eenmalige nestjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Ok..

Ik lees op hp regelmatig dat als mensen een eenmalig nestje hebben, eigenlijk omdat ze dat zelf leuk vinden, dat dat zo slecht en fout is, behalve wanneer er alle benodigde tests worden uitgevoerd e.d. en dat je dus erg onverantwoord bezig bent.

Voordat ik op hp kwam had ik er eigenlijk nooit bij stil gestaan.

Mijn ouders b.v. hebben 1x een nestje duitse herder pups gehad omdat ze dat idd ook leuk vonden.
Beide ouders hadden ze zelf.
Ze hadden een stamboom dan maar verder alleen de check van de da gehad geloof ik.
Maar ze waren er echt wel goed voor, en de pups wilden ze natuurlijk alleen meegeven aan een zo goed mogelijk nieuw thuis voor ze voor zo ver je dat kan beoordelen.
Als ze niet allemaal weg hadden gegaan hadden ze ze zelf gehouden enz.

Mijn eigen pup komt van mn broer vandaan ook zij hadden eenmalig een nestje berner sennen pups.
Mijn pup heeft geen stamboom dan maar beide ouders die zij zelf nu hebben officieel wel alleen 1 ervan niet in hun bezit ivm. overname/herplaatsing en gedoe en ruzie onderling. Wilde hun weggegeven hond terug maar mn broer wilde de hond niet meer kwijt enz dus vandaar niet in hun bezit.
Ook zij waren zoooo gek op de pups! Zo lief ervoor zijn in huis opgegroeid enz.
Ook zij wilden de pups alleen meegeven waar ze een goed thuis zouden krijgen dus ze hadden ze liever zelf gehouden dan b.v. meegeven aan een koppel die fulltime werkt dat soort dingen.
Zelfs nu hebben ze nog wel is zo iets van hadden we er maar 1 zelf gehouden dus dat had ook nooit een probleem geweest als er 1 niet had weggegaan of zo iets.

Ik heb er dus ook nooit zo bij stil gestaan dat dit zo fout, slecht of zelfs bijna dierenmishandeling is als je dus onverantwoord fokt op deze manier.

Wilde dit toch eens even van me afschrijven want zelf vind ik het niet direct zo fout en slecht maar als ik jullie lees dan twijfel ik soms wel want opzich snap ik wel wat jullie bedoelen maar ook gaat het soms een beetje tegenin wat ik zelf er van vind...maar allemaal hadden ze echt wel het beste met de honden en pups voor.

ben benieuwd naar de reacties haha.

grtz.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eenmalige nestjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

ik ben ook niet zo van eenmalig fokken, maar meer omdat de asiels al zo vol zitten.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

en ook om de gezondheid natuurlijk ;-)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

ja er is idd een kans dat iemand een keer een hond weg zou doen van de pups die je dan op de wereld hebt laten komen of als daaruit weer nestjes ontstaan natuurlijk.
Bij de duitse herders pups dat waren er 8 was er 1 die idd op internet heeft gestaan..en is dus herplaatst. Die mensen konden hem niet aan. Wij hoorden dit later deze mensen hadden ook geen contat met ons opgezocht.
Verder hebben ze allemaal hun hond nog inmiddels zijn die pups alweer 6 jaar haha.
Er is er nog verder geen 1 van overleden of met ziekte prolemen zover wij nu weten.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

ik bedoel meer dat er dan weer 8 honden zijn die naar een eigenaar gaan. als die 8 eigenaren nu allemaal een hond uit het asiel nemen dan zijn er weer 8 blij ;-)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

