Wat zijn de voor- en nadelen van het aanschaffen van een buitenlandse hond ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

Dag allemaal,

Ik zal graag willen weten wat de voor- en nadelen zijn m.b.t. het adopteren van een volwassen buitenlandse hond.
Ik denk eraan om binnenkort voor het eerst een hond aan te schaffen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zijn de voor- en nadelen van het aanschaffen van een buitenlandse hond ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Beste Zonnig :-)

Ik heb sinds 4 maanden een pup uit Spanje. Hij was 3 maanden toen ik hem kreeg. Ik vond het een mooie gedachte om een hond zonder toekomst, een toekomst te geven. Wel heb ik bewust voor een pup gekozen omdat ik denk dat ze in deze leeftijdscatogerie nog beter te sturen zijn. Skip is afgegeven bij het centrum met zijn broertjes en zusjes. Het was namelijk een ongewenst nestje. Ze zijn tot ongeveer 6 weken bij de moeder geweest. Daarna in de opvang.

Skip is heel erg gehecht aan mij. Heb het idee dat buitenlandse hondjes veel afhankelijker van je zijn. Aan de ene kant positief maar soms komt het een beetje in de buurt van verlatingsangst. Voor de rest is het een ontzettend vrolijk hondje en heel dankbaar. Heb niet het idee dat hij langer over het zindelijk maken heeft gedaan of dat hij etreem vreemd gedrag of iets heeft laten zien.

Wat natuurlijk zo is als je voor een oudere hond uit het buitenland kiest is dat je de achtergrond van de hond niet weet. Meestal weet de organisatie dit ook niet omdat de hond aan het zwerven was o.i.d. Voordat hij gevonden wordt. Hier kunnen dan problemen uit ontstaan. Zoals misschien bang voor mannen. Geen hondengedrag aan andere honden laten zien of nog andere dingen.

Zelf vond ik het wel een risico om een hond van een foto en een stuk tekst te kiezen. Ik kan niet gelukkiger zijn met Skip. Heb je al ervaring met honden opvoeden? Dit is misschien wel fijn als je voor een buitenlandertje gaat :-)

Veel plezier met het zoeken naar een maatje :-) de spanning voordat je hond naar NL. Komt vergeet je nooit meer.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Dag allemaal,

Ik zal graag willen weten wat de voor- en nadelen zijn m.b.t. het adopteren van een buitenlandse hond.
Ik denk eraan om binnenkort voor het eerst een hond aan te schaffen. "


Mag ik je even vragen waarom je overweegt een hond uit het "buitenland" te adopteren.

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

De nadelen kunnen zijn dat je een hond met een rugzak krijgt en dus veel tijd en
aandacht er aan moet besteden en het kan zijn dat ie altijd bagage blijft hebben en je dus altijd
rekening moet houden met de "problemen"van de hond.
Het voordeel, vind ik, is het fijne gevoel een hond een goed tehuis te geven die anders een rot bestaan had in een asiel/dodingsstation of wat dan ook.
Of je nu een hond uit het asiel hier of buitenlnd haalt, als er een klik is is er weer een hond die
een fijn leven krijgt.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik heb vijf honden uit het Buitenland. Ze hebben allemaal een rugzak . Maar dat kan ook bij een Nederlandse hond.

Als je overweegt om een Buitenlandse hond te adopteren, raad ik je aan om een een hond te kiezen die al in een opvanggezin in Nederland zit.

Er staat altijd een stichting achter de adoptie...zoek veel informatie over de stichting.

Veel succes.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

nadeel je weet niet wat er mee gebeurt is waar door hij gedrags problemen kan hebben maar je weet niet waar om !

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Denzel heb ik anderhalf jaar geleden geadopteerd uit Spanje. Hij was angstig voor alles wat onbekend was, stond stijf van de stress en had nog nooit in een huis gewoond. Hij was toen elf maanden oud. We zijn zeker een jaar intens met hem bezig geweest, het heeft veel energie gekost en hij heeft nog steeds een klein rugzakje over maar wat een genot om die hond nu te zien. Op mijn profiel vindt je een foto van toe we hem net hadden en dan de foto's van nu........

