doorslapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaloeBaloe

honden foto van Baloe

Hallo,

Wij hebben sinds 1 week een puppie bij ons in huis en we vinden het echt helemaal geweldig. Hij is al aardig gewend en de zindelijkheid gaat ook steeds beter. Nu hebben we alleen een tweetal vraagjes:
- Als we hem gaan uitlaten wil die standaard de eerste 30 meter niet mee, maar als we eenmaal de hoek om zijn huppelt hij vrolijk mee. We willen hem niet heel de tijd vooruit trekken tegen zijn zin in, maar hij moet ook uit. Hebben jullie tips hoe we hier mee om kunnen gaan?
- Als we naar bed gaan is er niks aan de hand, maar om een uur of 3 begint hij te blaffen en te huilen. We gaan dan naar beneden en laten hem uit, maar hij hoeft vaak niet. Dan gaat het weer drie uur goed en dan begint hij weer. Hij slaapt bij ons beneden in de woonkamer, maar niet in een bench. We hebben besloten hem niet mee naar boven te nemen, omdat wij overal gelezen hebben dat deze dieren niet teveel trappen mogen lopen en hem er dus niet aan willen laten wennen dat hij naar boven mag. Heeft iemand tips hoe hier mee om te gaan, want je leest van negeren (vind ik zielig, want hij mist gewoon zijn moeder) tot 3 keer per nacht uitlaten....

Ik hoop dat jullie ons een beetje op weg kunnen helpen.
groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doorslapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

wat een mooie pupje, onwijs gaaf ;-) zoals je zelf al zegt he this nog een pup.
dat hij snachts jankt is normaal hoor de ene pup doet het wel de ander niet en je hebt pups die janken alles bijelkaar die van ons kon er ook wat van,zat wel in zijn bench maar na 2 weken eruit gedaan(om de buren denken he) kregen haast geen slaap snachts.
toen in de keuken met haar kussen en botten en flosstouw en het gejank was over,tuurlijk ze piepte nog wel dat ze eruit moest maar das normaal he.
wij nemen de pups ook nooit mee naar de slaapkamer (hebben al 30 jaar honden).
ach en na een weekje of 4 kan het over zijn.
wijzelf nemen altijd een pup als het zomervakantie is, dan heeft iedereen vakantie hier, en mooi weer en je gaat wat later naar bed (voor ons zitten er meer voordelen aan).
sterkte ermee ;-)

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Heej!
Leuk zeg een pup! Heb ook sinds een klein weekje een pupje, zooooo gezellig en leuk!
En tja, ik heb haar wel genegeerd en volgehouden. Na een paar nachtjes slaap ze nu de hele nacht door en geeft ze geen kick meer. Heb nu zelfs het idee dat ze het veel te vroeg vind om wakker te worden, madam slaapt namelijk alweer lekker door eerst met 'nanananana' uit dr mandje te kijken :')

Succes! Het komt goed, en misschien een tip die ik van mijn fokker kreeg: Het nestje waar ze uit zijn gekomen zijn ze zo vergeten als jij voor goede afleiding zorgt :-)

Over het uitlaten weet ik het niet, mijn hond wil tegenwoordig niet eens meer altijd naar binnen. Die vindt het veel te leuk buiten haha.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Wat is Baloe mooi!!!!!!!! wat een schatje.
Ik heb zelf nooit pups gehad, dus kanniet echt uit ervarig spreken. Maar wat misschen zou kunnen helpen is dat je een paar nachtjes op de bank beneden gaat slapen. Zo kan je pupje snachts ff checken of je er nog bent. Je hoeft hem dan niet aan te spreken, maar alleen even je hand laten ruiken ofzo. Als dat goed gaat ga je weer naar boven. Overdag kun je ook al leren dat je even de kamer uitgaat en snel weer terugkomt voor hij gaat piepen janken. En goed belonen als hij het goed doet.