oh zo haha.
Ja ik snap dat wel ja.
Maar zelf zou ik ook eerder een pup kiezen dan een hond uit een asiel omdat die toch vaak al dingen hebben meegemaakt waar jij weinig of niks vanaf weet nu met mijn pup weet ik alles maarja.
Niet dat ik zeg dat ik dat noooit zou doen een asielhondje nemen maar eerder een pup zeg maar.
Niet dat ik de hondjes geen goed thuis gun, tuurlijk wel, maar zolang ik de keus heb tussen pup of hondje waarvan je niet alles weet..
Er zijn misschien ook pups in asiels daar zou ik dan eerder naar zoeken.. de pup die ik nu heb kwam natuurlijk opeens op mn pad ik was nmlk niet van plan een hond te nemen maar hij is er nu toch en ben er superblij mee hihi.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Weet je wat 't punt is... als iedereen die 'het leuk zou vinden eens een nestje te hebben' of 'nageslacht wil van zijn/haar hond(en)', zou gaan fokken, is er geen pijl meer op te trekken.
Bij het verantwoord fokken van een nestje pups komt zo ontzettend veel kijken; buiten de gezondheidstesten etc., ook de zorg tijdens de dracht en de zoogperiode en de meeste mensen die 'voor het plezier' een nestje willen, hebben te weinig kennis om eventuele problemen tijdens deze perioden op de juiste manier te begeleiden.

Zelf ben ik me al 8 jaar aan het inlezen in de diverse bloedlijnen en ik weet dus als geen ander dat het geen kwestie is van 'even een reu op een teef zetten' en persoonlijk vind ik het gewoon zonde dat voor één volledig verantwoord gefokt nestje bij een fokker die al zijn energie/tijd/geld erin heeft gestoken, zoveel nestjes staan die vaak zonder enige kennis van zaken op de wereld zijn geholpen.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Ok,

Ik snap dat ook wel ja.
En natuurlijk zal b.v. jij iemand die er dus meer vanaf weet eerder dingen ontdekken tijdens b.v.de dracht dan iemand die dus een keer een nestje krijgt.

Maar als ze iets zouden merken zouden ze ook meteen actie ondernemen maar misschien later dan jij omdat jij het eerder door hebt maar tis ook niet zo dat ze er dus totaal niet op letten zeg maar..

Ik vind dit gewoon interessant hoor vandaar dat ik dit geopend heb, steek ik er ook weer dingen van op.
Maar als ik mensen ken die dus op hun beste manier ook eenmalig een nestje zouden krijgen vind ik het dus ook niet direct een kwalijke zaak... misschien omdat ik dit dus al een paar keer heb meegemaakt of gezien en gehoord.

Natuurlijk als mensen het alleen voor het geld doen enzo dat vind ik niks het moet wel liefdevol gebeuren vind ik zelf dan. maar van jullie kanten snap ik het ook hoor hihi.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Het is op zichzelf ook geen kwalijke zaak als mensen (mits verantwoord) eens eenmalig een nestje fokken, maar ik ben van mening dat men alleen moet fokken als de combinatie die ze maken, een toevoeging voor het ras kan zijn. En daar is nu eenmaal behoorlijk wat kennis voor nodig; kennis van de diverse bloedlijnen, het voorkomen van inteelt, de uiterlijke kenmerken van de hond, de gezondheidsuitslagen etc. En die kennis doe je niet zomaar in een maandje op. ;-)

Anoniem (Gast)

Ik ben tegen eenmalig fokken, dat zeker.

Maar het argument 'de asiels zitten al zo vol' vind ik niet juist. Waarom zeg je zoiets niet tegen erkende fokkers? Het principe is hetzelfde; pups. Ik ben zeker tegen eenmalige of oeps nestjes. En voor erkende fokkers.
Maar het argument over asiel vind ik een onjuist argument.

honden page profiel Jan & BobbieJan & Bobbie 3 doggies

honden foto van Jan & Bobbie

Als het goed overwogen een keer gebeurt en er zo'n groot mogelijke zekerheid is dat de pups goed terecht komen, maar ouders moeten wel gezond zijn natuurlijk.

