Apporteren leren met dode konijnen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Weet niet helemaal of ik bij deze cat goed zit.
Mijn zusje belde me net en ik weet niet helemaal wat ik ervan moet denken.
De buren van mijn zusje hebben een Vizsla en doen met hem aan jachttraining.
Eerst ging dit met blokken/zakken, maar nu was de buurman bezig met een dood konijn en de hond moest die halen.
Omdat ik met jachttraining echt geen ervaring heb, vroeg ik me af of dit normaal is.
En ook heeft mijn zusje 2 konijnen in de achtertuin zitten, moet ze dit extra in de gaten gaan houden, de schutting is wel zo laag dat de vizsla er overheen kan springen..

Dank voor jullie reacties

Gr Demelza

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Apporteren leren met dode konijnen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

bij jachttraining wordt inderdaad met dode dieren gewerkt. dus dat is normaal ;-)

ik denk niet dat die konijnen extra in de gaten gehouden moeten worden, al zou ik met een jachthond eigenlijk sowieso wel graag een goede afscheiding willen.....

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik vind dat niet echt normaal nee.
Om het apporteerobject zo echt mogelijk te maken zijn er dummies te koop met echte vogelvleugels.
Maar om dit nou met echte dode konijnen te doen...nee...

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Ik vind het idd ook een beetje raar, ook zomaar in een woonerf op straat zeg maar.
De konijnen van mijn zusje zitten gewoon in een goed hok en in principe kan de hond er niet bij, dus dat is op zich geen probleem.
Het probleem is meer dat mijn ouders ook een hond hebben, een labrador pup. De vizsla viel de hond van ouders laatst ook al aan, dus het ging me eigenlijk meer om stress voor de konijnen en Marley (de pup) voor als je hond de konijnen ruikt en denkt over de schutting te springen. Misschien zouden ze dan een verhoging kunnen maken op dat deel van de schutting.

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

Schutting verhogen is geen gek idee. Zou me ook niet prettig voelen met konijnen in de tuin en een buurhond die erbij kan ;-)

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Dat idee had ik idd ook al, mijn zusje wist ook ff niet wat ze aan haar fiets had hangen toen ze die dode konijnen zo zag.
Mijn zusje vertelde net dat de buren zelf ook een konijn in de achtertuin hebben, maar ga mijn ouders zeker adviseren om eens naar de schutting te kijken en te verhogen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het doel van een apporterende jachthond is het zoeken en apporteren van geschoten dood en gewond wild. Logisch dat je dat met dode dieren aanleert. Bij de opleiding hoort ook dat de hond leert wildrein te zijn: geen interesse hebben voor en met rust laten van gezond wild.

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Dank je wel, Wendy. Dat van het geen intresse tonen in levende dieren wilde ik even weten.
Ga mijn ouders nog wel adviseren om de schutting te verhogen, ookal zitten de konijnen in een goed voor binnendringers afgesloten hok.
Ik heb namelijk het gevoel, mede door verhalen van mijn zusje dat de buurman echt bewust bezig is met zijn hond, maar daar is al een keer over gepraat en dat helpt niet, dus daar ga ik jullie verder niet mee lastig vallen.

Dank voor de antwoorden in ieder geval, ik en vooral mijn zusje waren even van de kaart om het zo maar te zeggen en wisten zelf niet hoe of wat met betrekking tot jachttraining en dode dieren

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Of hij er nu bewust mee bezig is of niet..
Kan me niet voorstellen dat het "normaal" is om met dode dieren te gaan lopen slepen op een woonerf..
Denk dat daar wel weer 1 of andere regel voor is (lijkt mij).

Hier in de polder gebeurt het ook wel eens , maarja, da's toch voor de omgeving een ander verhaal.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misschien is de buurman een beetje een pannenkoek.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Jachttraining wordt idd met een dood dier gedaan.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik heb afgelopen zomer met Lina getraind met konijn, eend, gans, duif, kraai en ook een keer een fazant.

De hond wordt immers opgeleid als JACHT hond en moet leren allelei soorten wild op te halen zonder het wild te beschadigen.

Ze moeten ook wennen aan vacht of veren in hun bek.
Het betreft hier zogenaamd 'koud' wild. Dus wild dat al eerder gedood is.

Konijnen in de achtertuin zou ik altijd goed beschermen, tegen katten, loslopende honden en vossen. (Ik zag een paar weken terug een vos hier in de woonwijk!).

