Het versvoerders informatie- en kletstopic.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Hall Susanne, wat een mooie luna heb je!

Ik geef ook nog niet zo lang KVV.
Je kunt gewoon direct helemaal overstappen op KVV. NOOIT mengen met brokken en ook geen brokken en KVV op dezelfde dag geven. Brokken verteren namenlijk langzamer dan vers en dat samen in maag en darmen is niet goed. je hoeft niet persé groente en nekken enzo erbij te geven. geef je dat niet kies dan voor een KVV die 'totaal' is. daar zit alles in wat een hond nodig heeft. die nekken, groente yoghurt enzo is als extraatje of wanneer je geen 'totaal'voer geeft. Maar als je niet ervaren bent zou ik even beginnen met KVV totaal. Das makkelijer, heb je minder ruimte voor nodig in de vriezer want je hebt maar 1 soort.

je kunt wel, naast KVV totaal, een pensdag in de week doen. Das goed voor de darmflora. Van smuldier hebben ze ook penstotaal, ben je in een keer klaar. Een dagje vis is ook goed. Maar dat doe ik zelf ook nog niet.

Duck en carnibest ken ik niet. Vind ik best prijzig.
Ik geef zelf Lotgering. Voer 2 keer per dag. En ben behooooooooooorlijk fan geworden. Daarvan zit een apart verkooppunt hier in het dorp. Het is echt een goede KVV voor weinig geld. Op hun site www.Lotgering.nl kun je kijken waar de verkooppunten zijn. je kunt het ook online bestellen, dan komen ze het brengen. Nadeel is wel dat er best hoge verzendkosten bij komen als je ver van amsterdam woont. Maar veel mensen hier bestellen samen met mensen bij hun in de buurt en delen dan de verzendkosten. Als je bij lotgering een half combikrat totaal besteld, das 9 kilo, heb je alles wat je nodig hebt en kun je toch varieren in smaak. 9 kilo past denk ik wel in 1 diepvrieslade.
Als je ook brokken wilt blijven voeren kun je ook afwisselen. 1 dag vers, andere dag brok. minimaal 8 uur tussen de 2 soorten ivm vertering. Dan kun je voor de vakantie gewoon je eigen brok meegeven. Neem dan wel een goeie anders valt Luna weer terug naar jeuk en de andere klachten als je langer achtereen een slechte brok voert.

Succes! blijf gerut vragen er zijn hier vele mensen die je goed kunnen helpen. Ook als je groente, yohurt en nekken etc wilt gaan geven. En het is hartstikke leuk om er over te kletsen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het versvoerders informatie- en kletstopic." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Hallo,

Ik geef mijn Luna brokken maar die zijn bijna op. Nou merk ik wel dat ze veel jeuk heeft dus wil ik haar overzetten op kvv. Omdat ik geen plek heb voor nog een vriezer (maar we willen groter gaan wonen) moet ik dus voor 1 week kopen omdat ik maar 1 lade heb. Bij onze dierenwinkel hebben ze duck, smuldier en carnibest. Welke kan ik het beste geven? Kan ik in 1 keer overstappen? Bij de dierenwinkel vertelde ze me dat ik het moest mengen met brokken maar hier hoor ik andere verhalen hahah. Moet ik Luna dan 1 of 2 keer per dag voeren?En als het 1 keer per dag is hebben ze dan geen honger meer de rest van de dag? Of geven jullie daarom die eendenekken en al die andere dingen erbij? En moeten ze dan ook elke dag nog yoghurt en groete en fruit erbij? Ik probeer me hier zo goed mogenlijk te laten informeren want heb er echt totaal geen verstand van. Als ik jullie hier lees dan zijn jullie echt heel rvaring op dit gebied en doe het liever in 1 keer goed!! Maar in het pension, voor de zomervakantie, geven jullie dan gewoon brokken want ik weet niet of elk pension rekening houd met kvv voeren?

alvast bedankt voor het lezen en de info die ik krijg!!
Groetjes Susanne en Luna! "


Nou, je hebt al goede info gekregen van Bertine. Als ik zou moeten kiezen tussen die drie merken zou ik Carnibest en smuldier met elkaar afwisselen. Wel smuldier vlees totaal pakken. Met nekken en botten moet je nog maar even wachten. Ik zou eerst een paar weken KVV geven zodat Luna daar aan went.