Ik haal altijd mijn Jack Russels uit het asiel omdat ze zoveel ellende meegemaakt hebben en ze bij mij de rest van hun leven toch nog goed terecht komen. Ik heb en zal nooit een pup nemen omdat het redden van een hond mij meer voldoening geeft ondanks de problemen die te overwinnen zijn.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik snap je verhaal helemaal, voor ik op hp kwam, voor dat ik aan een eigen hond begon en meer er over ging lezen stond ik er ook niet bij stil, om je heen hoor je het zo vaak en dacht altijd van oke, ze zullen ongetwijfeld weten wat ze doen, en misschien is het ook wel goed. zoals ik zei wist niet beter dus dan sta je er niet bij stil. nu je er meer over leest kom je er achter dat ze eigen onverantwoord bezig zijn, en niks van waarde toevoegen aan een ras. en er meer komt kijken dan inderdaad een reu op een teef zetten en een paar pups groot brengen. Persoonlijk vind ik eenmalige nestjes niet zo'n ramp mits je bereid bent om het goed te doen, als je echt er van overtuigd bent dat je iets aan het ras kan toevoegen en alle tests wil doen etc, zoniet dan moet je het fokken over laten aan de mensen die er echt verstand van hebben.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Als je nou al kijkt naar het ras wat je zelf hebt!
Daar komen erg veel erfelijke afwijkingen voor, vroege dood door kanker en ga zo maar door.
De Berner is niet een heel gezond ras.

Als er dus maar raak gefokt wordt (zoals je broer gedaan heeft), men geen verstand heeft van fokken en wat er allemaal bij komt kijken, testen op erfelijke afwijkingen, just hodnen uit bepaalde lijnen niet gebruiken omdat daar veel kanker in voor komt en al dat soort dingen, dan blijft er straks dus niet meer over en schopt iedereen tegen de stamboom fokkers (dat de rassen zo vreselijk zijn) terwijl er hard wordt meegewerkt door mensen die zomaar een nestje willen.

En sorry dat ik het zeg, maar dat je aangeeft dat ze de pups zouden houden als ze ze niet kwijt waren geloof ik niet, stel dat het er 10 waren en niemand had interesse, kan je mij niet wijs maken dat ze ze zelf gehouden zouden hebben.

Als goede fokker ben je vooraf al een aantal jaren bezig om je voor te bereiden ipv de 9 weken tijdens de dracht. Voorbereiding kost tijd en heb je echt niet zomaar gedaan. Lijnen uitzoeken, karakters uitpluizen, erfelijke afwijkingen uitzoeken en laten testen en noem zo maar op!
Als die dingen doen mensen met een 1 malig nestje echt niet, die kijken ach leuk, hopen dat we ze kwijt zijn en voor een mooi bedrag, meer interesseerd ze niet.
Fokker zijn ben je niet tot de drempel maar de rest van het leven van die hond en een goede fokker staat altijd klaar voor de pupafnemers als er iets aan de hand is, dat is bij 1 malige nestjes absoluut niet het geval, garatie tot de voordeur en bij problemen vooral niet naar ze terug, ze willen je niet helpen het ging ze om het nest en niet verder.

@Anoniem, de asiels komen niet vol door erkende fokkers die zorgen namelijk zelf voor de herplaatsing en doen dit niet via een asiel, de asiels komen vol door alle mensen die fokken voor geld en de pups meegeven aan mensen die betalen en niet het belang van de pup voorop stellen..

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles 1 doggies

" Weet je wat 't punt is... als iedereen die 'het leuk zou vinden eens een nestje te hebben' of 'nageslacht wil van zijn/haar hond(en)', zou gaan fokken, is er geen pijl meer op te trekken.
Bij het verantwoord fokken van een nestje pups komt zo ontzettend veel kijken; buiten de gezondheidstesten etc., ook de zorg tijdens de dracht en de zoogperiode en de meeste mensen die 'voor het plezier' een nestje willen, hebben te weinig kennis om eventuele problemen tijdens deze perioden op de juiste manier te begeleiden.

Zelf ben ik me al 8 jaar aan het inlezen in de diverse bloedlijnen en ik weet dus als geen ander dat het geen kwestie is van 'even een reu op een teef zetten' en persoonlijk vind ik het gewoon zonde dat voor één volledig verantwoord gefokt nestje bij een fokker die al zijn energie/tijd/geld erin heeft gestoken, zoveel nestjes staan die vaak zonder enige kennis van zaken op de wereld zijn geholpen. "


Helemaal mee eens O-)

honden page profiel EricaEricabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erica

Momenteel is mijn teefje als het goed is drachtig en het zal waarschijnlijk ook haar enige nest worden.
Ik ben geen officiele fokker en heb geen kennelnaam.
Wel heb ik er zeer goed over nagedacht en zijn beide ouderhonden getest en zullen de pups ook een stamboom krijgen.
Verder is het van vader en van moeders kant een goede lijn en uit de combinatie verwacht ik dan ook zeer leuke, vrije en vooral sportieve honden.
Is dit dan ook niet goed??
Het is absoluut geen impulsieve beslissing, sterker nog ik ben er al 2 jaar over aan het nadenken.
Is dit dan ook niet goed??

