Ben het zo zat, hij is alweer gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Pffff ben echt even flink pissig, Storm is alweer, voor de zoveelste keer, gebeten.

Dit keer is hij in zijn eigen tuin gegrepen door de hond van de achterburen en ben net echt even flink pissig geworden op de achterbuurvrouw.

Deze hond heeft Tara en Jessy ook al gebeten in het verleden en heeft Storm al een keer eerder in onze eigen tuin aangevlogen, maar gelukkig was het elke keer zonder verwondingen.

Nu heeft Storm 3 flinke wonden in zijn lip zitten, het bloed nu nog wat en Storm is nog zo opgefokt van alles dat ik nog niet goed kan kijken.

Ik laat Storm even tot rust komen en dan ga ik straks even goed kijken en desinfecteren.

Maar ben het zo zat, de achterbuurvrouw vindt het de normaalste zaak van de wereld en laat haar hond constant loslopen terwijl hij al tig honden gegrepen heeft.

We waren zo ver gekomen met Storm, eindelijk was hij weer relaxed met de wandelingen na alle keren dat hij gegrepen was en nu kunnen we weer tig stappen terug doen, pfff ben het zo zat dat mensen hun hond niet gewoon bij zich houden.

Sorry maar moest even de frustratie eruit gooien hoor

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben het zo zat, hij is alweer gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Ik zou gewoon de politie er bij halen, kijken wat die kunnen doen. Zo kan het toch niet langer :'( Wat een mafkees die achterburen.

honden page profiel Aaltsje en SamAaltsje en Sam 3 doggies

honden foto van Aaltsje en Sam

Wat naar zeg. Ik zou inderdaad nu ook actie gaan ondernemen. Als het al de zoveelste keer is en de achterbuurvrouw wil de hond niet vastzetten dan wil ze ook graag de politie voor de deur.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

jeetje dat is idd niet zo leuk, helemaal niet omdat je weer overnieuw moet beginnen.
Maar is die hond dan jou tuin ingegaan? heb je een open tuin ofzo?

Ik zou wel melding hiervan maken want nu loopt het goed af, een volgende keer misschien niet.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Modjes bedankt, had echt geen idee waar ik het topic moest plaatsen.

Mijn tuin is gewoon volledig omheind met een schutting. Je kan bij ons achterom gaan en onze poort zit pal tegeonver die van onze achterburen. Mijn honden zaten gewoon in de tuin en zij kwam net terug van het uitlaten met haar hond.

Storm hoorde dat er iemand liep en ging dus bij de poort kijken (baasje komt altijd via daar thuis na het werken). Storm kan zijn koppie een klein stukje onder de poort doen en zo nu dus ook. Die hond dook toen meteen op Storm zijn bek, die dus onder de poort door uitstak en daardoor heeft hij nu dus z'n lip open.

Melding maken is al door verschillende mensen uit de wijk gedaan en wij hebben toen met Tara ook melding gemaakt, maar ze doen er werkelijk niks mee. Ook zijn er al verschillende mensen uit de wijk bij haar langs geweest om te praten, ze reageerd heel rustig hoor, maar het kan haar gewoon niks schelen.

Maar nu zit ik even, zijn lip is er toch slechter aan toe dan ik in eerste instantie dacht. Aan de buitenkant van zijn lip zijn de wonden niet echt diep en kan ik het gewoon zelf schoonhouden enzo, maar aan de binnenkant van z'n lip is zijn huid helemaal open gespleten. Ik kan er zo een vinger tussen leggen zo ver staat de huid daar van elkaar af, maar moet/kan dit nu gehecht worden?

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Oei, zo te lezen ziet het er niet smakelijk uit.
Misschien doe er verstandig aan om toch even langs de DA te gaan.

honden page profiel Aaltsje en SamAaltsje en Sam 3 doggies

honden foto van Aaltsje en Sam

Dat klinkt inderdaad niet goed. Een vinger dit is wel een flinke wond. Misschien kun je even met de dierenarts bellen om te overleggen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja ik ga zo even bellen naar de da voor de zekerheid, kijk wel even wat hij dan zegt. Bedankt in ieder geval!

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Beterschap.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Heb net even contact gehad met de da en ik hoef niet te komen. Volgens hem geneest de binnenkant van een lip erg snel en hoeft het niet gehecht te worden gelukkig. Ik moet het uiteraard wel even goed in de gaten houden en telkens reinigen met koud water zei hij, dus dat doen we dan maar.

Arme Stormpie, hij is ook altijd de pineut :'(

honden page profiel ChickaChicka 3 doggies

honden foto van Chicka

Inderdaad na het allemaal gelezen te hebben, arme Storm :'( ,

Storm was zo goed op weg, weer relaxed met de wandelingen, en nu weer die nare buren, die alles zomaar normaal vinden :'(

Sterkte en een beterschaps knuf voor arme Storm

Groetjes Chicka

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou de ruimte onder de poort ook maar dicht maken.
En nu is er schade aan je hond ennkannje aangifte doen. Maak er foto's van. Het is bijna jammer dat er geen dierenartskosten zijn want die kan je volgens mij verhalen op je buurvrouw.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Bedoel je met melding maken,een aangifte doen?Of heb je alleen maar een aangifte gedaan.
Ik zou eens een heel hartig woordje met die buurvrouw spreken,ze kan dit niet negeren!
Wat een domme aso zeg!
In ieder geval heel veel beterschap!

