verstandig is..
Dan zou ik het eens gezien moeten hebben en de hondjes kennen.

Het is een reu en een teef, wel van ongeveer dezelfde leeftijd, dat kan strijd geven.
Als eenmaal de een 'echt' en reu is geworden en de ander 'echt' een teefje, kan het ineens over zijn. Omdat de concurrentie er dan niet meer is. Maar dat hoeft niet.

honden page profiel Ellen met Noah en Flinn!Ellen met Noah en Flinn!

honden foto van Ellen met Noah en Flinn!

Ik zou zeggen; doorgaan met apart eten geven.
Als je ze het uit laat vechten,
wordt de rangorde misschien zo verstoord
dat de laagste zich niet meer prettig voelt.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je hebt 2 pups die zo tegen elkaar tekeer gaan??

Snap niet waarom jij dit nooit gecorigeerd hebt.
Hier hebben ze het 1 keer geprobeerd om lelijk te doen en daarna nooit meer en heb 2 teefjes waar maar 8 wkn tussen zit qua leeftijd.

Hier eet de ene langzaam en de andere snel, echter zal de snelle eter niet zonder mijn toestemming het eten van de ander pakken.

Ik zou hier zeerzeker aan gaan werken anders kan je de komende 10 a 15 jaar geen idee hoe oud jou hondjes kunnen worden, de honden apart houden met botjes/ speeltjes en eten.
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, daarvoor heb je toch geen 2 honden genomen.

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Jacqueline, Jackie en Joy:
Ik heb ze uit elkaar gehaald met eten doordat ik hier op het forum toen om tips heb gevraagd. Het grootste gedeelte was ervoor om ze dan maar apart te eten te geven. Ook nu heb ik het idee dat het meerendeel het hiermee eens is.

Toen Yoyo als pup bij ons kwam kreeg hij geen kans om te eten als ik het had laten gaan. Tessa gunde het hem niet terwijl ze het zelf ook niet op ging eten. De beste optie was dus om ze apart te laten eten.
Dus hoe had ik dat kunnen corrigeren zonder er de hele tijd bij te blijven zitten?

En volgens de berichten kunnen mijn hondjes (mits gezond) wel dik 15 jaar worden :-D Als ik ze al die tijd apart eten zou moeten geven dan vind ik dat niet erg. Als ze het buiten het eten om maar goed met elkaar kunnen vinden!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier heeft Joy het ook geprobeerd om het eten van Jackie weg te kapen alleen at ze het dan wel op, waarop Jackie een hap in Joy dr nek gaf.
Ik heb degene die het eten wou stelen in mijn geval Joy dus, aangesproken en weggestuurd omdat ze met haar bak klaar was.

Ik vind het niet erg om er bij te zitten, doe dit eigenlijk nu nog steeds vind het wel gezellig.
Als joy is uitgegeten en dat is eigenlijk binnen 2 seconden roep ik haar bij me en ga met haar in de huiskamer zitten zodat Jackie rustig verder kan eten.

In jou geval zou ik hetzelfde doen, honden iets uit elkaar eten geven maar wel in dezelfde ruimte, desnoods ga jij ertussen zitten.
Zodra er 1 klaar is neem je die mee uit het gezichtsveld van de ander totdat de andere klaar is met eten.
Maken ze ruzie met bakjes uitlikken moet jij ervoor zorgen dat dit niet kan gebeuren door ze voor te zijn.
Wees strenger naar je honden, JIJ bepaald wie welk eten krijgt en niet de honden en al helemaal geen pups.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In een eerder topic geef je aan dat Tessa Yoyo niet liet eten, dat hij ook niet durfde te eten met haar in de buurt.
Het lijkt me dus een goed besluit geweest om voor Yoyo op te komen en de honden apart te laten eten, tenslotte heeft iedereen het recht om rustig zijn eten te kunnen eten.