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Momenteel is mijn teefje als het goed is drachtig en het zal waarschijnlijk ook haar enige nest worden.
Ik ben geen officiele fokker en heb geen kennelnaam.
Wel heb ik er zeer goed over nagedacht en zijn beide ouderhonden getest en zullen de pups ook een stamboom krijgen.
Verder is het van vader en van moeders kant een goede lijn en uit de combinatie verwacht ik dan ook zeer leuke, vrije en vooral sportieve honden.
Is dit dan ook niet goed??
Het is absoluut geen impulsieve beslissing, sterker nog ik ben er al 2 jaar over aan het nadenken.
Is dit dan ook niet goed?? "


Ik vind dit juist een hele goede manier.
Menig iemand die een nestje wil zou hier zo over moeten denken.

Maar het feit dat de TS beschreef dat zowel haar ouders als haar broer honden gebruikt hebben met stamboom alleen niet de moeite hebben genomen om hun honden te laten testen en geen stamboom hebben aangevraagd, vind ik het geen goede zaak en voegd het niets toe, alleen dat de asiels voller komen.

honden page profiel EricaEricabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Erica

Daar heb je wel gelijk in.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@ Veronique.

Ja ok als ze een nest van 10 hadden zouden ze ze w.s. niet alle 10 houden maar volgens mij komt het niet vaak voor dat er zo weinig weg gaan. de keren waarvan ik weet is dat in ieder geval nooit het geval geweest. Geluk? nouja misschien dan.

Ze hadden een nestje van 4 pups en ze hadden ze echt gehouden mochten ze niet weggegaan zijn, ze zouden ze niet zomaar doorsturen naar een asiel. Of je dat gelooft of niet. Ik weet dat. Het zijn er dan 4 ja en 10 zou w.s. niet lukken dan. Maar dit is niet het geval geweest. gelukkig? Nouja misschien dan wel.
Ik wist trouwens voordat ik de berner nam van de problemen in het ras af.

Mn ouders van t duitse herder nest van toen.. mn ouders wonen op een boerderij en hadden ze misschien niet alle 8 maar ook best een paar kunnen houden als ze niet weg waren gegaan. of je dat gelooft of niet. Ik weet dat.
Maar bij beide zijn ze allemaal weg gegaan. 1 is trouwens blindegeleidehond in belgie geworden.

Voorderest snap ik heus wel jou punt hoor maarja.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

oh trouwens de duitse herder pups hadden wel een stamoom.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

stamboom bedoel ik. de berner van mij heeft dat niet.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het is nu makkelijk zeggen dat ze ze gehouden zouden hebben als er een aantal niet weg zouden gaan.
Juist omdat ze weg zijn is dit zeggen extra makkelijk.

Voordat je er aan begint weet je nooit hoeveel eruit komen en kan je dus ook niet aangeven ik hou er een paar als ze niet weg gaan.

Stel dat er 10 uitgekomen waren en je er 6 kwijt kon, ga maar eens proberen 4 pups tegelijk op te voeden, dat is echt een ramp.