Een jachthond gaat niet op eigen houtje achter wild aan als het goed is. Die doet alleen wat van hem gevraagd wordt. Dus apporteren/zoeken op commando. ;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Het is normaal om tijdens jachttraining met dood wild te werken, maar of het nou handig is om dat in een woonwijk te doen.....

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Of hij er nu bewust mee bezig is of niet..
Kan me niet voorstellen dat het "normaal" is om met dode dieren te gaan lopen slepen op een woonerf..
Denk dat daar wel weer 1 of andere regel voor is (lijkt mij).

Hier in de polder gebeurt het ook wel eens , maarja, da's toch voor de omgeving een ander verhaal.
"


Tja...mijn honden eten regelmatig dode dieren op hun woonerf....daar is geen regel voor overigens. Het is gewoon toegestaan om wild van een jager te betrekken, net zoals je dat in een winkel kunt kopen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Voor die buurman (en de hond...) zelf is het thuis trainen met wild een rustiger uitgangspunt dan buiten. Zeker als je in een beginaanlering zit, kan het kwartje sneller vallen bij wat je wilt bereiken. Hoe verder je komt binnen de jachttraining, des te meer er getraind gaat worden met wild. Dat is vrij normaal. Het is niet zo dat een jachthond per definitie achter wild of andere dieren aan gaat, omdat daar mee getraind wordt, dus je hoeft je daar geen zorgen om te maken. Mijn jachthond eet dagelijks wild en ik train ook regelmatig met wild. Hij heeft geen enkele intentie om zijn driften in zijn uppie na te leven. Daar is hij ook op getraind. Maar elke hond heeft jachtinstinct, ook die labradorpup van je ouders. Dieren die buiten worden gehouden, moet je altijd goed afscheiden. Hier zitten geen vossen (tja...alhoewel wordt gezegd dat ze gesignaleerd zijn op de uiterwaarden), maar wel veel bunzings. Die hebben een neus voor konijnen- en kippenhokken.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Voor die buurman (en de hond...) zelf is het thuis trainen met wild een rustiger uitgangspunt dan buiten. quote]

Mee eens, maar om dat nou op straat te doen? Ik ben zelf niet zo weekhartig als het gaat om dode konijntjes e.d. (m'n hond eet ze ook gewoon in de achtertuin), maar ik kan me zo voorstellen dat mensen er aanstoot aan nemen als iemand z'n hond in de straat dode konijnen laat apporteren. Niet iedereen vind dat even fris. O-)

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Iedereen dank je wel, mijn zusje is in ieder geval wat gerustgesteld met betrekking tot haar konijnen, ook al gaat er wel een verhoging op de schutting.
Ik ben niet zo onder de indruk van een dood konijn, vind het wel een beetje vreemd dat dit voor op straat gedaan wordt. Mijn zusje is hier een beetje anders in, laat ik het zo zeggen als er een beest dood is gegaan bij mijn ouders dan wordt ik gebeld of ik hem wil begraven. Ze was gewoon geschrokken en wilde gewoon weten of de hond nou niet een extra 'liefde' voor konijnen ging ontwikkelen. Nogmaals de konijnen zitten in een goed hok, er lopen hier veel katten rond en mijn vader heeft het hok zelf nog een beetje verbouwd zeg maar.

Dank voor alle reacties

Gr Demelza

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met dode dieren werken ? doe je niet in een wijk of straat, binnen okee, maar dat is dan bij jezelf, zonder anderen erbij.

zelf heb ik van een Toller van dichtbij gezien hoe dat in zijn werk gaat, ja ik heb een newfoundlander, geen jacht instinct, de Toller leerde om het dode dier met een zachte .beet. te gaan halen, er mag geen enkele beschadiging van het dode dier plaatsvinden.

deze man deed al jaren jachttrainingen, en verzekerde mij dat er geen levende dieren werden gebruikt voor de training, en deze trainde in het vrije veld, daar liep ik toevallig met Bamse, en heb daar het een en ander gevraagd, en gehoord.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Bij onze oude buren hadden ze ook altijd een jachthond, ze was super lief maar als ze ons konijn zag :'( De hond kon zelfs de klep van het konijnen hok openen (wel goed afgelopen gelukkig)
Let goed op je konijntje en zorg dat de hond er niet bij kan want jachthonden zijn ook erg slim ;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Bij onze oude buren hadden ze ook altijd een jachthond, ze was super lief maar als ze ons konijn zag :'( De hond kon zelfs de klep van het konijnen hok openen (wel goed afgelopen gelukkig)
Let goed op je konijntje en zorg dat de hond er niet bij kan want jachthonden zijn ook erg slim ;-) "