Als ik je topics lees is Yoyo sowieso een hondje wat wel wat extra steun en begeleiding kan gebruiken, hij lijkt af en toe veel stress te hebben en onzeker te zijn in sommige situaties.

Ik zou de honden veel apart gaan uitlaten, en apart eens een spel met ze doen. Daarbij een regelmatig dagschema, met veel rust om alle indrukken te verwerken. De hoofdtaak van ons mensen is ten slotte om een evenwichtige stabiele hond te krijgen, die zich veilig bij ons en in zijn omgeving voelt.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Voor honden is eten belangrijk, en dus ook best wel een reden om er voor te vechten of om het gewoon op te eisen van de ander, als de twee honden aardig gelijkwaardig aan elkaar zijn is een knokpartijtje ook vrij logisch.

Alleen zou het zo moeten zijn dat wij baasjes bepalen wat wel en niet mag, ga je ze scheiden van elkaar met eten dan zal het ook niet veranderen, wil je dat het beter wordt met het eten dan zul je je toch met deze twee moeten bemoeien, en moeten leren dat ze alleen maar bezig mogen zijn met hun eigen eten :-)

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Dobry:
Inderdaad is Yoyo wel een hondje met een flink karakter (beetje cairt terriër eigen). Hij is echt een schatje, kan heel lief kijken en daardoor is het ook wel eens moeilijk om boos op hem te zijn/ te blijven.
Hij is vel naar andere honden buiten (los minder), op dit moment heeft hij ook wat problemen met af en toe op de bank plassen. Hij is ook echt een hondje die ik verplicht rust moet geven door hem een paar keer per dag in zijn benchje te leggen, anders gaat hij maar door. Nu dus ook redelijk vel naar zijn vriendinnetje tijdens het eten (eerst was het dus andersom).

We zijn wel sinds kort met hem met de puppentraining begonnen dus we hopen dat een hoop "problemen" nog aan de orde gaan komen.

J&T van de H&D:
Ik ben het helemaal eens met dat wij de baas zijn en dat wij bepalen wat wel en niet mag. Ze zijn ook redelijk gelijkwaardig aan elkaar, beiden toch echte terriërs.

Ik denk toch dat ik eens ga proberen ze gelijk eten te geven zonder dat er een deur tussen zit. Ik ga er gewoon zelf tussen zitten zodat ik kan ingrijpen wanneer er eentje lelijk gaat doen. Ik denk ook dat het niet vanzelf overgaat zolang ik ze apart blijf zetten met eten. Het lijkt nu juist alleen maar erger te worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Voor honden is eten belangrijk, en dus ook best wel een reden om er voor te vechten of om het gewoon op te eisen van de ander, als de twee honden aardig gelijkwaardig aan elkaar zijn is een knokpartijtje ook vrij logisch.

Alleen zou het zo moeten zijn dat wij baasjes bepalen wat wel en niet mag, ga je ze scheiden van elkaar met eten dan zal het ook niet veranderen, wil je dat het beter wordt met het eten dan zul je je toch met deze twee moeten bemoeien, en moeten leren dat ze alleen maar bezig mogen zijn met hun eigen eten :-) "


maar Yoyo was bang met Tessa in de buurt hoe los je zoiets op dan.

Zou het niet beter zijn om Yoyo eerst meer vertrouwen te geven en er dan aan gaan werken, mocht dat dan nog nodig zijn.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Een goed idee om er lettelijk tussen te gaan zitten, op die manier kan je ze tegenhouden mochten ze vervelend worden, en als er één misschien een beetje bang is kan je die dus beschermen.

Zo pak je gelijk twee vliegen in een klap,

Als er één hond is die bang is, die bescherm jij dus(bouwd een vertrouwensband op)
En de ander die vervelend is laat jij weten wie er de baas is, doordat je hem tegen houd(kan de hond een stukje repect krijgen voor jou).

honden page profiel DD

honden foto van D

" Een goed idee om er lettelijk tussen te gaan zitten, op die manier kan je ze tegenhouden mochten ze vervelend worden, en als er één misschien een beetje bang is kan je die dus beschermen.