Dus om dot nu zo te zeggen is erg makkelijk gedaan, juist omdat het allemaal al achter de rug is.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

ja misschien is het achteraf wel makkelijk praten.
En natuurlijk is het niet makkelijk om een aantal pups tegelijk op te voeden ik zelf moet er ook niet aan denken en zelf zet ik ook niet zomaar pups op de wereld hoor.
Maar ik weet ook zeker dat.. ok nu zijn het er dan 4... misschien gelukkig geweest voor ze als ze niet weg hadden gegaan. Maar ik weet dat mn broer en vooral ook zn vriendin het niet over hun hart hadden verkregen ze zomaar in een asiel te dumpen. Ze hielden zo veel van de beestjes.
Dus dan maar voor de moeilijke pup opvoeding hadden gekozen ook al was het niet makkelijk geweest.
Ze hebben nu natuurlijk 2 berners en als ik langskom zou ze die ook zo nog houden ja 10 had ze ws. niet KUNNEN houden anders had ze ook dat nog gedaan.
Maarja dit is verder niet het discussiepunt is in ieder geval niet de bedoeling geweest om een discussie te krijgen over het wel of niet gehouden hebben van de pups wat ook (w.s. gelukkig) niet aan de orde is.

En zoals ik beschreef veronique voordat ik hp bezocht ik er nooit bij stil gestaan had.
Zoals w.s. veel meer mensen er dus niet zo bij stilstaan en denken goed te zijn voor de pups. En dat is/was dus altijd ook mijn idee, zijn goed en liefdevol naar de pups toe ouders vd honden kon ik zien waren lief enz.
En ik kwam pas op hp toen ik een naam zocht voor mn pup! Dus dit was allemaal al zo en nu pas de laatste tijd weet ik er van.

Jou punt is in ieder geval zeerdubbel duidelijk!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Joya komt ook een een eenmalig nestje. Maar wel een getest nestje waarbij is nagedacht over het type nakomeling. Een nestje waarbij de ouderdieren geselecteerd zijn op eigenschappen en getest zijn op erfelijke afwijkingen. De fokker van Joya wist weinig van de testen die gedaan waren, maar had hulp uit de sportwereld en van bekende fokkers. Ze draaien overigens al jaren mee in de sportwereld en diverse lijnen/nesten die er zijn en geboren worden. Niks mis mee.

Je hebt ook fokkers die al tig nestjes fokken en nog geen flauw benul hebben van diverse lijnen en honden. Die gewoon bekende honden/lijnen gebruiken.

Je hebt eenmalige nestjes en eenmalige nestjes he ;-)

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Vroeger had ik ook zoiets van "oh zo leuk een nestje pups"
Ah wist ik veel wat er allemaal bij komt kijken!
T'ja nu heb ik een teefje en de vraag kwam ook al(mensen stellen die vraag spontaan,alsof het de normaalste zaak van de wereld is) "ga je ze eens laten dekken"
Het is goed als je je teefje eens een nestje gehad heeft,zeggen ze dan...
Ik heb de geboorte van Kallista van nabij meegemaakt(zwangerschap,geboorte,8 weken erna)
Dat zou iedereen eens moeten doen die "een nestje wil"
Dan pas besef je wat er allemaal bij komt kijken!Héél leuk is het,maar ook zo veel werk.
De fokster gaf al een hint,waarom eens geen show lopen met Kallista?Ze is héél mooi,dan weet je wat en hoe...mocht je ooit pups willen,ik help je!van voorbereiding tot verkoop...
Ah ik denk dat het niets voor mij is,ik denk dat ik meer kan genieten als ik bij de fokster op bezoek ga als ze pups heeft,dan mocht ik zelf een nestje hebben.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Toen India de leeftijd had om een nestje te kunnen krijgen, heb ik nagedacht het zou leuk zijn een pup van haar aan te houden. En natuurlijk een nest met stamboom en de nodige testen volgens de regels van de ntc. Maar ik heb er toen vanaf gezien omdat er absoluut geen vraag was naar korthaar teckels. Later heb ik Neeltje erbij genomen bij dezelfde fokkers waar India vandaan komt en er totaal geen spijt van gehad! Fokken laat ik gewoon over aan hele goede fokkers die verstand hebben met wat zij doen!

