Vraagje aan eingenaars die hond(en) en kat(en) hebben.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Ik heb 5 hondjes( 3 chihuahua's, 1 maltezer, en 1 kleine kruising)
Nu heb ik ook een katje van de straat gehaald die gewond was aan de staart en die ik heb laten opereren met het idee haar nadien terug vrij te laten.
Nu blijkt dit gewoon een tamme kat te zijn en wil ik haar dus niet terug vrij laten, maar wil ik haar een thuis geven bij mij als dit kan lukken. (momenteel verblijft ze bij mijn grootmoeder)
Hij heeft duidelijk ooit een thuis gehad want hij gaat op de kattenbak, laat zich aaien en opnemen en is gecastreerd. Natuurlijk weten we niet of hij ooit een hond van dichtbij heeft gezien.

3 van de 5 hondjes hebben het grootste deel van hun leven bij katten gewoond. De vorige eigenaars hadden allemaal katten dus bij hen verwacht ik geen probleem.
Toen de overige 2 jong waren hadden wij ook een katje, dus daar zijn ze ook bij opgegroeid. Ik verwacht dus ook dat deze 2 nog weten wat een kat is en er niet zullen achter jagen. Ook bij mijn grootmoeder hebben ze vaker een kat gezien zonder enig probleem.

Maar dan hebben we de kat die we Bob genoemd hebben.
Ik weet niet of Bob ooit een hond van dichtbij heeft gezien en als dat niet het geval is zal hij wel behoorlijk bang worden als hij ineens in een huis terecht komt met 5 honden.
Daarom wil ik het zo voorzichtig mogelijk aanpakken zodat de hondjes en Bob de tijd krijgen aan elkaar te wennen.
Hoe kan ik dit het beste doen?

Ik kreeg de raad om Bob een klein weekje in een grote bench te houden en die ergens hoog te zetten zodat hij eerst kan wennen dat er honden rond lopen zonder dat de honden aan hem aan kunnen. En pas al de honden en Bob rustig zijn in elkaars buurt de kat los rond te laten lopen.
En ervoor zorgen dat Bob de mogelijkheid heeft om zich ergens hoog te verstoppen zodat hij kan vluchten als hij dit wil.

Is dit inderdaad de beste manier om hen te laten wennen aan elkaar? Want het lijkt mij wel zielig voor een kat om enkele dagen in een bench te zitten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje aan eingenaars die hond(en) en kat(en) hebben." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Heb je de kat wel gemeld bij Amivedi en het asiel? misschien is iemand de kat wel kwij en wil diegene hem heel erg graag terug.

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

je moet de kat niet opsluiten je moet er gewoon laten lopen maar zorg wel dat ze weg kan naar boven of zo
er staat 2 weken voor om aan elkaar tewennen en dat gaat wel lukken hoor

pootje van roxy en max en onze poes moppie

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Het is denk ik makkelijker dan 5 honden aangelijnd in huis te hebben O-)

Weet niet of je een apparte kamer hebt waar de kat in kan, dan kun je altijd de honden 1 voor 1 aangelijnd mee nemen en kijken hoe Bob daarop reageert.
Misschien kun je je hondjes mee nemen naar je grootmoeder, dat Bob ze daar al kan zien, wel aan de riem houden dan. En misschien is Bob wel honden gewent.

Zou wel ook de bench een paar dagen op de grond zetten in plaats van meteen los.
En inderdaad kasten waar Bob naar toe kan vluchten, gezien de maat hondjes hoeft dat niet persee een hele hoge kast te zijn.

Hier was het 2 katten vs 1 hond dus de eerste avond liep de hond aan de lijn binnen.
Snachts in de bench, volgende ochtend gewoon alles los.
Heb wel een open trap waarvan de katten rustig konden kijken.

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

De kat loopt reeds meer dan 3 jaar in de buurt van mijn grootmoeder.
Pas sinds ze gewond is aan de staart is ze daar niet meer weg te slaan.
We hebben voor de operatie alle buren gevraagd of de kat van hen was en of ze wisten van wie de kat was.
Van 3 buren kreeg ik hetzelfde verhaal.