Bedoel je dat het type een jachthond was of dat de hond ook daadwerkelijk als jachthond was opgeleid? En wat voor jachthond dan? Één die voor het schot werkt (mag je dat ook een jachthond noemen?) of één die na het schot werkt? Een goed opgeleide jachthond die na het schot werkt zou niet achter levend wild (of opgehokte konijntjes) aan moeten gaan.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Was daadwerkelijk opgeleid na schot. Maar toch kon hij de verleiding van ons konijn niet weerstaan. Ik weet eigenlijk niet wat voor ras het was, hij was bruin met slagen in de vacht en hangoren ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Mee eens, maar om dat nou op straat te doen? Ik ben zelf niet zo weekhartig als het gaat om dode konijntjes e.d. (m'n hond eet ze ook gewoon in de achtertuin), maar ik kan me zo voorstellen dat mensen er aanstoot aan nemen als iemand z'n hond in de straat dode konijnen laat apporteren. Niet iedereen vind dat even fris. O-) "


Dat had ik niet in het eerste bericht gelezen, maar inderdaad....midden op een woonerf in de straat....tja...nee, dat zou ik niet doen. O-)
Maar mijn honden heb ik wel getraind in mijn achtertuin op het steady blijven en het 5 tellen vasthouden van wild. Even buiten het feit dat ze het ook graag opeten, haha.....
Overigens heb ik alleen aan 1 kant buren, maar die weten wel exact wat mijn honden eten of waar ze mee trainen en hebben daar geen enkel probleem mee. Om dat nu en passant in een woonwijk te doen, zou eerlijk gezegd nog niet eens in me opkomen. Wij hebben prima buitengebieden om goed te kunnen trainen. Wel kan ik het me enigszins voorstellen dat er op een woonerf getraind wordt, omdat daar heel veel afleiding is waar de hond ook steady voor moet worden gemaakt. Misschien wordt er getraind voor matches ofzo. Maar dan nog.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

dat is idd met jachttraining, omdat de honden tijdens de jacht de dode dieren moete ophalen voor hun baasje.

normaal moet je je geen zorgen maken wat de konijntjes betreft als ze de hond goed opgeleerd krijgen doet deze het enkel op commando en niet wannneer die er zelf zin in heeft want dat mag tijdens de jacht ook niet gebeuren de hond moet telkens op de baas wachten eer hij iets mag doen.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Als ik het zo lees zou je dus kunnen opmaken dat het juist erg aan te bevelen is om met je jachthond dit soort training te doen.?
Zodat een hond met "gefokt" jachtinstinct weet wat hij moet doen, i.p.v overal achteraan te vliegen wat maar beweegt.?
Hij mag dus wild pakken (even buiten beschouwing gelaten of dat koud of warm wild is) maar dan wel na toestemming/commando van de baas.

Even vanuit een andere hoek bekeken in plaats van "hou maar een koekkie voor z'n neus, en zorg dat een echte jachthond op jou gefocust blijft als hij wild tegenkomt.

(een antwoordt waarvan ik nog wel eens van m'n stoel wil vallen van de lach ;-) )

Maar zoals gezegt....doe dat dan wel op een appart stuk grond ergens buiten de bebouwde kom, een hondenschool, het bos, een jachtclub.
Maar niet op een openbare weg binnen de bebouwde kom.

merel ... (Gast)

merel.... havana en caramel (Gast)

Beste mensen ik heb een schatje van een hondje O-) maar er is een probleempje
ik heb een konijntje en die is nog klein en mijn hond heb ik getraint op klein wildt
te jagen ik ben trouwens 12 :-D
en mn hondje likt telkens mij konijn haar kont schoon en duwt met haar neusje heel hard in
het nekje van het konijn en ik raak dan in de stressss
en dan verstijfd ze helemaal ik heb veel verstand er van maar dit heb ik nooit gezien
dus help me a.u.b
en de groetjes van my
en mn hond havana
en konijn caramel ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Apporteren leren met dode konijnen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^