honden page profiel ik en renskeik en renske 3 doggies

honden foto van ik en renske

een tijdje geleden had ik een topic over mijn moeder die ook graag een eenmalig nestje wilde. jaah wildé. we zijn bij de dieren arts geweest en dit zijn de feiten die hij ons vertelde: elke keer dat een teefje loops wordt wordt de kans groter dat ze borstkanker krijgt. tegen de tijd dat een hond een nestje mag krijgen (na vier loopsheiden) is de kans 60%. elke keer dat ze een nestje krijgt is de kans weer iets kleiner. als je dus maar 1 nestje neemt is de kans heel erg veel groter dat ze kanker krijgt dan waarneer je direct laat stereliseren/casteren. als je een echte fokker bent en je plant veel nestjes dat gaat de kans weer omlaag dat ze kanker krijgt, maar de eenmalige nestjes zijn dus voor het teefje zelf waarschijnlijk erg ongezond.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik had graag van mijn Wodan een nestje gehad.
Hij was een voortreffelijke Dobermann, met show allures en een verrijking voor het ras...Maar het is er helaas nooit van gekomen.

Toen zat ik ook nog niet op HP en kende ik alleen de fokker van hem, maar om nu te gaan uitzoeken of er wel of niet mee gefokt mocht worden...

Ook, en dat was het keerpunt, kwam ik eens een eigenaar van een Dobermannteefje tegen, we raakten aan de praat, en hij zei dat hij in vroeger jaren ooit een nestje van een van zijn Dobermannen had gehad, maar dat hem dat zuur was opgebroken...hij kon geneen puppy wegdoen; teveel hartzeer.

Hij zei dat het het beste was om terug naar dezelfde fokker te gaan, en een nieuwe pup te kiezen...

Maar zoals jij het zei Anja, in die romantiek geloof ik ook, als de honden zo dicht bij je staan, dat je ze altijd bij wilt houden, eventueel in nageslacht...

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wij hebben vlinderhondjes gehad, met stamboom uiteraard, en daar ook een paar nestjes mee gehad. Er gaat inderdaad heel veel werk in zitten, maar ik vond het eigenlijk alleen maar leuk! We hadden ook een kennelnaam. Het nadeel dat ik vond was dus dat ze vertrokken als ze 7 à 8 weken waren, maar ik kreeg altijd telefoontjes, brieven, foto`s
en bleef kontakt houden met de mensen die een pup van ons hadden.

Nu is er op tv al een paar keer een programma geweest over het fokken van honden met stamboom en dat ze daar eigenlijk helemaal niet meer zo voor zijn. Reden hiervan dat ze dan fokken via de normen van de rasverenigingen, die meer voor het uiterlijk van de dieren gaat als de gezondheid. Voorbeeld de Engelse bulldog, neus zo plat mogelijk, dat het beestje daardoor last van benauwdheid krijgt schijnt voor de rasvereniging minder belangrijk te zijn, dan het uiterlijk! Die spanièls die de hele dag hoofdpijn hebben omdat de hersenen niet in het hoofdje passen, stamboom of niet schandalig vind ik dit! Hier zijn ze al 20 jaar over bezig en nog is er niks veranderd, laatst een programma over raskatten met precies hetzelfde verhaal!

Ik heb nu een boxer, Ziva heeft geen stamboom, is gelukkig wel helemaal goedgekeurd door onze dierenarts, maar ook honden met stamboom kunnen ziek worden, na alle ellende die ik heb gezien van die beestjes op tv, zegt mij een stamboom niks meer! Mijn zus heeft 2 labrador retrievers met stamboom, zijn nu ongeveer een jaar oud, ze heeft in het begin torenhoge dierenartsrekeningen gehad omdat deze beestjes elke keer wat mankeerden, denk dat dit mogelijk is met of zonder stamboom!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@ saskia,Wodan

Oh en had die man alle pups van dat nestje gehouden? Of?
Zo ja best een klus geweest haha.
Met alle pups wel alles goed gekomen? Hoeveel had hij er?
Of heeft hij ze wel weg gedaan maar er erg veel moeite mee gehad?
Of weet je dat allemaal niet verder?
Bedankt ook voor jou reactie.

grtzz

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Heeft er uiteindelijk een gehouden, maar kon zo moeilijk afscheid nemen van de anderen...
Want welke kies je dan he?
Geloof dat het een nestje was met vier puppies.(geplaatst bij kennissen)

Vond het wel een eerlijk antwoord.

Maar heb nu geen nakomelingen van Wodan :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eenmalige nestjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kids wandeling 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^