Bij het naar buiten gaan zou je hem kunnen afleiden met iets leuks, speeltje, brokje ofzo zodat het 'over de drempel' stappen leuk wordt. En die eerste 30 meter dan doorspelen zeg maar.
Wat ook een optie is is om hem gewoon ff op te beuren. Niet teveel bij stilstaan dat hij niet wil. Maar gewoon oppakken en 30 meter verder weer neerzetten. Misschein dat het over een poosje wel goed gaat.

Houd het wel positief en laat de moed niet zakken. Ongewenst gedrag negeren en alternatief bieden en positief gedrag uitbundig belonen is een mooie uitdaging.
Nogmaals ik ben geen puppy-ervarings-deskundige. dus ik hoop dat je er iets aan hebt. Anders zullen er hier vast mensen zijn die je heel goed op weg kunnen helpen.

Succes!

honden page profiel EvaMilo!EvaMilo!

honden foto van EvaMilo!

Wij hebben Milo ook eens geprobeerd los in de keuken te laten slapen. Hij blafte als een gek die nacht. Nu hebben we, door goede reacties van andere hier op het forum, hem in zijn bench gedaan en sindsdien heeft hij op 3 nachten, 10minuutjes geblaft. Hij sliep hiervoor al in een bench, maar zoals andere hier ook zeiden, een kamer voor zijn eigen als hij nog een pupje is, is misschien wel veel ruimte voor hem?

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Wat ik in het begin deed met Elvis was iedere keer als hij stopte door me hurken gaan en hem heel enthousiast roepen.. dit deed ik dan een paar keer achter elkaar en dan liep hij gewoon mee.. na een een week of 2 weken was het lopen geen enkel probleem me... de hele wereld is allemaal zo nieuw... lopen aan de riem moet natuurlijk voor de hond een leuk iets zijn en daar kun je als baasje voor zorgen.. :-D suc6!

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Ow vergeten.

Gefeliciteerd natuurlijk met jullie aanwinst ga er van genieten, tis een schatje!

honden page profiel BaloeBaloe

honden foto van Baloe

Het uitlaten gaan nu gelukkig een stuk beter, maar helaas het slapen gaat nog steeds moeizaam. Als hij begint te piepen negeren we het in het begin, maar om geen ruzie met de buren te krijgen ga je na een kwartier toch maar naar beneden. Ik ga er dan vaak bijzitten zonder echt aandacht te geven en dan is het goed. Als hij weer rustig is ga ik weer naar boven, maar na 2 uur begint het weer. Dit begint ons nu na twee weken wel op te breken.
Negeren werkt niet, want hij blijft doorgaan met krabbelen op de deur om naar boven te mogen.

Overdag alleen zijn gaat goed, we hebben de buurvrouw gevraagd op te letten en als we 1 of 2 uur weg zijn hoort ze hem niet. Volgende week moeten we weer gaan werken en het zou fijn zijn om weer een keer een nacht door te slapen.

Iemand nog tips!>!?!

honden page profiel IlonaIlona

honden foto van Ilona

Wat een moppie zeg! Mooi om te horen dat het wandelen goed gaat, wij nemen Gizmo steeds verder mee de tuin in aan de lijn. Zo gaat het spelenderwijs en hij leert steeds een stukje verder te gaan.

Wat betreft het janken: wij hebben onze buren gewaarschuwd dat we een pup kregen en dat de kans er in zit dat ze minstens een week wel het een en ander konden horen. Alleen maar positieve reacties op gehad. Misschien handig om ook met je buren de situatie te bespreken? Zo kun je het piepen met een gerust hart negeren en leert hij vanzelf dat het geen nut heeft.

honden page profiel SilviaSilvia

honden foto van Silvia

Het lopen met Sam gaat best goed. De eerste paar keer ook steeds gehurkt gaan zitten, hem roepen en belonen als hij komt. Alleen staan bij ons in de straat eikenbomen,waardoor er nu allemaal eikels op de stoep liggen. Hij vindt dat hij aan bijna iedere eikel moet ruiken.