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Als er niemand meer melding maakt bij de politie zal het zeker niets oplossen. Mijn advies is om toch melding te maken en eventueel gelijk te melden dat je voornemend bent om alle schade (lichamelijk en geestelijk) ga verhalen. Je zou bv kunnen aangeven dat Stom nu bang is van andere honden en je daar een GT voor moet gaan inschakelen.

Hoe is het nu met Storm na de nacht? Beterschap!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Wat sneu weer zeg. Alleen omdat ie even wilde ruiken wie er aankwam.

Ik zou ook gewoon zeker aangifte doen.
Of jullie moeten met zn allen een keer binnen stappen op het politie bureau!

Heel veel sterkte en beterschap voor storm.
Hoe is het gegaan vanacht?

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bedankt allemaal!

Vanmorgen was de wond binnenin weer begonnen met bloeden, dus heb het eerst weer goed uitgespoeld en even een koude doek erop gehouden zodat het bloeden stelpt.

Dit hielp gelukkig wel goed en Storm was daarna ook meteen weer wat vrolijker. Hij heeft er alleen echt last van met eten natuurlijk, maar het is te doen.

We hadden even flink de zenuwen voor zijn gedrag nu weer tijdens de wandelingen, maar het valt gelukkig nog mee. Hij is wel weer meer gespannen tijdens het lopen, maar mijn man en ik zijn meteen gisteravond weer met hem aan de slag gegaan. Gewoon even paar stapjes terug om het zekere voor het onzekere te nemen.

Vanmorgen al weer een goede test. Storm liep aan de lijn kwam er ineens een klein hondje behoorlijk aggressief op Storm af rennen. Ik ben eerst snel verder gaan stappen, maar het hondje bleef op ons af komen. Toen heb ik Storm achter mij neer gezet en voertjes op de grond gestrooid en mee heel groot gemaakt naar het andere hondje toe. Hierdoor bleef het hondje toch op een meter afstand en kon zijn baasje hem vastpakken gelukkig. Storm heeft 2 x terug geblaft, was duidelijk heel erg onzeker maar liet het toch (na enige twijfel) aan mij over gelukkig. De man bood netjes zijn excuses aan, zijn hondje was per ongeluk losgeschoten, nouja ok dat kan een keer gebeuren.

Storm heeft het dus heel knap gedaan, ben erg trots op m'n vent :-)

De poort gaat zowiezo dichtgemaakt worden, dat stond al op de planning maar nog niet aan toe gekomen. Nu gaan we toch maar proberen het deze week dicht te maken.

Ik heb een foto van zijn wonden gemaakt en even telefonisch contact gehad met de politie, ze zeiden dat ze behalve praten nu nog weinig konden doen. Ze hebben wel toegezegd eens met de buren te gaan praten of dat ze de hond voortaan aan de lijn willen houden, dus ben benieuwd.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan ook nkg naar de afdeling handhaving van de gemeente, die gaan over hondenoverlast. Die kunnen bv een muilkorf- en aanlijnplicht opleggen. Altijd een beetje jammer dat de politie dat niet vertelt, maar alleen dat zij niets kunnen doen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Wendy nog bedankt voor de tip!

Ik heb Storm z'n lip elke keer goed bekeken en een paar x per dag schoongespoeld. Het leek gister alweer wat beter te gaan en de wond zag er ok uit, maar sinds begin avond mag ik er niet meer aan komen. Hij begint gelijk te janken zodra ik heel erg zachtjes zijn lip alleen al aanraak om te gaan kijken. Hij zit nu ook erg veel te likken zeg maar en jankt afentoe als hij met zijn lip bijvoorbeeld zachtjes tegen de rand van zijn mand gaat liggen.

Maak me nu wel een beetje zorgen om een infectie ofzo, maar ik heb het echt al verschillende keren geprobeerd om heel rustig en voorzichtig even te kijken, maar zodra mijn handen nu richting zijn bek gaan duikt hij al in elkaar :'( . Wat moet ik hier nu mee?

honden page profiel ChickaChicka 3 doggies

honden foto van Chicka

Misschien toch even de dierenarts ernaar laten kijken, ik zou helaas, wat dat betreft ook geen tips verder hebben, sorry Chocomelk.

Storm eet, de wond is open, en er kunnen nu bacterien in komen, wat een infectie inderdaad kan gaan geven, arme Storm :'(

Sterkte, dikke knuf voor jullie van Chicka

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Verder niemand?

Nouja ik wacht het even tot morgen aan. Hij ligt nu lekker te slapen, dus morgenvroeg dan nog maar is proberen te kijken en anders bel ik alsnog weer de da. Hoop in ieder geval niet dat het gaat ontsteken ofzo, vind het echt zielig voor Storm.

Hij is helaas toch ook wel een stuk angstiger geworden, ik dacht eerst nog dat het wel meeviel maar helaas.. Vanmorgen zaten we even samen in de tuin, loopt er iemand langs onze poort schiet storm gelijk met z'n staart tussen de benen naar binnen toe :'(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Als Srorm geen koorts maakt en de wond mooi staat, dan kun je het nog een beetje aanzien.
De wond in een lip of wang geneest meestal spontaan, omdat die goed gespoeld wordt door het speeksel.
Als de wond of de wang of lip rood worden, dan moet je wel even laten nakijken.

Voor Storm is het wel een 'aanval'. Als hij nu bang wordt in zijn eigen tuin, dan is dat wel erg jammer.

Zou toch ook wat sneller naar de politie bellen en blijven aankaarten dat die buurvrouw de kantjes ervan afloopt!

veel succes daar!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben het zo zat, hij is alweer gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kermis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^