Als het je eerste hond is is het misschien niet verstandig om te kiezen voor een hond uit het buitenland omdat veel een rugzak meenemen. Denzel is mijn vierde hond. Ik heb er geen spijt van en zou het zo weer doen. Onderstaand verhaaltje heb ik over hem geschreven en dat verwoord de situatie goed:


Op 12 maart 2010, nu bijna 20 maanden geleden, kwam je in ons leven. Elf maanden oud, een kruising Mechelse herder, geen hond voor beginners maar dat konden ze bij ACE ook niet weten.

Gelukkig voor jou hebben we de nodige ervaring en geduld en zijn we met je aan de slag gegaan. Het was duidelijk dat je nog nooit in een huis hebt gewoond en nog nooit regels hebt gehad. Je hebt een pittig karakter en elke dag controleer je of de regels van vandaag nog hetzelfde zijn als die van gisteren.....

Je kwam met een behoorlijke rugzak gevuld met stress, onrust en angst voor al het onbekende. We hebben keihard gewerkt en met rust, regelmaat, leiderschap en duidelijke grenzen en regels hebben we nu nog een klein rugzakje over. Het is ontroerend om te zien hoe graag je het goed wilt doen en hoe graag je voor ons werkt. Je bent erg slim en op de cursus doe je het erg goed. Voor ons ben je eindeloos loyaal en lief, een knuffelbeest. Een grote clown met een nog groter hart. Je luistert enorm goed en buiten verlies je ons geen seconde uit het oog. Je gaat voor ons door het vuur. We zijn zo trots op je. Je hebt al zoveel bereikt en overwonnen. Je hebt vertrouwen in ons als we je laten weten dat er niets is om bang voor te zijn.

Met name door je slechte socialisatie en je ongetwijfeld slechte ervaringen met mensen vind je het niet prettig als er “ vreemde ” mensen in jouw huis komen. De angst in combinatie met je aangeboren waak instinct van de Mechelse herder maakt dat je
reageert met angst agressie. Ook ga je niet graag mee op visite, dat maakt je erg onrustig. Thuis voel je je op je gemak en als je wel eens alleen thuis moet blijven in je bench vind je dat ook prima. Je hebt nooit moeite gehad met alleen thuis blijven.

Je zekerheden bouw je op regelmaat en gewoontes. Met ons andere hondje Dixie kan je het enorm goed vinden. Met alle honden ben je makkelijk en geen vechtersbaas. Je geniet van de lange wandelingen in het bos, het spelen met de tennisbal die je eindeloos terug komt brengen en van het draven naast de fiets. Soms mag je een dagje gaan spelen op de honden
crèche en ook daar ben je ieders lieveling en maak je nooit ruzie met de andere honden. Ze vinden je daar de laatste maanden
rustiger en zekerder geworden. Hoe leuk je het daar ook vindt, je bent altijd weer waanzinnig blij als je ons ziet en je gaat ook graag weer mee naar huis. Je bent altijd vrolijk en kwispelt nu de hele dag.

We hebben zware maanden achter de rug en we zijn er nog niet maar het is het dubbel en dwars waard. We vinden je een TOP hond en met je “ nukken ” kunnen we leven. Als we een hond in huis nemen is dat voor altijd en je hoeft nooit meer weg. Misschien, ooit, verdwijnt ook dat kleine rugzakje wel met de tijd……….en zo niet, dan is het ook goed. Je bent perfect zoals je bent. Wij houden van je, voor altijd in ons hart!

Jacqueline (Gast)

Ik heb er een website over gemaakt:
www.buzhonden.nl
Hier vind je alle informatie die je nodig hebt, inclusief een overzicht van alle organisaties die er op dit gebied zijn.
Ook wil ik je graag verwijzen naar www.buitenlandsehondenforum, waar allemaal ervaringsdeskundigen zitten.
Veel leesplezier, en voor later: veel plezier met het uitzoeken van een hondje!