De kat zou van een buur zijn die is verhuisd en de kat heeft achtergelaten. 1 van de buren vertelde ook dat er iemand in de straat was die de eigenaar beloofd had de zorgen van de kat op zich te nemen, maar die persoon beweert nooit een kat te hebben gehad en ook nooit overeen gekomen te zijn om voor een kat te zorgen van die persoon. Het gezin dat verhuisd is had inderdaad een volledig zwarte kat dus dat verhaal kan wel kloppen. En andere buren hebben meermaals gezien dat de zwarte kat bij hem binnenging er zit zelfs een kattenluikje in de zijdeur wat ook al heel verdacht is als je geen kat hebt en nooit een kat hebt gehad O-)
En hij kon ook zomaar vertellen dat hij nooit een ZWARTE kat had gezien met een gewonde staart, terwijl ik nog niet over de kleur van de kat had gesproken. O-)

Dus vermoedelijk is de kat op straat gezet door die persoon die voor haar zou zorgen nadat ze gewond was.
Want dat was net het moment dat ze constant bij mijn grootmoeder rond liep. En de persoon werd ook verdacht lastig toe ik voor de 2de keer langs kwam om het verhaal te checken. En de kat heeft haar plekje gemaakt in de haag van die persoon en als ze weg loopt loopt ze ook meteen richting het huis van die persoon. Toch blijft hij volhouden dat hij de kat niet van hem is.

Ik heb toen beslist de kat te laten opereren omdat de ontsteking duidelijk erger werd en ik bang was dat ze die wonde niet zo overleven (ze liep zo al meer dan 4 maand rond). Bij de dierenarts is nagekeken of ze een chip had en die was niet te vinden. Ook had ze een lintwomr en zat helemaal onder de vlooien, dus ze had duidelijk al een tijdje niet meer binnen geleefd.

Wat is Amivedi precies?

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Echt een aparte ruimte heb ik niet. Maar we hebben in de living wel een open trap naar boven waar de honden niet opkunnen maar de kat zou er wel op kunnen en dan kan ze zich veilig boven in de traphal verstoppen.
Ook zijn er een aantal kasten in huis waar ze zich eventueel kan verschuilen.
er zal ook een krabpaal komen, dus dan is er nog een veilig plaatsje bij.

Anoniem (Gast)

Ben benieuwd waar dit heen gaat!
5 tegen 1!
Ik zou in ieder geval het poezenbeest eerst de tijd geven zijn nieuwe plekje in alle
rust uitvoerig te kunnen onderzoeken(zonder honden!),zodat hij daarna weet waar hij naartoe kan,
zonder in blinde paniek een aanloop te nemen..(daar gaan je gordijnen;-))
En dan zou ik het eerst eens 1 hond aan de lijn naar binnen laten komen..
Heb je al ooit een kat volledig zien flippen?
Dat wil je dus niet hebbben!
Afleiden met eten,en misschien een plantensproeier in handbereik??haha ;-)
Laat even weten hoe het gaat!?
Veel suc6!




























































































































;-) ;-) :-D

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik heb het met onze eigen kat op die manier moeten aanpakken. Onze kat was een buiten kat, en de hond is een binnen hond, toch was de kat zo beledigd dat ze het vertikte om te eten. Uiteindelijk heb ik haar helemaal verzwakt in het schuurtje gevonden. Dus kat in een bench naar binnen gebracht (geloof me, op een andere manier wilde dat niet lukken, die vocht zich nog liever een weg terug naar buiten om zich dood te hongeren). De kat een week in die bench gehouden, beneden waar ook de hond was, en haar dus gedwongen om aan de hond te wennen. Na een week was de kat weer aangesterkt en heb ik haar weer vrij gelaten, sindsdien komen de twee goed overeen.
Maar dit is niet de gebruikelijke aanpak. Meestal wordt inderdaad aangeraden eerst de twee in een aparte ruimte te houden, dat ze elkaars geur leren kennen, dan geleidelijk aan elkaar introduceren, hond aangelijnd en de kat de vrijheid gevend zich terug te trekken, maar hoe je dat met vijf honden moet bolwerken... Misschien toch maar kat in de bench dan.