Denzel gaat ook wel eens naar het pension en krijgt dan brokken van Orijen. En als hij weer thuis is krijgt hij de volgende dag weer KVV. Dat geeft hier geen problemen.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Goeiemorgen,

En terecht hoor, dat je verliefd bent op Junto! :-D Het is zo'n schatje!! Hij gaat nu achter blaadjes aan met deze wind. Ik lag in een deuk vanmorgen.

Kunnen we niet iets afspreken met z'n allen? Ontmoeting Kaya en Denzel, rover knuffelen bezoekje aan ranzijn en dan met zijn allen het strand op?? De hele mikmak in een dag/ Of is dat een beetje veel? Ik wil dolgraag naar het strand, wanneer mogen de honden daar weer los?
Als ik dan toch naar 't westen kom ( wat klinkt dat zeg!) wil ik ook wel ff naar die feestwinkel. Want zoiets heb ik hier nog niet gevonden.

stom vraagje mmisschien maar wat zegt die smilie met dat kringetje boven zijn hoofd nou eigenlijk?
Ik vind hem zo schattig maar weet noit waar ik hem zetten moet. "



Ik zeg doen. Een dagje strand lijkt me leuk. Volgens mij mogen ze nu weer overal los of vergis ik me?



honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Hoi Susanne,

Goede vraag. Je kan het zo zien: er zijn twee stromingen binnen het vers voeren. De ene is Kant en Klaar Vers (KVV) en de andere is Barf (Biologically Appropriate Raw Food of Bones and Raw Food). Zoals er veel verschillende soorten KVV zijn, zijn er ook veel verschillende manieren van Barfen.

Kvv vind je in de dierenspeciaalzaken en steeds meer dierenwinkels. Met Barf kan je bij verschillende verkooppunten terecht die al van tevoren een mix hebben gemaakt van vlees, botten, groente, fruit en andere dingen. Of je gaat zelf aan de slag en dan komen alle nekken, karkassen, koppen, hompen vlees, groentes, fruit e.d. om de hoek kijken.

Het fijne van vers voeren, kvv en barf, is dat je het prima kan combineren met elkaar. Geef jij je hond kvv, dan kan je best eens wat extra yoghurt geven, een rauw eitje of een appeltje of wat je ook maar over hebt. Hartstikke gezond voor je hond en je komt niet in de problemen met de vertering.

Kvv kan ik je niet zoveel over vertellen. Ik weet dat je daarbij goed op de ingrediënten moet letten. Hoe is het bereid: vers, gestoomd of gekookt. Wat zit er in: zitten er ook granen in of is het granenvrij. Is het een compleet voer of moet je combineren om je hond een volledige maaltijd te geven. Er lopen verschillende topics over KVV hier op HP.

Mocht je meer willen lezen over barf, dan kan je naast dit forum ook terecht op de website van Barfplaats: http://www.barfplaats.nl/. Hier vind je ook informatie over barf voor katten. En een boekje die erg informatief is, is 'Voer voor Carnivoren' van Tannetje Koning. Kijk even bij de bieb of ze hem hebben. Hij is natuurlijk ook te koop, het boekje kost 15 euro.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Suzanne van de 3 die je noemt is Carnibest de beste KVV maar vrij duur, je kant gerust ook af en toe wisselen met Smuldier.
Smuldier is een stuk goedkoper, ze hebben 2 complete versie's pens compleet en vlees compleet.
Duck zou ik niet kopen, dat lijkt niet op vlees en de meeste versie's zitten vol granen.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Vandaag op het menu Haaksbarf Lam :-D met modder

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

en gisterenavond nog een lekker stuk runderborstbeen

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper gisteren flink verwend op de hondenschool. Laatste les van deze cursus en dus wedstrijdje. Dit beteknd lekke veel koekjes van iedereen. Helaas ging hij ook in een verloren prikbal van een kastanje staan en moest zijn pootje even onder handen genomen worden. Resultaat nog twee lekker kip sticks gekregen. In de middag had meneer al een lekker buffeloor op.