De nachten gaat steeds beter. Hij gaat tegen 23.00 uur zijn bench in, met het deurtje dicht.( overdag leg ik hem ook in zijn bench als hij ergens gaat liggen om te slapen) Hij laat zich dan wel even horen. Ik ga naast de bench zitten zonder iets te zeggen met mijn hand tegen de zijkant. Het duurt niet lang voor hij rustig is en gaat liggen.
ik blijf nog even in de buurt. Als het rustig blijft ga ik pas naar boven.

Wij hebben ook de buren gewaarschuwd. Zij hebben er gelukkig nog niet van wakker gelegen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@ Baloe;

Idd een hele mooie pup om te zien!!

Ten eerste is het belangrijk niet te vergeten dat de pup "nog maar" een week bij jullie is.
Ten tweede moet een pup wennen aan alles, alles is namelijk nieuw en een pup moet alles nog leren.
Een pup, en vooral van een groot, snel groeiend ras, mag nog niet veel en lang lopen dus nu ook de vraag, hoe lang duurt het wandelen pr keer??

Voor s nachts kan 1 van jullie ook bij hem gaan liggen, i.p.v. de pup naar boven sjouwen..Ook kun je de pup dan goed in de gaten houden.
Een van de redenen van de onrust s nachts kan zijn omdat zoals eerder gezegd, alles nieuw is en de pup aan alle nieuwe dingen moet wennen.
Waarom gebruiken jullie geen bench..?
Zo, alleen, in een grote woonkamer, niemand om zich heen, kan heel eng zijn voor zo'n wezentje, dat toch volledig afhankelijk van je is..
Als 1 van jullie dan bij de pup gaat liggen kun je de pup zo gerust te stellen en het vertrouwen te geven dat het goed is!
Mocht je wel voor een bench willen gaan, wat echt heel positief kan zijn en grote voordelen kan hebben, is het wel verstandig dit stap voor stap aan te leren en niet zo in 1 keer, hup in de bench..een pup kan nog niet goed omgaan met plotselinge dingen, alles moet stap voor stap.

Groetjes

Een andere reden van de onrust s nachts kan zijn, een pup heeft nog niet echt controle over de blaas en moet daarom dus vaak plassen,soms elke uur/ om het uur, zo ook s nachts..

honden page profiel Nero Nero

honden foto van Nero

Onze pup wil vaak de eerste paar meter ook niet mee lopen,, maar als we over de brug zijn trekt hij je haast omver..
Onze fokker had gezegt dat je de eerste week bij hem in de buurt moet gaan slapen,, als hij dan onrustig wordt door te gaan huilen en\of blaffen, even laten merken dat je er ook bent..
dat werkt bij onze pup geweldigg :-D

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou

honden foto van Helma en Balou

Wat een mooie pup met een fantastische naam.Wij hebben Balou `s avonds in de bench gedaan en mee genomen naar onze slaapkamer dit om hem het gevoel te geven van je bent niet alleen dit een paar nachten volhouden en dan langzaam de bench verplaatsen naar de gang,gaat dit goed probeer dan om Baloe beneden te laten slapen.Baloe is nog maar 1 weekje bij jullie hij moet ook aan jullie wennen en zo vertrouwen opbouwen.
Sterkte :-D

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Wat jij omschrijft komt me bekend voor. Onze pup wilde eerste paar meter ook nooit mee, vaak beetje lokken en soms maar gewoon de hoek om tillen en dan ging het inderdaad goed. Nu wil ze nooit meer naar binnen na het wandelen ;-) Dat komt dus vanzelf wel.

Problemen met doorslapen kan ik mezelf wel een expert in noemen op dit moment, onze pup deed dat de eerste 3 maanden niet. En dat terwijl wij er ook weer om 7 uur uit moesten om te werken de volgende dag, we waren ook gebroken. Met alle goed en mooie tips meegenomen, niets heeft gewerkt. Uiteindelijk werd het janken 's nachts steeds minder. We gingen er maar gewoon uit om haar naar buiten te laten, en wat je zegt, erbij gaan zitten, wachten tot ze weer rustig is en dan je bed weer in. Naira werd zo 4x per nacht wakker en uiteindelijk werd het steeds minder. Nu slaapt ze door tot precies 8 uur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doorslapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Possitief nieuws
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^