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

Hallo allemaal,

Ik ga zelf als gastgezin een buitenlandse hond opvangen. De hond die ik krijg zit al bij een gastgezin in Griekenland. Omdat ik een 'beginner' ben houden ze hier rekening mee.

Als dit mij bevalt dan ga ik zelf een hond adopteren, alleen hoor ik verschillende meningen over buitenlandse honden, heeft ook iemand mij gewaarschuwd ( omdat ik natuurlijk een beginnend hondenbezitter word )en wil ik natuurlijk min of meer zeker weten of dit verstandig is.

Je ziet soms hele prachtige honden ( ik heb al op een aantal gereageerd ), maar zo'n foto wil natuurlijk niet zeggen dat het in de realiteit klikt.
Het is soms moeilijk om jezelf rustig te krijgen als je zo enthousiast bent.

Ik denk wel dat ik in ieder geval een hond moet nemen die al bij een gastgezin zit. Dat is wat veiliger dan een hond adopteren vanaf een foto.

In mijn omgeving zijn er maar weinig honden bij de asiels. Heeft iemand enig idee welke Nederlandse organisaties veilig zijn om een hond bij te adopteren ? Op Marktplaats vind ik dat best eng. Ik heb natuurlijk geen idee waar ik bij een hond op moet letten, vandaar.

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

Mijn mening,
In Nederland zitten genoeg honden die een baasje zoeken.

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Hoi Zonnig,

Fijn dat je voor een rescue hondje wil gaan!

Zelf heb ik 4 honden, waarvan 3 uit Spanje. Ze zijn allemaal heel verschillend en hebben elk hun eigen verleden en de daarbij horende problemen.
Als je meer over hen wil lezen, neem anders een kijkje op mijn profiel, daar staan hun verhalen in het kort.

Mijn hondjes komen van een rescuevereniging hier in België: greyhoundsrescue, daar is er ook één van in Nederland.

Informeer je goed bij de vereniging, mijn ervaring is dat zij je goed op weg helpen en al je vragen kunnen beantwoorden.

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Mijn collega had een hondje uit Polen. Het dier had hartfalen, dat was aangekondigd en de avond voor het vertrek uit Polen waren ze nog opgebeld, of ze het wel zeker wisten waar zij aan begonnen...... Na hartfaal aan passingen in medicatie en afbouwen van plastabletten, 2 keer per week naar de DA. Buik werd steeds harder. Het bleek ondanks de medicatie steeds slechter te gaan... Bleek het diertje een enorme buikvliesontsteking te hebben, dat waarschijnlijk door bij de sterelisatie in Polen was ontstaan. Toen de Da gong opereren in Nederland was hij stomverbaasd te zien dat ze dit had overleefd zo lang en dat ze zon pijn moet hebben gehad. Ter plekke onder narcose besloten haar in te laten slapen.
Zij hebben het diertje 4 weken gehad en zijn er dol op geworden, maar hebben besloten nu een dier uit de nederlandse opvang te halen. Er zijn er zo veel in Nederlandse opvan, waarom van zo ver en onbekends te halen?

Ik wens je alle wijsheid.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Voor asiels kun je kijken op bijvoorbeeld www.dierenasiels.com. Je kunt hierbij ook aangeven wat je zoekt in een hond.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Zoals je leest zijn er voordelen en nadelen.

Ga uit wat jij wilt. Als je voor een buitenlander gaat....lees je goed in en zoek steun bij je stichting. Tot op heden zit dit wel goed, naar aanleiding van wat je schrijft.

Mijn ervaring is dat je bij een Nederlands asiel niet zoveel steun krijgt na de adoptie.

Respect en succes voor je beslissing voor een herplaatser...waar ook vandaan.