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles 3 doggies

honden foto van Pumba@Pebbles

Ik had 4 honden toen er een kat bijkwam en die was geen honden gewent.Mijn honden zijn katten gewent maar accepteren een vreemde kant niet zonder omhaal! Ik heb ook een open wenteltrap en heb de kat eerst rustig boven laten wennen aan de geluiden de geuren en omgekeerd. Voordat ze in huis kwam heb ik haar flink geschuierd met een handdoek en die in de kamer van de honden gelegd. Uiteindelijk heb ik de kat zelf laten beslissen wanneer ze er aan toe was om zich onder de honden te begeven.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Ja, dan kan je er inderdaad wel van uitgaan dat de kat geen baasje meer had. Ik vroeg het meer omdat wij zelf ooit een kat zijn kwijtgeraakt (wij vermoeden gestolen) en het is echt verschrikkelijk om niet te weten wat er mee gebeurd is.

Wat betreft het wennen. Mijn katten waren geen honden gewend toen ik Diesel kocht. De een gaat er heel makkelijk mee om de ander heeft er meer moeite mee. Het lijkt toch ook voor een groot deel te liggen aan het karakter van de kat. Zorg er in ieder geval voor dat de honden niet achter de kat aanrennen en dat de kat op een hoge plek kan gaan zitten.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Als de kat erg in paniek raakt lijkt een bench mij echt niet ideaal. Mijn hond is katten gewend en altijd erg lief voor ze, maar met vreemde katten wordt hij toch erg enthousiast en wil graag naar ze toe om te snuffelen etc. Maar je ziet aan zn houding dat hij dat echt super spannend vind, hoog op de poten en elke keer snuffelen en dan snel kop weg trekken, uit angst dat hij een mep krijgt. Dus ook bij ons moet hij geleidelijk aan wennen.

Wij hebben maar 1 hond en voor ons was het dus makkelijk om de hond bij me te houden terwijl de kat de kamer in mocht. Met de eerste kitten heb ik de kleine op de bankleuning gezet en ben ik tussen de hond en kat gaan zitten en heb ik de hond onder begeleiding laten snuffelen en kijken. Dit een paar keer gedaan en toen het katje ouder werd laten lopen. Uiteindelijk lagen ze samen op de vloer te spelen.

Wij hebben nu ook een volwassen aanlopertje in huis, die zelf binnen is gekomen door ons oude kattenluik (vorige kat dit jaar aangereden). Mijn broertje had hem al eerder zien lopen en hij viel op omdat hij zo mager was. Maar goed, toen de kat besloot om een kijkje te komen nemen was de hond in mijn huis, niet bij mijn moeder. Dus de kat heeft een paar dagen als alleenheerser rond kunnen lopen en mn broertje maakte zich zorgen over het moment dat Devil weer naar huis zou gaan. Toen de hond thuis was en in de woonkamer zat en de kat wilde naar binnen deed hij wat wij juist niet verwachtte: Hij vloog de hond bijna aan! Hij wilde de hond uit "zijn" domein verjagen. Dus kat de woonkamer uitgezet. Wij hebben een soort halve muur in de woonkamer en aan die kant staat de pc, met een 2e deur. Dus mijn broertje is daar gaan zitten, deur op een kier en zo is de kat langzaam weer rustig naar binnen gekomen. Gelukkig is dev goed onder controle te houden want alhoewel de kat hem niet meer aanvloog mocht de hond geen toenadering zoeken want dan zou hij alsnog een mep krijgen. Mijn broertje is dus gewoon gaan computeren met die kat op schoot (naar mensen is hij echt ontzettend lief, wil de hele dag knuffelen) en de hond is op een afstandje erbij gaan liggen. Met de dagen werd de afstand steeds kleiner en mijn broertje kan nu 's avonds op de bank zitten met kat op de leuning en de hond naast hem. Kat is nog steeds niet van aandacht van de hond gediend maar hij laat hem nu verder wel met rust en ik verwacht dat hij met de tijd nog rustiger zal worden. In een smal gangetje verdomd de kat om aan de kant te gaan en de hond wilt er ook niet langs, maar de kat laat zich makkelijk oppakken en even aan de kant schuiven. Dus langzaam trekt het bij ons wel recht.