Vandaag dus enkel KVV met misschien wat fruit en karnemelk of yoghurt. En zometeen waarschijnlijk een fikse drol..... Van al dat snoepen gisteren

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hier hebben ze vannochtend tonijn, kippennekken, lamshartblokjes en advocado op...
Vanavond krijgen ze het zelfde te eten alleen dat met een schapenvet knoflook bonbon en schepje modder erbij... :-D

Gisterenavond voor het slapen hebben ze kwark op met meloen er door...
Vanavond is hun slaappapje karnemelk met honing en sinaasappel..

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes 3 doggies

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Hier vandaag mager dagje qua hoeveelheid: Vanochtend eendenkarkas en vanavond paardenvlees, groenteprutje, eitje, knoflookteentje(uitgeperst)

honden page profiel LaurenLauren 3 doggies

honden foto van Lauren

Nou voorruit, ff kletsen dan nog.

Denzel heeft een schofthoogte van 68 cm en weegt 36 kilo. Zo, ben je weer op de hoogte....

---

haha ja groot gelijk Lauren.. Kaya heeft een schofthoogte van 56 cm en weegt 26 kilo.. Groot verschil dus.. ;-)

---

Haha, bedankt. :-D
Inderdaad wel een groot verschil, maar kleine zus & grote broer dan! :-D

Ik wil trouwens ook wel mee met die wandeling, alleen dan zonder hond, haha. O-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Alaska kip


Lamskotelet


Vraagje, Shai eet haar eendenmix niet, is dat bekend bij eend?

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

zou best kunnen hoor dat de smaak niet aanstaat, hier vreten ze alles

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Eend wordt door meer niet zeer gewaardeerd dus op zich niet vreemd
En die lamskotelet vind ik geen lamskotelet eerlijk gezegd, ik zie helemaal geen vlees

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Dat donkere is vlees en het wit is een vetrandje ;-) . Gister wist ze nog niet wat ze er mee moest, maar vanmiddag had ze er 1 voor de lunch en binnen 5 min was het op, ook het bot ;-) Nu staat ze dus voor de vriezer, madam is ineens helemaal wild van die lamskoteletten O-)

Weet iemand een trucje om de eend lekkerder te maken?

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

eend lekkerder door te combineren met pens

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

eend? Ik heb gehoord in dit topic, of het vorige, dat veel hondne eend niet lusten omdat het teveel wildsmaak heeft.
Verder kreeg ik van José de tip knoflookpoeder er over te doen, en dat helpt soms wel.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Voor morgen stond er zalmmix op de menulijst met een groente pap. Ik heb dus nu de eend, zalmmix en groente door elkaar gehusseld. Om even te kijken of we goed zaten heb ik een kloddertje op de grond laten vallen, maar die was binnen 2 sec op O-) .

Dus vanavond en morgen 2 x eend, zalm en groentemix ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Hier werd Eend eerst ook niet gegeten maar de aanhouder wint.

Na 4 keer Alaska Eend en 4 keer Haaksbarf Eend te hebben geweigerd at ze vorige week in no-time 400 gram Alaska Eend op. Ik dacht nog, die heeft zich vast vergist in de smaak. De volgende dag had ik nog 400 gram en heb gekeken / genoten hoe ze dat wegwerkte.