Grenzen zijn dingen die mensen hebben bedacht.

honden page profiel marga van zeelandmarga van zeeland

Ik en het eens met hanna die terecht aangeeft dat grenzen door mensen zijn bedacht.
Buitenlandse honden kunnen wel "Buitenlandse ziekten" hebben die jarenlange medicijnengift vragen maar verder is er niet veel verschil waar je de hond precies vandaan haalt. Een rugzakje kunnen alle honden meebrengen.
Alleen..... Nederland en Belgie samen zijn maar een fractie van de grootte van Polen,Bosnie,Hongarije,Spanje,Griekenland,Turkije en al die landen waaruit honden worden geadopteerd samen.
Waarom zouden we daar honden vandaan halen als er hier in Nederland en Belgie nog steeds honden in asiels zitten te wachten op een nieuwe baas. Zo wordt het hier in ons landje wel overvol,hoewel ik alle goede bedoelingen wel snap.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Ik en het eens met hanna die terecht aangeeft dat grenzen door mensen zijn bedacht.
Buitenlandse honden kunnen wel "Buitenlandse ziekten" hebben die jarenlange medicijnengift vragen maar verder is er niet veel verschil waar je de hond precies vandaan haalt. Een rugzakje kunnen alle honden meebrengen.
Alleen..... Nederland en Belgie samen zijn maar een fractie van de grootte van Polen,Bosnie,Hongarije,Spanje,Griekenland,Turkije en al die landen waaruit honden worden geadopteerd samen.
Waarom zouden we daar honden vandaan halen als er hier in Nederland en Belgie nog steeds honden in asiels zitten te wachten op een nieuwe baas. Zo wordt het hier in ons landje wel overvol,hoewel ik alle goede bedoelingen wel snap.

Er wordt meer gedaan dan alleen maar honden naar Nederland halen...praat even vanuit Nederland.
20 Jaar asielervaring heeft mij geleerd wat "asiel zit vol" betekend. Nederland kent eerder een overschot in het asiel van katten dan van honden...maar dat is een ander probleem.

"

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Er ging iets fout met de quote: Mijn reactie op je stukje.

Er wordt meer gedaan dan alleen maar honden naar Nederland halen...praat even vanuit Nederland.
20 Jaar asielervaring heeft mij geleerd wat "asiel zit vol" betekend. Nederland kent eerder een overschot in het asiel van katten dan van honden...maar dat is een ander probleem.

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

Al een tijdje check ik dagelijks de asiels in Nederland, maar ik zie steeds dezelfde honden voorbij komen. Bij mij in de omgeving zitten maar weinig honden in de asiels. Ook zijn ze binnen 'no time' weer weg.

Ik ben wel voor adoptie van een buitenlandse hond ( ik word ook gastgezin voor een soortgelijke organisatie ), mits ik zeer goed word geïnformeerd. Vanavond heb ik gereageerd op 2 honden bij dit soort organisaties. Ik heb nog maar van één antwoord. Uit het antwoord bleek dat ze niks over de hond kon vertellen, vond ik het dus erg vaag en kwam het niet over alsof ze er energie in wilde steken. Een schattig hondje, maar als ze geen details kunnen vertellen en dus geen antwoord kunnen geven op mijn vragen, dan houd het dus op ! Die leuke hond, hoe schattig hij er ook uitziet, gaat niet door wat mij betreft. Zonde van alle energie die ik erin heb gestoken.

De 2e organisatie ziet er in mijn ogen wat professioneler uit. Het komt allemaal duidelijk over. Nu maar wachten ! Ze komen bij je thuis voor een voorcontrole ( net zoals bij die andere organisaties ).

Wel jammer dat hier in de omgeving bij de asiels weinig honden zijn. Ik wilde ook graag een Nederlandse hond, omdat ik een beginner ben. Ach we zien wel. Ik laat mij in ieder geval uitgebreid informeren. Iedereen : bedankt voor jullie meningen !

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Ten eerste mijn complimenten dat je eerst zo goed mogelijk laat informeren voordat je er uberhaubt aan begint zeker omdat het je eerste hond gaat worden!