Zo pak je gelijk twee vliegen in een klap,

Als er één hond is die bang is, die bescherm jij dus(bouwd een vertrouwensband op)
En de ander die vervelend is laat jij weten wie er de baas is, doordat je hem tegen houd(kan de hond een stukje repect krijgen voor jou). "


Toen ik dit las, wilde ik dit voorstellen.
In het begin dat Sophietje hier erbij kwam, heb ik dat ook gedaan. Omdat ik weet dat Sophietje een etensdrift heeft, vanwege haar achtergrond. Als DJ klaar was, dan moest ze zijn bak ook bekijken en inspecteren. En in het begin schrokte ze alles zo snel op, omdat ze dan heel snel naar zijn bak kon gaan.
Nu laat DJ zich niet zomaar wegjagen bij zijn eten, en DJ kennende, onze kat laat hij ook rustig een hapje nemen. Maar met Sophietje was het toch anders, dat is ook een hond en een hond die zich opdringt en die gewoon de bak eten aanvalt, waar hij bijstond.

Nu, 4 maanden verder, kan ik ze makkelijk laten eten zonder dat er wat gebeurd. De bakjes staan in de keuken met 2 meter ertussen.
En ja, ik heb moeten corrigeren bij Sophietje, en ja.....dat deed mij zeer omdat ze al zo'n rugzak heeft. Maar het heeft wel geholpen en ik denk dat jij dit ook kan bereiken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Een goed idee om er lettelijk tussen te gaan zitten, op die manier kan je ze tegenhouden mochten ze vervelend worden, en als er één misschien een beetje bang is kan je die dus beschermen.

Zo pak je gelijk twee vliegen in een klap,

Als er één hond is die bang is, die bescherm jij dus(bouwd een vertrouwensband op)
En de ander die vervelend is laat jij weten wie er de baas is, doordat je hem tegen houd(kan de hond een stukje repect krijgen voor jou). "


dat zou ook mijn manier zijn om tussen die twee in te gaan zitten en dan rustig toespreken oid. Maar ik had begrepen dat Yoyo nog steeds bang was om te gaan eten ook met baasje erbij. Vandaar de gedachte om eerst de hond wat meer vertrouwen te gaan geven.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Voor honden is eten belangrijk, en dus ook best wel een reden om er voor te vechten of om het gewoon op te eisen van de ander, als de twee honden aardig gelijkwaardig aan elkaar zijn is een knokpartijtje ook vrij logisch.

Alleen zou het zo moeten zijn dat wij baasjes bepalen wat wel en niet mag, ga je ze scheiden van elkaar met eten dan zal het ook niet veranderen, wil je dat het beter wordt met het eten dan zul je je toch met deze twee moeten bemoeien, en moeten leren dat ze alleen maar bezig mogen zijn met hun eigen eten :-) "


Helemaal eens.
De manier waarop je dat moet aanpakken, daarvoor zou ik toch iemand thuis vragen.
Dat is hier via internet gewoon heel moeilijk..

honden page profiel Tessa en YoyoTessa en Yoyo

honden foto van Tessa en Yoyo

Ik heb ze net laten eten terwijl ik en mijn man ertussen zijn gaan zitten.
Ging perfect!!
Tessa liet haar halve bakje eten staan en ging naar Yoyo toe. We hebben het even aangekeken en ze hebben samen de brokjes opgegeten zonder te ruzieën. Daarna heeft Tessa haar eigen bakje leeggegeten.
Dus volgende keer proberen we Tessa tegen te houden, zodat ze alleen bij haar eigen bakje kan.
Maar het ziet er goed uit! Bedankt iedereen voor het meedenken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondjes vechten tijdens het eten en schudden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Plassen in bed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^