Iedere 100 % smaak die ze eet ben ik blij mee. Ik moet de kip in Shaweca meetellen als diersoort om aan 4 diersoorten te komen. Eigenlijk voer ik liever geen kip.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Met meerdere wandelen lijkt me trouwens ook helemaal leuk hoor...
Ik woon zelf alleen in Zeeland dus ben niet vaak aan de kanten van Amsterdam...
De 19de ben ik er wel, dus dan zou een wandeling zeker kunnen, alleen heb ik in de middag dan wel weer een afspraak, dus dan zou het alleen de ochtend en vroeg in de middag zijn...

Mochten er eens mensen in Zeeland willen wandelen dan uiteraard ook zeker welkom :-D

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Oeh ja, Zeeland! Super mooi... Woon een eindje weg en om even op en neer te rijden voor een wandeling. Laat het weten als ik in de buurt ben ;-)

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Zo het menu van de dag
HB paard en shaweca zalmmix.
de kat krijgt nog een keer HB konijn.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hier schaft de pot vandaag:

Nog een restje HB konijn van gisteren, Lotgering eend, spinazie, een rauw eitje en verse uitgeperste knoflook. De karnemelk zit er net in.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" vandaag;
wat kipfilet (ja, van kip lust hij alleen kipfilet uit de c1000, ook niet die van de lidl O-) ) + paardenvlees "


Hahaha, meen je dat nou........?! Wat is tie kieskeurig.........gekke hond hoor...... ;-)

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Met meerdere wandelen lijkt me trouwens ook helemaal leuk hoor...
Ik woon zelf alleen in Zeeland dus ben niet vaak aan de kanten van Amsterdam...
De 19de ben ik er wel, dus dan zou een wandeling zeker kunnen, alleen heb ik in de middag dan wel weer een afspraak, dus dan zou het alleen de ochtend en vroeg in de middag zijn...

Mochten er eens mensen in Zeeland willen wandelen dan uiteraard ook zeker welkom :-D "


Misschien kunnen we iets in het midden afspreken? Ik weet niet wie er allemaal mee wil?

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

"

Eigenlijk hoeft hij helemaal geen kip voor de rest, maar de kipfilet van de c1000 gaat dus nog net.
maar van merk wisselen? nee, dat kan niet volgens Pim.

Eerst dacht ik nog; misschien gaat biologisch er wel in, maar nee, ook niet.
Vervolgens biologisch van de c1000 (was nabij de datum, dus stuk goedkoper) en die ging er weer wel in...

Vreemd ;-) "


Soms kan ik ze echt niet volgen hoor...... O-)

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" nee, ik ook niet O-)

Maar hij heeft me wel zover dat ik bij kipfilet in de aanbieding gelijk een paar kilo insla O-)
(en dat terwijl ik echt geen kip lust/eet) ;-) "


Hahaha, ja, ze hebben ons goed afgericht hè.........alles voor de honden. ;-)

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Slimme hond ;-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"

Misschien kunnen we iets in het midden afspreken? Ik weet niet wie er allemaal mee wil? "


Dat zouden we zeker kunnen doen, als het voor mij ook nog eens op de route is.. Mits het ook op de 19de is... Als we het op een andere dag doen dan is in het midden ook helemaal goed hoor, heb een auto en Sammy en Deva vinden autorijden geen probleem... Wel moet ik de datum dan een beetje ruim van te voren weten zodat ik het in kan plannen (wegens logeer en uitlaathonden) en dan kan ik ook wat geld opzij leggen voor de benzine ;-)

honden page profiel margrietmargriet 3 doggies

honden foto van margriet

Nou, hier inmiddels alle smaken uit de combikrat met véél plezier gegeten! (door mijn pup dan, hè! ;-). Ben wel blij dat 'ie alle lust. Ook de eendennek was een succes. Nu nog de zalmkop.............maar als ik aan die foto van een paar pagina's terug denk........BAH! Ik moet daar echt nog een heleboel moed voor verzamelen O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het versvoerders informatie- en kletstopic." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 33 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Volgende forumvraag: Mooi nummer, gave clip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^