Mijn vriend en ik hebben sind bijna 4 weken een hond uit Spanje. Erg onzeker en angstig was hij toen we hem gingen opzoeken en toen bij ons thuis aankwam. Hij loopt nu los bij mij met zijn staart in de luht en komt als ik roep :-D De voortuitgang gaat erg snel, had ik ook niet verwacht eigenlijk! Mijn vriend aan de andere hand, moet zijn vertrouwen nog zien te winnen, daar is hij nog heel bang van. Maar dat komt ook wel goed, heeft alleen wat langer de tijd nodig..

De discussie of je nu wel of niet een dier uit het buitenland moet 'halen' is een eindeloze discussie waar je niet uitkomt..

Als jij er een goed gevoel over hebt moet je het gewoon doen! Succes!

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Wat fijn dat je een buitenlandse hond een goede thuis wilt geven!
Let wel op via welke stichting je gaat, want ze zijn niet allemaal even eerlijk/correct.

Zelf hebben wij 3 Spanjaardjes. (ik doe intussen ook vrijwilligerswerk voor de stichting omdat ik het zo een mooi doel vind).
Wij hebben geluk gehad, van de 3 had er maar eentje een heel klein rugzakje en dat heeft hij helemaal achtergelaten sinds hij hier is.

Let goed op dat de honden getest zijn op meditterane ziektes (is nooit een garantie dat ze niet ziek worden want incubatietijd van 7 jaar maar een hond in BE/NL kan ook ziek worden niet waar?)

En inderdaad, er zitten genoeg honden in het asiel in Nederland of België, maar de situatie in Zuid Europa is heel schrijnend. Bovendien doet een goeie stichting ook iets aan de situatie ter plaatse, low cost dierenkliniek bijvoorbeeld, zodat er toch verzorging is voor de dieren daar, en een sterilisatie/castratie project ter plaatse...

Als je meer info wil, stuur me maar een pbjte :-)

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

Nou inderdaad. Je moet echt goed opletten, want zoals ik gisteren nog aangaf, zag ik een prachtige hond die precies is wat ik zoek, maar bleek de persoon in kwestie helemaal niks van de hond te weten.
Ontzettend balen.
Nu wacht ik nog op de andere organisatie, maar ik ben bang dat iemand anders mij voor is als ik niet snel een reactie van haar krijg. Maar...ik neem aan dat als ik allerlei vragen over zo'n hond stel, dat een ander dan niet voorgaat. Ik neem aan dat degene die eerst reageert voor gaat.
Ik ben best gespannen.

De foto's van de hond zijn zeer duidelijk. Ook is er een duidelijk overzicht te zien van alle medewerkers en dierenarts etc. De hond wordt van te voren op van alles getest, maar ik ga zelf ook nog naar de dierenarts voor controle, mocht het doorgaan. Ook de uitleg ( van de dag hiervoor ) was heel duidelijk. Dit ging o.a. over de snelheid. Zij werken overigens samen met een luchtvaartmaatschappij. Erg handig !

Het nadeel van een hond van zo'n organisatie, is dat je niet altijd weet of ze zindelijk zijn. Maar ja...als ik zo verliefd ben op de hond, dan zal ik het jammer vinden om op basis van dit punt de hond te annuleren. De hond lijkt veel op die andere hond van gisteren. Het was zo'n beetje zoeken naar de verschillen. In ieder geval gaat de hond met mij op training.

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

En.............deze hond heb ik zojuist gereserveerd !!!!!!!!!!!! Nu maar hopen dat ik door de voorkeuring kom.

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Wat een leukerd! Spannend hoor! Ben benieuwd!

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Leuke hond!!
Heb hier 3 spanjaarden en over ongeveer een maand komt er 1 bij in de pleeg.
Ga er maar vanuit dat een hond uit het buitenland niks geleerd is en dus ook niet zindelijk zal zijn.
Echter is wel mijn ervaring dat ze dit heel rap zijn.
Wat hun rugzakje is zal je nooit exact weten, dat is wel een nadeel, maar als je veel geduld ervoor hebt kan je veel bereiken.

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

" En.............deze hond heb ik zojuist gereserveerd !!!!!!!!!!!! Nu maar hopen dat ik door de voorkeuring kom.
"

Van welke stichting komt deze hond?