Met 5 honden lijkt me dit lastig, gelukkig zijn ze niet groot. Ik zou toch ervoor kiezen om dat kat te laten lopen en desnoods de honden in een bench te zetten, voor hen is het vertrouwd terrein, de kat moet nog erg wennen. misschien honden in een andere kamer zetten en ze per stuk of per 2 kennis te laten maken (niet los, aan de lijn of bij de band houdend) om te kijken hoe de kat uberhaupt reageert op honden. Door de kat in een bench te zetten dwing je hem en als hij bang is voor honden lijkt me dit vreselijk voor het dier. Beter vanuit rust geleidelijk opbouwen, rustig aan steeds een stapje verder.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat de kat in de bench een praktische oplossing is. Zorg er wel voor dat ie een plek heeft waar ie zich aan het zicht kan onttrekken en dat zijn eten, drinken en kattenbak niet te dicht bij elkaar staan.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Had ik er misschien bij moeten zeggen, ik had een handdoek over de bench om de kat wat privacy te geven. (Dank u Wendy, was het dus al bijna vergeten)
Maar ik denk dat je vooral moet observeren en inschatten in welke mate je moet tussenkomen en op welke manier. De ene kat is echt niet de andere, en ik heb een zéér bange, maar ook zéér gevoelige kat die snel op haar tenen getrapt is, snel knorrig is, en schuw maar ook absoluut niet agressief (heb haat ooit in bas moeten steken wegens in onze fundering gesukkeld, dacht niet dat dat zou lukken, maar buiten veel lawaai zelfs geen kras opgelopen, scheen te begrijpen dat het niet voor de fun was.)
Bij haar ben ik overtuigd dat het de enige mogelijke manier was om de twee met elkaar te verzoenen.
De hond was aanvankelijk erg in de bench geïnteresseerd, wilde snuffelen, dat moest ik telkens onderbreken, want dat was voor de kat echt te veel stress, uiteindelijk is de reactie op elkaar gekalmeerd, en nu verdedigd de hond haar tegen andere katten.

Pascalle (Gast)

Toen ons 2e kater in huis kwam, liepen hier al 4 honden rond die ook katten gewend zijn trouwens!
Eerst hebben we hem met onze oudste kater laten kennismaken en daarna om beurten met de honden.
De kitten heeft de eerste weken in de bench geleefd en kwam er elke dag steeds langer uit, uiteindelijk de bench opgeruimd.

Normaal gesproken lopen de katten ook dag en nacht los rond, nu we hier een nest pups hebben liggen gaan ze de nachten in de berging.

De honden en katten gaan onderling goed met elkaar overweg, zelfs lopen hier ook twee cavia's en een konijn rond, ook dat gaat super!

Mensen kijken vaak verbaasd op dat onze dieren zo goed met elkaar samenleven en dat het elkaar accepteert en respecteerd. Ligt er ook wel aan hoe je er zelf mee omgaat denk ik dan.

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Ik had eerst mijn oude kat en toen pas Boomer.Toen Boomer kwam was hij net zo groot als de kat.

De overige katten waar Boomer tot nu toe mee geleefd hebben zijn er 6.
Bij elke kat die in huis kwam heb ik gewoon de katten vrij los laten lopen en ze hun eigen gang laten gaan.

Alle katten zijn onder een kast gekropen en zodra ze eten of drinken wilden zijn ze langs de muur geslopen om er naar toe te lopen. Zo ook met de kattenbak.

Uiteindelijk lieten ze zich zien en kwamen onder de kast vandaan als Boomer even niet in de kamer was.
En vervolgens probeerden ze niet meer via de muur maar gewoon de snelste route naar de etensbak te nemen terwijl Boomer in de kamer was.
En nu nu liggen zowel de 3 katten en de 2 honden gewoon door de hele kamer verspreid en soms zelfs bij elkaar in de mand.

Succes ermee.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Hey, laat je ons iets weten over hoe het loopt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje aan eingenaars die hond(en) en kat(en) hebben." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: inenten en ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^