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik heb sinds 6 weken een hondje uit Spanje. De discussie over honden uit het buitenland vs. honden uit Nederlandse asiels is inderdaad een discussie die nooit ophoudt. Het is ook terecht; er zijn hier veel honden die een nieuw thuis nodig hebben. Maar in andere landen dus ook en de omstandigheden zijn daar vaak slechter.
Ik was op zoek naar een hond, heb alle sites van asiels bekeken en kwam bij toeval (Google gaf een zoektip) op de siet van een hondenopvang in Malaga. En daar zag ik de foto van Kiko en was meteen verkocht. Ik had dus geen principiële overwegingen voor het adopteren van een hond uit Spanje.

De stichting was direct heel hulpvaardig. Kiko zou mijn eerste hond worden en ik zou dus beter geen hond met 'rugzak' kunnen nemen. Ze hebben me uitgebreid geïnformeerd over Kiko's achtergrond, wat hij nodig zou hebben en welke stappen we thuis zouden moeten nemen om Kiko een goed thuis te geven. Ik had direct contact met de verzorger van Kiko, een man die in zijn eentje de opvang runt. Ook de mensen van deze stichting in Nederland stonden meteen klaar met tips en informatie.

Je weet natuurlijk nooit van tevoren of alle info klopt, je neemt het aan van mensen die je niet kent. In dit geval kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm goed geïnformeerd en alles klopte. Verwacht niet dat je een opgevoede hond krijgt, wij moeten Kiko ook echt nog alles leren.
We zijn meteen op cursus gegaan en de mensen van de adoptie-stichting staan ons, nog steeds (!) met raad en daad bij.Zij willen ook dat het goed gaat met de honden, anders komen ze weer terug bij hen.

Mijn ervaring is dus heel positief. De stichting is klein, de adoptie kostte geen fortuin (maar een redelijke prijs), Kiko was gecastreerd, had alle intentingen gehad en was gechipt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

Hallo allemaal,

Deze hond heb ik afgelopen woensdag van ACE geadopteerd !!!!!!
http://ace-charity.org/zoek_detail.php?view_id=4503&taal=1
Leuk he ?????

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Dus je hebt toch voor Zorito gekozen,
meende te lezen dat je twijfelde tussen een terrier en dit hondje??

Ik vind het echt een schatje om te zien hoor :-D
Wij hebben zelf 2 jaar geleden J-jay bij ACE geadopteerd.
Inderdaad ook alleen van een foto en later kregen we nog een filmpje.
Wij hebben totaal geen problemen met haar gehad, wat natuurlijk ook anders uit had kunnen pakken.
Hopelijk heb jij ook zoveel geluk met je hondje!!
Maar aan je enthousiasme zal het niet liggen ;-)

Wanneer komt hij/zij bij je thuis?

honden page profiel ZonnigZonnig

honden foto van Zonnig

Hallo Pien,

De Terrier gaat helaas niet samen met katten. Dit hebben ze voor mij getest.
Achteraf is het denk ik ook maar goed dat het Zorito is geworden, want hij was toch mijn eerste keus hond.
Ik weet nog niet wanneer de hond hier komt.
De vrouw die hier langs is geweest voor de huiscontrole, heeft aangegeven dat haar man mij wel wil brengen naar Schiphol. Het voelt wel wat bezwarend, maar ik heb nog niet zo lang mijn rijbewijs, dus vanaf Groningen naar Schiphol in een huurauto, waar ook nog geen dier in mag worden vervoerd, is ook geen optie.

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Ooh, dat worden spannende tijden...
Wij zaten hier ook vol spanning te wachten wanneer J-jay aan zou komen ;-)
In mijn profiel zitten ook de foto's van J-jay toen ze nog in Spanje zat(die stonden op de site van ACE), ik was ook op slag verliefd hoor O-)
Wij hebben haar in Zaventem op moeten halen.

Wat lief dat die man je naar Schiphol wil brengen!!

Hopelijk hoor je snel wat!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zijn de voor- en nadelen van het aanschaffen van een buitenlandse hond ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^